Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
PRESENTACIÓ DE L’ ÀLBUM
Ha començat un nou curs, ens hem trobat un espai nou, mestres,
companys/es noves a l’escola, tenim...
 DES DELS PROJECTES DE TREBALL ELS ALUMNES APRENEN LA
IMPORTÀNCIA DEL SEU PAPER EN TOT EL QUE FEIM A L’AULA, UN
ESPAI QUE...
JUNTS UNA ALTRA VEGADA
El nostre retorn a l’escola suposa un canvi de
classe, fet que els infants viuen emocionats.
El pri...
 DE VEGADES ES DIFÍCIL ORGANITZAR
EL TEMPS, L’ESPAI I ELS RECURSOS
HUMANS I MATERIALS PER TAL DE
DONAR RESPOSTA A LES
NEC...
US ENRECORDEU QUAN VAM COMENÇAR PER PRIMERA VEGADA L’ESCOLA?
JA HA PASSAT UN ANY!!! ENS HEM CONEGUT, HEM FET AMICS I AMIGU...
TRIAM EL NOM DE LA CLASSE
HA ARRIBAT UN MOMENT MOLT ESPERAT PER TOTS/ES: DONAR-LI NOM A LA CLASSE!!!
DESPRÉS D’UNA CONVERS...
Amb el suport de na Fina, i després
d’una pluja d’idees, començam a
donar color i forma al nostre mural. El
seu conjunt és...
ELS RACONS D’ AULA són uns espais organitzats
i delimitats de la classe, on els nens i nenes, en petit grup,
realitzen sim...
RACÓ DE CONTES
RACÓ DE L’ORDINADOR
LA PRIMERA DE LES NOSTRES TASQUES VA SER LA DE RECORDAR QUIN ERA EL RACÓ QUE TENIEN LES COMPANYES DE 4 ANYS
DEL CURS PASSS...
DONAM LLOC A LES COSES
QUE ARRIBEN A L’AULA
 UNA VEGADA EM POSAT EN MARXA EL NOSTRE RACÓ,
ENS ADONEM QUE NO ÉS UN ESPAI O...
EL BARRET DEL PERET
EN COMENÇAR EL
CURS, EL NOSTRE
REPERTORI DE
CANÇONS COMENÇA A
CREIXER RESPECTE
DEL CURS PASSAT, LA
SEG...
COMENÇANT PER FRANÇA I LA
SEVA TORRE MÉS
CARACTERÍSTICA, LA TORRE
EIFFEL, ENS ADONEM QUE LES
SEVES FOTOS ENS PODEN
SERVIR ...
 COM JA SABEU, DES DE LA FEINA AMB LES CAPSES DE LA BRUIXA
MADUIXA I EL MAG MERLIN TREBALLÀREM DURANT TOT EL CURS
PASSAT ...
LES LLETRES I ELS NÚMEROS
CONTINUACIÓ DE LA CONVERSA INICIADA A 3 ANYS AMB ELS INFANTS RESPECTE A ON
TROBEM LES LLETRES I ...
LUIS: EN LA PIZARRA QUE ESTA FORA, EN EL MEDICO HAY UNA PIZARRA DONDE PONE QUE MEDICO HAY O QUE ENFERMERA.
EDISON: EN LOS ...
LA CAPSA SORPRESA LA NOSTRA CAPSA SORPRESA TÉ UN PES I
FUNCIONALITAT MOLT ENRIQUIDORA I
IMPORTANT PER TREBALLAR DINS LES
...
Dossier 1er trimestre
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

Dossier 1er trimestre

197 vues

Publié le

Dossier de les activitats del primer trimestre realitzades pel curs de Les Motos de l'escola Can Misses

Publié dans : Formation
 • Soyez le premier à commenter

 • Soyez le premier à aimer ceci

Dossier 1er trimestre

 1. 1. PRESENTACIÓ DE L’ ÀLBUM Ha començat un nou curs, ens hem trobat un espai nou, mestres, companys/es noves a l’escola, tenim moltes inquietuds, ens plantejam molts objectius… El conjunt de tot això i com ho abordam dins l’aula és el resultat de la feina diària, una feina encaminada a cercar respostes raonades, a facil.litar un espai de conversa on poder ser escoltat i on poder plantejar dubtes i donar respostes a les nostres necessitats, un temps per aprendre els uns dels altres i per ser-ne conscients. Amb aquest àlbum pretenem fer-vos arribar, a vosaltres, les famílies, tot allò que feim i compartim a l’escola i que ens agradaria explicar-vos d’alguna manera… Comencem doncs!!!
 2. 2.  DES DELS PROJECTES DE TREBALL ELS ALUMNES APRENEN LA IMPORTÀNCIA DEL SEU PAPER EN TOT EL QUE FEIM A L’AULA, UN ESPAI QUE, EN ARRIBAR, ESTÀ PLE DE MOBLES, DE TAULES I DE CADIRES, PERÒ SENSE TOT ALLÒ QUE LA FA ÚNICA, DIFERENT I ESPECIAL.  COMENÇAM LA TASCA JUNTS, ASSEGUTS UNA ALTRA VEGADA A L’ESTORA I DONANT VALOR A CADA INTERVENCIÓ, A CADA MOMENT QUE VIVIM A L’AULA I EN DEIXAM CONSTÀNCIA PER NO PERDRE’N DETALLS.  EL FRUIT DE TOTA AQUESTA FEINA ÉS L’ESSÈNCIA DE CADASCUNA DE LES NOSTRES AULES, UN ESPAI QUE CREIX AMB ELS VOSTRES FILLS, DINÀMIC I PLE D’ANÈCDOTES.  DES D’AQUEST PETIT RECULL VOLEM CONVIDAR-VOS A PASSAR A LES NOSTRES AULES I A GAUDIR DE TOT EL QUE N’HEM FET AQUEST PRIMER TRIMESTRE, ON TOT EL QUE HI TROBAREU ÉS EL RESULTAT DE MOLTES HORES DE FEINA, DE MOLTS MOMENTS DIVERTITS I, SOBRETOT, D’UNA TASCA D’UN GRUP DE 25 ALUMNES AMB UN OBJECTIU COMÚ: CERCAR RESPOSTES.
 3. 3. JUNTS UNA ALTRA VEGADA El nostre retorn a l’escola suposa un canvi de classe, fet que els infants viuen emocionats. El primer que fem és mirar al voltant del nostre nou espai per tal de començar a donar-li “vida” entre tots/es. Què hi ha d’haver a la nostra nova classe? La idea és afavorir la reincorporació a l’escola, d’afavorir l’adaptació dels nouvinguts i viure-ho amb il·lusió, fent partícips a tots els nens i nenes. A més, es tracta de fer de la nostra aula un espai atractiu i acollidor creat per tots nosaltres, i que ens ajudi a reforçar la dea de pertinença a un grup. FEM UN LLISTAT La nostra primera tasca consisteix en parlar a la rotllana per escoltar tot el que els infants pensen que hem de tenir a la classe i en deixam constància d’aquestes idees a un paper. Amb la meua ajuda, anem recordant també les coses que falten. UNA VEGADA TENIM LA LLISTA FETA, ANEM PER FEINA… • UNA DE LES ACTIVITATS QUE FEREM EN COMENÇAR AQUEST CURS, VA SER LA DE FER UN DIBUIX DE CADASCUN DELS MEMBRES DEL GRUP, ENGUANY SOM 25 I HO REPRESENTAM AIXI.
 4. 4.  DE VEGADES ES DIFÍCIL ORGANITZAR EL TEMPS, L’ESPAI I ELS RECURSOS HUMANS I MATERIALS PER TAL DE DONAR RESPOSTA A LES NECESSITATS D’UN GRUP D’ALUMNES DE 4 ANYS.  D’ENTRE LES SEVES NECESSITATS, LA PRIMERA I FONAMENTAL ÉS JUGAR. A L’ESCOLA, TOTS EL MOMENTS SÓN EDUCATIUS, FINS I TOT ELS DE JOC, QUE, A MÉS D’ESTAR ORGANITZATS A DETERMINATS ESPAIS DE CADASCUNA DE LES AULES, TENEN OBJECTIUS MOLT ESPECÍFICS I SEGONS EL RACÓ.  PERO, A MÉS DE JUGAR, LES AULES HAN DE SER UNS ESPAIS ON EL TEMPS QUE HI PASSAM JUNTS ESTA ORGANITZAT, AMB UN HORARI D’ACTIVITATS QUE RECORDAM CADA DIA I AMB UNES NORMES QUE REGULEN EL NOSTRE COMPORTAMENT I QUE ENS AJUDEN A SER ESSERS SOCIALS. TOT AIXÒ, EN INTERIORITZAR-SE, ÉS EL QUE ANOMENAM HÀBITS I RUTINES I QUE ENS AJUDEN A ANTICIPAR TOT EL QUE FAREM CADA DIA.  TOTA AQUESTA FEINA ES DESENVOLUPA EN UN TEMPS I UN ESPAI PRIVILEGIAT A LES AULES D’INFANTIL: L’ASSEMBLEA  ENGUANY, MITJANÇANT L’AGENDA, HO
 5. 5. US ENRECORDEU QUAN VAM COMENÇAR PER PRIMERA VEGADA L’ESCOLA? JA HA PASSAT UN ANY!!! ENS HEM CONEGUT, HEM FET AMICS I AMIGUES, ENS ESTIMEM, HEM VISCUT MOLTES EXPERIÈNCIES, HEM APRÉS COSES I MÉS COSES I, COM NO PODIA SER D’UNA ALTRA MANERA… HEM CRESCUT!!! ARA ANEM A LA CLASSE DE 4 ANYS. DARRERA DELS AVIONS HEM DEIXAT BONS RECORDS I MOLTES IL·LUSIONS VISCUDES. I ARA TORNEM AMB LES GANES DE COMPARTIR UNA NOVA ETAPA… REGISTRE DE QUI S’EMPORTA LES CAPSES IDEES PER CONSTRUIR AL RACÓ DE COSNTRUCCIONS LA HISTÒRIA DEL BARRET DEL PERET REGISTRE DE QUI HA VENGUT, QUI HA QUEDAT A CASA I QUI QUEDA A MENJADOR TRIAM ELS RACONS DE JOC REGISTRE D’ENCARREGATS I ENCARREGADES ELS DIES DE LA SETMANA LES COSES QUE ENS INTYERESSEN
 6. 6. TRIAM EL NOM DE LA CLASSE HA ARRIBAT UN MOMENT MOLT ESPERAT PER TOTS/ES: DONAR-LI NOM A LA CLASSE!!! DESPRÉS D’UNA CONVERSA DECIDIM QUE TENIM L’OPCIÓ DE PENSAR EN UN NOU NOM, O TAMBÉ L’OPCIÓ DE SEGUIR SENT LA CLASSE DELS AVIONS. El primer pas era començar la pluja d’idees i un interessant treball de recollida d’aquestes idees damunt un paper, escrivint-les amb l’ajuda de tots/es. Seguidament, i una vegada expressades les seves preferències, van fer un dibuix individual que després varem mostrar un a un a l’assemblea per tal d’arribar a definir-ne les característiques més significatives.
 7. 7. Amb el suport de na Fina, i després d’una pluja d’idees, començam a donar color i forma al nostre mural. El seu conjunt és el resultat d’una feina de grup on tots n’hem pogut deixar la nostra petjada.
 8. 8. ELS RACONS D’ AULA són uns espais organitzats i delimitats de la classe, on els nens i nenes, en petit grup, realitzen simultàniament diferents activitats d’aprenentatge compartit. Mitjançant la tria, els infants aprenen a organitzar-se, a saber on volen anar a jugar i els mitjans per aconseguir-ho. A cada racó es troben amb diferents tipus de materials que possibiliten diferents tipus de jocs i activitats, i amb elles diferents aprenentatges. Deixam constància al paper o de manera oral, mitjançant la representació o la devolució, allò que hem fet en el temps de joc a cadascun dels racons, així com amb qui hem compartit el joc. RACÓ DE PLÀSTICA
 9. 9. RACÓ DE CONTES RACÓ DE L’ORDINADOR
 10. 10. LA PRIMERA DE LES NOSTRES TASQUES VA SER LA DE RECORDAR QUIN ERA EL RACÓ QUE TENIEN LES COMPANYES DE 4 ANYS DEL CURS PASSSAT I QUIN RACÓ HEM DEIXAT A 3 ANYS. UNA VEGADA HEM FET EL CARTELL DEL NOSTRE RACÓ DEL SUPER, ENS ADONEM QUE NO TENIM UN ESPAI, NI ELS MATERIALS QUE NECESSITAM, NI COM ELS ORGANITZAREM… ARRIBEM A LA CONCLUSIÓ DE QUE HEM D’ANAR AL SUPER PER SABER QUÈ HI HA I COM ESTÀ ORGANITZAT. PREPARAM LA VISITA AL SUPERMERCAT PER CONÈIXER UNA MICA MÉS DE PROP LA UBICACÓ DELS PRODUCTES, LES LLETRES DELS CARTELLS QUE FORMEN LES PARAULES DELS PRODUCTES, ELS SEUS PREUS, LES OFERTES, EL DESENVOLUPAMENT DELS DIFERENTS CÀRRECS… L’ EVOLUCIÓ DEL RACÓ DE LA NOSTRA CLASSE ENS PORTA A CLASSIFICAR TOT ALLÒ QUE ENS ARRIBA DE CASA, A FER CONJUNTS, A CONÈIXER NOU VOCABULARI… A CONÈIXER UN POC MÉS LA REALITAT QUE ENS ENVOLTA.
 11. 11. DONAM LLOC A LES COSES QUE ARRIBEN A L’AULA  UNA VEGADA EM POSAT EN MARXA EL NOSTRE RACÓ, ENS ADONEM QUE NO ÉS UN ESPAI ORGANITZAT, QUE NO EN CONEIXEM EL FUNCIONAMENT I QUE NO ES ATRACTIU. UNA VEGADA MÉS, DONAM RESPOSTA A LES NECESSITATS QUE SORGEIXEN DINS L’AULA I PREPARAM TOTA UNA TASCA DE CLASSIFICACIÓ I REORGANITZACIÓ. EL SEU FRUIT, UN ESPAI MOTIVADOR ON DESENVOLUPAM MOLTES TASQUES I TREBALLAM MOLTS CONCEPTES. TOT AIXÒ DES DEL JOC, FONAMENTAL PEL DESENVOLUPAMENT INTEGRAL ELS INFANTS I, SOBRETOT, PER FER-NE D’ELLS ESSER FELIÇOS. Treballar per racons ens permet dedicar una atenció més individualitzada a cada nen/a, planificant activitats d'aprenentatge adaptades als seus coneixements previs.
 12. 12. EL BARRET DEL PERET EN COMENÇAR EL CURS, EL NOSTRE REPERTORI DE CANÇONS COMENÇA A CREIXER RESPECTE DEL CURS PASSAT, LA SEGONA CANÇÓ DEL DIA ÉS EL BARRET DEL PERET. DES DE LA SEVA LLETRA, DESCOBRIM LA HISTÒRIA DEL BARRET I, SENSE ADONAR-NOS-EN, ENS POSAM A CONTINUAR UN CONTE PLE D’ANÈCDOTES I DE FICCIÓ. DES DE CADASCUNA DE LES CONSTRUCCIONS, PODEM TREBALLAR CONCEPTES COM SÓN LA FORMA, EL VOLUM, L’ALÇADA…
 13. 13. COMENÇANT PER FRANÇA I LA SEVA TORRE MÉS CARACTERÍSTICA, LA TORRE EIFFEL, ENS ADONEM QUE LES SEVES FOTOS ENS PODEN SERVIR DE MODELS DE CONSTRUCCIÓ, FINS I TOT PEL RACÓ DE PLÀSTICA. DECIDIM ENVIAR UNA NOTA A CASA PER TAL QUE LES FAMÍLIES ENS PUGUIN AJUDAR EN TOTA AQUESTA TASCA I DOTAR ELSELS RACONS DRACONS D’’ ELEMENTSELEMENTS DESTACATS I REPRESENTATIUSDESTACATS I REPRESENTATIUS DE LA CONSTRUCCIÓ, QUE ENSDE LA CONSTRUCCIÓ, QUE ENS SERVEIXEN PER TENIR-LES COMSERVEIXEN PER TENIR-LES COM A MOSTRES PER SEGUIR ELA MOSTRES PER SEGUIR EL MODEL JUNTAMENT AMB ELMODEL JUNTAMENT AMB EL CONEIXEMENT DEL LLOC DECONEIXEMENT DEL LLOC DE PROCEDÈNCIA.PROCEDÈNCIA.
 14. 14.  COM JA SABEU, DES DE LA FEINA AMB LES CAPSES DE LA BRUIXA MADUIXA I EL MAG MERLIN TREBALLÀREM DURANT TOT EL CURS PASSAT PER DISCRIMINAR LES LLETRES DELS NÚMEROS, PER CONÈIXER LA SEVA FUNCIÓ I UTILITAT, PER SABER ON EN PODÍEM TROBAR… I COMENÇAR POC A POC A DESCODIFICAR I INTERPRETAR ELS SONS I GRAFIES QUE TANT ÚTILS ENS SERAN DURANT LA NOSTRA VIDA…  ÉS PER AIXÒ, QUE AQUEST NOU CURS ANIREM INTRODUÏNT NOVES ACTIVITATS AMB DIFERENTS OBJECTIUS, I D’UNA MANERA ESTIMULANT I MOTIVADORA PELS INFANTS… CAPTAR I ACONSEGUIR LA SEVA ATENCIÓ I INTERÈS ÉS EL NOSTRE OBJECTIU!!!  ARA QUE JA SABEM QUÈ SÓN ELS NÚMEROS I LES LLETRES I CONEIXEM LES GRAFIES DELS COMPANYS/ES, ENTRE D’ALTRES, VOLEM CONTINUAR I ANAR DESXIFRANT ELS SONS, QUE DES DELS DIFERENTS ENTORNS QÜOTIDIANS, ANAM TREBALLANT I EMPRANT DIA A DIA.  LA LECTOESCRIPTURA DE LLETRES I NÚMEROS ENS ACOMPANYARÀ DURANT TOTA LA NOSTRA VIDA DES DE DIFERENTS ÀMBITS I ENS AJUDARÀ A COMPRENDRE I ENTENDRE EL MÓN QUE ENS ENVOLTA… LES CAPSES DE LES LLETRES I ELS NÚMEROS
 15. 15. LES LLETRES I ELS NÚMEROS CONTINUACIÓ DE LA CONVERSA INICIADA A 3 ANYS AMB ELS INFANTS RESPECTE A ON TROBEM LES LLETRES I ELS NÚMEROS I PER QUÈ SERVEIXEN… ANA: PER APRENDRE A ESCRIURE BIANCA: PER APRENDRE A ESCRIURE NÚMEROS YAJAIRA: PER ESCRIURE I PER FER LES FEINETES MARTA: PER CONTAR LA LLISTA, PER SABER QUANTS SOM I QUANTS VAN A MENJADOR. YAJAIRA: TAMBÉ ELS QUE ESTAN A L’ESCOLA MARTA: A L’ESCOLA APRENEM A ESCRIURE NÚMEROS I A CONTAR ANA: LAS LETRAS SIRVEN PARA ESCRIBIR PAPALLONA YAJAIRA: FLORES HUGO: PARA HACER LOS NOMBRES ALEJANDRO.R: PARA HACER MOLTES COSES, ESCRIURE I XERRAR ALFONSO: PARA ESCRIBIR EL NOM IYAD: PARA APRENDER A HACER LOS NÚMEROS Y ENSEÑARSELOS A LOS PAPAS Y HACERLO MUY BIEN EDU: PARA ESCRIBIR EN LA PIZARRA ALEX: PARA HACER FEINETES I ON LES TROBAM: JANNAT: EN CASA, EN EL TRABAJO EDISON: PARA ESCRIBIR EN CASA BIANCA: EN EL RINCÓN DE LECTOESCRITURA HUGO: EN LOS BARES IYAD: EN LA COMPRA BIANCA: ALS NOMS
 16. 16. LUIS: EN LA PIZARRA QUE ESTA FORA, EN EL MEDICO HAY UNA PIZARRA DONDE PONE QUE MEDICO HAY O QUE ENFERMERA. EDISON: EN LOS DEBERES MARTA: EN LOS BARCOS BIANCA: EN LA BOLA DEL MUNDO ANA: PARA ESCRIBIR COSAS BONITAS RAQUEL: A SA PARET, ALS CARTELLS, YAJAIRA: EN LAS “CAMISETES”, EN LA MEUA PORTA HUGO: EN LAS SEÑALES MARC: A LA TELE, EN LOS RESTAURANTES, EN LAS PISCINAS.. BIANCA: EN EL AEROPUERTO EDISON: EN LAS CAMISETAS DE FUTBOL HUGO: EN LOS RELOJES
 17. 17. LA CAPSA SORPRESA LA NOSTRA CAPSA SORPRESA TÉ UN PES I FUNCIONALITAT MOLT ENRIQUIDORA I IMPORTANT PER TREBALLAR DINS LES NOSTRES AULES… COM JA SABEM ÉS UN ELEMENT MOLT MOTIVADOR I ESTIMULANT, AIXÍ COM UN JOC QUE ENS AJUDA A DESCOBRIR, DES DELS SENTITS, ELEMENTS DEL NOSTRE ENTORN, QUE DES DE LA IMPORTÀNCIA QUE CREA EN ELS INFANTS… ES FA POSSIBLE EL TREBALL DESCRIPTIU I ANALÍTIC DES DE DIFERENTS ÀMBITS.  DURANT EL CURS PASSAT INTENTÀREM DONAR-LI DIFERENTS FUNCIONALITATS, QUE DES DE LA RELACIÓ I COL·LABORACIÓ DE LES NOSTRES CASES I L’ AULA, ENS VA ENSENYAR A GAUDIR I CONEIXER-NOS UNA MICA MILLOR DES DELS OBJECTES APORTATS, AIXÍ COM A LES NOSTRES FAMÍLIES AMB LES SEVES PROFESSIONS, TAN IMPORTANT PER A NOSALTRES… I QUE AQUEST ANY CONTINUAREM TOTS I TOTES AMB NOVES I DIFERENTS PROPOSTES. ÉS PER AIXÒ QUE LA VOSTRA COL·LABORACIÓ COM A FAMÍLIES, ÉS IMPRESCINDIBLE!!!

×