Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Haifa Life

3 258 vues

Publié le

amazing photos and music

Publié dans : Divertissement et humour
  • Login to see the comments

Haifa Life

  1. 1. HAIFA
  2. 2. Istoria orasului este foarte lunga, cu primele mentiuni in literatura talmudica si relicve din epoca de piatra. In sec al 12 lea este cucerit de cruciati, apoi de mameluci si mai tarziu de beduini. Dahar el Omar a distrus si reconstruit orasul, adaugand si fortificatii. A fost sub stapinire franceza, in timpul lui Napoleon si apoi sub dominatie egipteana. La inceputul sec al 19 lea, comunitati de evrei din Africa de Nord incep sa se stabileasca la Haifa, urmate de o comunitate de evrei germani. Gradinile suspendate ale orasului, Gradinile Bahai, sunt o minunatie greu de imaginat inainte sa o vezi.
  3. 4. Probabil, seamana cu Gradinile Semiramidei. Arhitectii si artistii implicati in acest proiect au avut o inspiratie minunata. Vederea ce se deschide spre Marea Mediterana, peste Domul aurit al Altarului Bahai este unica. Chiparosi, palmieri, pini si alte specii mediteraneene de arbusti si tufe vesnic inflorite, vase cu flori si straturi colorate de sezon  insufletesc spiritul vizitatorului cu impresia ca se afla in Gradina Raiului.
  4. 8. Gradinile Bahai
  5. 14. Haifa cel de-al treilea oras ca marime si capitala din nord a Israelului. Situat intre Marea Mediterana si muntele Carmel  ofera o panorama deosebita a imprejurimilor ce dau privitorului sentimentul ca se afla intr-o lume ireala.
  6. 17. Orasul are 250000 de locuitori. O mare varietate de culturi si grupuri entice compun populatia Haifei. Conform unor surse, Haifa deriva din Caiafas, marele preot ce a trait in timpul lui Isus. Altii mentioneaza ca are ca radacini doua cuvinte ebraice “hof” si “yafe” sau tarmul frumos, ce imbratiseaza Muntele Carmel, “Podgoria Domnului”, cat poti vedea cu ochii.
  7. 19. Orasul este construit pe trei nivele : Centrul orasului cu partea veche, portul si coasta; orasul de mijloc, Hadar Hacarmel; orasul de sus, Carmel sau Ahuza. Pentru a evidentia aceste trei mari partii ale orasului, case mari de piatra alterneaza cu turnuri moderne de sticla pe strazile in panta ale  orasului.
  8. 21. Acoperisurile rosii ale cladirilor ce apartineau  coloniei germane din perioada Templului (1869), comertul si agitatia strazii fac parte si ele din viata orasului. Districtul Hadar, situat  la mijocul drumului spre munti, ofera frumoase centre comerciale si magazine. In varf, este cartierul Carmel cu frumoasele si elegantele resedinte.

×