Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

Asiakaskokemus on rahaa

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 15 Publicité

Asiakaskokemus on rahaa

Télécharger pour lire hors ligne

Asiakaskokemus on rahaa - Liiketoimintahyötyjä asiakaskokemukseen panostamalla
Tekoälyn ja asiakaskokemuksen liitosta puhutaan nyt paljon: mitä se käytännössä tarkoittaa, ja millaisilla asioilla tekoäly voi asiakaskokemuksen hyväksi toimia.

Asiakaskokemus on rahaa - Liiketoimintahyötyjä asiakaskokemukseen panostamalla
Tekoälyn ja asiakaskokemuksen liitosta puhutaan nyt paljon: mitä se käytännössä tarkoittaa, ja millaisilla asioilla tekoäly voi asiakaskokemuksen hyväksi toimia.

Publicité
Publicité

Plus De Contenu Connexe

Diaporamas pour vous (20)

Similaire à Asiakaskokemus on rahaa (20)

Publicité

Plus par Salesforce Finland (17)

Publicité

Asiakaskokemus on rahaa

 1. 1. Asiakaskokemus on rahaa Liiketoimintahyötyjä asiakaskokemukseen panostamalla
 2. 2. Mitä tarkoitamme, kun sanomme: AI ♥ Asiakaskokemus? Tekoälyn ja asiakaskokemuksen liitosta puhutaan nyt paljon: mitä se käytännössä tarkoittaa, ja millaisilla asioilla tekoäly voi asiakaskokemuksen hyväksi toimia. Samalla olemme luonnollisesti kiinnostuneita myös siitä, miten tämä kaikki nivotaan osaksi kannattavaa liiketoimintaa.
 3. 3. Perinteisesti yritykset ovat rakentaneet asiakaspolkunsa omista lähtökohdistaan ymmärtämättä, että todellisuudessa polku tulisi nähdä paljon laajemmin: eihän asiakas ajattele kulkevansa yhden yrityksen kohtaamispisteeltä toiselle - hänen polkunsa on elämä. Tulisikin ajatella niin, että asiakkaan kulkiessa elämänsä polkua, osuu sen varrelle väistämättä erilaisia yritysten tuottamia kohtaamispisteitä. Yritysten tulee edelleen hoitaa ensisijaisen hyvin oma osuutensa, mutta hyvän asiakaskokemuksen edellytyksenä on ymmärtää asiakkaan polkua myös laajemmassa kontekstissa - kuten vaikka se, miksi hän toimii kuten toimii tai millaiset vaikuttimet hänen taustallaan on.
 4. 4. Kun asiakkaan toiveet voidaan täyttää ja ylittää kaikissa mahdollisissa kohtaamispisteissä, tulee kokemuksesta väistämättä erinomainen. Erinomainen asiakaskokemus on keskeinen asia liiketoiminnan kannalta. Ilman dataa emme kuitenkaan voi tietää, miten toimia minkäkinlaisissa tilanteissa, mutta toisaalta datan määrän kasvaessa ja monipuolistuessa ei ihminen yksistään pysty käsittelemään sitä nykypäivän asiakkaan vaatimalla tasolla. Siksi loistavan asiakaskokemuksen synnyttämiseksi tarvitaan tekoälyä.
 5. 5. “Yrityksille syntyy selkeää kilpailuetua, kun tekoälyn tuomia mahdollisuuksia käytetään luovasti ja innovatiivisesti asiakaskokemuksen hyväksi.” Petteri Poutiainen Maajohtaja, Salesforce Suomi
 6. 6. Asiakaskokemus on monitahoinen kokonaisuus Saman asian selittäminen usealle eri asiakaspalvelijalle aiheuttaa turhautumista. Enää ei riitä, että tiedetään asiakkaan nimi, ikä ja sukupuoli: on tiedettävä myös mitä hän viimeksi osti, mistä aiheista puhui asiakaspalvelijan kanssa ja mitä twiittasi tuotteen käyttökokemuksesta jälkeenpäin.
 7. 7. Digitalisaatiota hyödyntämällä voidaan tarjota avaimet loistavan asiakaskokemuksen tuottamiseen, mutta loppupeleissä hyvä asiakaskokemus syntyy interaktiosta ja siihen liittyvästä tyytyväisyyden tunteesta. Tekoäly taas vaatii toimiakseen asiakkaan luottamusta. Mitä enemmän asiakas on valmis itsestään kertomaan, sitä parempaa asiakaskokemusta voidaan tekoälyn avulla tuottaa.
 8. 8. “Yksi tärkein onnistuneen asiakaskokemuksen avaimista on kyky asettua asiakkaan asemaan – siis kyky olla empaattinen. Hyvien ihmissuhteiden taustalla on aina luottamus. Samalla tavalla luottamus on keskeistä hyvää asiakaskokemusta rakennettaessa.” Pokko Laaksonen Solution Engineer
 9. 9. Asiakaspalvelun uusi nousu State of Service -tutkimuksemme mukaan lähes 70 % vastaajista katsoo, että lähivuosien tärkeimmät investoinnit suunnataan asiakaspalveluun. Tällaiset panostukset ovat yksi selkeä merkki asiakaskokemuksen nousemisesta tärkeäksi aiheeksi yritysten strategiakeskusteluissa. Varsinkin Yhdysvalloissa palkataan tällä hetkellä paljon ihmisiä Chief Customer Officer (CCO) -tyyppisiin johtotehtäviin jo perinteisemmiksi muodostuneiden CXO:iden rinnalle. LUE MYÖS NÄMÄ BLOGIKIRJOITUKSET: Haluatko menestyä? Investoi asiakaspalveluun! Miksi tekoäly voi tarjota parempaa palvelua kuin ihminen?
 10. 10. Trendinä myös henkilöstökokemuksen kehittäminen asiakaskokemuksen hyväksi Jos asiakaspalveluun panostamisessa on trendinä investoida teknologian ohella myös valmennukseen ja oppimiseen, on nousevaa trendiä havaittavissa myös panostuksissa henkilöskokemuksen kehittämiseen asiakaskokemuksen hyväksi.
 11. 11. Asiakaskokemuksen muodostumisessa onkin kysymys paljon suuremmasta kokonaisuudesta kuin pelkästä asiakaspalvelusta tai kohtaamisista myynnin kanssa. Tähän pohjaa myös tunnettu sanonta “Employees First, Customers Second”: onhan selvää, että motivoituneet työntekijät palvelevat asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla. He myös laittavat itsensä firman puolesta likoon aivan toisella tapaa kuin he, joille työ on pelkkä paikka viettää aikaa kahdeksasta neljään ja kuitata samalla elämiseen riittävä summa rahaa kuukaudessa.
 12. 12. Tekoälyn avulla aikaansaadut ratkaisut voivat parhaimmillaan tehdä päivittäisestä työstä huomattavasti mielekkäämpää - raportoinnin helpottaminen sekä rutiinien automatisointi ovat hyviä esimerkkejä tästä. HR-osasto puolestaan voi valjastaa tekoälyn analysoimaan sairaspoissaoloja, työkuormaa, käytettyjä työtunteja ja lomapäiviä. Tämä mahdollistaa myös hiljaisiin signaaleihin reagoimisen oikeaan aikaan. Henkilöstökokemuksen muokkaamisessa on joka tapauksessa enemmän kyse yrityskulttuurin muutoksesta kuin teknologiaprojektista. Asiakaskokemus tulee tämän jälkeen mukana kuin itsestään. LUE MYÖS NÄMÄ BLOGIKIRJOITUKSET: Miten syntyy digitaalisen yrityksen kulttuuri? Valta työntekijälle!
 13. 13. Asiakaskokemuksen johtaminen tuottaa arvoa liiketoiminnalle Asiakaskokemukseen panostaminen tekoälyn avulla tuo mukanaan sekä suoraa, että epäsuoraa taloudellista lisäarvoa. Kolme selkeintä suoraa lisäarvoa tuottavaa asiaa ovat: 1. Liikevaihdon kasvu tehokkaamman myynnin ansiosta, kun markkinointi tuottaa myynnille laadukkaita liidejä ja myyjät keskittyvät tekemään oikeita asioita. 2. Nykyisille asiakkaille pystytään myymään enemmän, kun asiakasdataa analysoimalla tunnistetaan lisämyyntimahdollisuudet oikeaan aikaan, ja tartutaan niihin. 3. Toiminnan tehostamisesta syntyvät säästöt, kun tehottomat ja tuottamattomat toiminnot ja prosessit automatisoidaan. Asiakkaat ovat tyytyväisiä saadessaan palvelua nopeasti ja laadukkaasti.
 14. 14. Lisää aiheesta pääset lukemaan lataamalla Asiakaskokemus on rahaa -eBookimme, jossa kerromme lisää mm. asiakaskokemuksen johtamisen epäsuorista liiketoimintahyödyistä. Mukana on myös case-esimerkkejä sekä kannanottoja asiantuntijoiltamme.

×