Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité

Consultez-les par la suite

1 sur 3 Publicité

Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona

Télécharger pour lire hors ligne

Lenda: Fizike
Tema: A eshte e besueshme OSHEE?
Objektivi:
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona
#MesueseAurela

Lenda: Fizike
Tema: A eshte e besueshme OSHEE?
Objektivi:
Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona
#MesueseAurela

Publicité
Publicité

Plus De Contenu Connexe

Diaporamas pour vous (20)

Plus par #MesueseAurela Elezaj (20)

Publicité

Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona

  1. 1. Projekt Lenda: Fizike Tema: A eshte e besueshme OSHEE? Objektivi: Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona Durres 2017
  2. 2. Ne Shqiperi njerezit jane shume paranojak, kur vjen puna tek ceshtjet ekonomike, por dhe per gjera te tjera. Por nuk eshte gjithnje faji i tyre. Kjo ka ardhur si pasoje e padrejtesive te qeverise, e cila vjedh popullin e saj ne cdo mundesi qe i paraqitet. Pavaresisht se disa njerez nuk e dine, shume prej tyre mund te konstatojne disa raste padrejtesie qe mund tu kryhen ne dem. Nje nder keto raste eshte ai i energjise elektrike, ku cdokush prej nesh mund te beje nje llogaritje mesatare per te pare se sa energji elektrike konsumojme ne ne muaj dhe me pas ta krahasojme me faturen e sjelle nga OSHEE. Ky eshte dhe qellimi i projektit tone. Keshtu, une konstatova cdo pajisje elektrike, kerkova dhe gjeta mbi sasine e kwh qe konsumonte dhe mbas grumbullimit te te dhenave, bera nje fature me shpenzimet e familjes sime ne muaj. Fatura e OSHEE per muajin Mars: Pershkrimi Njesia Sasia Cmimi Vlera (Leke) Tarifa Konsumator Familjar kWh 450.00 11.4 5,130 Cmimi per kw/h TVSH Totali 9.5 leke 20% 11.4 leke
  3. 3. Tabela e pajisjeve te perdorura gjate nje dite ne shtepine time: Nga veprimtaria e kryer vura re se nuk ka ndonje diference te madhe midis llogaritjeve te mia dhe atyre te OSHEE, sidomos duke pasur parasysh qe llogaritjet e mia mund te kene ndonje mangesi. Diferenca e cmimit prej 600 leke eshte nje faktor qe tregon se OSHEE, po kryen nje pune te mire e te ndershme, duke I adresuar qytetareve fatura te sakta. Pajisja Sasia ne numer Fuqia Sasia e perdorimit ditor/mujor (ore) Fuqia ne muaj Vlera (Leke) Llamba 10 0.05 kWh 10 ore /300 150 kWh 1710 Mikrovala 1 0.8 kWh 0.2/5 4 kWh 45.6 Kondicioneri 1 2 kWh 1/30 60 kWh 684 Televizori 2 0.07 kWh 3/90 12.6 kWh 143.6 Lavatrice 1 2 kWh 1/20 40 kWh 456 Hekuri i rrobave 1 1.8 kWh 0.1/3 5.4 kWh 62 Kompjuter 2 0.3 kWh 3/80 48 kWh 547 Tharsja e flokeve 1 1,4 kWh 0.2/6 8.4 kWh 96 Te tjera 50 kWh 570 TOTALI - - - 378.4 4,5275

×