Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

Slike in misli

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Prochain SlideShare
Lepe Misli
Lepe Misli
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 42 Publicité

Plus De Contenu Connexe

Publicité

Slike in misli

 1. 1. SLIKE IN MISLI
 2. 3. EN SONČEN DOBERDAN En sončen dober dan in en nasmeh krasan, nasmeh iskren in iz srca, odpre ti vrata, vrata vsa… To ključ je, pravi ključ, od VSEH vrat sveta. Naj srečen bo, kdor ga ima…!
 3. 5. NEKO JUTRO Pomlad ni čas, ki se začne, tako, kot v koledarju piše.. Je čas, ki ga zaznaš po vonju v zraku, ko neko jutro stopiš ven iz hiše.
 4. 7. KAKO PREPROSTO SREČE je DOVOLJ ZA VSE!!! Le ne smeš je drugim krasti. Bodimo vendar LJUDJE, ne drug drugemu pošasti!
 5. 9. KRUTO Ni lepe vrtnice brez trnja. In sreče ni, brez žalosti. Znaš sonca žar šele potem ceniti, ko si bil dolgo v temi!
 6. 11. MERE Za VSE na tem svetu, kar je že, nastaja, ali še ni, obstajajo mere, le za ČLOVEŠKO NEUMNOST še nismo, res škoda -iznašli nobene !
 7. 13. PRIZNANJE Če ti je uspelo kaj lepega, Bog, potem ti je uspelo obline zgladiti na ženskem telesu od lic, preko prsi, bokov in nog! Iskrene čestitke za sanjski izdelek - moj Bog!
 8. 15. SEME Dajte, posejte dobroto, ljudje! Iz vsakega zrna jih bo ducat ven vzklilo! Če hočemo, da bo ta krut svet spet lep, le to ga bo, vem, zagotovo rešilo! Posejte, no, dajte DOBROTO ljudje!
 9. 17. ZAKLAD Saj nimaš nič, če vse imaš! Le strah te gloda, da ti enkrat prav vse vrag vzame… Bogat, pomeni biti ZDRAV, odtehta to vso kramo zemeljsko in vse nakup nagrabljene zaklade!
 10. 19. DNEVI So dnevi, ki odštevajo naše življenje in so dnevi, ki štejejo. In teh- mi ni žal!
 11. 21. DOBRO IME Ničesar ne bom, o, vem, s sabo vzel, ne hiše, denarja, ne avta, ne slave… Le tisto, če Bog da, - DOBRO IME – od vsega na zemlji še najdlje ostane!
 12. 23. NE TRGAJ ROŽ Ne trgaj rož, ki so po tratah, livadah sončnih in pa ob poteh! Ker vsakič, ko utrgaš cvetek, storiš en majhen, droben greh!
 13. 25. SOVRAŠTVO Sovraštvo je, kakor na njivi plevel. Kar koplji ga, koplji, nikoli ne izkoplješ vsega. Ker se ta zalega spet prime, požene, napreden z motiko prekoplješ od konca ozare do drugega brega!
 14. 27. SREČA Srečo iskati v bogastvu je greh, je posel za nore, zapravljanje časa in prazno iskanje… SREČA domuje v drobnih stvareh!
 15. 29. VČASIH POTREBUJEŠ… Včasih potrebuješ nekoga, da se z njim pogovoriš. Včasih potrebuješ nekoga, da se z njim poveseliš, včasih potrebuješ nekoga, še bolj, kot suha zemlja vode, da se z njim – deliš-, da greš vanj in on gre vate, pa ne v telo, da si izmenjaš duš obeh zaklade… Da, včasih potrebuješ PRIJATELJA!
 16. 31. MISEL Če bi vsakdo izmed nas, skozi vse leto storil vsaj nekaj dobrega in plemenitega za bližnjega ali kogarkoli, ki je pomoči potreben, bi v nekaj letih na tej zemlji zavladal raj! In, ko je vse tako OTROŠKO ENOSTAVNO, ne razumem, zakaj se tega raja VSI tako branimo!?
 17. 33. PODARJATI Podarjati – je srečo naokrog sejati. Bogastvo naše se z dajanjem veča! In, če obstaja sreč res več, je ta, PODARJATI najlepša sreča!
 18. 35. NEJEVERNI TOMAŽI Da je ogenj vroč in peče, to vemo vsi…! Pa se vendar VSAK opeče, ko poskusi sam, če res je in, če res potem boli…!
 19. 37. PUHLJICE Na ta svet smo prišli enaki… Iz tega sveta odhajamo enaki… Le po svetu hodimo dvoji! Tisti - enaki – in oni, ki so se napihnili in imajo občutek, da so nekaj več…!
 20. 39. GOSPODARJI ALI HLAPCI Več stoletij je dilema mali narod naš morila, pa je roka takrat sama tisti pravi – ZA – obkrožila! Potlej je v kotlu vrelo, klokotalo in se grelo, zagrmelo, prekipelo in nam – hvala Bogu – uspelo! Zdaj državo svojo imamo. Sanje prednikov in nas! KOLIKO PA NANJO DAMO, bo pokazal kmalu - čas!
 21. 41. RAJ Imamo vse, o čemer marsikje le sanjajo ljudje nesrečni. Nam Bog je dal na kup, SLOVENCI, kar ves svet skupaj nima!!! Ne tarnajmo, bodimo enkrat in za vedno srečni, nam manjka le zavest da RAJ je tale NAŠA DOMOVINA !!!
 22. 42. AVTOR SLIK IN MISLI JANEZ MEDVEŠEK Pesmi so izbrane iz mojih knjig SANJE in NI VSAKOMUR DANO. Glasba TOMAŽ PLAHUTNIK [email_address]

×