Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Seqüència didàctica

463 vues

Publié le

Publié dans : Formation
  • Soyez le premier à commenter

  • Soyez le premier à aimer ceci

Seqüència didàctica

  1. 1. ANEM A FER MEL!
  2. 2.  Valencianeta és una abella a la que li agrada molt fer mel. El primer que fa quan s’alça pel matí és anar de flor en flor arreplegant el pol·len per a més tard fabricar la mel. ◦ El mestre pot simular l’acció de l’abella anant de flor en flor amb les mans i reproduir el zumzeig característic d’aquest insecte. A més sempre l’acompanyen les seues amigues Marieta i Tereseta a les que també els agrada molt, arrepleguen el pol·len amb les seues potes i després el duen al rusc.
  3. 3.  Al rusc viuen amb les seues famílies i allí fabriquen la mel. Tereseta, Marieta i Valencianeta estan molt contentes perquè hui han trobat molt de pol·len i quan arriben al rusc li ho conten als seus pares: - Pares, pares vingueu cap ací! Mireu quant de pol·len tenim a les potes! Amb açò podeu fabricar moltísima mel! o Realitzar moviments expressius amb els braços i les mans.
  4. 4.  Els pares agarren el pol·len i l’emmagatzemen a les cel·les on és fabrica la mel. Pocs dies després quan la mel està llesta les abelles veuen que comença a obrir-se el rusc. I quina sorpresa quan veuen que es tracta de l’apicultor! ◦ Gesticular exageradament amb la cara posant cara de sorpresa. A més a més realitzar moviments amb les mans com si obrirem el rusc.- Quanta mel han fet estes abelletes aquest any! o Acompanyar amb el to de veu més alt per mostrar alegria.
  5. 5.  L’apicultor s’emporta la mel per a posar-la en un recipient gran i mes tard posar-la en envasos per a que els xiquets/es puguen tastar-la. ◦ Realitzar un gest com si menjarem. Conte contat ja s’ha acabat!
  6. 6.  Aquesta seqüència didàctica està enfocada per a l’alumnat d’un PIL aproximadament de 6 anys d’edat. Hem volgut remarcar els conceptes més difícils o paraules noves per a que el mestre puga posar més èmfasi per a que queden clars a l’alumnat tenint en compte que van introduint-se en el català com a L2. És un tema que ens pareix interessant que coneguen els xiquets perquè la mel és un producte alimentari que els agrada i d’aquesta forma aprenen sobre el seu procés d’elaboració.

×