Sistemi Integral i Komunikimit

Besart Krasniqi
Besart Krasniqimarketing officer à Hexagon Security L.L.C.
Promocioni - SIK
  C’fare Promocioni - SIK perdorin kompanite ne Kosove per te komunikuar me
                 konsumatoret?

Objekti i projektit do jete analizimi i Promocionit – Sik-ut qe perdoret nga kompanite
vendore ne Kosove per te komunikuar dhe pozicionuar ne treg.

Per te kuptuar me mire Promocionit - SIK qe perdoren ne Kosove per komunikim me
konsumatoret potencial do te duhet te merrni dy kompani vendore dhe te beni analizen e
te gjitha aktiviteteve promovuese.

Qellimi eshte te mblidhni informacione nga kompanite vendore duke perfshire intervistat
me perfaqesuesit e kompanive per te pare si ata bejne:
* Identifikimin dhe zgjedhjen e audiencec cak;
* pergatisin dhe e dergojne mesazhin tek konsumatoret?
* Cilat kanale i perdorin, sa shpesh dhe kur?
* Cilat mjete reklamuese ;
* Si percaktohen qellimet e SIK –ut?
* Cilat strategjite dhe mediumet te promocionit i shfytezojne?
* Sa dhe si bejne formimin e buxhetit reklamues?
* Si behet vleresimi i efekteve reklamuese? Etj.
Struktura e projektit perfundimtar:
  • 2- 3 faqe:Pershkruani ndermarrjen
       Cilat jane produktet e saja?
       Ne cilat tregje vepron?
       Cilet jane tre konkurentet e saj?
       Si behet segmentimi i tregut?
       Pozicionimi i produkteve?
  • 2-3 faqe: Strategjia e Promocionit:
       Cilat forma te promocionit?
       Mediumet dhe mjetet promovuese?
       Cilen Strategji te promocionit?
       Prezentoni bartesit e promocionit?
       sa eshte buxheti reklamuse?
       Si behet vleresimi i efekteve reklamuese etj.
  • 1-2 Faqe:
       C’ka do te ndryshonit ju ne ndermarrje?
       Rekomandimet tuaja mbi kompanine.
Me nderime:
Prof. Dr. Nail Reshidi

Contenu connexe

Similaire à Sistemi Integral i Komunikimit

NjohuribazemarketingNjohuribazemarketing
NjohuribazemarketingArta Kurti
1.4K vues110 diapositives
Ligjerata e 13 & infoLigjerata e 13 & info
Ligjerata e 13 & infoekonomia
725 vues9 diapositives
Polika e promocionit xPolika e promocionit x
Polika e promocionit xZana Agushi
3.4K vues19 diapositives
Publiciteti ( marketing )Publiciteti ( marketing )
Publiciteti ( marketing )Sabir Asipi
11.2K vues2 diapositives
MARKETINGU I PROJEKTITMARKETINGU I PROJEKTIT
MARKETINGU I PROJEKTITMenaxherat
1.3K vues13 diapositives

Similaire à Sistemi Integral i Komunikimit(20)

NjohuribazemarketingNjohuribazemarketing
Njohuribazemarketing
Arta Kurti1.4K vues
Universiteti m ikroekonimiUniversiteti m ikroekonimi
Universiteti m ikroekonimi
Duresa M. Bytyqi1K vues
Ligjerata e 13 & infoLigjerata e 13 & info
Ligjerata e 13 & info
ekonomia725 vues
Polika e promocionit xPolika e promocionit x
Polika e promocionit x
Zana Agushi3.4K vues
Publiciteti ( marketing )Publiciteti ( marketing )
Publiciteti ( marketing )
Sabir Asipi11.2K vues
MARKETINGU I PROJEKTITMARKETINGU I PROJEKTIT
MARKETINGU I PROJEKTIT
Menaxherat1.3K vues
Marketingu Per Bizneset E VoglaMarketingu Per Bizneset E Vogla
Marketingu Per Bizneset E Vogla
Menaxherat4.3K vues
Metodologjia e Hulumtimeve Metodologjia e Hulumtimeve
Metodologjia e Hulumtimeve
Fitore ZEQIRI19.8K vues
Shqiprim Jashari Punim ne Marketing, 7p,Shqiprim Jashari Punim ne Marketing, 7p,
Shqiprim Jashari Punim ne Marketing, 7p,
Shqiprim Jashari1.4K vues
Presentation mikroekonomiPresentation mikroekonomi
Presentation mikroekonomi
Duresa M. Bytyqi1.4K vues
Plani i BiznesitPlani i Biznesit
Plani i Biznesit
Menaxherat31.8K vues
Marketing1Marketing1
Marketing1
Valdet Shala7.7K vues
Analiza e Fizibiliteti ne BiznesAnaliza e Fizibiliteti ne Biznes
Analiza e Fizibiliteti ne Biznes
Menaxherat8.6K vues
Mardheniet publike ( marketing )Mardheniet publike ( marketing )
Mardheniet publike ( marketing )
Sabir Asipi3.3K vues
Planifikimi i marketingutPlanifikimi i marketingut
Planifikimi i marketingut
Valdet Shala7.5K vues
Plani I BiznesitPlani I Biznesit
Plani I Biznesit
dritoni4.7K vues

Plus de Besart Krasniqi(6)

Analiza Konkuruese Stm3Analiza Konkuruese Stm3
Analiza Konkuruese Stm3
Besart Krasniqi13.2K vues
Strategjite Marketingu2Strategjite Marketingu2
Strategjite Marketingu2
Besart Krasniqi26.4K vues
Strategjia E Luftarake Marketingut IiiStrategjia E Luftarake Marketingut Iii
Strategjia E Luftarake Marketingut Iii
Besart Krasniqi3.3K vues
ManagementManagement
Management
Besart Krasniqi10.2K vues

Sistemi Integral i Komunikimit

 • 1. Promocioni - SIK C’fare Promocioni - SIK perdorin kompanite ne Kosove per te komunikuar me konsumatoret? Objekti i projektit do jete analizimi i Promocionit – Sik-ut qe perdoret nga kompanite vendore ne Kosove per te komunikuar dhe pozicionuar ne treg. Per te kuptuar me mire Promocionit - SIK qe perdoren ne Kosove per komunikim me konsumatoret potencial do te duhet te merrni dy kompani vendore dhe te beni analizen e te gjitha aktiviteteve promovuese. Qellimi eshte te mblidhni informacione nga kompanite vendore duke perfshire intervistat me perfaqesuesit e kompanive per te pare si ata bejne: * Identifikimin dhe zgjedhjen e audiencec cak; * pergatisin dhe e dergojne mesazhin tek konsumatoret? * Cilat kanale i perdorin, sa shpesh dhe kur? * Cilat mjete reklamuese ; * Si percaktohen qellimet e SIK –ut? * Cilat strategjite dhe mediumet te promocionit i shfytezojne? * Sa dhe si bejne formimin e buxhetit reklamues? * Si behet vleresimi i efekteve reklamuese? Etj. Struktura e projektit perfundimtar: • 2- 3 faqe:Pershkruani ndermarrjen  Cilat jane produktet e saja?  Ne cilat tregje vepron?  Cilet jane tre konkurentet e saj?  Si behet segmentimi i tregut?  Pozicionimi i produkteve? • 2-3 faqe: Strategjia e Promocionit:  Cilat forma te promocionit?  Mediumet dhe mjetet promovuese?  Cilen Strategji te promocionit?  Prezentoni bartesit e promocionit?  sa eshte buxheti reklamuse?  Si behet vleresimi i efekteve reklamuese etj. • 1-2 Faqe:  C’ka do te ndryshonit ju ne ndermarrje?  Rekomandimet tuaja mbi kompanine. Me nderime: Prof. Dr. Nail Reshidi