Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
SYPRINA E TREKËNDËSHIT
Kujtohu!!!
Për ABC në vizatim, cilado prej brinjëve të mund
të merret për bazë të tij
 Segmenti AD (dhe gjatëisia AD= h)...
TREKËNDËSHI BRINJËNDRYSHËM
S= ½ ∙a ∙h S= ½ ∙ a ∙ ha= 1/2 ∙ b ∙hb=1/2 ∙ c ∙hc
A
B C
bhb
TREKËNDËSHI BARAKRAHAS
BA
C
C1
h
a
b b
a/2
S= ½ ∙a ∙h h²= b²- (a/2)²
TREKËNDËSHI BARABRINJËS
a
a
a
h
TREKËNDËSHI KËNDREJT
A
C Ba
b
S= ½ ∙a ∙h
Formula për njehsimin e syprinën e trekëndëshit këndrejt është:
DUHET TË DISH:
Të caktojsh syprinën e
trekëndëshit me bazën dhe
lartësitë përkatëse të dhëna;
Ta sqarojsh formulen
S= ½ ...
Punoi:
Adelina Fejzulla Vlll-5
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

Syprina e trekëndëshit

37 930 vues

Publié le

Syprina e trekëndëshit

  • Soyez le premier à commenter

Syprina e trekëndëshit

  1. 1. SYPRINA E TREKËNDËSHIT
  2. 2. Kujtohu!!! Për ABC në vizatim, cilado prej brinjëve të mund të merret për bazë të tij  Segmenti AD (dhe gjatëisia AD= h) është lartësia, përkatëse e bazës BC A B CD h G H KF h a
  3. 3. TREKËNDËSHI BRINJËNDRYSHËM S= ½ ∙a ∙h S= ½ ∙ a ∙ ha= 1/2 ∙ b ∙hb=1/2 ∙ c ∙hc A B C bhb
  4. 4. TREKËNDËSHI BARAKRAHAS BA C C1 h a b b a/2 S= ½ ∙a ∙h h²= b²- (a/2)²
  5. 5. TREKËNDËSHI BARABRINJËS a a a h
  6. 6. TREKËNDËSHI KËNDREJT A C Ba b S= ½ ∙a ∙h Formula për njehsimin e syprinën e trekëndëshit këndrejt është:
  7. 7. DUHET TË DISH: Të caktojsh syprinën e trekëndëshit me bazën dhe lartësitë përkatëse të dhëna; Ta sqarojsh formulen S= ½ ∙ a ∙ h, për syprinën e trekëndëshit ; Të zgjidhish detyra më të ndërlikuara për syprinën e trekëndëshit
  8. 8. Punoi: Adelina Fejzulla Vlll-5

×