Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

PROJECTE PIRATES fitxes

64 447 vues

Publié le

Publié dans : Formation
 • Identifiez-vous pour voir les commentaires

PROJECTE PIRATES fitxes

 1. 1. Projecte Els pirates Aquest projecte està adreçat a infants de P5, per fer-lo a mitjans del 2ntrimestre quan el seu nivell de lectoescriptura ja els permet realitzar amb forçaautonomia la majoria d’activitats. En algunes el text que han d’escriure seràlliure o consensuat entre tots respectant sempre l’ ortografia natural. Les fitxes s’han fet a mida DinA3 ja que a mida DinA4 la informació delfull queda més atapeïda, en canvi amb DinA3 els nens i nenes ho visualitzenamb més claredat, els hi és més fàcil a l’hora de llegir i més pràctic per poderescriure. Donat que el tema dels pirates ofereix un gran ventall d’aspectes perpoder treballar, aquest projecte està centrat només en alguns dels mésrellevants.
 2. 2. QUIN TEMA ESCOLLIM FENT CONVERSA SOBRE TEMES DELS QUE ENS AGRADARIA SABER MÉS COSES, HAN SORTIT AQUESTS QUATRE. A CONTINUACIÓ PER DECIDIR QUIN SERÀ EL QUE TREBALLAREM HEM FET UNA VOTACIÓ i AQUEST HA ESTAT EL RESULTAT.
 3. 3. COM PODEM TROBAR INFORMACIÓ .
 4. 4. QUI EREN ELS PIRATES ? ELS PIRATES SOLQUEN ELS MARS DES DE QUEEXISTEIXEN ELS VAIXELLS. NO RESPECTÀVEN LA LLEI, ES DEDICÀVEN A ATACARVAIXELLS PER ROBAR ELS TRESORS I TOTES LESMERCADERIES QUE PORTÀVEN. UN DELS PRIMERS PIRATES VA SER EN BABA ARUJ, QUEL’ANOMENAVEN BARBARROJA PERQUÈ TENIA LA BARBAPELROJA. A PARTIR DELS VIATGES DE CRISTOBAL COLON A LES AMÈRIQUES CADA VEGADA HI HAVIA MÉS PIRATES. ELS VAIXELLS D’EN COLON ANÀVEN MOLT PLENS D’OR, JOIES, ESPÈCIES, SEDA, i DIFERENTS MERCADERIES, i ELS PIRATES DEL CARIB SEMPRE ESTAVEN A L’AGUAIT PER ABORDAR AQUESTS VAIXELLS.
 5. 5. TIPUS DE PIRATESPIRATA: CORSARI:PERSEGUEIX VAIXELLS PER TENIA EL PERMÍS DEL REI PERABORDAR-LOS i ROBAR ELS ATACAR ELS VAIXELLS DELSSEUS TRESORS i TOTES LES PAÏSOS ENEMICS i ESMERCADERIES. REPARTIEN EL BOTÍ.BUCANER: FILIBUSTER:CAÇAVA PORCS i VAQUES QUE SAQUEJAVA ELS POBLES ICUINÀVA PER DESPRÉS VENDRE CIUTATS COSTERES PERALS VAIXELLS. ACONSEGUIR UN BON BOTÍ.
 6. 6. COM ES VESTIEN ELS PIRATESLA ROBA ERA UN DELS BÉNS MÉS PREUATS DELSPIRATES, CADA VEGADA QUE ABORDAVEN UN VAIXELLUNA BONA PART DEL BOTÍ EREN LES VESTIMENTES DE LATRIPULACIÓ DEL VAIXELL ASSALTAT. ES QUEDAVEN AMBTOT ALLÒ QUE ELS PODIA SER ÚTIL.A ALTA MAR ELS PIRATES PORTAVEN ROBA CÒMODA PERPODER FER TOTES LES MANIOBRES AMB MÉSSEGURETAT.COM A CONSEQÜÈNCIA DE LES DURES BATALLES MOLTSPIRATES PATIEN GREUS FERIDES, PERDIEN MANS, CAMES,ULLS, ... PER AIXÒ PORTAVEN PEGATS D’ULL, POTES DEPAL O GARFIS QUE SUBSTITUIEN LA PART DEL COS QUEHAVIEN PERDUT DURANT LA LLUITA.
 7. 7. TIPUS DE VAIXELLS ELS PIRATES TENIEN MOLTA CURA DEL SEU VAIXELL, HAVIA D’ESTAR SEMPRE EN BONES CONDICIONS. TOT EL VAIXELL ERA DE FUSTA i LES VELES DE ROBA. CONTINUAMENT L’ESTAVEN REPARAN i ANÀVEN A ALGUNA ILLA DESERTA PER FER-HO SENSE PERILL DE SER DESCOBERTS PELS SEUS ENEMICS. NETEJAVEN EL CASC, COSIEN LES VELES, i ARREGLAVEN TOTES LES PECES DETERIORADES.EL VAIXELL PIRATA HAVIA DESER RÀPID, LLEUGER i BENARMAT.ELS SEUS VAIXELLS PREFERITS GOLETAEREN: BERGANTÍ GALIÓ
 8. 8. PARTS DEL VAIXELLELS PIRATES VIVIEN EN EL VAIXELL i NAVEGAVEN PER TOTS ELS MARS.
 9. 9. COM S’ORGANITZAVENTOTS ELS PIRATES QUE HI HAVIA AL VAIXELLFORMAVEN LA TRIPULACIÓ.PER TAL DE QUE LA VIDA EN EL VAIXELL FOSEL MÉS ORGANITZADA POSSIBLE HI HAVIAALGUNS PIRATES QUE OCUPAVEN ELS LLOCSMÉS IMPORTANTS COM EL CAPITÀ QUESEMPRE ERA TRIAT PER TOTA LA TRIPULACIÓ,EL CONTRAMESTRE QUE ERA EL SEGON DELCAPITÀ O L’ARTILLER QUE ES CUIDAVA DEQUE LES ARMES DEL VAIXELL ESTIGUESSINEN BON ESTAT..D’ALTRES TENIEN CÀRRECS NO TANTIMPORTANTS PERÒ MOLT NECESSARIS COMARA EL CIRURGIÀ QUE ERA EL QUI CURAVALES FERIDES I TENIA CURA DELS MALALTS, ELCUINER QUE PREPARAVA EL MENJAR PER ATOTA LA TRIPULACIÓ, O EL FUSTER QUEARRGLAVA EL VAIXELL.
 10. 10. QUÈ MENJAVEN ABANS DE FER-SE A LA MAR CALIA CARREGAR EL VAIXELL AMB TOT EL MENJAR NECESSARI PER ESTAR DURANT MOLTS DIES NAVEGANT. ELS PIRATES OMPLIEN LA BODEGA DEL VAIXELL AMB TOTA CLASSE DE VIANDES: ANIMALS COM ARA GALLINES QUE ELS HI PPROPORCIONAVEN OUS, CARN SALADA, FRUITA i VERDURA, GALETES DE PA QUE SOVINT ESTAVEN PLENES DE CUCS, AIGUA, RON i CERVESA. QUAN EL MENJAR S’ACAVABA ES DEDICAVEN A PESCAR TORUTGUES I PEIXOS DEL MAR.
 11. 11. ELS PIRATESDOS DELS PIRATES MÉS FAMOSOS VAN SER:
 12. 12. EL PIRATAESCRIU EL NOM DELS DIFERENTS COMPLEMENTS QUE PORTA EL PIRATA.
 13. 13. EL VAIXELL PIRATA
 14. 14. ELS PIRATESELS PIRATES UTILITZAVEN UNA SÈRIE D’APARELLS PER ORIENTAR-SE i NAVEGAR.ELS RECONEIXES ? ESCRIU EL NOM D’AQUESTS APARELLS AMB COLOR VERMELL.
 15. 15. ELS PIRATEST I A I R P E X V A L L I
 16. 16. ELS PIRATESEL VAIXELL PIRATA HAVIA DE SER:1. PER PODER ATRAPAR ELS ALTRES .2. PER ACONSEGUIR LA QUAN ATACAVEN.3. PER PODER NAVEGAR PROP DE LA . TIPUS DE VAIXELL PIRATA
 17. 17. ELS PIRATESELS PIRATES UTILITZAVEN DIFERENTS TIPUS D’ARMES EN LES SEVES BATALLES, IDENTIFICALES.
 18. 18. ELS PIRATESL’ARMA MÉS IMPORTANT DEL ÉS EL .SEGONS LA MIDA DEL VAIXELL TENIA O .PASSOS A SEGUIR PER PREPARAR EL CANÓ:1 23 4
 19. 19. ELS PIRATES LLEGEIX i RELACIONA CADA TEXT AMB LA SEVA BANDERA. BANDERA DEL CAPITÀ ... JACK RACKHAM EDWARD TEACH BARTHOLOMEWEMANUEL WYNN HENRY AVERY “JACK EL CALICÓ” “BARBANEGRA” ROBERTS THOMAS TEWUN MARINER i UN UN BRAÇ AMB UN ESQUELET AMB UNA CALAVERA UNA CALAVERA UNA CALAVERA iESQUELET QUE UN SABRE. UN RELLOTGE DE DOS TIBIES i UN DE PERFIL AMB DOS ESPASESAGAFEN UN SORRA i UNA RELLOTGE DE UNA ARRACADA CREUADESRELLOTGE DE LLANÇA APUNTANT SORRA. i DOS TÍBIESSORRA UN COR.. CREUADES
 20. 20. ELS PIRATES LA BANDERA ERA UN ELEMENT MOLT IMPORTANT PELS PIRATES. LLEGEIX LES FRASES I TRIA LA RESPOSTA . AVISAR i FER POR. 1. SÍMBOLS2. LA BANDERA PIRATA SERVIA PER RIURE i FER CÓRRER. CANTAR i FER UNA FESTA. BARRET ESCOPETA LILA3. LES BANDERES EREN DE COLOR CALAVERA TARONJA NEGRE SABRE BRÚIXOLA PIOLÍN COR4. EL NOM DE LA BANDERA PIRATA ERA JOLLY ROGER ESCOPETA SONGOKU ESQUELET UNA CALAVERA i UN SABRE. GARFI5. LA BANDERA “JOLLY ROGER” TENIA UNA CALAVERA i DOS PISTOLES. ARRACADA UNA CALAVERA i DOS TÍBIES. RELLOTGE DE SORRA TRESOR AL MASCARÓ.6. LA BANDERA ONEJAVA OSSOS AL PAL MAJOR. CANÓ A LA COFA.
 21. 21. ELS PIRATESLA __________________ D’UN VAIXELL PIRATA SEMPRE ESTAVA FORMADA PER _____________.ALGUNS TENIEN UNA TASCA CONCRETA PER FER:
 22. 22. ELS PIRATES
 23. 23. ELS PIRATES
 24. 24. ELS PIRATESEXPLICA QUI EREN AQUESTS PIRATES i LES SEVES CARACTERÍSTIQUES.
 25. 25. ELS PIRATES TIPUS DE PIRATES__ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ ____ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __
 26. 26. ELS PIRATESA QUÈ ES DEDICAVA CADA TIPUS DE PIRATA? EXPLICA-HO
 27. 27. ELS PIRATESCOM TOTS ELS MARINERS, ELS PIRATES HAVIEN DE DUR MOLTES PROVISIONS A LES BODEGUES DELSVAIXELLS. QUAN S’ACABAVEN LES PROVISIONS ES DEDICAVEN A PESCAR. QUÈ MENJAVEN ELS PIRATES ? PER TENIR
 28. 28. ELS PIRATESRELACIONA ELS VAIXELLS AMB ELS SEUS CAPITANS.
 29. 29. ELS PIRATESQUÈ DIU EL DES DE LA ?
 30. 30. Cal completar totes les línies per on s’ha de retallar (els rectangles incomplerts)
 31. 31. Aquest full es farà en mida DinA4 (una bafarada per a cada infant)
 32. 32. ELS PIRATESQUÈ NECESSITES PER VESTIR-TE DE PIRATA. FES UNA LLISTA AMB TOT EL QUE T’HAS DE POSAR I DIBUIXA-HO.
 33. 33. ELS PIRATESQUÈ NECESSITES PER VESTIR-TE DE PIRATA. FES UNA LLISTA AMB TOT EL QUE T’HAS DE POSAR I DIBUIXA-HO.
 34. 34. ELS PIRATES VERMELL VERD ENCERCLA AMB EL COLOR CORRESPONENT.
 35. 35. ELS PIRATES4 5 6 7 8 9 4 5 6 7 8 9 4 5 6 7 8 94 5 6 7 8 9 4 5 6 7 8 9 4 5 6 7 8 9
 36. 36. ELS PIRATES
 37. 37. ELS PIRATES
 38. 38. ELS PIRATES CONTINUA LES SÈRIES.
 39. 39. ELS PIRATESBUSCA A LA SOPA DE LLETRES EL NOM D’AQUESTS OBJECTES. S A B R E O I L L A E S T V I B H J A R X D M A S A X P T R T R E S O R S L B E A M S D F R A L I C N U I D E I R O S A T L C R A L T R E D D V R I U S E O B A U G A R F I M I H J
 40. 40. ELS PIRATESAJUDA AL A ARRIBAR AL .
 41. 41. ELS PIRATES DISENYA LA TEVA BANDERA PIRATA

×