Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Deel 1 waarom beschermen

274 vues

Publié le

Waarom uw waardevolle marmer, natuursteen, bakstenen, enz... beschermen?

Publié dans : Services
 • Soyez le premier à commenter

 • Soyez le premier à aimer ceci

Deel 1 waarom beschermen

 1. 1. Waarom Beschermen? Waarom DRY-TREAT™ ?
 2. 2. • Waarom beschermen? • Natuursteen • Composiet • Middelen en methoden • Praktijkvoorbeelden Waarom Beschermen? Waarom DRY-TREAT™ ?
 3. 3. Waarom beschermen Het begrijpen van capillaire zuigkracht Natuursteen, bakstenen, terracotta, beton, klinkers en andere poreuze materialen zitten vol met poriën Waarom is dit belangrijk? Poreuze materialen absorberen vloeistoffen via deze poriën. De opname van deze vloeistoffen is de oorzaak van veel vormen van schade. Deze schade is te voorkomen. Absorptie is een passief proces. Vloeistoffen worden actief in de poriën gezogen door een kracht die we “Capillaire” werking noemen. Deze capillaire werking is nu precies wat je probeert te stoppen als je een poreus materiaal wilt beschermen. Waarom Beschermen? Waarom DRY-TREAT™ ?
 4. 4. De capillaire werking Zie dit rietje als een enkele porie in een steen met miljoenen poriën. Het waterniveau in het rietje is hoger dan die van het kopje. Het wordt door de kracht van de capillaire werking in het rietje gezogen. Het is deze werking die je probeert te stoppen als je gaat impregneren. Sommige steensoorten hebben specifieke problemen. Voor de meeste van deze problemen zult u de klant een oplossing kunnen bieden. Sommige kunt U beperkt helpen met hun specifieke probleem en sommige zult u niet kunnen oplossen. Uitleg geven aan uw klanten helpt hen om het betreffende oppervlak te begrijpen, waar moeten ze op letten en hoe moeten ze een oppervlak onderhouden. Waarom Beschermen? Waarom DRY-TREAT™ ?
 5. 5. Alle poreuze materialen Als mensen nadenken over bescherming gaan ze er vanuit dat alleen het oppervlak beschermd hoeft te worden. Veel vormen van schade worden echter veroorzaakt door vocht dat via de randen of zelfs langs de onderzijde van het materiaal komt. Voorbeeld 1: Bestrating buiten. Ongeacht of het cement op een cementbed, maaszand of direct op de grond is gelegd, water van de ondergrond zal van onder in de steen worden geabsorbeerd. Alleen een barrière die diep genoeg is kan dit probleem voorkomen. Voorbeeld 2: Granieten keukenblad. Water kan in het graniet komen via de randen van koppelingen, spoelbak- en kookplaat sparingen en verkleurde randen geven die we ook wel lijstvorming noemen. Alleen een bescherming die diep genoeg indringt kan hiertegen beschermen. Waarom Beschermen? Waarom DRY-TREAT™ ?
 6. 6. Alle natuursteen Alle natuursteen zijn poreus en moeten beschermd worden. Des te dichter de steen van structuur is, des te langer zal het duren voordat het vocht opneemt, maar het zal vocht opnemen. Hoe lager de oppervlaktespanning van de vloeistof is, hoe gemakkelijker dat het zal worden geabsorbeerd – dus olie wordt sneller geabsorbeerd dan water. Zachte, erg poreuze natuursteen Zachte steensoorten in een omgeving van zout water zullen versplinteren. Dat kan zeer snel gaan, zelfs binnen een paar maanden kan een steen zoals travertin grotendeels zijn vergaan. Deze steensoorten in een zout water omgeving moeten door middel van een dip-sealing worden beschermd met DRY-TREAT 40SK™. DRY-TREAT 40SK™ zal de oppervlakte consolideren en waterafstotend maken. Tegelijk maakt DRY-TREAT 40SK™ het material bijna 30% sterker. Waarom Beschermen? Waarom DRY-TREAT™ ?
 7. 7. Zuurgevoelige steen Zuurgevoelige steensoorten bevatten calsiet dat direct oplost (etst) bij contact met zure substanties, matte etsvlekken of zelfs putjes achterlatend. Impregnerende sealers kunnen dit probleem niet oplossen omdat zij het contact tussen het zuur en de steen niet voorkomen. Klanten met een dergelijke steen moet duidelijk gemaakt worden dat zij het contact met zuur moeten voorkomen en bij knoeien direct schoonmaken. Waarom Beschermen? Waarom DRY-TREAT™ ?
 8. 8. Hoe werken normale sealers? Normale beschermers – ook wel impregneer genoemd – zijn als een soort vernis bij hout. Het zijn zichtbare beschermers op het oppervlak van het materiaal. Waarom Beschermen? Waarom DRY-TREAT™ ?
 9. 9. Voordelen en nadelen van een gewone impregneerder Waarom Beschermen? Waarom DRY-TREAT™ ? Nadelen Voordelen Goede tijdelijke bescherming, zolang de impregneer aanwezig is Geen bescherming tegen lijstvorming Veranderd het uiterlijk van de steen, kan glanzend of mat zijn, zoals houtvernis Slijt binnen 1 tot 3 jaar, maar kan bij veel gebruikte oppervlakken of in de buurt van veel verkeer (voetgangers) veel sneller slijten Als het afslijt, moet het oppervlak weer gereinigd worden en opnieuw behandeld worden.
 10. 10. Voordelen en nadelen van een gewone impregneerder Waarom Beschermen? Waarom DRY-TREAT™ ? Nadelen Voordelen Niet ademend, zodat vocht wordt opgesloten onder de impregneer waar het schimmel en efflorescentie kan veroorzaken Oppervlak wordt gladder als het nat is Géén bescherming tegen zout efflorescentie, uiteenvallen & vries-dooi schade en water- en zoutcorrosie
 11. 11. Voorbeeld van oppervlakteschade Normaal betegeld of bestraat oppervlak Water komt niet alleen van boven in het materiaal. Het wordt ook opgezogen via de zijkanten bij voegen en via de onderzijde. Water beweegt zich continu door de steen van natte naar drogere delen. Het is juist dit vrije verplaatsende water dat de meeste schade veroorzaakt. Waarom Beschermen? Waarom DRY-TREAT™ ?
 12. 12. 1) Vlekken: knoeien op het oppervlak trekt in de vloer als die niet meteen worden schoongemaakt. 2) Lijstvorming: Vuil water trekt in de randen van de vloer. Het water neemt daarbij bijvoorbeeld de kleur van de niet uitgeharde cementvoeg mee en maakt daar een permanente vlek rondom elke tegel of steen. 3) Zout efflorescentie: Water met opgeloste zouten reist naar de bovenzijde van de steen waar het verdampt en de zouten achterlaat. Sommige steensoorten hebben erg veel zout in zich dat oplost als het water passeert. 4) Afbrokkeling: Water met opgeloste mineralen, reist naar de bovenzijde van het oppervlak. Als het water juist onder het oppervlak verdampt, blijven de mineralen in het materiaal achter, net onder het oppervlak. Als het materiaal zacht en poreus is zoals zandsteen en sommige kalkstenen groeien deze zoutkristallen door totdat er zelfs kleine delen van het oppervlak losbreken. 5) Structurele schade: Sommige stenen hebben zo ontzettend veel zout in zich. Water lost dit zout op en neemt het mee naar het oppervlak. Zo kunnen na verloop van tijd zich hele pakketten zout ophopen. Deze kunnen plotseling door water worden weggespoeld, waardoor er onder het oppervlak holle ruimten ontstaan, waardoor de steen erg verzwakt wordt en na verloop van tijd zelf uit elkaar gaat vallen. In het algemeen is het zo dat als we toestaan dat water zich vrij door een materiaal kan bewegen, zoals constructiebeton en oppervlaktematerialen zoals stenen, tegels, cement, beton, enz..., dan kan het bacteriegroei veroorzaken, betonrot, watervlekken, roest van bewapening en algehele achteruitgang van het materiaal na verloop van tijd. Waarom Beschermen? Waarom DRY-TREAT™ ?
 13. 13. Bescherming die wel werkt Waarom Beschermen? Waarom DRY-TREAT™ ?
 14. 14. Bescherming die wel werkt Waarom Beschermen? Waarom DRY-TREAT™ ?
 15. 15. Bescherming die wel werkt STAIN-PROOF™ ORIGINAL en Meta Crème ™ zijn in staat om tot diep in de poriën van het materiaal te dringen en daar een permanente verbinding te vormen met het materiaal. Er blijft dus geen materiaal op het oppervlak dat kan afslijten. De bijzondere moleculen van de DRY-TREAT ™ producten zorgen er voor dat de steen niet wordt afgestoken en dus kan blijven ademen, maar tevens vochtafstotend is en zich tot diep in de steen een barrière vormt die vlekvorming voorkomt. Waarom Beschermen? Waarom DRY-TREAT™ ?
 16. 16. www.sealer.be info@sealer.be Jan : +32 471 79 39 63 Miranda : + 32 471 48 08 44 Waarom Beschermen? Waarom DRY-TREAT™ ?

×