Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

Biodiversiteti ne Azi

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité

Consultez-les par la suite

1 sur 150 Publicité

Plus De Contenu Connexe

Plus récents (20)

Publicité

Biodiversiteti ne Azi

 1. 1. Biodiversiteti ne Azi Nje veshtrim i pergjithshem mbi floren dhe faunen dhe ekosistemet e Azise.
 2. 2. PUNUAN: • Axheta Xhaferaj • Feride Fakaj • Kiara Izetaj • Klajdi Duro • Kevin Nuredini • Stelina Ademi • Stelina Spahiu • Shkolla:Halim Xhelo • Pr:Majlinda Lila • Klasa:XIª • Lenda:Biologjia 11
 3. 3. Azia eshte kontinenti me i madh ne Toke. Ajo ka nje shumellojshmeri ekosistemesh dhe per pasoje nje shumellojshmeri gjallesash qe jetojne ne te. Kjo larmishmeri ekosistemesh i dedikohet pozites dhe shtrirjes gjeografike, relievit dhe klimes se Azise.
 4. 4. Disa nga llojet e ekosistemeve aziatike
 5. 5. STEPA
 6. 6. TUNDRA
 7. 7. TAIGA
 8. 8. SHKRETETIRA
 9. 9. PYJET TROPIKAL
 10. 10. PYJET ME BAMBU
 11. 11. PLANTACIONET E ORIZIT
 12. 12. EKOSISTEMET UJORE
 13. 13. RUSIA Flora dhe fauna e Rusise aziatike (Siberise)
 14. 14.  Siberia perfshin rreth 77% te territorit te Rusise. Per shkak te pozites se saj gjeografike dhe relievit ne Siberi mbizoterojne tundrat dhe stepat.
 15. 15. Llojet e bimeve
 16. 16. MYSHQE
 17. 17. LIKENE
 18. 18. PISHA
 19. 19. MESHTEKNA
 20. 20. SHELGU
 21. 21. KEDRA
 22. 22. Llojet e kafsheve
 23. 23. FOKA
 24. 24. LOPA E DETIT
 25. 25. ARIU POLAR
 26. 26. DHELPRA E ARKTIKUT
 27. 27. DRERI VERIOR (RENA)
 28. 28. LEMINGU
 29. 29. DRERI BRILOPATE
 30. 30. ARIU I MURRME
 31. 31. RREQEBULLI
 32. 32. TIGRI SIBERIAN
 33. 33. KUNADHJA
 34. 34. KETRRI
 35. 35. THELLEZA E DRURIT
 36. 36. THELLEZA E MURRME
 37. 37. BUFI-SHQIPONJE
 38. 38. SHQIPONJA E ARTE
 39. 39. INDIA Flora dhe fauna e Indise
 40. 40.  India ka nje larmishmeri te madhe gjallesash, kjo per shkak se me shume se ¼ e siperfaqes se Indise eshte e mbuluar nga pyjet, te cilet jane kryesisht pyje tropikal.  Ne Indi gjenden mbi 15.000 lloje barerash dhe lulesh, 300 lloje gjitaresh, 900 lloje shpendesh si dhe nje shumellojshmeri peshqish e zvarranikesh.
 41. 41. Llojet e bimeve
 42. 42. LISI
 43. 43. BAMBUJA
 44. 44. DELLINJA
 45. 45. MANGO
 46. 46. MOGAN (DRURI I KUQ)
 47. 47. FIKU INDIAN
 48. 48. LOTUSI
 49. 49. AGAVIA
 50. 50. Llojet e kafsheve
 51. 51. BRETKOSA E HIMALAJEVE
 52. 52. SALAMANDRA E HIMALAJEVE
 53. 53. PALLOI
 54. 54. LEJLEKU QAFEZI
 55. 55. SHIKRA (FAJKUA)
 56. 56. PESHKU NOFULLRRETHOR
 57. 57. PESHKAQENI I HIJSHEM
 58. 58. IRIQI INDIAN
 59. 59. LAKURIQI I FRUTAVE
 60. 60. LEMURI I NGATHET I BENGALIT
 61. 61. TIGRI I BENGALIT
 62. 62. RINOCERONTI INDIAN
 63. 63. ELEFANTI INDIAN
 64. 64. AZIA JUG-LINDORE Flora dhe fauna e Azise jug-lindore
 65. 65.  Ne Azine jug-lindore gjenden disa nga pyjet tropikale me terheqese në bote, te cilet sherbejne si strehe e shume gjallesave, nje pjese e te cilave jane ne rrezik zhdukjeje.
 66. 66. Llojet e bimeve
 67. 67. PEMA E ARRES SE KOKOSIT
 68. 68. PEMA E DURIANIT
 69. 69. LIANA
 70. 70. CAJI JESHIL
 71. 71. RAFLESIA
 72. 72. Llojet e kafsheve
 73. 73. GIBONI
 74. 74. MAJMUNI PROBOSKIS
 75. 75. ORANGUTANGU
 76. 76. SHQIPONJA E DETIT
 77. 77. DALLENDYSHET E PAQESORIT
 78. 78. LEJLEKU I STUHIVE
 79. 79. DERRI ME MJEKERR I BORNEOS
 80. 80. KETRRI GJIGAND I ZI
 81. 81. DRAGOI KOMODO
 82. 82. NEPERKA E WALGERIT (NEPERKA E TEMPULLIT)
 83. 83. PESHKU PUFFER
 84. 84. LINDJA E MESME Flora dhe fauna ne Lindjen e Mesme
 85. 85.  Pavaresisht klimes qe karakterizon kete rajon, ne Lindjen e Mesme ka nje shumellojshmeri gjallesash. Rajoni dallohet per shumellojshmerine e gjitareve dhe bimeve.
 86. 86. Llojet e bimeve
 87. 87. PANJA
 88. 88. VIDHI
 89. 89. PALMA
 90. 90. ALOE VERA
 91. 91. IRISI I BARDHE
 92. 92. LEANDRI
 93. 93. LULJA E LEOPARDIT
 94. 94. Llojet e kafsheve
 95. 95. ARIU I MURRME
 96. 96. GAMILJA ARABIKE
 97. 97. DELJA E EGER
 98. 98. DHIA E EGER
 99. 99. GOMARI I EGER
 100. 100. PANTERA
 101. 101. LEOPARDI TURK
 102. 102. DHELPRA
 103. 103. VIDRA
 104. 104. VJEDULLA
 105. 105. THELLEZA E DEBORES
 106. 106. SHAPKA
 107. 107. LINDJA E LARGET Flora dhe fauna e Lindjes se Larget
 108. 108.  Ne kete rajon verehet nderhyrja e madhe e njerezve ne mjedis, duke e transformuar kte te fundit. Megjithate nuk mungojne edhe zonat e paprekura dhe te izoluara, te cilat mbartin nje larmishmeri gjallesash.
 109. 109. Llojet e bimeve
 110. 110. PISHA XHUXHE
 111. 111. BAMBUJA
 112. 112. PEMA E QERSHISE
 113. 113. AZALEA
 114. 114. AGULICE
 115. 115. SANEZA
 116. 116. PEMA BONSAI
 117. 117. ORIZI
 118. 118. Llojet e kafsheve
 119. 119. PANDA GJIGANDE
 120. 120. PANDA E KUQE
 121. 121. MAJMUNI QIMEARTE
 122. 122. DRERI I DAVIDIT
 123. 123. KALI I EGER
 124. 124. DELFINI I LUMIT
 125. 125. GAFORRJA MERIMANGE
 126. 126. ALIGATORI KINEZ
 127. 127. PANTERA E DEBORES
 128. 128. UJKU
 129. 129. ROSAKU MANDARIN
 130. 130. FAZANI I ARTE
 131. 131. AZIA QENDRORE Flora dhe fauna e Azise qendrore
 132. 132.  Flora dhe fauna e Azise qendore jane mjaft te pasura dhe permbajne nje numer te madh gjallesash endemike si dhe rreth 3000 lloje bimesh.
 133. 133. Llojet e bimeve
 134. 134. BREDHI
 135. 135. ARRA PERSIANE
 136. 136. SHELGU GJETHEBAJAME
 137. 137. SHEGA
 138. 138. IRISI “PA GJETHE”
 139. 139. JARGAVANI “SQEPI I LEJLEKUT”
 140. 140. Llojet e kafsheve
 141. 141. ANTILOPA
 142. 142. MACJA E RERES
 143. 143. DHELPRA E SHKRETETIRES
 144. 144. XHEROBA
 145. 145. MIU HUNDGJATE
 146. 146. NUSELALA
 147. 147. DEVEJA
 148. 148. DERRI I EGER
 149. 149. ARIU “TIAN SHAN”
 150. 150. FUND Faleminderit per vemendjen tuaj!

×