Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
JA ENS HEM FET SÚPER GRANS!!!
COMENÇEM EL CURS DE 5 ANYS
Començem un nou curs, i aquesta vegada significa un moment
molt i...
COMENÇEM DONCS UN NOU VIATGE, QUE TÉ COM A PUNT DE
PARTIDA IMPORTANTÍSSIM CREAR EL NOSTRE ESPAI. UN ESPAI
ON CONVIUREM JUN...
JA TENIM LA LLISTA FETA! ARA TENIM MOLTA FEINA PER
DAVANT…
FEM EL CARTELL DEL
NOSTRE PENJADOR
EL MOMENT DE L’ASSEMBLEA
La jornada, com ja sabeu, comença amb el moment de
l’assemblea on desenvolupam activitats que req...
EL
CALENDARI,
TEMPS I LA
DATA
PASSAR
LLISTA FER L’AGENDA
MIRAM
QUANTS DE
NENS/ES HAN
VENGUT
ELS MESOS
AMB ELS
ANIVERSARIS
RECORDEM LES NORMES
VIURE AMB VALORS COM EL RESPECTE, LA
IDEA DE COMPARTIR, D’ESTIMAR, D’AJUDAR I,
EN DEFINITIVA, EL SABER...
I ja arriba un moment esperadíssim per tots/es: TRIAR EL NOM DE
LA NOSTRA CLASSE!
N’Adriana ens ho va recordar al llistat ...
COM JA SABEU
D’ALTRES CURSOS,
LA TRIA DEL NOM
SUPOSA UN LLARG
TREBALL QUE ELS
INFANTS VIUEN
AMB IL·LUSSIÓ I
GRAN EMOCIÓ.
E...
A UNA ALTRA SESSIÓ, MIREM ELS DIBUIXOS
UN A UN I A UNA PISSARRA BLANCA ANEM
ANOTANT SEGONS L’ELECCIÓ QUE HAN
PINTAT.
JA TE...
I ESTEM TANT CONTENTS QUE TENIM MOLTES GANES D’INFORMAR A LES
FAMÍLIES DE LA NOVA NOTÍCIA.
HO FEM DE DOS MANERES: PRIMER E...
UNA VEGADA JA TENIM EL NOM,
ELS BORNS TENIM IMPACIÈNCIA
PER CREAR EL NOSTRE MURAL.
UN CARTELL QUE ENS DONA
IDENTITAT COM A...
UNA VEGADA
HEM
CONSENSUAT
ON
AFERRAREM
EL MURAL, EL
SEGÜENT QUE
HEM DE FER
ÉS DECIDIR
CÓM EL
FAREM… UNA
VEGADA
DECIDIT ENS...
I AIXÍ VA ANAR NESQUENT I ES VA FER REALITAT LA NOSTRA IDEA
DE MURAL, AMB ELS INGREDIENT MÉS IMPORTANTS COM EREN
LES IDEES...
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

Primers dies

330 vues

Publié le

Els primers dies del nou curs 14-15

Publié dans : Formation
 • Soyez le premier à commenter

 • Soyez le premier à aimer ceci

Primers dies

 1. 1. JA ENS HEM FET SÚPER GRANS!!! COMENÇEM EL CURS DE 5 ANYS Començem un nou curs, i aquesta vegada significa un moment molt important, perquè anar a la classe de 5 anys suposa que els infants han crescut i que es troben al darrer curs del cicle d’infantil. Aquest fet també vol dir que tenim molta feina per davant!!! Els cursos de 3 i 4 anys, quan érem girafes i veterinaris, ja formen part de la nostra experiència i queden en el nostre record. Passar a 5 anys ens porta a un nou espai, segurament a conèixer noves mestres i fins i tot potser algun nou company/a. Ser un any més grossos també dona lloc a nous aprenentatges, tant de lectoescriptura, d’expressió oral i escrita, de càlcul matemàtic com d’hàbits, rutines i normes. Ens endinsem, per tant, en noves inquietuds, nous objectius i nous reptes. Tot això amb la intenció de poder anar transmeten aquests procés i els seus resultats a vosaltres, les famílies.
 2. 2. COMENÇEM DONCS UN NOU VIATGE, QUE TÉ COM A PUNT DE PARTIDA IMPORTANTÍSSIM CREAR EL NOSTRE ESPAI. UN ESPAI ON CONVIUREM JUNTS DURANT TOT UN CURS, ON COMPARTIREM, APRENDREM I RESOLDREM DUBTES, ON ENS EXPRESSAREM I ESCOLTAREM, ON TREBALLAREM I JUGAREM… PER TANT, AQUESTA ORGANITZACIÓ DE L’ESPAI LA HEM DE FER ENTRE TOTS/ES, HA DE SER EL RESULTAT D’UNA FEINA EN EQUIP. ELS PRIMERS DIES ELS DEDIQUEM A ORGANITZAR L’AULA. I COM TANTS I TANTS DELS NOSTRES APRENENTATGES PARTIM D’UNA CONVERSA: QUÈ NECESSITEM A LA CLASSE DE 5 ANYS B? ORGANITZEM LA NOSTRA AULA PER DONAR RESPOSTA A LA NOSTRA PREGUNTA I APROFITANT LA LECTOESCRIPTURA, FEM UNA LLISTA ENTRE TOTS/ES DEIXANT CONSTÀNCIA D’ALLÒ QUE PENSEM NECESSITEM PER LA NOSTRA CLASSE. DEDIQUEM VARIES SESSIONS A FER LA LLISTA I TREBALLEM LA LECTOESCRIPTURA IDENTIFICANT LES LLETRES, EL SO DE CADA FONEMA, LA SEPARACIÓ ENTRE PARAULES, LES DIFERENTS TIPOGRAFIES I EL TRAÇ.
 3. 3. JA TENIM LA LLISTA FETA! ARA TENIM MOLTA FEINA PER DAVANT… FEM EL CARTELL DEL NOSTRE PENJADOR
 4. 4. EL MOMENT DE L’ASSEMBLEA La jornada, com ja sabeu, comença amb el moment de l’assemblea on desenvolupam activitats que requereixen expressar oralment el que volem i el que pensam, experiències i anècdotes que compartim amb els nostres companys/es. El fet de compartir un espai de conversa implica fer un bon ús de les habilitats socials com són: respectar el torn de paraula, aixecar el braç per poder xerrar, escoltar les aportacions dels altres, saber donar la nostra opinió respectant les dels altres… Però es que la conversa no és exclusiva del moment de l’assemblea, ni dedicam el moment de l’assemblea a xerrar únicament sinó que hi desenvolupam un conjunt d’activitats organitzades i que, d’acord amb l’establert amb el nostre currículum, ens serveixen per, de manera significativa, treballar altres continguts com són els propis del calendari, aprenent diàriament que els números no ariiben fins a 10, fent-ne la seva grafia, decobrint la quantitat que simbolitza i el que representa damunt el calendari, és a dir, avui, ahir, demà… També hem de llegir i esriure el conjunt d’activtats que, seguint el nostre horari, tenim programades diàriament, no feim el mateix els dilluns que els dijous i això també ho representam per escrit, ens ajuda a situar-nos en el espai i en el temps. Una vegada hem fet això passam llista, ens feim conscients dels boixos i boixes que som a l’aula i els que no han vingut, aplicant, entre d’altres, els conceptes de suma i resta i les aplicam diferents situacions quotidianes, necessitam resoldre problemes diàriamentt i, una vegada hem entès perquè ens serveix sumar i restar, les utilitzam per donar respostes a preguntes com els seients que necessitarem a l’autoús o els que necessitarem per anar al cine. Curricularment parlant, és a l’asemblea on donam sentit a molts dels continguts que els alumnes haurien de conèixer en acabar el cicle ( 3, 4 i5 anys) però n’hi ha d’altres. PREPAREM LA NOSTRA ASSEMBLEA JA SABEU QUE EL MOMENT D’ASSEMBLEA ÉS UN TEMPS FONAMENTAL DINS LA NOSTRA JORNADA, ON FEM UNA IMPORTANTÍSSIMA FEINA DIÀRIA DE CONVERSA I DE TREBALL. ENS EXPRESSEM, ENS EXPLIQUEM COSES, INQUIETUDS, TRANSMITIM PENSAMENTS, COMPARTIM, RESOLVEM DUBTES... I ESPECIALMENT DE LES NOSTRES CONVERSES NEIXEN MOLTS DELS NOSTRES APRENENTATGES, POSANT PER DAVANT DE TOT EL PROTAGONISME I L’INTERÈS DELS INFANTS. COMENÇEN NOUS REPTES I NOUS OBJECTIUS, CADA DIA TENIM ALGUNA CONVERSA. IMPOSIBLE TRANSCRIURE-LES TOTES. PERÒ SÍ PODREU GAUDIR EN AQUEST DOSSIER D’ALGUNES D’ELLES, PERQUÈ ENTENGUEU FINS A QUIN PUNT ELS BOIXOS PARTICIPEN PLENAMENT DEL SEU PROPI PROCÉS D’APRENENTATGE EXPRESSANT LES SEVES INQUIETUDS I INTERESSOS.
 5. 5. EL CALENDARI, TEMPS I LA DATA PASSAR LLISTA FER L’AGENDA MIRAM QUANTS DE NENS/ES HAN VENGUT ELS MESOS AMB ELS ANIVERSARIS
 6. 6. RECORDEM LES NORMES VIURE AMB VALORS COM EL RESPECTE, LA IDEA DE COMPARTIR, D’ESTIMAR, D’AJUDAR I, EN DEFINITIVA, EL SABER FER LES COSES BÉ ÉS FONAMENTAL. NO NOMÉS AMB LA FINALITAT DE COMPORTAR-NOS BÉ A L’ESCOLA, SI NO EN QUALSEVOL MOMENT I SITUACIÓ DE LA NOSTRA VIDA,I PER ACTUAR COM A PERSONES QUE SABEN VIURE I CONVIURE EN SOCIETAT. PER TANT, TREBALLAR LES NORMES DES DE L’INFÀNCIA AMB AQUEST PROPÒSIT ÉS UNA TASCA IMPRESCINDIBLE. AIXÍ HO PENSEM DES DE L’ESCOLA
 7. 7. I ja arriba un moment esperadíssim per tots/es: TRIAR EL NOM DE LA NOSTRA CLASSE! N’Adriana ens ho va recordar al llistat que vam escriure de coses que necessitavem per organitzar el nostre nou espai. A la classe de 5 anys ja tenim experiència, i per això sabem lo important que és aquest moment i la emoció que vivim. Començem la pluja d’idees a partir de la pregunta, quin nom us agradaria per la vostra classe? Voleu seguir sent la classe dels pilots o triem un nom nou?. Els infants començen a compartir les seves idees. I com es nota que s’han fet grans!!! Tenen moltíssimes idees... QUIN NOM VOLEM PER LA NOSTRA CLASSE?
 8. 8. COM JA SABEU D’ALTRES CURSOS, LA TRIA DEL NOM SUPOSA UN LLARG TREBALL QUE ELS INFANTS VIUEN AMB IL·LUSSIÓ I GRAN EMOCIÓ. EL PRIMER PAS ÉS POSAR DAMUNT UN PAPER TOTES LES IDEES QUE TENEN DESPRÉS D’AQUEST TREBALL DE RAONAMENT, FEM JA LA PRIMERA VOTACIÓ. AFERREM A LA PISSARRA LES IMATGES PERQUÈ ELS INFANTS TINGUIN A L’ABAST DE MANERA MOLT VISUAL CADA UNA DE LES IDEES I, CADA NEN I NENA SURT A POSAR UNA RATLLA AL DIBUIX QUE VOL. QUAN TOTS/ES HAN VOTAT, COMPTEM LES RATLLES QUE TÉ CADA UNA DE LES IMATGES PER DECIDIR QUINES SÓN LES TRES OPCIONS MÉS VOTADES. I EL RESULTAT ÉS… BORNS 11 DINOSAURIS 7 ARQUEÒLEGS 6 UNA VEGADA HEM RECULLIT TOTES LES PROPOSTES, CONSIDERO IMPORTANT FER UNA REFLEXIÓ DAMUNT LES POSIBILITATS DE NOMS APORTADES PELS BOIXOS, PER TAL DE CONSIDERAR ELS QUE REALMENT HO PODEN SER I ELS QUE NO, TENINT EN COMPTE TAMBÉ ELS NOMS QUE ENS PODEN APORTAR UN APRENENTATGE AL LLARG DEL CURS O NO.
 9. 9. A UNA ALTRA SESSIÓ, MIREM ELS DIBUIXOS UN A UN I A UNA PISSARRA BLANCA ANEM ANOTANT SEGONS L’ELECCIÓ QUE HAN PINTAT. JA TENIM EL RESULTAT DE LA DARRERA VOTACIÓ!!! AMB MOLTÍSSIMA EMOCIÓ I MOLTS DE NERVIS COMPTEM ELS VOTS. EL RESULTAT… BORNS 13 DINOSAURIS 7 ARQUEÒLEGS 5 I PER FI TENIM NOM: ELS BORNS!!! APLAUDIM, CANTEM I FINS I TOT BALLEM D’ALEGRIA!!!
 10. 10. I ESTEM TANT CONTENTS QUE TENIM MOLTES GANES D’INFORMAR A LES FAMÍLIES DE LA NOVA NOTÍCIA. HO FEM DE DOS MANERES: PRIMER ELABORANT EL CARTELL PER POSAR A L’ENTRADA DE CADA UNA DE LES PORTES DE L’AULA. AQUESTA TASCA LA FEM EN GRAN GRUP FENT UNA FEINA DE LECTOESCRIPTURA. EN SEGON LLOC, HO ESCRIVIM INDIVIDUALMENT A L’AGENDA, COPIANT DEL CARTELL QUE HEM FET ENTRE TOTS/ES. AQUESTA FEINA NO NOMÉS ENS SERVEIX PER AFIANÇAR EL TRAÇ DE LES LLETRES, SI NO TAMBÉ PER ANAR AGAFANT CADA VEGADA MÉS CONSCIÈNCIA DE LA IMPORTÀNCIA DE LA COMUNICACIÓ.
 11. 11. UNA VEGADA JA TENIM EL NOM, ELS BORNS TENIM IMPACIÈNCIA PER CREAR EL NOSTRE MURAL. UN CARTELL QUE ENS DONA IDENTITAT COM A GRUP I QUE ENS SITUA EN EL NOSTRE ENTORN DE L’ESCOLA. A MÉS DE TRACTAR-SE D’UNA ACTIVITAT QUE IL·LUSIONA MOLT ALS INFANTS I QUE SUPOSA UNA FEINA DE PLÀSTICA I DE LECTOESCRIPTURA. EL PRIMER PAS IMPORTANT ÉS TENIR UNA CONVERSA PERQUÈ ELS BOIXOS PARTICIPIN DE LA CREACIÓ DEL MURAL DES DEL PRIMER MOMENT. LA PREGUNTA CÓM HA DE SER, ON HA D’ESTAR SITUAT? ÉS EL NOSTRE PUNT DE PARTIDA. EL MURAL QUE ENS IDENTIFICA 30 setembre 2014 ESTHER: Cóm podem fer saber als altres que som la classe dels borns? JOSE: Podríamos hacer una decoración. ESTHER: I on la posem? PAULA: Allí (assenyalant la pared de l’assemblea). ESTHER: Però si posem un mural a l’assemblea queda dins de la classe i els papis o mestres no el veuen.. ADRIANA: idó a la porta ESTHER: A quina porta? PAU: Del pati. ESTHER: Però llavors no ho veu tothom. DIEGO: Si lo ponemos allá (assenyala porta aula) lo veran todos. DESPRÉS D’UN INTERCANVI D’OPINIONS, DECIDIM POSAR-LO FORA PER TAL QUE TOTHOM EL PUGUI VEURE I ENS IDENTIFIQUI.
 12. 12. UNA VEGADA HEM CONSENSUAT ON AFERRAREM EL MURAL, EL SEGÜENT QUE HEM DE FER ÉS DECIDIR CÓM EL FAREM… UNA VEGADA DECIDIT ENS POSAM EN MARXA.
 13. 13. I AIXÍ VA ANAR NESQUENT I ES VA FER REALITAT LA NOSTRA IDEA DE MURAL, AMB ELS INGREDIENT MÉS IMPORTANTS COM EREN LES IDEES DELS BOIXOS I LA SEVA IL·LUSIÓ. I AQUÍ TENIU EL RESULTAT D’AQUESTA BARREJA. I HAIG DE DIR QUE NO PODIA SORTIR MILLOR!!! ARA JA TOCAVA APROFITAR VARIES SESSIONS DE PLÀSTICA PER FER LA FEINA. SI ÉS QUE ELS NOSTRES BORNS SÓN UNS CRAKS. NO PODIEN DONAR-NOS MÉS BONES IDEES!!!.

×