Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Nderto kabull ethernet

1 258 vues

Publié le

Publié dans : Technologie
  • Identifiez-vous pour voir les commentaires

  • Soyez le premier à aimer ceci

Nderto kabull ethernet

  1. 1. NDERTO KABULL ETHERNET Sit e besh nje kabull rrjeti (Ethernet Cable) Blerja e nje kabulli rrjeti te gatshem eshte teper i shtrenjte per tu blere. Eshte teper e lehte te blesh nje kuti Category 5 Ethernet cable dhe pastaj te ngjitesh konektoret (kokat e rrjetit) RJ-45 dhe ta besh me gjatesi sipas deshires. Bulk Ethernet Cable Category 5 or Cat-5 Bulk RJ45 Connectors (kokat e rrjetit) RJ-45 Crimping tool
  2. 2. Jane dy lloje kabllo rrjeti (Ethernet cables) qe ju mund te beni. Straight Through and Crossover (mbingarkese). STRAIGHT THROUGH – Kabllot Ethernet jane kabllot standarte te perdorur pothuajse per te gjithe qellimet. Eshte shume e nevojshme qe ngjyrat te vendosen si me lart. Vini re se si pale portokalli nuk eshte krah per krah, si jane te gjitha pale te tjera. Ky konfigurim lejon kalimin e sinjalit ne nje largesi te madhe. CROSSOVER CABLES - Qellimi i nje kablli Ethernet Crossover eshte per te lidhur direkt nje kompjuter me nje kompjuter tjeter (ose pajisje) pa kaluar permes nje router apo switch hub(qender). Ja se si te bejne nje kabell standart: prite mbeshtjellesen 1 inch (2.5 cm) nga fundi i kabullit te prere. Pincat kane nje brisk qe do tju ndihmoj ta beni me leht kete gje.
  3. 3. Ndahen ne cifte sipas ngjyrave. Radhiti telat sic tregohet dhe shtrengoi fort midis gishtave. (Telat me ngjyra vendosen ne vije te drejte dhe priten.) Perdorni gersher per nje prerje sa me te drejte rreth 1/2 Inch gjatesi. Futi telat ne konektor. Vereni pozicionin e mbeshtjelleses plastike tek konektori.. gjithashtu vereni sesi shkojne ne fund dhe drejte telat tek konektori.
  4. 4. Nje pamje nga larte. Te gjithe telat jane te vendosur sakt dhe nuk ka tela te shkurter. GABIM!!!! – Shikoni mbeshtjellesen mbu qe nuk eshte Brenda ne konektor. Telat jan shume te gjate kur ato duhet te ishin ½ inch.. GABIM!!! – Shikoni qe telat nuk jane brenda.ne konektor. CRIMPING THE CABLE Me kujdes vendosni konektorin ne pincat e rrjetit dhe mbylli apincat forte. Pincat do te ngjeshin metalin qe do te shpoje telat dhe qe do te behet lidhja. Pasi ti keni ngjeshur fort dhe te hiqni kabullin nga pincat ai eshte gati per perdorim.
  5. 5. Perseriteni te gjithe hapat ne anen tjeter te kabllor Ethernet saktesisht. Nuk ka nevoje qe te ndryshoje ndonje urdher te telave. Sigurohuni qe per te testuar kabllot para instalimit te tyre. Nje kontrollor kablli Ethernet e ben kete mjaft mire. KUJDES!!! – Maksimumi i gjatesise se kabullit Cat-5E Ethernet eshte 328 kemb ose 100 metra. Pregatitur nga: ARDIT NOVRUZI E-mail: novruzia@yahoo.com arditnovruzi@gmail.com

×