Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 10 Publicité

Plus De Contenu Connexe

Similaire à Sell online (20)

Publicité

Sell online

 1. 1. EmpowerYour Business www.mall.com.mk marketing@creolitic.com
 2. 2. Дали знаевте... • 1 281 000 Македонци користат интернет • 963 000 Македонци имаат Fb профили На која физичка локација во Македонија ќе го досегнете овој пазар?
 3. 3. Што добивате доколку продавате на интернет • Ниски трошоци за формирање и одржување на Интернет продажното место во однос на класичното продажно место • Работење по принципот 24/7 (Интернет продажното место не е ограничено со работно време) • Можност за продавање на неограничен број производи • Можност за избор на дизајн за вашата on-line продажба • Прикажување на спецификациите на производите • Едноставен процес на продавање • Едноставен процес на управување со нарачките • Не ви е потребно претходно техничко искуство • Обезбедена обука и техничка подршка • Статистики за остварена продажба по периоди • Избор на вашите купувачи за начинот на плаќање • Сте поконкуретни на пазарот • Сигурен повраток на инвестицијата
 4. 4. Сите вие кои имате одлични производи ...а да ги немате фиксните трошоци за оджување на продавницата ...да управувате со нарачаните производи, начинот на плаќање и сл. Како кај фиксната продавница … е софтверско решение за секаков тип на бизнис ентитети кои се занимаваат со трговија. Ние Ви нудиме нов канал на продажба со кој на вашиот бизнис му се даваат поголеми крилја. ...а да не плаќате мајстори и дизајнери 
 5. 5. *Интернет пенетрација во Македонија 30000 100000 392671 1057000 1280132 1400000 1200000 1000000 800000 600000 400000 200000 0 -200000 2000 2002 2006 2010 2014 *http://www.internetworldstats.com/eu/mk.htm Има пристап до информациите за бизнисот и спецификациите на производите 24/7 Прелистува над 170 веб-страни месечно Македонецот поминува над 3,5h дневно на интернет Сака да купува од комфорот на својот дом и да заштеди време и пари
 6. 6. Процес на отварање на интернет продавницa Контакт Се запознаваме и правиме план Нашиот тим ќе ви помогне и одговори на сите прашања кои ги имате за вашата нова продавница Избирате Како се да изгледа и функционира Од дизајн на вашата on-line продавница до бројот на производи кои сакате да ги продавате преку неа. Учите Како да продавате преку online продавница Не треба да сте програмер за да ја менаџирате вашата интернет продавница. Софтверот е така дизајниран да може да работи секој еден кој има основни познавања од интернет. Спремни сте!!! Едноставно е нели?
 7. 7. Faceboo Мkаркетинг Со правилнa промоција на социјалните мрежи, on-line продавницата покажува СУПЕР резултати. Правилното таргетирање овозможува пораката да стигне до вистинските купувачи. Ве гледаат повеќе, Ве памтат повеќе, Ви веруваат повеќе. Купуваат повеќе. Го движите бизнисот напред во секоја смисла на зборот.
 8. 8. Просечен facebook Македонец 48% мажи Има меѓу 200-300 пријатели Следи од 25-50 компании Просечна возраст е 28 години 52% Објавува неколку статуси неделно жени Најмногу користи приватна порака и статус
 9. 9. Зошто LIKE е толку важен? Причини за заследување на некој бренд Причини за отследување на некој бренд • Да се информираат за производи и услуги • Да се информираат за попусти и помоции • Да ја покажат лојалност кон брендот • Поради забава • Да постават прашање или решат проблем • Информациите кои ги споделуваа не беа интересни • Премногу често поставуваа содржини • Компанијата не споделуваше релевантна содржина • Изгубив интерес за компанијата
 10. 10. ПОВРЗИ СЕ ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ

Notes de l'éditeur

 • http://www.shutterstock.com/pic.mhtml?id=215020450&src=id

×