Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Ese

4 469 vues

Publié le

eshte e veshtire te behesh personi qe duan te tjeret!

Publié dans : Formation
  • Soyez le premier à commenter

Ese

  1. 1. ESEEshte e veshtire te behesh nje person qe kerkojne te tjeretJeta eshte e tille qe te detyron te krijosh marredhenie sociale , shoqerore , familjareme njerezit qe te rrethojne. Ndodh shpesh qe te kete perplasje gjate ketyremarredhenieve me persona te ndryshem. Jo te gjithe I aprovojne sjelljet ,mendimet , apo deshirat e tua. Pikerisht ne kete moment lind konflikti per arsye temospershtatjes apo mosperputhje interesash. Nje situate te tille mund ta hasim qene fillesat e jetes sone, me ata qe na ndodhen me prane, me ata qe na duan meshume, prinderit tane. Ata kujdesen shume per femijet e tyre, madje me shume secduhet dhe pergjithsesisht kerkojne me te miren per ta. Por jo rralle ndodh qe atocka duan ata dhe ajo cfare ti deshiron, bien ndesh me njera tjetren dhe atehere tivihesh ne nje udhekryq. Te ndjekesh rrugen qe te propozojne ata apo ate qedeshiron ti… te behesh dikush qe kerkojne te tjeret , apo te realizosh vetveten…kjo pyetje qe te mundon shume kerkon shpejt nje zgjidhje e cila duhet menduarme kujdes pasi mund te kete pasoja negative ne jeten tende. Jo vetem ne familjepor edhe ne jeten sociale apo ne komunitetin ku jetojne mund ta veresh ketefenomen. Jo te gjithe mund te te pranojne per ate qe je, shumekush mund teparagjykoje e ndoshta te kerkoje qe te ndryshosh . kjo mund te ndodhe jo vetem nefamilje por edhe ne shoqeri , ne pune , ne komunitetin tend …. Te behesh dikushqe deshirojne te tjeret eshte shume e veshtire, pasi do te duhet te heqesh dore ngavetja jote , te mohosh unin tend, dhe te fillosh te besosh ne ate qe nuk je , ne ate qenuk egziston. A do te ishte cdokush I gatshem te braktisi idete dhe personalitetin evet vetem sepse keshtu kerkojne te tjeret? Kjo pyetje nuk ka pergjigje te njejte perte gjithe , sepse jo rralle shohim njerez qe pershtaten ne cdo lloj situate per arsyenga me te ndryshmet, per arsye te mospranimit , te paragjykimit , te zhgenjimit.Nje akt I tille shoqerohet jo vetem me efekte anesore psikologjike , emocionale,por edhe me nje humbje te identitetit personal. Pra eshte shume e veshtire tebehesh ai qe kerkojne te tjeret.PUNOI: ANIDA AGO

×