Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Miten ostan markkinointipalveluita

483 vues

Publié le

Vilkas Comerce Day, messukeskus 16.10.2014
Petteri Erkintalo, Perustaja, Omni Partners

Publié dans : Internet
 • Soyez le premier à commenter

 • Soyez le premier à aimer ceci

Miten ostan markkinointipalveluita

 1. 1. Kuinka ostat markkinointipalveluita oikein? TOP10-vinkit
 2. 2. Petteri Erkintalo, yrittäjä 1997 –2003 Markkinointi Manse, Info Center Finland, Jippii Group Oyj, Smilehouse 2003 –2012 KliKKi 2012 –Nord Software ja Omni Partners 2006 –Hämeen ammattikorkeakouluDigitaalinen markkinointi ja sähköinen mainonta -opintokokonaisuudet Hallituksessa: KliKKi 2004-2012, Eirikuva Digital Image 2008-2011, Verkkoteollisuus 2011, Nord Software 2012-, Nosto Solutions 2013-, Improve Media 2014- Muita yrityksiä:NearMe Services, Sportacam, Big Fish Ventures, Viinitarvikekauppa Osaaminen: Sähköinen liiketoiminta, haku, liiketoiminnan kehittäminen, digitaalinen markkinointi, analytiikka, yrittäjyys
 3. 3. OmniPartners? Yksinkertaisesti: Autamme asiakkaitamme ansaitsemaan enemmän euroja sähköisistä kanavistaan Toimenpiteet: Eivät olekaan enää niin yksinkertaisia ja paljolti kiinni asiakkaan kehitysvaiheesta
 4. 4. 1) Tiedä, mitä ostat Sinun täytyy itsekin olla tietoinen siitä, mitä olet ostamassa tai muuten myyjä voi helposti myydä sinulle ihan mitä haluaa. Tuotti se sinulle hyötyä tai ei. Tai jos et itse tiedä ostamastasi palvelusta, pyydä tarjousneuvotteluihin joku, joka tietää.
 5. 5. 2) Vaadi selitykset selvällä suomella Jos sinua lähestyvän toimiston viesteissä vilisee vain valtava määrä digijargonia, RTB:tä, PPC:tä, CPM:ää, dynaamista, attribuutiotaja prerollia, ota askel taaksepäin ja pyydä heitä kertomaan, mitä nuo asiat ihan oikeasti tarkoittavat. Ja etenkin, onko siitä sinulle loppupeleissä hyötyä.
 6. 6. 3) Tiedä itse, mitä kampanjalta odotat Kampanja ilman tavoitteita, on melkolailla turha kampanja. Kun lähdet ostamaan markkinointipalveluita määritä jo etukäteen, mitä haluat saavuttaa. Muutamia huomioitavia asioita: •Budjetti •Kanavat •Tavoitteet
 7. 7. 4) Pyydä vaihtoehtoisia suunnitelmia Pyydä erilaisia kampanjasuunnitelmia riippuen budjetin koosta ja/tai käytettävistä kanavista.
 8. 8. 5) Kommunikaatio oikealla tavalla Vaadi raportointiin selkeyttä ja mittareita mistä oikeasti ymmärrät kampanjan tehon. Älä tyydy kuukausittaiseen powerpointtiin joka ei kerro sinulle mitään.
 9. 9. 6) Hinnoittelun realistisuus Tämä liittyy siihen, että tiedät, mitä ostat. Kampanjoista saatavat myyntieurot palavat monesti ”kumppanin” taskuun. Jos et ole varma, onko hinnoittelu kohdillaan, pyydä neuvotteluihin mukaan joku, joka asiasta enemmän tietää.
 10. 10. 7) Markkinointimateriaalit? Määrittäkää selkeästi kuka tekee ja mitä tekee. Joskus sisäisen graafikon käyttäminen ei ole se järkevin ratkaisu.
 11. 11. 8) Tarkista referenssit Jos toimialasi on yhtään erikoisempi, kannattaa kysyä onko palvelujentarjoajilla referenssejä saman tai samankaltaisen toimialan asiakkaista, sekä heille saavutetuista tuloksista. Älä vaikutu liikaa hienoista tuloksista täysin erilaisille asiakkaille kun mitä itse olet.
 12. 12. 9) Lähde rauhassa liikenteeseen Jos sinulle tarjotaan suoraan kolmen vuoden tai vuodenkin sopimusta, mieti uudestaan. Lähde mieluummin rauhassa liikenteeseen, kokeilkaa palveluntarjoajan kanssa vaikka pienemmällä kampanjalla alkuun, kuinka yhteistyö toimii ja tavoitteet saavutetaan.
 13. 13. 10) Pysy itse perillä, mitä tapahtuu Vaikka ostaisit markkinointipalvelut muualta, sen ei pitäisi sulkea sinua itseäsi pois. Vaadi pääsy tileihin, jolloin tilit jäävät sinun haltuusi vaikka yhteistyö päättyisi. Tiedä, mitä tapahtuu ja haasta kumppaniasi. Sinä olet oman liiketoimintasi asiantuntija ja tiedät tuotteidesi sesonkiajat, pidä huoli, että kumppanisikin ne tietävät. Kommunikoikaa puolin ja toisin, älä vain ulkoista, vaan sisäistä.
 14. 14. Routa tarjoaa: 132 euroa per tuhat mainosnäyttöä (CPM)1990 €/ 15 000 = 0,132 €/ näyttö * 1000 = 132 € Sanoma tarjoaa: 39 euroa per tuhat mainosnäyttöä (CPM)RON CPM 30 €* 1,3 (retargeting kohdennuslisä) = 39 € Käytännössä sama mainospaikka, lähes sama kohdentamistapa. Kumman ostat? Mutta tärkeämmin -ymmärsitkö taulukoista että kysymyksessä oli sama mainos? Konkreettinen esimerkki -Remarketing
 15. 15. Mistä maksat? Kustannus per 30 000 lähetettyä sähköpostia kuukaudessa vaihtelee välillä 70 €-440 € Valitettavasti Suomalaisilla palveluntarjoajilla on sekä kalliimmat kustannukset että suppeammmat ominaisuudet... Konkreettinen esimerkki -Sähköpostipalvelut

×