Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

Presentation 2 (1)

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 6 Publicité

Plus De Contenu Connexe

Diaporamas pour vous (19)

Publicité
Publicité

Presentation 2 (1)

  1. 1. MJEDIS I PASTËR, JETË MË E MIRË
  2. 2. C’ESHTE MJEDISI? • Mjedisi është burimi kryesor i jetës në Tokë dhe për këtë arsye duhet ruajtur dhe përdorur me kujdes. Mjedisi sot përdoret në mënyrë të pabarabartë në vende të ndryshme të botës dhe kërcënohet nga faktorë të shumtë. Mbrojtja e tij është një domosdoshmëri jo vetëm për brezat e sotëm, por edhe për brezat e ardhshëm. Mjedisi apo ambienti, është tërësia e rrethanave përreth një organizmi ose shume organizmave, kombinimin I kushteve atmosferike me jeten e gjallesave, zhvillimin, dhe mbijetesën e organizmave. Mjedisi mund te perkufizohet edhe si teresia e elementeve biotike dhe abiotike ne Toke.
  3. 3. PAMJE NGA AMBJENTE TE NDRYSHME
  4. 4. NDOTJA E MJEDISIT • Ndotja e mjedisit eshte nje problem shqetesues ne te gjithe boten. Ndotja mund te jete ne disa forma, si: ndotja e tokes, ajrit, ujit etj. Ne disa raste, ndotja e ujit ndodh kur ndotesit perfundojne ne lumenj, liqene, dete etj. Pjesa me e madhe e ndotesve jane: kimikate,plehra, pesticide, nafte, papasterti te tjera. Ndotja e ajrit është një problem tjetër të mjedisit që është parë në të gjithë botën. Ndotja e ajrit mund të jetë krijuar nga fabrika apo kompanitë që clirojne ndotes te ndryshem në ajër.
  5. 5. NGROHJA GLOBALE Ngrohja globale është një problem mjedisor. Gazet e tilla si karboni, clirohen ne atmosfere, dhe po shkaterrojne shtresen e ozonit. Kjo ka cuar ne rritjen e temperaturave te planetit dhe ne rritjen e nivelit te deteve e oqeaneve. Niveli i dioksidit të karbonit në ditët e sotme është rreth 30 % më i lartë se sa ka qenë përpara evoluimit të industrisë. Ajo që të bën më shumë përshtypje është shpejtësia me të cilën niveli i CO2 është rritur. Nga njohuritë gjeologjike të njeriut mbi botën për miliona vite bota kurrë nuk ka përjetuar një rritje aq të shpejte.

×