Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Prochain SlideShare
Trapezi barakrahas
Trapezi barakrahas
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 6 Publicité

Plus De Contenu Connexe

Publicité

Delltoidi

  1. 1. Delltoidi
  2. 2. a a b b - Trapezoidi që ka dy Çifte brinjë fqinje të barabarta.
  3. 3. • 1* Diagonalet e delltoidit janë normale ndërmjet veti. Njëra prej diagonaleve e përgjysmon tjetrën dhe është simetralja e saj. O B A D C
  4. 4. • 2* Të dy këndet e delltoidit, të formuara prej të dy Çifteve të brinjëve jo të barabarta, janë të barabarta. • Të dy këndet e delltoidit, të formuara prej të dy Çifteve të brinjëve jo të barabarta, i përgjusmon diagonalet që I lidh kulmet e tyre.
  5. 5. • 3* Delltoidi është figurë simetrike boshtore.
  6. 6. •Punoi: Ysni Ismaili VII-5

×