Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

Cum sa ajungi ca blogger in atentia agentiilor

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Prochain SlideShare
Un adevarat CV 2.0
Un adevarat CV 2.0
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 21 Publicité

Cum sa ajungi ca blogger in atentia agentiilor

Télécharger pour lire hors ligne

La SMS Bucuresti 2015, am fost declarat bloggerul din Romania cu care agentiile au colaborat cel mai mult in 2014. Ocazie cu care am prezentat si un decalog pentru bloggeri despre cum sa intri in atentia agentiilor.

La SMS Bucuresti 2015, am fost declarat bloggerul din Romania cu care agentiile au colaborat cel mai mult in 2014. Ocazie cu care am prezentat si un decalog pentru bloggeri despre cum sa intri in atentia agentiilor.

Publicité
Publicité

Plus De Contenu Connexe

Similaire à Cum sa ajungi ca blogger in atentia agentiilor (20)

Plus par Kooperativa 2.0 (19)

Publicité

Plus récents (20)

Cum sa ajungi ca blogger in atentia agentiilor

 1. 1. KONSTRUIM KONSTRUIM Bloggeri + agentii = Like (uneori si Share) SMS Bucuresti, 18.02.2015
 2. 2. KONSTRUIM KONSTRUIM
 3. 3. KONSTRUIM KONSTRUIM Kooperativa.ro Proiecte de nisa blogdefotografie.ro, blogdebere.ro, blogdecinema.ro, blogdecafea.ro, sportlocal.ro, retail-fmcg.ro, bricoretail.ro, electroretail.ro, taximetre.ro, bikeevents.ro Bloguri personale adelaparvu.com, pricopie.com, mihaelaivan.ro, alexandrablas.ro, chinezu.eu, vlad.dulea.ro, cristianflorea.ro, dragosasaftei.ro, claudiuciobanu.eu, saramon.ro BlogalInitiative.ro 1939 bloggeri participanți cu 12.812 postări la 307 campanii; premii de 141.683 Euro In pregatire blogdeturism.ro, blogdetehnologie.ro, politicalocala.ro, maramureseni.ro
 4. 4. KONSTRUIM ABCul campaniilor in blogosfera Agentii Bloggeri Clienti
 5. 5. KONSTRUIM KONSTRUIM Circuitul ideal al campaniilor in blogosfera - Clientul merge la agentie cu ideea - Agentia rafineaza ideea si face brieful - Agentia trimite bloggerului brieful - Bloggerul accepta sau nu - Agentia monitorizeaza campania si raporteaza clientului - Se ia la pila – daca este cazul - Bloggerul trimite raportul propriu la final - Agentia face evaluarea si interpreteaza rezultatele - Clientul citeste rezultatele in functie de strategia de comunicare - Bloggerul primeste feedback despre prestatia sa
 6. 6. KONSTRUIM KONSTRUIM
 7. 7. KONSTRUIM KONSTRUIM Decalogul beneficiilor campaniilor pe bloguri - Brand awarness - Content marketing - Umanizarea mesajului - Feed-back - Buzz - Optimizare - Preventie - Imprietenire cu bloggerii - Testezi - Costuri (mai mici, dar nu foarte)
 8. 8. KONSTRUIM KONSTRUIM Decalogul bloggerilor in relatia cu agentiile 1. Raspunde la mailuri 2. Cere sa fii bagat in baza de date a agentiilor 3. Stabileste relatia personala cu omul, nu cu agentia 4. Intelege statutul agentiei – intre tine si client 5. Intra in mind-setul de business 6. Vino cu contra/propuneri 7. Vino cu propuneri 8. Livreaza extra 9. Nu fi magar 10. Las-o jos pe aia cu “am valoare, dar nu ma cauta agentiile”
 9. 9. KONSTRUIM KONSTRUIM 1. Raspunde la mailuri Este primul pas in construierea unei relatii de durata. Si cel mai usor :D Asa vede agentia ca esti pe faza. Te prinzi si cam care este timpul de raspuns al agentiei. Si de ton of voice.
 10. 10. KONSTRUIM KONSTRUIM 2. Cere sa fii bagat in baza de date a agentiei Asa arati ca esti interesat. Vezi dinamica pietei. Obtii informatii bune. Vezi ce agentie de ce client se ocupa. Intelegi modul in care comunica un anume brand. Iti vin idei. Unele proaste. Cele mai multe.
 11. 11. KONSTRUIM KONSTRUIM 3. Stabileste relatia personala cu omul, nu cu agentia “Buna, Alexandra”, nu “buna, agentie”. A te da mare in relatia cu omul de agentie este fix ca dusul imbracat: te uzi, dar nu te speli. O sa primesti info extra brief (teribil de util).
 12. 12. KONSTRUIM KONSTRUIM 4. Intelege statutul agentiei – intre tine si client Omul din agentie nu este dusmanul tau. Doar ca are un “front” de lucru. Clientul are anumite calapoade pe care lucreaza. Te-ai cruci uneori sa le stii… Agentia filtreaza calapodul clientului si iti indulceste pastila (brifeul)
 13. 13. KONSTRUIM KONSTRUIM 5. Intra in mind-setul de business Nu faci bani din blog, ci din businessul pe care il construiesti in jurul blogului. Te ajuta sa intelegi ca agentia trebuie sa aduca plus valoare clientului. Te ajuta sa intelegi ca impreuna cu agentia e mai usor decat singur, de nebun.
 14. 14. KONSTRUIM KONSTRUIM 6. Vino cu contra/propuneri Asa arati ca te intereseaza, ca te pricepi, ca te implici. Nu te bosumfla daca 80% din ele nu sunt acceptate. Agentia ramane cu ideea ca le-ai putea da… idei. Si te poti trezi ca te ia la intrebari mai incolo.
 15. 15. KONSTRUIM KONSTRUIM 7. Vino cu propuneri Ai o idee de campanie, loveste agentia cu un mail si intreaba cum li se pare. Asa arati ca esti dibaci (un sinonim pentru pro-activ) si ca intelegi cat de cat strategia de comunicare a clientului. Nu te bosumfla daca nu ti se accepta. Oricum ai scorat (este ca merge aici cuvantul asta?) in mintea celor din agentie.
 16. 16. KONSTRUIM KONSTRUIM 8. Livreaza extra Pe romaneste, da-ti silinta sa faci mai mult decat ti s-a cerut. Si sa faci asta si ca ton of voice, dar si ca efort editorial (ca nu stiu cum sa ii zic altfel). Agentia va aprecia. Clientul nu prea, dar nu despre asta discutam aici. Intri pe lista scurta a agentiei de bloggeri “harnici” (scuzati, asa mi-a venit).
 17. 17. KONSTRUIM KONSTRUIM 9. Nu fi magar Nici pe blog, nici pe mail, nici la barfa. Cand faci pe cineva din agentie “ïmbecil” ar fi cumva ciudat ca el sa se comporte crestineste cu tine. Diferenta dintre a-ti spune parerea transant si a jigni este fundamentala. In viata, in general, nu doar ca blogger.
 18. 18. KONSTRUIM KONSTRUIM 10. Las-o jos pe aia cu “am valoare, dar nu ma cauta agentiile” Pentru ca, nu-i asa, castravetele este un fruct dicotiledonat, de culoare galbena verzui, care are 98% apa. Agentiile nu cauta bloggeri, ele gasesc bloggerii care vor sa fie gasiti (adanca asta, stiu).
 19. 19. KONSTRUIM KONSTRUIM In loc de concluzii
 20. 20. KONSTRUIM KONSTRUIM Bloggere, esti un produs, trebuie sa te marketezi ca atare. Literatura de sertar nu este literatura, este continut de sertar. Agentiile nu sunt dusmanii. Nici clientii. De cele mai multe ori dusmanul tau esti doar tu.
 21. 21. KONSTRUIM Hai merci, sunteti simpatici :D cristianchinabirta.ro cristi.china@gmail.co

×