Publicité

Prava ljubezen ni fizicna

1 Sep 2013
Publicité

Contenu connexe

Publicité

Prava ljubezen ni fizicna

 1. … Bilo je delovno jutro, približno ob 8:30 uri, ko je starejši gospod (imel je okoli 80 let) prišel na urgenco, da bi mu odstranili šive iz njegovega palca … Prava ljubezen ni fizična niti romantična ... Predvajanje samodejno ... Glasbena spremljava ...
 2. Opazoval sem, kako je gledal na uro, in se odločil, da sam poskrbim za njegovo rano.
 3. Medtem ko sem obdeloval njegovo zaceljeno rano, sva se začela vzpodbujati preko pogovora … Vprašal sem ga, če ima morda naročen sestanek s katerim od zdravnikov, ker se mu je tako mudilo.
 4. Gospod mi je odgovoril, da ne, a da mora oditi v dom za ostarele, da bi zajtrkoval skupaj s svojo ženo.
 5. Nemudoma sem vprašal po njenem zdravju, pa mi je odgovoril, da je njegova žena žrtev Alzheimerjeve bolezni …
 6. Medtem ko sem zaključeval z njegovo ozdravljeno rano, sem ga vprašal, če bi bila žena zelo zaskrbljena, če njega ne bi bilo tam ob dogovorjeni uri.
 7. Mirno je odgovoril, da ga žena že 5 let ne prepozna, saj je njena bolezen močno napredovala ...
 8. Bil sem zelo presenečen, a sem ga vseeno vprašal, kako to, da še vedno vsako jutro hodi k njej, četudi ona ne ve več, kdo je on.
 9. Gospod se mi je nasmehnil, me pogledal v oči in rekel: "Ona me morda res ne pozna več, ampak jaz še vedno vem, kdo je Ona ... "
 10. Močno sem zadrževal solze, dokler ni odšel, in sem si rekel: “To je ljubezen, kakršno si želim v svojem življenju …" Prava ljubezen ni fizična niti romantična. Je sposobnost sprejemanja vsega takšnega kot je, je bilo, bo in tudi ne bo.
 11. Z vsemi šalami in zabavo, ki jih prejemamo v e- mailih, prejmemo včasih tudi takšne, ki nam prinašajo pomembno sporočilo. In to je zagotovo eno izmed njih …
Publicité