Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Prezentare webinar Scratch Intensiv (1)

156 vues

Publié le

Prezentarea webinarului Scratch Intensiv (1) face parte din seria nouă de 3 webinarii Scratch prin care cadrele didactice care predau sau vor preda informatică sau TIC (învățători, profesori, profesori la cluburi de copii) vor aprofunda cunoștințele despre Scratch cu și mai multe exemple de proiecte și exerciții pe care să le propună elevilor.

Seria de 3 webinarii Scratch Intensiv continuă seria de webinarii Predau Viitor: Introducere în Scratch organizată la începutul anului, care a introdus învățători și profesori în utilizarea la clasă a unuia dintre cele mai iubite și folosite programe gratuite de învățare a programării, recomandat ca mijloc de învățare în noua programă pentru gimnaziu.

Trainerul seriei de webinarii Introducere în Scratch: Oana Șipoș, Ambasador Code Week România

Aceste resurse educaționale gratuite și deschise sunt oferite prin Programul Predau Viitor pentru a sprijini predarea informaticii și gândirii computaționale la orice nivel de învățământ.

Predau Viitor este primul accelerator in predarea informaticii in Romania, creat de Asociatia Techsoup cu sprijinul Romanian American Foundation. www.predauviitor.ro

Publié dans : Technologie
 • Soyez le premier à commenter

Prezentare webinar Scratch Intensiv (1)

 1. 1. Webinar 1 ”Scratch Intensiv” Oana Șipoș Ambasador Code Week România
 2. 2. Cum pot folosi Scratch? Online și offline!
 3. 3. Cum pot folosi Scratch? Versiunea Beta e acum disponibilă: https://beta.scratch.mit.edu/
 4. 4. Important de precizat 1. Fiecare webinar va avea o temă de realizat 2. Fiecare temă va fi evaluată 3. Tema este biletul de intrare la următorul webinar 4. Ne puteți scrie dacă aveți orice întrebări pe parcurs 5. Vă încurajăm să puneți întrebări dacă ceva nu este clar
 5. 5. Și acum trecem la treabă!
 6. 6. Agenda zilei de azi ● Creăm un joc labirint ● În 3 variațiuni ● La final, folosim și funcții
 7. 7. Cerințe #1 1. Alegeți un labirint: https://inventwithscratch.com/downloads/ 2. Alegeți un caracter 3. Programați caracterul astfel încât să se deplaseze în toate direcțiile 4. Programați caracterul astfel încât să nu poată trece de pereții labirintului 5. Programați caracterul astfel încât să spună ”Am câștigat” când a ajuns la capătul acestuia
 8. 8. Cerințe #2 1. Adăugați un cronometru la începerea jocului 2. Afișați un mesaj corespunzător în funcție de timpul în care s-a încadrat (2 mesaje)
 9. 9. Cerințe #3 1. De fiecare dată când pisica lovește peretele, se îmbată de cap (nou costum) 2. Reorganizați codul astfel încât să fie cât mai eficient
 10. 10. Tema pentru acasă 1. Creați un nou joc labirint, acesta având o formă diferită de cea dreptunghiulară (cu celule triunghiulare sau octogonale) 2. Alegeți un caracter 3. Programați caracterul astfel încât să se deplaseze în toate direcțiile 4. Programați caracterul astfel încât să nu poată trece de pereții labirintului 5. Programați caracterul a.î. să își schimbe costumul dacă se lovește (totuși) de pereți 6. Programați caracterul astfel încât să să-și mărească și micească mărimea când a ajuns la capătul acestuia 7. Adăugați o descriere despre instrucțiunile de joc în Scratch ○ OPȚIONAL: folosiți alte blocuri decât cele ilustrate în exemplu ○ OPȚIONAL: Adăugați o variabilă care numără de câte ori s-a lovit caracterul de perete (la final afișează un mesaj (comic!) pe baza acestuia)

×