Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
Sec 3 Tests                2011                      Test (1)  1-Respond to each of the following situations:1. Your frien...
a) spoke          b) leak               c) system          d) waste12.     Wind turbines along the Red Sea ___ large amoun...
a) the rotting plants b) methane    c) pollution d) the flooded area5. When should scientists study the side effects of a ...
1.     The Incas didn’t have any writing, and yet 2.     During Leila’s first dig at the Valley of the Nobles, they discov...
7-a          8–c       9-b         10 - d     11 - b     12 - a   13 - a       14 - c     15 - b     16 - b   Find and cor...
8. D. Writing (Students own answers)  ْ‫شهذد ِصش صىسح جذَذح ٌٍذَّمشاطُخ فٍ ِصش ِٕز لُبَ ثىسح 52 َٕبَش دُث رىجه 54 ٍُِى‬   ...
3- Choose1.After hitting her head in an accident, Salwa couldn’t remember anything.Doctors think she has _____.      a) in...
e.   The more rain there is in a year, the more wide the tree rings are.f.   Covers of books are usually made of sap.5. Re...
labourers ‫ ػّبي‬The religious area, on the western side, is on the highest  ground. It has temples and tombs. The 140 bui...
c.Don’t worry, you could trace a picture from one of your story books, or print a picturefrom the internet.d.Go down that ...
2. Because they believed that they could help and serve the kings afterthey were dead.b.        (Answers may vary)1. If Dr...
2.    Be careful when you’re driving up the mountains. Some cars have fallenoff the _____. a) rays b) rocks c) cliffs d) s...
A geyser ٓ‫ ٔجغ ِبء عبخ‬is a special type of hot spring in which steam and hotwater erupt and are thrown into the air. Som...
3. How will the book club members develop responsibility?b. Choose the correct answer from a, b, c or d:4. What happens if...
2- Say the function and the speakers in the following:             (4 marks)2.a. Place: On a train  S A: A policeman      ...
2. They will be looking to see if Dr Hafez’s team found something important in  the tomb and then decide whether or not th...
a) cancer          b) treason          c) revenge           d) responsibility13.    Dad just got an increase in his salary...
c) Banting, Macleod, Best and Collip           d) Banting and Macleod  6. Read the following passage, then answer the ques...
3.B. Vocabulary and Structure1-b 2-a 3-d 4-a 5-a 6-b 7-c                          8-d9 - b 10 - c 11 - d 12 - b 13 - a 14 ...
b. A Watch out! That knife’s sharp.    B Don’t worry. I need to cut these tomatoes quickly.    A Why?    B The customers o...
e.    This is the place which I dropped my purse.f.    Bigger boys sometimes bull the smaller boys at school.7. The Reader...
Test (6 )1. Respond to each of the following situations:a.You are an educational adviser. A person comes to your office fo...
11. When you go to Rome, you __ visit the Colesseum. Its a fantasticmonument! a) must b) could               c) might     ...
a.   Answer the following questions:1.   Why were Amalia and Leila going to Acomayo?2.   How did Leila stop Martin Lander ...
3.      Cultured pearls are cheaper.   b.         4.     b        5.    d   7. The Novel   1.    They were trying to catch...
1-The continuous rise in prices, increasing unemployment rates have led to      the revolution of the twenty-fifth of Janu...
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

ستة امتحانات بإجاباتها لغة إنجليزية 3ث

59 680 vues

Publié le

Publié dans : Formation, Business, Technologie

ستة امتحانات بإجاباتها لغة إنجليزية 3ث

  1. 1. Sec 3 Tests 2011 Test (1) 1-Respond to each of the following situations:1. Your friend wants to know what your plans are after finishing school.2. You are told that you have just been accepted to the best university in Egypt. Express how you feel about this.3. You want to know the number of countries which use nuclear power. Ask your teacher.4. Your friend thinks there are better things to spend money on than space travel. Agree, giving a reason. 2-Say where these mini-dialogues take place and who the speakers 1-A Thank you for coming, sir. I’m sure our listeners will enjoy the show. B I hope so. A :So what is going to be today’s dessert? ‫اٌذٍى‬ B Today we are going to talk about how to make Swiss chocolate cake. Place : …..……Speaker A :…….…..Speaker B : ……Function :…… 2. A-May I help you? B-Yes, I’d like to buy this book, please. A-Great choice! That’ll be LE 24, please. B-Here you are. Place : …..……Speaker A :…….…..Speaker B : ……Function :…… 3-Choose the correct answer from a, b, c or d: 1.Although the medicine made my headache better, it had some terrible . a) stomach aches b) side effects c) spokes d) treatment 2……, the cost of meat is very high, but if we all eat less meat, prices will drop. a) Luckily b) Currently c) Completely d) Probably 3. Tomorrow morning I’m _____ to Tanta. a) travelling b) travel c) will travel d) travelled 4. We ___probably have ice cream for dessert since it’s so hot today. a) going to b) will c) are d) won’t 5. We have one litre of milk. _____ enough. a) That are b) These are c) Those are d) That’s 6. In our social studies class we had a big __ about whether women should be judges or not. a) debate b) team c) suspect d) match 7.The police __ trying to solve the mystery of the stolen Van Gogh painting. a) are b) is c) will d) can 8. The people on the bus ___afraid when the bus suddenly stopped. a) was b) are c) were d) is 9. Not all twins look exactly ___ a) apart b) alike c) different d) same 10. One of the _____ on my bike wheel broke. I need to fix it. a) distances b) secrets c) leaks d) spokes 11. There is a __in this pipe. That’s why there’s water all over the place. 1
  2. 2. a) spoke b) leak c) system d) waste12. Wind turbines along the Red Sea ___ large amounts of electricity. a) generate b) is generated c) are generated d) generating13. _____ can we use wind to generate electricity? a) How b) How much c) What d) How many14. Below the earth’s surface rocks are in liquid form. They are _____. a) water b) cold c) molten d) hard15. When _____ split, nuclear power is produced. a) plants b) atoms c) turbines d) fossils16. Wood _____ to heat some people’s homes. a) are burnt b) is burnt c) burned d) burning4-Find the mistake in these sentences, then write them :1. Statistics were my favourite subject at school.2. Travellers to the moon feel waitless because there is no gravity in space.3. Coal is a renewable source of energy.4. Water is pump to the surface from underground lakes.5. Energy from the sun is unexpensive.6. Sunlight reaches the solar panels and is produces electricity.5-Read the passage then answer the questions: Although hydroelectric power plants cause less pollution than othertypes of power plants, they cause other environmental problems. Firstly,when a dam is built, a large area of land is flooded and often many peopleare forced to leave their farms and homes. Secondly, the rotting plants inthe flooded area make the greenhouse gas methane, whose emissions canbe very high. Thirdly, the dam prevents fish from swimming upstream toget to the places where they reproduce, so fish populations are reduced.There are other problems. The water exiting the turbines has a differentoxygen level and is much warmer. This harms the plants and animals livingdownstream from the dam. Finally, because the water exiting the turbineshas less sediment (sand and soil) in it, it wears away the river banksdownstream. Scientists must examine all the possible side effects of a newdam while it is in the planning stages.a. Give short answers to the following questions:1. Tell two ways that hydroelectric dams harm fish.2. How is the water different after it goes through the turbines?3. Why must people leave their farms and homes when a dam is built?b. Choose the correct answer from a, b, c or d:4. What does whose refer to? 2
  3. 3. a) the rotting plants b) methane c) pollution d) the flooded area5. When should scientists study the side effects of a new dam? a) while it is being built b) after it is built c) while it is being planned d) after it is planned6- Read the following passage, then answer the questions: Rather than investing in expensive equipment to predict earthquakes, perhaps scientists should spend more time with their pets. Chinese scientists, in 1970, thought that reports of farm animals running around in circles, and dogs barking all night, may indicate an impending natural disaster. They decided to evacuate the city of Haichin, which shortly afterwards, was hit by a huge earthquake. Thousands of lives were saved. Japanese scientists have also discovered that catfish become livelier several days before moderately strong earthquakes. Scientists now accept that this can’t be pure coincidence. They believe the explanation may be linked to slight changes in the earth’s magnetic field. Although human beings can’t perceive such changes, it is thought that the sensitive nervous systems of some animals must be affected by them. Now scientists must discover exactly which animals are affected in this way, so they can save more lives in the future. Answer the following questions 1- Why are pets more useful than the equipment predicting earthquakes. 2- How can more lives be saved in the future ? 3- What do you think the word " livelier " mean ? Choose the correct answer: 1-Scientists should invest their time in -------------------. a-inventing new machines to kill pets. b-Inventing new machines to predict the future. c-Preventing dogs from barking at night. d-Observing the significant behavior of some pets. 2-Scientists decided to evacuate the city of Haichin -------------. a-shortly before it was hit by an earthquake. b-After it had been hit by an earthquake. c-During the earthquake. d-A year before it was hit by an earthquake. 7-The Reader (The Mask Of Gold ) 7. The Reader (The Mask of Gold)a. Answer the following questions:1. When Leila wakes up at the start of the story, she looks at aphoto of her. What was she doing in the photo?2. Who drove Leila to the airport?b. Complete the following to make meaningful sentences: 3
  4. 4. 1. The Incas didn’t have any writing, and yet 2. During Leila’s first dig at the Valley of the Nobles, they discovered c. Read the quotation and answer the questions: “Yes. I am a research assistant at the University of Cairo.” 1. Who said this to whom? 2. When and where did the speaker say this? 8-Write a paragraph of about 100 words: expressing whether you think modern technology saves or wastes people’s time. 9-a ) Translate into Arabic:Egypt witnessed a new image of democracy in Egypt since the revolutionof January 25, where 45 million citizens went to the polls to express theirviews in a referendum on constitutional amendments under full judicialsupervision that was absent for long periods. Translate into English ‫1.وٍٕب ٔصجىا ٌإلصالح وٌىٓ ِٓ ِٕب َشَذ أْ رغشق ِصش فً فىضً ػبسِخ ودشوة أهٍُخ ؟‬ .‫2.اٌذشَخ واٌّغبواح وبٔب شؼبس ثىسح 52 َٕبَش‬ .ٍٍّ‫3.رذث األدَبْ ػًٍ اٌغالَ واٌشدّخ واٌزؼبَش اٌغ‬ .‫4.عُظً اٌشؼت واٌجُش واٌششطخ َذاً وادذح‬ ‫5.هً اعزخذِذ ِىالغ اٌزىاصً االجزّبػٍ ِثً اٌفُظ ثىن ورىَزش ِٓ لجً؟‬ .ٍُ‫6.إْ أزفبضخ اٌشؼت اٌّصشٌ فٍ 52 َٕبَش وبٔذ ثّثبثخ ثىسح ضذ اٌفغبد واٌظ‬ .‫7.ٌٓ رٕغٍ ِصش أثذاً شهذائهب اٌؼظبَ اٌزَٓ ضذىا ثذُبرهُ ِٓ اجً دشَخ اٌىطٓ ووشاِزه‬ .‫8.وٍٕب أثٕبء وطٓ وادذ واٌذَٓ هلل واٌىطٓ ٌٍجُّغ‬ .‫9.َذزس اٌّجٍظ اٌؼغىشٌ ِٓ أزشبس اٌشبئؼبد اٌزٍ لذ رفغذ اٌثىسح‬ .ْ‫01. رؼزجش اٌضالصي واٌجشاوُٓ واٌؼىاصف وأِىاج اٌزغىٔبٍِ وٍهب ظىاهش طجُؼُخ رذِش وً أجبصاد اإلٔغب‬ Test No 1 One Model Answers a.Id like to study business management in English. Im going to study engineering. b.(Really?) That’s really great!/That’s great news!/That’s wonderful! c.Excuse me, (sir/miss/madam,) could you tell me how many countries use nuclear power?/How many countries use nuclear power, please (, sir/miss/madam)? d.You are right./I agree with you. There are too many starving people that need the money that goes towards space exploration. 2. Speakers(Suggested Answers) a.) Place: radio studio Speaker A:broadcaster ‫/ ِزَغ‬interviewer Speaker B: a chef/cook/food expert Function: asking and answering questions b.) Place: bookshop/shop Speaker A: shop assistant/shop owner Speaker B: customer Function: offering help/making a request 3. B. Vocabulary and Structure 1-b 2-b 3-a 4-b 5-d 6-a 4
  5. 5. 7-a 8–c 9-b 10 - d 11 - b 12 - a 13 - a 14 - c 15 - b 16 - b Find and correct 4.a.Statistics was my favourite subject at school. b.Travellers to the moon feel weightless because there is no gravity in space. c.Coal is a non-renewable source of energy. d.Water is pumped to the surface from underground lakes. e.Energy from the sun is inexpensive. f.Sunlight reaches the solar panels and produces electricity. Passage 1 5.a. (Answers may vary) 1.The dam prevents fish from getting to the places where they reproduce, so fish populations are reduced. The water exiting the turbines harms the fish because it is warmer and has a different oxygen level. 2.After it goes through the turbines, the water is warmer and has a different oxygen level, and it has less sediment. 3.They must leave because the water behind the dam floods the land. 4. b) methane 5. c) while it is being planned Passage 2 1-Chinese scientists, in 1970, thought that reports of farm animals running around in circles, and dogs barking all night, may indicate an impending natural disaster. They decided to evacuate the city of Haichin, which shortly afterwards, was hit by a huge earthquake. 2- By using animals to predict natural disasters. 3- more active 4- d- Observing the significant behavior of some pets. 5 - a- shortly before it was hit by an earthquake. 7. The Reader (The Mask of Gold) (chapters 1-2)a. (Answers may vary)1.She was looking at the camera and holding up a little gold figureof an animal.2.Samira , Leilas sister, drove her to the airport in the family car.b.(Answers may vary)1. …..they controlled a huge empire.2. a tomb which had wonderful paintings of birds and animals onthe walls.c. (Answers may vary) 1.Leila said this to Marten Lander.2. Leila said this when Lander asked her about her work on theplane from New York to Lima. 5
  6. 6. 8. D. Writing (Students own answers) ْ‫شهذد ِصش صىسح جذَذح ٌٍذَّمشاطُخ فٍ ِصش ِٕز لُبَ ثىسح 52 َٕبَش دُث رىجه 54 ٍُِى‬ ‫ِىاطٓ إٌٍ صٕبدَك االلزشاع إلثذاء آسائهُ فٍ االعزفزبء ػٍٍ اٌزؼذَالد اٌذعزىسَخ رذذ إششاف‬ .‫لضبئٍ وبًِ غبة ٌفزشاد طىٍَخ‬1. All of us aspire to reform but who of us want Egypt to be in overwhelming chaos and civil wars2. Freedom and equality were the slogans of 25th January revolution.3. - All religions call for peace, mercy and peaceful life.4. - People, police and armed forces will remain one hand.5. - Have you ever used social sites like face book and twitter?6. - The Egyptian peoples uprising on the 25 of January was a revolution against corruption and injustice.7. - Egypt will ever and never forget its great martyrs who sacrificed their lives for the liberty and dignity of motherland.8. - We are all sons of one nation and religion is to Allah and the homeland is for all.9. - Military Council warns of the spread of rumors that could jeopardize the revolution.10. - Earthquakes, volcanoes, storms, hurricanes and tsunamis are all natural phenomena which destroy all the achievements of man. Test (2) 1. Respond to each of the following situations: a.Your friend wants to know your opinion of Yehia Haqqi the man and the writer. b.Your friend has just witnessed a road accident. Advise him on what he should do. c.Your little sister is having difficulty drawing a picture for her story. Give her advice. d.A new student at your school wants to know the way to the headmaster’s office. Instruct him. 2-Say where these mini-dialogues take place and who the speakers a. A Please turn right at the traffic lights. Place:_____ B Here we are! Speaker A:______ A Yes, thank you. How much? Speaker B:___ ___ B That’ll be ten pounds, please. Function:____ b.A Where were you at ten o’clock last night? Place:…… … BI was at home, watching television. Speaker A:…… ABut your neighbours saw you break into Mr Mazen’s house. Speaker B: BI didn’t break in! I went over to his house to borrow some CDs.Function 6
  7. 7. 3- Choose1.After hitting her head in an accident, Salwa couldn’t remember anything.Doctors think she has _____. a) influenza b) amnesia c) diabetes d) fever2. It is believed that Cleopatra died from the _____ of a snake. a) poison b) perfume c) crime d) murder3. Everybody communicates by e-mail now. Paper mail has become _. a) modern b) routine c) fashionable d) old-fashioned4. Trees absorb water from the ground through their _____. a) bark b) fruits c) roots d) leaves5. There was a mouse in the house, so Dad set up a _____. a) criminal b) murder c) mousetrap d) poison6. All suspects should be treated as _____ people until we know for sure that they have committed a crime. a) shy b) innocent c) dead d) dangerous7. A Border Passage _____ by Leila Ahmed. a) written b) wrote c) was written d) write8. Salma _____ tennis every week since she was five years old. a) has been playing b) was playing c) plays d) is playing9. _____ Hossam had an injury in his left leg, he finished the match. a) So b) When c) Because d) Although10. If a plant does not get any water, it _____. a) dead b) dies c) would die d) would be dead11. If you don’t stop listening to that loud music, your headache _ worse. a) got b) will get c) would get d) gets12. There is a big ___ where engineers are building the new metro line. a) routine b) invasion c) excavation d) district13. Please _____ the file to your e-mail and send it quickly. a) attach b) establish c) connect d) enclose14. After the terrible fire, _____ damage was done to the factory. a) a lot of b) many c) little d) lots15. You should go and _____ that film. It’s great! a) seeing b) see c) saw d) seen16. Turpentine _____ paint and is made from the sap of trees. a) removes b) removed c) has removed d) is removed4. Find the mistake in each of the following sentences, then write ita. I want to be a sailor one day, so I can protect the rights of innocent people.b. Archaeologists find valuable treasures during there excavations.c. Whose the suspect for the murder of John Doe?d. Tommy Beresford and his wife were two secret agencies. 7
  8. 8. e. The more rain there is in a year, the more wide the tree rings are.f. Covers of books are usually made of sap.5. Read the following passage, then answer the questions: Flowers produce a fine powder called pollen ‫ , دجىة اٌٍمبح‬which is carriedby the wind or by insects to other flowers of the same type so that they canproduce seeds. Pollination ‫ ,اٌزٍمُخ‬the carrying of pollen from one flower toanother, is necessary for the reproduction of plants and for the production offood. Scientists estimate ‫ َذغت‬that one third of our food depends on insects,mostly bees ً‫ , إٌذ‬for pollination. But in recent years, there has been a bigdrop in the populations of pollinators ‫ ٍِمذبد‬worldwide. There are severalreasons. The use of pesticides has had the side effect of killing pollinators. Airpollution prevents insects from smelling and finding flowers, which theyneed for food. Diseases are killing many insects. Growing cities aredestroying the environments where pollinators live. Recently, shortages offruit and vegetables in India were blamed on the loss of pollinators. Clearly, itis important that we find solutions quickly.a. Give short answers to the following questions:1. What is a pollinator? 2.Is all pollen carried by insects? Explain.3. Give two reasons why the number of pollinators has dropped.b. Choose the correct answer from a, b, c or d:4. Which is the best title for this text? a) The Importance of Bees b) Pollinators in India c) The Loss of Pollinators d) Where Have All the Flowers Gone?5. How does air pollution affect pollination?a) Flowers cant make pollen.b) Insects cant smell the flowers, so they cant find them to pollinate them.c) Insects cant pollinate the flowers because they cant see them.d) Pollution kills insects.6. Read the following passage, then answer the questions:Machu Picchu, Peru, is situated more than 2,100 metres above sea levelbetween higher mountains. It is divided into three areas. At the southernend is the agricultural area. This has large "steps" called terraces cut intothe hillsides to make flat spaces for farming. A wall for defence crossesMachu Picchu and separates the agricultural area from the urban andreligious areas at the northern end. The urban area has two districts. Inthe southeastern corner is a district of houses for the nobles. On theeastern side is an industrial district with houses and workshops for 8
  9. 9. labourers ‫ ػّبي‬The religious area, on the western side, is on the highest ground. It has temples and tombs. The 140 buildings of Machu Picchu included several design features that made them survive Perus frequent earthquakes. a. Give short answers to the following questions: 1. What are the three areas of Machu Picchu? 2. Why did the buildings of Machu Picchu survive earthquakes? 3. Why did the Incas make terraces for agriculture? b. Choose the correct answer from a, b, c or d: 4. What does urban mean? a) relating to agriculture b) relating to earthquakes c) relating to mountains d) relating to towns and cities 5. On which side of Machu Picchu is the agricultural area? a) north b) east c) south d) west 7. The Reader (The Mask of Gold) (chapters 3-4) a Answer the following questions: 1. Where does Dr Hafez think the German tourists on the plane are going? 2. Why did the Incas kill women and servants and then bury them with kings? b. Complete the following to make meaningful sentences: 1. If Dr Hafez and his team don’t find important discoveries soon, UNESCO 2. Leila told Amalia that she was joining them in Peru not because of Dr Hafez, but because c. Read the quotation and answer the questions: “You’ve come at a good time.” 1. Who said this to whom? 2. Why was this a good time? 8. Write a paragraph of about 100 words describing how you would cook a simple meal or prepare a simple drink. 9. a. Translate into Arabic: Egypt will overcome sectarian strife and chaos as it has done in the past. Egyptians have crossed to safety at every turn that threatened their national unity, but there are two conditions if we want to avoid regrets: respect for the rights of citizenship without exception and in light of religious diversity; and that the nation stays on task in achieving a new order so that the 25 January Revolution concludes by achieving its goals. ‫"اٌثأس اٌذك هى اٌزٌ َثىس ٌُه دَ اٌفغبد ثُ َهذا ٌُجٍٕ األِجبد " لبي هزا االِبَ اٌىجُش اٌشُخ ِذّذ‬ ٌ‫ِزىًٌ اٌشؼشاو‬ Test No 2 Model Answers 1. (Suggested Answers)a.Yehia Haqqi was very a generous and kind-hearted man. As a writer, he was veryenlightened/modern/interesting.b.If I were you, I would call an ambulance. 9
  10. 10. c.Don’t worry, you could trace a picture from one of your story books, or print a picturefrom the internet.d.Go down that corridor. Turn left. The headmaster’s office is the third office on theright.2. Speakers(Suggested Answers)a. Place: Taxi Speaker A: Customer Speaker B: Taxi driver Function: Giving instructions/asking for prices. B. Place : Police station Speaker A: Police officer / Speaker B: Suspect Function: Asking/answering questions.3. Vocabulary and Structure1-b 2-a 3-d 4-c 5-c6-b 7-c 8–a 9-d 10 - b11 - b 12 - c 13 - a 14 - a 15 - b 16 - a4-a. I want to be a lawyer one day, b. Archaeologists find valuable treasures during their excavations. c. Who’s the suspect for the murder of John Doe? d. Tommy Beresford and his wife were two secret agents. e. The more rain there is in a year, the wider the tree rings are. f. Covers of books are usually made of cardboard.Passage 1a. (Answers may vary)1.A pollinator is an insect that carries pollen from one flower to another.2.No. Some pollen is carried by the wind.3.(Any two of these) Pesticides have killed pollinators. Air pollutionprevents insects from smelling and finding flowers for food. Diseases arekilling insects. Cities are destroying the environments where pollinatorslive. b. 4 - c 5 - bPassage 21.The three areas are agricultural, urban, and religious.2.They had design features that made them able/strong to surviveearthquakes.3.To give them flat spaces for farming. / Flat spaces are easier to farm thanhills. b. 4 - d 5 - c7. The Reader (The Mask of Gold) (chapters 3-4)a. Answer the following questions:1. He thinks they are going to Machu Picchu (the great Inca city that waslost for hundreds of years). 10
  11. 11. 2. Because they believed that they could help and serve the kings afterthey were dead.b. (Answers may vary)1. If Dr Hafez and his team don’t find important discoveries soon,UNESCO might not support them the following year.2. Leila told Amalia that she was joining them in Peru not because of DrHafez, but because she had the experience and qualifications required forthis job.c. 1. Dr Hafez said this to Leila while they were on the plane to Cuzco. 2. This was a good time because Dr Hafez and his team had just found awall (in the city), which they believe may be the wall of a royal tomb.8. D. Writing (Students own answers) ‫عىف رزغٍت ِصش ػًٍ اٌفزٕخ اٌطبئفُخ واٌفىضً وّب ػهذٔبهب . ففً وً رذىي َهذد ودذرهب اٌىطُٕخ‬ ً‫وصٍذ ِصش ٌجش األِبْ وهٕبن ششطُٓ ٌزجٕت إٌذَ اوال إدزشاَ دك اٌّىاطٕخ ثذوْ إعزثٕبء وف‬ ‫ضىء اٌزٕىع اٌذًَٕ ثبُٔب ػًٍ اٌذوٌخ أْ رأخز ػًٍ ػبرمهب رذمُك ٔظبَ جذَذ َذمك أهذاف اٌثىسح‬ -"The real revolutionary protests to defeat corruption, then calms down to build glories" said the great imam sheik Mohamed El sharawy Test (3 ) 1. Respond to each of the following situations: a. Your friend thinks your teacher is absent today but you disagree because you saw her during the morning lines. b. You are at a restaurant. Your friend thinks you should both order fish, but you have other preferences. c. You do not understand what happens during an eclipse of the moon. Ask your teacher. d. Someone asks you about your opinion concerning storm chasers. 2. Mention the place, the speakers and the language function in each a.AThe thief probably jumped off. Place:__ B He can’t have jumped off. Look at the tracks. We’re going too fast. Speaker A:_ A Maybe he’s hiding in the baggage car. Speaker B:___ B OK. Let’s go check it out. Function:___b. A I recommend the fried chicken, sir. Place:____________________ B No, I’d rather have something healthier. Speaker A:________________ A How about the shish kebab, then? Speaker B:________________ B Yes, one shish kebab for me, please. Function:_________________ 3. Choose the correct answer from a, b, c or d. 1. She _____ gone far. I just saw her car leave a minute ago. a) must have b) should have c) can’t have d) can have 11
  12. 12. 2. Be careful when you’re driving up the mountains. Some cars have fallenoff the _____. a) rays b) rocks c) cliffs d) stairs3. I can’t find my mobile phone. I __ left it in the car because it rang while Iwas driving. a) must have b) should have c) can’t have d) would have4. It is human _____ to make mistakes. a) culture b) nature c) will d) evil5. Jack tried to _____ Paul by threatening to tell Pauls father whatPaul had stolen at the weekend. a) commit b) blackmail c) admit d) recuperate6. If you use this skin cream, it ___ you from harmful ultraviolet light. a) protect b) protected c) would protect d) protects7. The lightning __the entire sky. The night almost seemed like day for a second. a) illuminated b) illustrated c) occurred d) absorbed8. If you hadn’t taken your umbrella, you __been soaking wet by now. a) won’t have b) would have c) will have d) have9. The rainbow ‫ لىط لضح‬is a beautiful .... that occurs after it has just rained. a) cause b) drought c) phenomenon d) eclipse10. Mum _____ that she would take us to the zoo next Friday. a) promised b) promise c) promises d) will promise11. In some places in Africa where there is little or no rain, _____ have caused people to die. a) floods b) droughts c) cliffs d) barriers12. In the last ten years, Egypt __ large areas of desert into farm land. a) had turned b) will turn c) has turned d) turns13. The Eiffel Tower is the most important _____ in France. a) base b) monument c) tourist d) biography14. The thief admitted that he ___ the necklace from Mrs Morrison’s bag thenight before. a) would steal b) steals c) had stolen d) was stolen15. I asked Nora if she was enjoying the book she _____. a) is reading b) was reading c) will read d) would read16. Mum said it was __ that I even consider going into that dangerous cave. a)unthinkable b) old-fashioned c) massive d) respectable4. Find the mistake in each of the following sentences:a.Mr Maher has just had a serious illness and he needs time to regenerate.b.Maryam asked him the teacher was in school.c.He can’t have left his keys because he can’t get into the car.d.I have decided to leave Cairo permanent and I am not coming back.e. It is impolite to walk into an office before you nock on the door.f. Leila Ahmed wrote a long geography about her life in a book called “the lost”5. Read the following passage, then answer the questions: 12
  13. 13. A geyser ٓ‫ ٔجغ ِبء عبخ‬is a special type of hot spring in which steam and hotwater erupt and are thrown into the air. Some geysers throw water up morethan 45 metres. Some geysers erupt at regular intervals ‫ فزشاد فبصٍخ‬and arepredictable. One of the most famous, Old Faithful, erupts about every 90minutes. But most geysers are irregular and unpredictable. Worldwide there areonly about 1,000 geysers and half of them are in Yellowstone National Park,USA. Geysers are a rare phenomenon because they form only undercertain hydrogeological conditions. If conditions change, geysers can becomedormant or extinct. Natural phenomena such as prolonged droughts,earthquakes, or landslides can make this happen. So can human activities suchas mining, building dams, throwing trash into the geyser vent, and dewateringby geothermal power plants. Even without human activities, the lifespan ofgeysers is at most a few thousand years.a. Give short answers to the following questions:1. Are all hot springs geysers? Give a reason for your answer.2. Can people prevent all geysers from becoming dormant or extinct? Give areason for your answer.3. Where is the best place to see geysers?b. Choose the correct answer from a, b, c or d:4. What does hydrogeological mean? a) related to water and the earth b) related to electricity c) made by water d) related to the earth and the sky5. What does so refer to here? a) geysers form b) natural phenomena c) make geysers become dormant or extinct d) mining, building dams, etc.6. Read the following passage, then answer the questions:I think that we should start a book club for secondary and university students inour town. We could read both Arabic and English books. We could havemeetings every week or two in the summer, and once a month during theschool year. Here is why I think we should do it. First, if we have a book club, itwill encourage us to read more. It is known that if people read a lot, they writebetter. So this will help us in two ways. Secondly, we will develop someresponsibility if we take turns leading the discussion at meetings. The leaderwill have to read the book carefully. Thirdly, discussing books will help usto overcome any shyness. Everyone will have to say something. Reading goodbooks will be a better way to use our time than playing games or reading comicbooks. Dont you agree with me?a. Give short answers to the following questions:1. What kinds of students does the author want to have in the book club?2. Do you think it is a good idea to have these kinds of students together? why 13
  14. 14. 3. How will the book club members develop responsibility?b. Choose the correct answer from a, b, c or d:4. What happens if people read a lot? a) They join a book club. b) They learn to write better. c) They lead a discussion. d) They are less shy.5. What does overcome mean here? a) to not behave normally b) to fight and win against someone c) to control a feeling that prevents you from achieving something d) to bemade extremely sick or unconscious 7. The Reader (The Mask of Gold) (Chapters 5-6)a. Answer the following questions:1. Why did Dr Hafez need to go to Quenco ?2. Why did Leila intend to talk to Amalia when she saw her at the Café de la Plaza?b. Complete the following to make meaningful sentences:1. Leila knew Martin Lander was lying because she discovered that UnitedMining in Peru…………………………………………………………………………………….2. Dr Hafez and his team could be sure that the tomb was a kings tomb only ifthey found……………………………………………………………………………………………....c. Read the quotation and answer the questions: “We’ve only got a short time before the UNESCO inspection, so we reallyneed to find something soon.”1. Who said this, and who did they say it to?2. What will the UNESCO people be inspecting?8. Write a paragraph of about 100 words about a crime you heardabout, read about or saw yourself. You can make up your own crime story if youdo not know one.9-A) Translate into Arabic : (3 marks) Many people have made great contributions to their nations and the world.They have struggled to have the right to vote. They have opened homes fordisplaced children. Besides, they have struggled against poverty and ignorance.A) Translate into English : (2 marks) . ‫1- َجت ػٍُٕب أْ ٔزصذٌ وثىً دضَ ٌىً أػّبي اٌجٍطجخ واٌفغبد‬ . ‫2- وىْ اٌشجبة اٌّصشٌ دسع ثششٌ ٌذّبَخ اٌّزذف اٌّصشٌ ِٓ اٌٍصىص‬ Longman Test No Three Model Answersa. She can’t be absent. I just saw her in the morning lines.b. I would prefer chicken, if you don’t mind.c. Excuse me, Miss/Sir, would you please explain what happens during thelunar eclipse?d. I think storm chasers ‫ِطبسدي اٌؼىاصف‬are brave people who try to discovernew things about nature. 14
  15. 15. 2- Say the function and the speakers in the following: (4 marks)2.a. Place: On a train S A: A policeman S B: Train conductor F: Guessing and deducing informationb. Place: A restaurant S A: A waiter S B: A customer F: Making and responding to suggestions 3. B. Vocabulary and Structure1-c 2-c 3-a 4-b 5-b 6-d 7-a 8-b9 - c 10 - a 11 - b 12 - c 13 - b 14 - c 15 - b 16 - aFind and correct4.a. Mr. Maher has just had a serious illness and he needs time to recuperate.b. Maryam asked whether / if the teacher was in school.c. He can’t have left his keys because he can’t get into the car.d. I have decided to leave Cairo permanently and I am not coming back.e. It is impolite to walk into an office before you knock on the door.f.Leila Ahmed wrote a long autobiography about her life in a book called “ the lost “ Passage 11. Not all hot springs are geysers because a geyser is a special type of hotspring in which steam and hot water erupt and are thrown into the air.2. No, they cant because the lifespan of geysers is at most a few thousand years.3. ……. in Yellowstone National Park, USA.b. 4 – a) related to water and the earth 5 – c) make geysers become dormant… Passage 21. The author wants to have both secondary and university students in thebook club.2. I think it is a good idea because they are all young people and they can learnfrom each other. OR No, I dont think it is a good idea because university students have differentinterests from secondary students.3. The members will develop responsibility by taking turns leading thediscussion. b. 4. b -5. c7. The Reader (The Mask of Gold) (Chapters 5-6)1. He needed to go to their office in Quenco to fix his lap-top computer, andhe needed to see the UNESCO people.2. She wanted to talk to Amalia to get to know her better and to try to befriends with her (so they could work together).1. Leila knew Martin Lander was lying because she discovered that UnitedMining in Peru had ended its operations (in 1999).2. Dr Hafez and his team could be sure that the tomb was a kings tomb only ifthey found a gold mask (in the tomb).c. 1. Amalia said this to Leila. 15
  16. 16. 2. They will be looking to see if Dr Hafez’s team found something important in the tomb and then decide whether or not they will continue to sponsor/fund the project.8.D. Writing(Students own answers) ً‫ٌمذ لذَ اٌىثُش ِٓ إٌبط اعهبِبد ػظُّخ ٌجٍذهُ واٌؼبٌُ فّٕهُ ِٓ ٔبضً ٌٍذصىي ػًٍ دك اٌزصىَذ ف‬ ً‫اإلٔزخبثبد وِٕهُ ِٓ فزخ دوس ٌألطفبي اٌّؼبلُٓ وػالوح ػًٍ رٌه وبفذىا اٌفمش واٌجه‬ 1-We must combat / face strictly all the acts of bullying and corruption 2-The Egyptian young people made human armours / shields ‫ دروع‬to protect the Egyptian Museum from robbers. Test (4 ) 1. Respond to each of the following situations: a.Your friend has just lost his or her purse and has no money to go home. Offer help. b. Your friend is worried about tomorrow’s English exam. Reassure him or her. c. You are at a bookshop and can’t find a certain book, so the shop assistant offers to help. Accept her offer. d. Your father has just asked you what changes you would like to see in Egypt after 25 January 2011. 3. Choose the correct answer from a, b, c or d. 1. I wish I __ where I parked my car! a) known b) knew c) know d) knows 2. I really wish I _____ breakfast before I left for school. I’m starving now! a) had eaten b) ate c) eat d) will eat 3. The patient has to control how much sugar he eats because he has _____. a) influenza b) amnesia c) cancer d) diabetes 4. Scientists hope they will find a _____ for cancer soon. a) cure b) theory c) result d) chemistry 5. Salma intends to _____ in criminal law when she goes to law school. a) specialise b) achieve c) gain d) release 6. After Mum _____ dinner, she fell asleep on the couch. a) cooks b) had cooked c) will cook d) cooking 7. By the time Judy was 20 years old, she ___ three national championships. a) won b) wins c) had won d) will win 8. Before Basem left for Canada, he _____ away all his toys to charity. a) would give b) will give c) gives d) gave 9. When we arrived at the park, we were soaking wet. It had _ all the while we were walking. a) raining b) been raining c) has rained d) rains 10. Alfred Farrag and William Shakespeare are famous _____. a) lawyers b) players c) playwrights d) plays 11. My friend had lost so much weight that I hardly _____ him. a) envied b) accused c) realised d) recognised 12. The spy was accused of _____ and taken to court. 16
  17. 17. a) cancer b) treason c) revenge d) responsibility13. Dad just got an increase in his salary and we are all going out to _____. a) celebrate b) object c) finance d) achieve14. If you have a weight problem, you should avoid _____ fatty foods. a) to eat b) eating c) eat d) ate15. Ginger has a very _____ taste. It is hotter than most spices. a) invisible b) regular c) similar d) distinctive16. I remember __your glasses on the table next to the door. Look for themthere. a) see b) to see c) seeing d) saw4. Find the mistake in each of the following sentences, then write it correctly:a. If you work hard, you will achieving great results.b. I wish I had been kissing my mother’s hand every day before she died.c. My brother agreed lending me his MP4.d. The victime was found dead on the floor of the bank.e. The Sphinx is a modern Egyptian monument.f. Please water the plants regular while I’m gone.5. Read the following passage, then answer the questions: One hundred years ago, diabetes always killed. A victim of diabetes wouldoften have a damaged body organ called the pancreas, but doctors didn’tunderstand why. In 1921, a young doctor called Frederick Banting had a theorythat the pancreas released a substance that controlled the sugar in theblood.Professor John Macleod at the University of Toronto, Canada, gave him alaboratory, ten dogs, and a medical student called Charles Best as a researchassistant. Banting and Best showed that an extract from the pancreas, whichthey named ‘insulin’, could control blood sugar in dogs. Biochemist BertramCollip joined them. He made the insulin pure so it could be tested on humans.The discovery of insulin was a landmark. Diabetic patients no longer died fromthe disease. Banting and Macleod received the Nobel Prize in Physiology orMedicine in 1923, but they shared their prize money with Best and Collip.a. Give short answers to the following questions:1. Before Banting’s discovery, what didn’t doctors understand?2. What happened to diabetic patients before insulin was discovered?3. Why do you think Banting and Macleod shared their prize money with Bestand Collip?b. Choose the correct answer from a, b, c or d:4. What does landmark mean in “The discovery of insulin was a landmark”? a) something that is easy to recognize b) one of the most important discoveries c) a celebration d) a Nobel Prize5. Who was the Nobel Prize in Physiology or Medicine given to in 1923? a) Best and Collip b) Banting and Best 17
  18. 18. c) Banting, Macleod, Best and Collip d) Banting and Macleod 6. Read the following passage, then answer the questions: We spend billions of dollars to study the sun and distant stars. We should stop this and study the oceans instead. They cover nearly 70% of the earth. Oceanography is more important than space science. It researches processes that directly affect our lives. For example, we release tonnes of waste into the oceans every year. Oceanographers, who specialise in various fields, can tell us the results of pollution on marine life, on the chemistry of the seas and on the currents (movement of water) that affect climate. We know that in different parts of the seas, distinctive forms of life have evolved. There are even living things that do not depend on the sun for energy! Maybe we can learn something useful by studying them. There are vast areas of the oceans, especially in the deepest water, that are unexplored. This is where we should be researching, not the stars. a. Give short answers to the following questions: 1. What is the writer’s opinion of space science? 2. Why do you think oceanographers specialise? 3. Give one reason why the writer thinks we should study the oceans more. b. Choose the correct answer from a, b, c or d: 4. What does it mean in “It researches processes that directly affect our lives”? a) space science b) the earth c) oceanography d) the sun 5. What does oceanographers mean? a) the study of the oceans b) people who specialise c) the results of pollution d) people who study the oceans 7. The Reader (The Mask of Gold) (Chapters 7-8) a. Answer the following questions: 1. Where was the gold mask when it was stolen? 2. What was found among Leila’s work clothes? b. Complete the following to make meaningful sentences: 1. Lander had helped Amalia 2. Leila was imprisoned because Amalia had c. Read the quotation and answer the questions: “I’m more of a collector, in fact.” 1. Who said this to whom? 2. Does this person feel he’s done something wrong? How do you know? Test No Four Model Answersa. If you like, I can give you a ride home. /You can borrow some of my money to gohome.b.You’ve studied hard and I’m sure you’ll do fine./Just do your best and don’t worry.c.(That’s very kind of you.) Thank you. I can’t find the book I want.d. I want to see Egypt more advanced and prosperous than America 18
  19. 19. 3.B. Vocabulary and Structure1-b 2-a 3-d 4-a 5-a 6-b 7-c 8-d9 - b 10 - c 11 - d 12 - b 13 - a 14 - b 15 - d 16 - c4.Find and correcta. If you work hard, you will achieve great results.b. I wish I had kissed my mother’s hand every day before she died.c. My brother agreed to lend me his MP4.d. The victim was found dead on the floor of the bank.e. The Sphinx is an ancient Egyptian monument.f. Please water the plants regularly while I’m gone. Passage 11. Doctors didn’t understand why victims of diabetes had a damagedpancreas. 2. They died from diabetes.3. I think they felt bad that Best and Collip did not get the Nobel Prize also,although they were part of the team that discovered insulin. b. 4 - b 5 - d Passage 21. The writer thinks that space science is less important than oceanography. /The writer thinks we should not study the sun and stars.2. I think they specialise because the oceans are very big and there is toomuch for one person to know. / I think they specialise because they can studydifferent aspects of the oceans — the life, the chemistry, the waves, etc.3. The oceans directly affect our lives. / There are large areas of the oceansthat are unexplored. b. 4. – c 5-d7. The Reader (The Mask of Gold)1. It was in a safe (in Pablo’s hut/office).2. A little gold rabbit.1. Lander had helped Amalia (to) get her first archaeological job.2. Leila was imprisoned because Amalia had put a gold rabbit among herclothes so that the police would think she had stolen it.1. Lander said this to Leila.2. No, because he doesn’t think of himself as a thief. He regards himself as acollector of valuable things that other people might not notice. Test (5 )2. Mention the place, the speakers and the language functiona. A Shady just pushed me in the playground. B That’s awful. Why did he do that? A He wanted my sandwich but I wouldn’t give to him. B Bullying ‫ اٌجٍطجخ‬is terrible. Don’t worry, I’ll make sure he gets the properpunishment. 19
  20. 20. b. A Watch out! That knife’s sharp. B Don’t worry. I need to cut these tomatoes quickly. A Why? B The customers outside have complained that their salad is late.3. Choose the correct answer from a, b, c or d.1. Ramy earned a _____ in medicine from Cairo University. a) licence b) degree c) roller d) role2. Most famous people don’t like to talk a lot about their _____ lives. a) personal b) positive c) suitable d) impressive3. Mohamed Nagy, _____ is known as ‘Gedo’, is a famous footballer. a) which b) that c) whom d) who4. Samir’s house, _had consumed all his savings, left him with very little money. a) which b) who c) in which d) where5. Umm Kulthum always sang ___. She never joined another singer in a song. a) spontaneously b) folk c) gradually d) solo6. _____ Robinson Crusoe is a long book, I finished it very quickly. a) So b) Because c) Although d) Despite7. I didn’t have much money, _____ I bought a cheap shirt. a) so b) because c) although d) despite8. My cousin is very _____ and likes to travel to unknown places. a) conventional b) adventurous c) suitable d) personal9. Thousands of people attended the _____ of Sheikh Shaarawi after he died. a) funeral b) lifestyle c) flight d) event10. Can you please repeat the name of the medicine _____ you just took. a) in which b) where c) that d) who11. I met Hamdy only yesterday, _____ I feel like I’ve known him for years. a) so b) but c) and d) because12. The internet is very slow and it’s taking a long time to _____ that file. a) download b) regard c) bully d) recycle13. If you want to get that dirt out of your shirt, you need to __it in hot water beforeyou wash it. a) press b) soak c) recycle d) dry14. Do you think Dad will ever _____ me drive his car. a) letting b) have let c) let d) had let15. By 3 o’clock tomorrow, all the tickets will _____ out. a) have been sold b) sell c sold d) be selling16. Some people _____ their teeth so they look very white and shiny. a) soak b) bleach c) press d) pull4. Find the mistake in each of the following sentences, then write it correctly:a. Although not knowing much Chinese, Eman managed to communicatewith the Chinese people.b. In Egypt, Mohammad Hassan is a very influence character.c. My new computer has a much bigger screene.d. I think most of Mum’s cake will be ate because it’s so delicious! 20
  21. 21. e. This is the place which I dropped my purse.f. Bigger boys sometimes bull the smaller boys at school.7. The Reader (The Mask of Gold) (Chapter 8)a. Answer the following questions:1. Why was Pablo in Quenco the day the police investigated ً‫ دمك ف‬the theft?2. Why was Martin Lander keen to go to Acomayo?b. Complete the following to make meaningful sentences:1. When Leila discovered the gold mask, Amalia thought……………………………….2. Amalia put the gold rabbit among Leila’s clothes so that………………………………..c. Read the quotation and answer the questions: “This will be really bad news forhim.” 1. Who said this to whom? 2. Who is going to be unhappy? Why? Longman Test No 5 Model Answersa. Place: School S A: school boy/pupil/student S B: teacher/headmaster F: complaining/asking questions/giving reasons b. Place: Restaurant/ Café Speaker A: Waiter/Chef/Cook Speaker B: Waiter/Chef/Cook Function: Expressing warningsChoose1-b 2-a 3-d 4-a 5-d 6-c 7-a 8-b9-a 10 - c 11 - b 12 - a 13 - b 14 - c 15 - a 16 - b4. Find and correcta. Despite not knowing much Chinese, Eman managed to communicate withthe Chinese people.b.In Egypt, Mohammad Hassan is a very influential character.c. My new computer has a much bigger screen.d. I think most of Mum’s cake will be eaten because it’s so delicious!e. This is the place where I dropped my purse.f. Bigger boys sometimes bully the smaller boys at school. 7. The Reader1-Pablo was in Quenco because he had a meeting with the UNESCO people.2- Martin Lander was keen to go to Acomayo because there was another excavationthere (and he hoped he could steal something from it).Answers may vary. 3- When Leila discovered the gold mask, Amalia thought that Leilawould get all the credit/her name would be in all the papers and on TV. 4-Amalia put the gold rabbit among Leila’s clothes so that she would get Leila introuble/the police would think Leila was a thief.Some answers may vary. 1-Dr Hafez said this to Leila.2- The UNESCO people are going to be unhappy that there has been a robbery. They willprobably doubt the team’s honesty now and will stop offering their support. 21
  22. 22. Test (6 )1. Respond to each of the following situations:a.You are an educational adviser. A person comes to your office for professional advice.b.You were at a job interview. They asked you, "Why do you want to work for us?" Nowyour friend asks you what they asked you at the interview.c.Your brother isnt interested in politics, but after 25 January 2011, you think he shouldbe interested.d. You are trying to persuade your father to take the family on holiday to Luxor.2. Mention the place, the speakers and the language functiona.A-Why do you want to change jobs?B-Im not learning anything new in my job. I want something more challenging.A-This is a small organisation, so we all help in different departments.B-That sounds very interesting. I would learn more that way. Place : …..……Speaker A :…….…..Speaker B : ……Function :……b.A-Hi. Im Hani. This is your first day here, isnt it?B-Yes, it is. Im Tarek. Im Mr Magdys new assistant.A-Welcome to the company! Let me show you around and introduce you to everyone.B-Thank you, thats very kind of you. Place : …..……Speaker A :…….…..Speaker B : ……Function :……3. Choose the correct answer from a, b, c or d.1.When there is a lot of __, people only care about themselves and not others. a) skill b) achievement c) greed d) procession2. Im bored at work. My dads advice is that I ____ try a different kind of job. a) might b) mustnt c) will d) should3.More than one hundred __ sent their CVs after we advertised the job opening. a) applicants b) employees c) employers d) trainees4. The doctor _____ me to walk 5 km every day. a) said b) told c) spoke d) talked5.Kamal trained _attack thieves.a) to his dog b) his dog c) his dog to d) to his dog to6. The interviewer asked how _____ about working abroad. a) would I feel b) I would feeling c) I would feel d) would I to feel7. Amr comes to work on time, he works hard, and hes honest. Hes _____. a) well-organised b) sociable c) fluent d) conscientious8. My professor suggested _____ a chemistry course. a) that I take b) me to take c) to take d) me take9. My grandfather _____ this company sixty years ago. a) achieved b) established c) enrol d) qualified10. Todays workers _____ develop new skills in the future. a) will need b) will to need c) to will need d) will need to 22
  23. 23. 11. When you go to Rome, you __ visit the Colesseum. Its a fantasticmonument! a) must b) could c) might d) need to12. My cousin and I look so _____ that people think we are brothers. a) worthwhile b) mature c) similar d) ideal13. Mona hasnt decided yet, but she _____ study Chinese. a) might b) must c) will d) can14. I need some medicine for my headache. Is there a _____ near here? a) depression b) pharmacy c) neighbourhood d) department15. The police warned us _____ out at night. a) not going b) not to go c) to not going d) not go16. Mom got _____ at work and now she has a lot more responsibility. a) a module b) a scorpion c) an achievement d) a promotion4. Find the mistake in each of the following sentences, then write it correctly:a. She asked me where was I living now.b. My sister learns languages easily and she is ideal in Spanish and French.c. The captain ordered his men abandon the ship.d. It is difficult to study and have a full-time job, but I think it is worthy. e. Mustafa cant spend all his life to study.f. The thieves hid the money in a cliff under a hill.6. Read the following passage, then answer the questions: Pearls ‫ اٌٍؤٌؤ‬are made by oysters, ‫ اٌّذبس‬a kind of shellfish. Sometimes a tiny bit of aplant or animal gets trapped in the soft body of the oyster. This bit irritates ‫ رغضت‬theoyster. Imagine how you would feel if you had something caught in your muscle. Theoyster produces a liquid substance ‫ ِبدح عبئٍخ‬called nacre around the foreign material toprotect its body. The oyster produces layers and layers ‫ طجمبد‬of nacre, which harden toform a pearl. This is a slow process that can take three years or more.For thousands ofyears, divers searched for pearls. Today, most pearls come from cultured pearl farms.Workers surgically place a bit of material inside the oysters. The oysters are raised inprotected areas for several years until they produce a pearl. Wild pearls are very rareand expensive. Cultured pearls are more numerous, ‫ ػذَذح‬cheaper and just as beautifulas wild ones.a. Give short answers to the following questions:1. Why do oysters produce nacre?2. How long does it take to make a pearl?3. Why do people use cultured pearls instead of wild pearls?b. Choose the correct answer from a, b, c or d:4. What does foreign mean in "foreign material"? a) coming from a different country b) coming from outside the body c) tiny d) soft5. How are cultured pearls different from wild pearls? a) Theyre less beautiful than wild pearls. b) Theyre more expensive than wild pearls. c) Theyre more beautiful than wild pearls. d) Theyre less expensive than wild pearls. 7. The Reader (The Mask of Gold - Chapters 9 & 10) 23
  24. 24. a. Answer the following questions:1. Why were Amalia and Leila going to Acomayo?2. How did Leila stop Martin Lander from getting away?b. Complete the following to make meaningful sentences:1. Your friend needs a hospital quickly. Its a matter of …2. I sent a team to the village near Acomayo and they think …c. Read the quotation and answer the questions: "I told him the police had caught Martin Lander. I knew it was not true."1. Who said this, and who was told that Martin Lander had been caught?2. What did the person do after hearing that the police had caught Martin Lander?8- Your name is Dr Lamis El-Sobky and you are a university professor. One ofyour students has applied for a job and he has asked you to recommend him.Write a 100-word e-mail to Mr Nour Ibrahim at Tri-Star Industries and tell himsome good things about your student, Hani Sameh, that might persuade Tri-StarIndustries to hire him. Test No 6 Model Answersa.How can I help you?b.They asked (me) why I wanted to work for them.c.This is a new Egypt after 25 January. We should all be interested in politics tomake Egypt better.d.Dont you think it would be nice if we took a holiday to Luxor? 2. Mention the place, the speakers and the language functiona. Place: job interview Speaker A: interviewer Speaker B: job applicant Function: answering interview questionsb. Place: a company/work place Speaker A: an employee Speaker B: a new employee Function: making introductions3.Choose1-c 2-d 3-a 4-b 5-c 6-c 7-d 8-a9–b 10 – d 11 - a 12 - c 13 - a 14 - b 15 – b 16 - d4.Find and correcta. She asked me where I was living now.b. My sister learns languages easily and she is fluent in Spanish and French.c. The captain ordered his men to abandon the ship.d. It is difficult to study and have a full-time job, but I think it is worthwhile.e. Mustafa cant spend all his life studying.f. The thieves hid the money in a cave under a hill.6.Passage1.They produce nacre to protect their bodies from foreign materials that get in.2. It takes three years or more to make a pearl. 24
  25. 25. 3. Cultured pearls are cheaper. b. 4. b 5. d 7. The Novel 1. They were trying to catch Martin Lander. 2. She crashed his truck into his plane. 1. Your friend needs a hospital quickly. Its a matter of life and death. 2. I sent a team to the village near Acomayo and they think it is an Inca site. "I told him the police had caught Martin Lander. I knew it was not true." 1. Dr Hafez said this. Pablo was told that Martin Lander had been caught. 2. The person (Pablo) talked about his working with Lander. / He confessed that Lander had offered to buy the gold mask. 2011 ‫أخش اعئٍخ ِٓ ِىلغ اٌىصاسح‬ 1- A: So how do you see the protestors at Al- Tahrir Square now? B: The situation here is dramatic. There are People charged into the square on horses and camels, lashing people with whips, while others rained firebombs and rocks from rooftops. Place :….... Speaker A:….... Speaker B:……… Function:........... 2- A : Have you seen Mustafa? B: No, sir. He was at his desk on the phone a few minutes ago. A: Isnt he there now? B: No, maybe hes gone home already. A : He cant have gone home. Hes preparing a to report me Place :….... Speaker A:….... Speaker B:……… Function:........... Answera. Place : TV studio b. Place : Company/office. S A : Presenter/interviewer S A : Manger S B: Reporter S B: Employee/ secretary F : Ask and answer questions. F : Ask for information guess and deduce information. 9)A) Translate into English: The Supreme Council of the Armed Forces is paying towards anew civil democratic regime by making radical amendments to the constitution. At the same time, the Egyptian People, at different levels, have started to draw up the image of their new state that they hope would soon be classified among the countries of the First World. B) Translate into English: ‫يسعى المجلس األعلى للقوات المسلحة لتطبيق نظام ديمقراطي مدني جديد وذلك إجراء تعديالت‬ ‫ب‬ ‫هم ، لوضع صورة‬ ‫جذرية على الدستور .وفي الوقت نفسه، قد بدأ الناس، على مختلف مستويات‬ .)‫لدولتهم الجديدة التي نأمل قريب أن نراها من بين بلدان العالم األول(المتقدمة‬ ‫ا‬ 25
  26. 26. 1-The continuous rise in prices, increasing unemployment rates have led to the revolution of the twenty-fifth of January. 2- Religions urge to / call for peace, mercy and peaceful co-existence. VIQ from the Mask of Gold1- Quick! Come with me. I have to show you something ". Leila said these words. Amalia sitting at the café with Lander2- "I want to show you something. Lets walk along the road a little." - Leila said this to Dr Hafez. a new Inca site she had discovered by chance.3- “Thats great news! She’ll be so pleased.”Leila to Dr Hafez about Amalia4- “Thank goodness! Now the project can continue." Hafez said this to Leila. the police have found the gold mask Lander has stolen.5- “We have to stop him now before he gets back into his truck and shuts the gates again." Ramon to Dr Hafez and Leila at the airport6- “That sounds too dangerous, Leila. Lets call the police.” Hafez said these words to Leila. that means setting a trap to catch Lander7- “Its a matter of life and death." The doctor said this to Leila.8- “That is why I wanted to come with you to try to catch him.” Amalia to Leila.9- I think that is the end of Mr. Lander’s archaeological career.” Hafez to LeilaLander had knocked his head in the plane. at the Cuzco Airport and was arrested10- “We think we know where Lander has gone.” Amalia to Dr Hafez11- "But I have an idea where Martin Lander may be. And the two may be connected. I feel sure they are.” Amalia to Leila. the mask and Lander Where ? to Acomayo.12- “Oh, Im sorry, for what has happened. You must forgive me.” Amalia to Leila. in the police station.13- "I am very shocked and upset Hafez to Leila. Leila was accused of stealing the gold rabbit.14- "I think Ive found something interesting."- Leila to Ramon- A gold mask.15- I think I’ve found something.” - Leila to Dr Hafez in the tomb . a gold llama.16- “We need to find a gold mask to be absolutely sure.” - Amalia to Hafez and Leila.17- "Of course we need to find a gold mask to be sure It’s the tomb of a king. Dr Hafez said these words to Amalia.18- “Of course, Dr Hafez wants more proof, but its a pretty good sign.” Leila to Samira in her e-mail.19- What a coincidence‫ . صذفخ‬The world is a small place." Amalia to Leila she met Martin Lander on the plane 26

×