Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
TRASTORN PERSONALITAT
PARANOIDE - TPP
INTRODUCCIÓ
 Caracteritzat per un patró de desconfiança i suspicàcia general cap als
altres, de manera que les intencions...
 El problema sorgeix quan aquests incidents es produeixen de forma
habitual i reiterada, i quan li impliquen a l'afectat ...
 Kraepelin en 1921 fa un descripció de les característiques bàsiques
d'aquest tipus de personalitat que segueix vigent en...
 Autors com Kretschmer van considerar que es podia diferenciar entre
dos tipus de personalitat paranoide; 1’afirmativa i ...
QUÈ ÉS?
 Alteració de la personalitat en la qual es donen de forma habitual
moments en què l'individu té una especial sus...
 Desconfiança i suspicàcia general que porten a interpretar com a
malintencionades les paraules i conductes dels altres, ...
CAUSANTS
 Normal desenvolupament de la personalitat es veu alterat per un fer
fortuït que provoca un trauma.
 Ambient in...
SÍMPTOMES
 Pensen que els altres es van a aprofitar d'ells, van a fer-li mal o el van
a enganyar, sense que hi hagi una b...
 Certa tendència a rumiar mentalment, que fa que a més sigui molt
rancorós.
 Respostes desproporcionades als atacs dels ...
 Problemes familiars.
 Dificultats per mantenir un lloc de treball estable.
 Problemes de salut avançats.
 Hostilitat ...
 Problemes de salut avançats.
 Hostilitat injustificada.
 Es desenvolupent molt bé a la vida. Però tenen una excessiva ...
DIAGNÒSTIC
 El patró de conducta ha de ser persistent, estable en el temps i de
llarga durada.
 El seu inici ha de remun...
 El trastorn és permanent i pot ser un precursor per l'esquizofrènia o
altres trastorns psiquiàtrics. Problemes laborals ...
TRACTAMENT
Reestructuració cognitiva.
Entrenament en habilitats socials.
Terapia ocupacional.
Aproximacions successive...
COMPLICACIONS
Qualsevol canvi o augment en l'estrès, especialment si els
problemes laborals, financers o legals o de les ...
 L'abús de substàncies és sovint la manera de l'individu de fer front a
l'angoixa. L'automedicació pot portar a l'abús i ...
PREVENCIÓ
Quan es doni un brot d'agressivitat deixar tranquil a
l'afectat, una vegada tranquil parlar amb ell i averiguar...
Lloar les iniciatives socials i fomentar-les.
Comentar aspectes positius dels demés.
Minimitzar accions negatives dels ...
SI L’INDIVIDU NO ES RECUPERA
 Si un individu no es recupera en el període
d'expectativa de durada màxima, el lector potse...
Respecte al diagnòstic
 ¿L'individu satisfà els criteris de personalitat paranoica?
 El diagnòstic ha estat confirmat?
...
Respecte al tractament
Va ser medicaments contra l'ansietat beneficiós per a la
gestió de crisi?
Si l'individu experimen...
¿L'individu ha pogut confiar en el terapeuta? Si no és així,
què es pot fer per millorar la relació?
Malgrat les acusaci...
Respecte al pronòstic
Són els trets paranoides de la persistent individual,
inflexible, i causant una disfunció significa...
FACTORS QUE INFLUEIXEN EN LA DURADA
 El progrés i l'eficàcia de la psicoteràpia.
 La voluntat de la persona per a partic...
VIDEO
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

Malalties mentals

271 vues

Publié le

Ppt trastorn personalitat paranoide

Publié dans : Formation
 • Soyez le premier à commenter

 • Soyez le premier à aimer ceci

Malalties mentals

 1. 1. TRASTORN PERSONALITAT PARANOIDE - TPP
 2. 2. INTRODUCCIÓ  Caracteritzat per un patró de desconfiança i suspicàcia general cap als altres, de manera que les intencions d'aquests són interpretades com malicioses.  Comença a l'edat adulta.  Qualsevol de nosaltres pot patir un d'aquests episodis sense necessitat de presentar per això un trastorn de personalitat. Que algú pateixi puntualment un episodi paranoide, no suposa cap inconvenient per a la vida diària, ni implica necessàriament el diagnòstic d'una patologia.
 3. 3.  El problema sorgeix quan aquests incidents es produeixen de forma habitual i reiterada, i quan li impliquen a l'afectat una sèrie de conseqüències negatives en la seva vida, tant en l'àmbit laboral com a familiar, així com en les seves relacions interpersonals.  Adolf Meyer va introduir el diagnòstic de caràcter paranoide, referint- se a aquella persona amb incapacitat per adaptar les seves creences als fets, tendència a l'aïllament i oposició als intents que fan els altres per corregir les seves interpretacions errònies dels esdeveniments.
 4. 4.  Kraepelin en 1921 fa un descripció de les característiques bàsiques d'aquest tipus de personalitat que segueix vigent en l'actualitat. Aquesta descripció es materialitza en els manuals com una "desconfiança i suspicàcia en general des del començament de la vida adulta, de manera que les intencions dels altres són interpretades com malicioses, i que apareixen en diferents contextos".
 5. 5.  Autors com Kretschmer van considerar que es podia diferenciar entre dos tipus de personalitat paranoide; 1’afirmativa i litigant, i una altra sensitiva i "sofrent", en què predominaria la hipersensibilitat, la rancúnia i el sentiment de ser tractat desconsideradament. Aquesta última modalitat seria la que acompanya (o més aviat antecedeix) als episodis depressius que veiem freqüentment associats a aquest trastorn.
 6. 6. QUÈ ÉS?  Alteració de la personalitat en la qual es donen de forma habitual moments en què l'individu té una especial suspicàcia respecte als altres, cap a les intencions sent molta desconfiança i recel, interpretant com perjudicials per a ell, i acompanyant-se de pensaments com: "em volen estafar", "em van a enganyar", "volen agafar-me el pèl"...  No vol dir que sempre hagi d'estar exhibint un comportament o forma de pensar alterats. Episodis.
 7. 7.  Desconfiança i suspicàcia general que porten a interpretar com a malintencionades les paraules i conductes dels altres, i a reaccionar amb hostilitat a la més mínima; la persona sospita de tothom, es preocupa constantment per la lleialtat dels seus, és molt rancuniós i manté freqüents i acalorades discussions.  http://www.psicologiaonline.cat/weblluis_archivos/webquadern.htm
 8. 8. CAUSANTS  Normal desenvolupament de la personalitat es veu alterat per un fer fortuït que provoca un trauma.  Ambient inadequat per al desenvolupament d'un nen.  Abandonament.  Rebuig o abús en la 1ª infància.  Altres factors de risc.
 9. 9. SÍMPTOMES  Pensen que els altres es van a aprofitar d'ells, van a fer-li mal o el van a enganyar, sense que hi hagi una base real que justifiqui aquest temor.  Preocupació excessiva.  Els costa acceptar que s'equivoquen.  Aparenten ser freds.  Mai obliden un insult o una crítica.  Escasses relacions socials - Aïllament social .  Massa pendents de si mateixos.
 10. 10.  Certa tendència a rumiar mentalment, que fa que a més sigui molt rancorós.  Respostes desproporcionades als atacs dels altres.  Distanciament emocional.  Hipersensibilització.  Problemes familiars.  Dificultats per mantenir un lloc de treball estable.
 11. 11.  Problemes familiars.  Dificultats per mantenir un lloc de treball estable.  Problemes de salut avançats.  Hostilitat injustificada.  Manifestacions d'admiració i anhel per les persones que tenen poderi ostenten un major rang social, mentre que menyspreen als que es mostren febles o es consideren d'unrang inferior.
 12. 12.  Problemes de salut avançats.  Hostilitat injustificada.  Es desenvolupent molt bé a la vida. Però tenen una excessiva manca de confiança en els altres.  Manifestacions d'admiració i anhel per les persones que tenen poderi ostenten un major rang social, mentre que menyspreen als que es mostren febles o es consideren d'unrang inferior.  Exageració de les circumstàncies normals.
 13. 13. DIAGNÒSTIC  El patró de conducta ha de ser persistent, estable en el temps i de llarga durada.  El seu inici ha de remuntar almenys a l'adolescència o al principi de l'edat adulta.  Ha de ser inflexible i estendre una àmplia gamma de situacions personals i socials, a més de molts altres símptomes més o menys greus que defineixen la discriminació del trastorn de personalitat d'una alteració psicològica passatgera.
 14. 14.  El trastorn és permanent i pot ser un precursor per l'esquizofrènia o altres trastorns psiquiàtrics. Problemes laborals i matrimonials són comuns al trastorn paranoide de la personalitat, de la mateixa manera que els problemes financers i legals, en menor mesura.  El tractament adequat pot permetre una millor qualitat de vida, llevat que hi hagi un mal compliment de les recomanacions de tractament.
 15. 15. TRACTAMENT Reestructuració cognitiva. Entrenament en habilitats socials. Terapia ocupacional. Aproximacions successives als llocs o persones temuts injustificadament. Tècniques de control de l'estrès.
 16. 16. COMPLICACIONS Qualsevol canvi o augment en l'estrès, especialment si els problemes laborals, financers o legals o de les relacions personals estan involucrats.  Exemples d'estrès relacionats amb el lloc de treball =  un canvi de supervisor.  Trasllat àrea.  canvi en les hores de treball.  i / o un canvi de torn.
 17. 17.  L'abús de substàncies és sovint la manera de l'individu de fer front a l'angoixa. L'automedicació pot portar a l'abús i la dependència.  L'alcoholisme, que s'associa sovint amb aquest trastorn, condueix a un cercle viciós de les percepcions paranoiques convertint en realitat, ja que condueix a l'allunyament dels familiars, companys de treball i amics.  La presència d'un altre trastorn de la personalitat també poden complicar el tractament.
 18. 18. PREVENCIÓ Quan es doni un brot d'agressivitat deixar tranquil a l'afectat, una vegada tranquil parlar amb ell i averiguar el motiu del brot. Explicar al pacient els pros i els contras les seves decisions. Preguntar sobre els seus pensaments i demanar-li que els desenvolupi d'acord a la seva experiència. Suggerir que anoti les coses positives i negatives.
 19. 19. Lloar les iniciatives socials i fomentar-les. Comentar aspectes positius dels demés. Minimitzar accions negatives dels altres i que hagin pogut perjudicar al pacient. Propiciar la participació del pacient en institucions socials i activitats col·laboratives.
 20. 20. SI L’INDIVIDU NO ES RECUPERA  Si un individu no es recupera en el període d'expectativa de durada màxima, el lector potser vulgui recórrer a les preguntes següents per entendre millor els aspectes específics del cas mèdic d'un individu.
 21. 21. Respecte al diagnòstic  ¿L'individu satisfà els criteris de personalitat paranoica?  El diagnòstic ha estat confirmat?  Són els símptomes de l'individu causa d'un altre trastorn psicològic?  Tenen condicions mèdiques amb símptomes similars estat descartats?
 22. 22. Respecte al tractament Va ser medicaments contra l'ansietat beneficiós per a la gestió de crisi? Si l'individu experimentat agitació severa o pensament delirant límit, era medicament antipsicòtic indicat? Es percep la teràpia farmacològica amb sospita? Sabia tractament farmacològic en realitat interferir amb el tractament?
 23. 23. ¿L'individu ha pogut confiar en el terapeuta? Si no és així, què es pot fer per millorar la relació? Malgrat les acusacions delirants han de ser tractats amb realisme, era això a terme sense humiliar l'individu? Podria la teràpia conductual i / o jocs de rols s'utilitza per disminuir la suspicàcia i millorar les habilitats de socialització?
 24. 24. Respecte al pronòstic Són els trets paranoides de la persistent individual, inflexible, i causant una disfunció significativa i l'angoixa? És funció social o laboral deteriorat? Com l'individu enfront del estrès? ¿L'individu té un grup efectiu, el suport de confiança? ¿L'individu es beneficiaria a partir d'un tractament addicional o alternatives de tractament?
 25. 25. FACTORS QUE INFLUEIXEN EN LA DURADA  El progrés i l'eficàcia de la psicoteràpia.  La voluntat de la persona per a participar en la teràpia.  La coexistència d'altres diagnòstics psiquiàtrics, especialment l'abús de substàncies.  L'estat actual de la vida d'estrès, com ara legal civil, o els problemes financers.
 26. 26. VIDEO

×