Publicité
Publicité

Contenu connexe

Publicité

Cercul de Aur Islanda

 1. Golden Circle sau Cercul de Aur este cel mai vizitat circuit turistic care se intinde pe 300 km. Obiectivele turistice incluse in acest tur: Parcul National Thingvellir, Cascada Gulfoss Gheizerele Geysir si Strokkur.
 2. Parcul National Thingvellir, un loc cu o deosebita importanta culturala, istorica, geologica, dar si afectiva pentru poporul islandez . Aici s-a constituit in vara anului 930 pentru prima data in lume Parlamentul Islandez, tot aici, Islanda si-a proclamat independenta fata de Danemarca la 17 iulie 1944 iar in anul 2000, islandezii au sarbatorit 1000 de ani de la adoptarea Crestinismului. Thingvellir a devenit Parc National in anul 1928, iar mai tarziu a fost inclus in patrimoniul UNESCO drept unul dintre cele mai frumoase si mai interesante locuri de pe Terra, fiind situat la intersectia a doua mari placi tectonice: Nord Americana si Eurasiatica. Deriva continentelor este foarte vizibila prin existenta faliilor, cea mai mare fiind Almannagjá, care are aspectul unui adevarat canion. In partea sudica a parcului se afla Þingvallavatn, cel mai mare lac natural din Islanda (84 km2) cu peisaje incantatoare Râul principal al parcului este Öxará ("Râul de topor"), cea mai mare parte a cursului se află în limitele parcului. Acest râu este cunoscut mai ales prin cascada Öxarárfoss . Râul se varsă în Lacul Þingvallavatn .
 3. Pingvallakirkja
 4. Vulcanul Hengill este situat în sud-vestul Islandaei , la sud de Thingvellir. Vulcanul are o suprafață de 100 km 2 şi este încă activ. Acest lucru poate fi văzut datorită izvoarelor termale și a vaporilor care se degajă în apropiere. Vulcanul este o sursă de energie geotermală pentru toată zona. Orașul Hveragerdi, din apropiere, este renumit pentru serele încălzite cu apa caldă de la vulcan.
 5. Cu mult inainte ca restul omenirii sa afle de atractiile Parcului National Yellowstone si Old Faithfull sa-si primeasca actualul nume, europenii erau uimiti de minunile geotermale ale Islandei. Prima referire scrisa la Marele Geysir din Islanda dateaza din anul 1294 cand, in urma unui cutremur produs in zona, acesta a inceput sa arunce pe verticala jeturi imense de apa cu inaltimi de 70 – 80 m. De-a lungul anilor a cunoscut eruptii violente ce se produceau la intervale de circa 30 de minute si puteau dura pana la o ora, apoi si-a rarit semnificativ activitatea pana in 1916 cand a devenit complet inactiv. Insa, in urma cutremurelor din anul 2000, acest gheizer a inceput sa erupa din nou cu o frecventa de 3 ori pe zi dar cu o intensitate mai mica. Termenul gheizer (izvor fierbinte care tasneste la anumite intervale de timp) provine de la verbul islandez „geysa” (a izbucni, a tasni) folosit pentru a denumi faimosul fenomen islandez iar apoi toate celelalte astfel de izvoare din intreaga lume, au fost denumite dupa Marele Geysir.
 6. Cascada Gullfoss („Cascada de Aur”), cea mai mare cascada din Europa si una dintre cele mai spectaculoase din lume. Este o cascada in trepte formata pe raul Hvítá care curge printr-un canion de circa 70 m adancime, 20 m latime si 2,5 km lungime, iar spectaculozitatea cascadei consta in faptul ca turistii pot urca deasupra ei si o pot atinge cu mana. In zilele insorite, se formeaza curcubee ce fac deliciul turistilor si le ofera ocazia perfecta pentru fotografii inedite.
 7. Oxara provine aproape de vulcanul Botnssúlur , din regiunea Hvalfjordur , și de aici curge spre sud. Mai departe, râul trece prin parcul natural Thingvellir și se varsă în canionul Almannagja prin cascadele Öxaráfoss . Aici raul formeaza mai multe bazine și insule, și în cele din urmă se varsă în lacul Þingvallavatn.
 8. Öxarárfoss este o cascadă de-a lungul râului Oxara din parcul national Thingvellir . Inaltimea fiind aproximativ de 20 m, este una dintre principalele atractii ale parcului. Se crede că cascada a fost creată în mod artificial prin devierea râului, astfel încât să asigure furnizarea de " apă în timpul reuniunilor " Althing , care s-ar aduna anual la Þingvellir.
 9. Cascada Oxararfoss
 10. Althingi este parlamentul național din Islanda . Aceasta este una dintre cele mai vechi institutii parlamentare existente în lume. Althing a fost fondată în 930, la Þingvellir , în "câmpurile de asamblare" sau "Parlamentul Plains", situat la aproximativ 45 km est de ceea ce a devenit mai târziu capitala țării, Reykjavík . Acest eveniment a marcat începutul islandez Commonwealth .Chiar și după unirea Islandei cu Norvegia în 1262, Althing a avut loc încă sesiunile sale la Þingvellir până în 1799, când a fost întrerupt timp de 45 de ani. A fost restaurată în 1844 și sa mutat la Reykjavík, în cazul în care acesta a locuit de atunci. Cladirea actuala a parlamentului, Alþingishús , a fost construit în anul 1881, din piatră islandeză cioplită.
 11. Locul vechiului Parlament din Islanda in Thingvellir
 12. Mati
Publicité