Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Febrer 2020

Revista Boli Viu

 • Soyez le premier à commenter

 • Soyez le premier à aimer ceci

Febrer 2020

 1. 1. FEBRER 2020
 2. 2. 2 Sumari ______________________________ I. Editorial. 3 II. Estem al dia amb...  L’Escola Informa 4  El menjador informa 12 III. El tema (P3, Ed. Infantil) 16 IV. L’Entrevista / El Reportatge (2n, C. Inic. i 5è C. Sup.) 18 V. Les Nostres Festes (6è, Cicle Superior) 23 VI. El Racó de Ciències (1r, Cicle Inicial) 27 VII. El Racó del Llibre (P5, Ed. Infantil) 29 VIII. Hem anat a... (4t, Cicle Mitjà) 31 IX. El Rebost (P4, Ed. Infantil) 39 X. Passatemps (3r, Cicle Mitjà) 41 XI. L’Agenda 43
 3. 3. 3 I. Editorial ___________________________ MILLOREM ELS ESPAIS Recentment, la incorporació de l’aprenentatge per competències en els currículums ha aportat canvis metodològics i organitzatius en els centres que, entre altres coses, ens obliguen a repensar aspectes relacionats amb els espais on es porten a terme els processos d’ensenyament i aprenentatge més enllà de les pròpies aules. Des d’aquesta nova mirada i amb l’objectiu de donar més protagonisme a l’alumne, al treball cooperatiu i convertir tots els espais interiors i exteriors del centre en espais d’aprenentatge i de convivència, des de fa uns anys, el professorat conjuntament amb una comissió de patis, l’assessorament de professionals i el suport econòmic de l’AMPA i l’Ajuntament, estem treballant en aquesta transformació. Amb el disseny i creació de set espais de treball a educació infantil i sis al cicle inicial, alguns d’ells fora de les mateixes aules, la remodelació de les aules d’Anglès i Música, Biblioteca Escolar, i la recent transformació dels patis d’infantil i primària en espais no sols d’esbarjo i esport sinó també de punts de trobada, investigació i experimentació i dels passadissos d’infantil i primària, s’evidencia que l’aula deixa de ser l’únic espai on esdevenen tots els processos d’ensenyament i aprenentatge. No voldríem acabar aquesta editorial, sense fer esment a la magnífica idea del claustre d’introduir l’element estètic a un racó del pati de primària pintant un mural a la paret de l’entrada de l’escola per l’artista i exalumna Elisa Capdevila acompanyada per tot l’alumnat. Gràcies a aquesta idea vam dissenyar i realitzar el projecte de la Setmana Temàtica: “L’Art contemporani”, i que amb totes les obres d’art realitzades pels alumnes de la llar d’infants del Cucut i de la nostra escola, com a producte final, vam exposar als passadissos, convertint l’escola en un autèntic Museu.
 4. 4. 4 II. Estem al dia amb _____________________ L’Escola Informa VISITEM LA BIBLIOTECA A l’octubre els nens i nenes de P4 i P5 van anar a visitar la Biblioteca Municipal. Als de P4 quan hi van anar, la Núria els va sorprendre amb l’activitat “La cistella Màgica” La Núria, amb el suport de la cistella, els va explicar 4 contes fent que visquessin la màgia dels contes. Als de P5, la Núria els va explicar que a la nit, els personatges dels diferents contes surten i entre ells es barregen i per aquest motiu els va demanar que l’ajudessin a buscar-los i col·locar- los al conte corresponent. Va ser molt divertit! Per acabar, els va explicar uns contens que no coneixien. Al febrer hi van anar els nens i nenes de1r, i primer de tot, la Núria amb imatges va recordar-los quines són les normes de la Biblioteca. Tot seguit, els va ensenyar i llegir uns quants llibres d’imaginació, acabant l’estada amb una lectura individual de contes o llibres. Moltes gràcies Sílvia i Núria per la vostra atenció!
 5. 5. 5 TALLERS D’ALIMENTACIÓ SALUDABLE Al mes d’octubre els alumnes de P-5, 2n i 4t van realitzar un taller sobre Alimentació saludable. Fomentar el consum de fruita entre els nens i nenes de P5, conscienciar els alumnes de 2n de la importància de fer un bon esmorzar i els alumnes de 4t sobre la importància de fer una alimentació saludable van ser els principals aspectes que els monitors van treballar en cada taller. Aquests tallers subvencionats per la Diputació s’emmarquen dins els continguts vinculats amb l’educació per a la salut i han estat proposats i gestionats des de serves socials. CELEBREM LA CASTANYADA El 30 d’octubre, al pati de primària, els alumnes d’infantil i cicle inicial van celebrar la festa de la Castanyada. I un any més, la Sra. Castanyera, del Montseny a l’escola va arribar amb bon humor i carregada de castanyes, tantes que, fins i tot, en va repartir a la resta d’alumnes del cicles mitjà i superior. Abans de repartir les castanyes, tots els infants van cantar i ballar sense parar al voltant de la Sra. Castanyera, tota una Festa! Aquesta Castanyada organitzada per la comissió de festes ha comptat amb la col·laboració de l’AMPA i les monitores del menjador.
 6. 6. 6 TUTORIA ENTRE IGUALS Al novembre tots els alumnes de 3r i 5è junt amb les tutores i la coordinadora TEI es van reunir a la Biblioteca per oficialitzar el començament del programa TEI d’aquest curs escolar. Prèviament, els dos cursos ja havien realitzat una primera sessió informativa sobre el programa i els de 5è a una altra de formativa. Però aquesta reunió va ser molt especial, de manera solemne, es van donar a conèixer les parelles d’alumne tutor i d’alumne tutoritzat. A cadascú se li va lliurar un diploma i tot seguit, cada parella va realitzar una activitat conjunta per tal de donar-se a conèixer i començar a establir vincles. Aquesta activitat forma part de les actuacions a portar a terme aquest curs del programa TEI que vam implementar a l’escola el curs: 2018-19. TALLER DE CONSTRUCIÓ KAPLA Al novembre tots els alumnes de 3r i 4t, al gimnàs de l’escola van realitzar un taller interactiu on van construir estructures efímeres: girafes, torres, elefants.... amb peces de fusta rectangulars amb l’ajut de dos animadors. El joc requeria concentració, coordinació i sentit de l’equilibri i va acabar amb la destrucció de tot el que havien fet. Aquesta activitat proposada per les mestres i mestres del cicle mitjà tenia com a objectiu principal treballar la cooperació entre l’alumnat.
 7. 7. 7 TALLER EXPERIMENTEM EL CANVI El 10 de febrer els alumnes de 5è van realitzar el taller: “Experimentem el canvi”. A través d’aquest taller els participants van haver de treballar com a científics a través de dos experiments sobre l’emissió de gasos i l’efecte hivernacle per tal de descobrir i comprendre per si sols el concepte de canvi climàtic. Van acabar el taller reflexionant sobre les possibles conseqüències del canvi climàtic i elaborant un decàleg de bones pràctiques. Aquest taller gratuït proposat i gestionat per la Regidoria de medi ambient ha estat realitzat per una professional de l’AMB i forma part dels continguts vinculats amb l’educació ambiental. El BOTÓ MÀGIC Els alumnes d’infantil el 18 i 19 de novembre van rebre de nou els amics del BOTÓ MÀGIC, un grup de nois i noies amb diversitat funcional de l’escola ASPASIM d’atenció a la discapacitat psíquica. Amb molt d’entusiasme, els van explicar dos contes molt bonics: “El cargol i l’herba de poniol” i “Sopa de pedres” Va ser una trobada molt entranyable!!
 8. 8. 8 TREBALLEM LA COEDUCACIÓ Al llarg d’aquest primer trimestre, l’alumnat de 5è i 6è han estat realitzant diferents activitats didàctiques tot fent una aproximació a la coeducació i l’equitat de gènere al voltant dels següents temes: - Posem noms al feminisme. - Repensem el gènere. - Mirem al nostre voltant: Com és la publicitat? Aquestes activitats estan vinculades al protocol de prevenció, detecció i intervenció davant la violència masclista entre l’alumnat del Departament i del nostre projecte de convivència. TALLER DE CINEMA L’alumnat de 6è en el marc de les activitats de coeducació realitzades al llarg del primer trimestre van realitzar un taller de cinema per elaborar el curtmetratge “Degenerats” dirigit per un professional. El curtmetratge tracta sobre el tema: ”La roba no té gènere” i el podreu visionar entrant a la web del centre al curs de 6è. https://agora.xtec.cat/ceippauvilaelpapiol/categoria/primaria/6è/ Esperem que us agradi!!
 9. 9. 9 TALLER ANEM AL MERCAT ! El 10 de febrer els alumnes de segon van realitzar el taller Anem al Mercat! amb l’objectiu de donar a conèixer què són els residus i la seva gestió i donar eines per ser consumidors responsables. A través d’un joc de compra i venda amb diferents opcions de productes: envasats, en bossa, a granel… havien de comprar segon criteris del consum responsable. En acabar, van reflexionar sobre si havien fet una compra responsable o no, fent un recull de bones pràctiques. Aquest taller gratuït proposat i gestionat per la regidoria de medi ambient ha estat realitzat per una professional de l’AMB i forma part dels continguts relacionats amb el consum responsable. SETMANA DE LA CIÈNCIA De l’11 al 15 de novembre van realitzar la Setmana de la Ciència i el divendres com a cloenda, a l’Aula de Ciències, la comissió de Ciències va organitzar diferents espais d’experimentació: La llum i el color, les textures, la descomposició del color...on cada curs de l’escola va anar passant al llarg de la jornada lectiva. Va ser una bona oportunitat per a l’alumnat per experimentar, tocar, observar, provar, deduir... de manera amena i divertida. COL·LABORADORS
 10. 10. 10 SETMANA TEMÀTICA Al llarg de la Setmana Temàtica diferents artistes del Papiol van venir a l’escola per compartir els seus coneixements, obres, habilitats... al voltant del projecte “L’art contemporani”. - Elisa Capdevila. L’Elisa va pintar un magnífic mural a una paret del pati de primària i va ser entrevistada pels alumnes de 2n. - Enric Macià. L’Enric, amb tot l’alumnat de 3r i 4t, va realitzar 4 tallers sobre perspectiva fotogràfica. - Eduard Serra. L’Eduard, a tot l’alumnat d’infantil, els va ensenyar a fer mòbils amb diferents materials. - Roser i Pere Martí. A tot l’alumnat d’infantil, la Roser els va explicar la tècnica del collage i en va fer un com a exemple i el Pere els va explicar com fer escultures amb fusta i ferro. - Marlon Mas. El Marlon, a tot l’alumnat d’infantil, els va explicar la tècnica de la forja, materials d’ús i elements elaborats per ell. A tots vosaltres, moltíssimes gràcies per la vostra col·laboració.
 11. 11. 11 VISITEM EL CUCUT El 6 de febrer alumnes de 6è van anar a la llar d’infants del Cucut a explicar i representar quatre contes que ell mateixos havien elaborat. Per grups, van anar passant pel teatre tots els infants del Cucut i, quan van acabar, tots junts van estan jugant una estona al seu pati. Va estar una experiència molt positiva!! INTERNET SEGURA El 21 de febrer, els alumnes de 6è van assistir a la xerrada internet segura per a joves realitzada pels mossos d’esquadra a l’escola. Qüestions legals, avantatges i inconvenients de l’ús d’internet, contrasenya, riscos i consells de seguretat per evitar problemes van ser els principals continguts que es van tractar. Aquesta activitat gratuïta s’emmarca dins el projecte Internet Segura per a la protecció al menor. VISITEM EL MUSEU DEL PAPIOL Al febrer els alumnes de 3r i 4t van visitar el Museu del Papiol amb l’objectiu de veure, observar… diferents models de càmeres fotogràfiques antigues. Durant la visita els alumnes van ser atesos i guiats pels Srs. Eduard Serra i Jaume Queralt, i amb molt d’entusiasme, tots dos van anar informant-los sobre càmeres de fotos i d’altres objectes que el Museu alberga del patrimoni històric del poble. Moltes gràcies a tots dos!
 12. 12. 12 NOTÍCIES DEL MENJADOR Durant tot el curs els vostres fills/es els acompanya l’equip de monitors/es de l’escola Pau Vila, que en formen part La Mari i l’Ana, de P3; la Lidia, el Joan i la Míriam de P4 i P5 , La Silvia de 1r, el Mikel de 2n, la Sònia de 3r, la Loli de 4t, el David de 5è, la Carmen de 6è, i l’Esther com a coordinadora i reforç; juntament amb l’Ana, la cuinera, i la Verònica que ens ajuda a cuina. Des de l’empresa Teno una dietista especialitzada amb nutrició ens elabora els menús mensualment variats i rics en fibra, vitamines i proteïnes, amb un ventall de productes de proximitat i alguns ecològics, un dia a la setmana la fruita, llegum, arròs.. les cuineres ens elaboren un menjar molt variat i sa, amb el que mengem amb molt de gust, tots els menús son mensuals i venen amb una proposta de sopar. El projecte “De l’olla a taula” que consisteix en que els nens/es, a partir de 4t, ens servim l’àpat, canviem nom... “Jo em serveixo”. Ja som al voltant de 200/220 alumnes de l’escola, que cada dia es queden a dinar al menjador, els nens/es de P3, P4 i P5 dinen a les aules d’infantil i els de 5è i 6è a la sala polivalent del menjador, de 1r a 4t al menjador, dinem amb un ambient més relaxat i ample. El nostre equip, ens encarreguem d’oferir uns bons hàbits de menjador, d’higiene i de conducta; un seguit d’activitats que els permeten passar aquest temps d’una manera més divertida i educativa. Estem dins d’un projecte, on gaudim dels àpats i dels companys en un espai de calma, el projecte es diu “SSS... sense soroll, somrius”. Com tallers de manualitats, jocs organitzats, jocs tradicionals, cooperatius, tallers d’experimentació, biblioteca, esports i no hi pot faltar els tallers de cuina, donant el pessic culinari i la nostra experiència.
 13. 13. 13 Com a novetat aquest trimestre, vàrem decidir –conjuntament AMPA, direcció de l’escola i Teno, - eliminar l’ús de les ampolles de plàstic amb la finalitat de fomentar la reducció de residus al centre escolar. Poc a poc hem anat introduint els plats i gots de vidre, les ampolles de plàstic son substituïdes per gerres de vidre. De moment el canvi és molt positiu. L’horari del servei bon dia és de 7:30 a 9:00h. podeu portar els nens/es, ja esmorzats o bé portar l’esmorzar des de casa i el donarem al menjador. JORNADES GASTRONÒMQUES El 30 d’octubre vàrem celebrar la castanyada, amb balls i amb tallers propis de la castanyada. Els nens de 5è i 6è ens van preparar “Castanyem la Mansió”, un espai terrorífic on els nens/es que volien veure ho, amb por però amb decisió varen fer-ho, entrar. Una experiència amb moltes emocions. La Vanesa, mare de l’escola, com cada any ens va fer un cop de mà, un maquillatge espectacular, gràcies Vane! Com sempre, moltes felicitats als actors i actrius !!! El dia 20 de desembre tots van gaudir de l últim dia de trimestre amb “Nadal, ja es aquí”, vàrem dinar al menjador infants d’infantil i de primària al gimnàs, tota una encertada, poder acomiadar l’any com cal. Durant el mes de novembre i desembre els nens/es que es queden a dinar varen fer diferents tallers Nadalencs de cuina: casetes dolces, galetes amb decoracions, crestes salades,.. i tallers de manualitats com el “calendari advent,” on cada dia un grup agafaria el mitjó on trobàvem un missatge amb un petit detall, uns penjolls de cérvols, barret pare Noel una xemeneia per decorar el menjador...
 14. 14. 14 El 31 de gener... i fen relació a la setmana temàtica de l’escola, “L’art”, els postres vàrem realitzar... com els artistes un iogurt amb molta traça...”fem art, mengem art”. L’empresa del menjador, Teno, inicia un projecte tranversal on posem en òrbita aquest curs, “Planeta menjador”, té com a objectiu aprendre a reduir, reciclar i reutilitzar residus i preservar el medi ambient, sensibilitzar als infants sobre la realitat del nostre planeta i el que està succeint amb el canvi climàtic. El 26 de gener va ser el dia de “l’educació ambiental”, amb tots els nens que es queden a dinar, hem anat realitzant tallerets on els anirem exposant durant el trimestre: *p3, p4 i p5 son els biòlegs, encarregats d’estudiar qui son els animals en perill d’extinció , com a missió han de preparar menjadores d’ocells *1r, 2n i 3r són els artesans, treure el màxim partit als residus per crear nous productes, desenvoluparan la seva part creativa, realitzant escultures de plàstic. *4t, 5è i 6è són els jardiners, encarregats de garantir la purificació de l’espai, dissenyant jardins verticals. Finalitzem el mes de febrer amb gresca i xerinola amb el Rei dels poca- soltes, el Carnestoltes ha arribat al
 15. 15. 15 menjador, el divendres 21 de febrer, porta la teva disfressa en una bossa i ens maquillarem i ballarem, recorda “al Carnaval tot si val”. El dimarts 25 de febrer... i com la tradició mana.. el Judici del Carnestoltes, aquest any ho farem diferent... I tot seguit el 26 de febrer l’enterrament de la sardina amb les ploraneres acompanyaran a l’Abat Boig amb el testament del Carnestoltes, amb molta pena ens acomiadem, fins l’any vinent. ACTIVITATS DEL MENJADOR: TEMPS LLIURE: després de dinar els alumnes tenen el seu temps per jugar, xerrar i compartir una bona estona amb els seus amics/es. FEM TEATRE: els nens/es de P4 i de P5 fan d’actors i actrius.. amb tot un escenari, maquillatge, attrezzo.. a principis de juny ens representaran ... bé com a novetat ens sorprendran, un musical amb molta marxa! Tots junts treballem de valent, i a mesura que els infants es van fent grans volen participar en petites actuacions de l’any que anem preparant, com el judici de Carnestoltes, el testament.... entre d’altres. INFORMÀTICA: poden buscar alguna informació de treballs de classe o jugar una estona. JOCS ORGANITZATS, POPULARS: els infants amb l’ ajuda dels monitors/es realitzen jocs al pati. ESPORTS : treballem el cos mitjançant diferents esports: futbol, basquet, handbol, ping pong, base ball... EXPERIMENTEM: treballem els tots els sentits acompanyats d’ activitats. BIBLIOTECA: llegir, buscar informació.. amb un ambient relaxat i en silenci. TALLERS : utilitzem diversos materials ja siguin reciclats o no i fem noves creacions. TALLERS DE CUINA: cada dia el grup que li toqui gaudeix de l’estona culinària. L’empresa Teno, encarregada de portar el servei bon dia i el menjador, ha creat un portal d’accés per a totes les famílies, on trobareu tota la informació relativa al servei del menjador i d’acollida, per accedir heu d’entrar a la web de Teno www.teno.cat codi del centre PV17. Equip de monitors
 16. 16. 16 III. El Tema __________________________ UN MATÍ MOLT ARTÍSTIC! Aquest any, la Setmana Temàtica, ha estat molt especial! La Roser i el Pere Martí, l’Eduard Serra i el Marlon Mas ha vingut a l’escola a compartir les seves obres artístiques i la seva creativitat.
 17. 17. 17 Els infants d’Educació Infantil hem participat i hem gaudit d’unes estones molt enriquidores que ens han regalat. Hem pogut veure quin material utilitzen, com s’organitzen, en què s’inspiren I sobretot com gaudeixen fent allò que els apassiona. Per als infants de P3 ha estat una descoberta molt bonica! La Roser, el Pere, l’Eduard i el Marlon segur que han posat una llavor, perquè l’art faci estada en cadascú i cadascuna de nosaltres. Els coets, les elefantes I els elefants ens ho hem passat molt bé! GRÀCIES ARTISTES!!!
 18. 18. 18 IV. L’Entrevista ________________________ ENTREVISTA A ELISA CAPDEVILA Els nens i les nenes de 2n hem fet una entrevista a l’Elisa Capdevila: És muralista i pintora amb seu a Barcelona. Quants anys tens? Tinc 25 anys. Quants anys portes pintant? Porto 5 anys. Com vas aprendre a pintar? Vaig aprendre a pintar a Barcelona en una escola d’ art durant dos anys. Cada dia teníem un model i l’havíem de pintar. Per què vas voler ser pintora? Per què m’agrada expressar-me i em diverteixo. Com has après a fer tantes coses d’art tant xules i boniques? He après a pintar a una escola d’art de Barcelona. Practicava cada dia 8 hores. Quants murals tens? De 15 a 20 murals.
 19. 19. 19 Pintes cada dia? No tots els dies. Però en les vacances de vegades pinto perquè m’agrada . Amb quin tipus de pintura pintes? Pinto amb pintura plàstica. Quan pintes mires una foto i la copies? Moltes vegades m’inspiro mirant una foto. Com pintes els murals? Primer faig un dibuix que es diu encaix, després pinto el fons amb color i per últim faig els detalls. Quants viatges has fet ? He fet molts viatges per tot el món , com a molt 8. Espanya, Índia , Marroc... Quin és el teu animal preferit ? El gat, perquè en tinc un a casa.
 20. 20. 20 Quina és la casa més alta que has pintat? A l’Índia, a un pis de 20 metres. Per pintar els edificis has de demanar llicència? Si li demano al propietari de la casa i a l’ Ajuntament. Has pintat el mural d’infantil? No, no es meu.
 21. 21. 21 ALUMMNES DE CINQUÈ DE PRIMÀRIA Al llarg de la setmana temàtica els nostres companys de cicle mitjà van estar treballant la fotografia. Per poder aprofundir en el tema, van tenir el suport i la professionalitat de la Mari Angeles i els seus companys, que els hi van oferir un taller on els hi van donar algunes estratègies i els hi van mostrar algunes curiositats respecte aquest art. Aprofitant la seva presència a l’escola, els alumnes de cinquè l’hem volgut realitzar una entrevista per conèixer una mica més sobre ella:  Com et dius? Em dic Mª Angeles  Has estudiat fotografia? No, sóc autodidacta però he fet varis tallers i cursos sobre les diferents tècniques fotogràfiques amb formadors professionals.  Et dediques a la fotografia? No em dedico, és una afició que comparteixo amb altres persones a una associació amb la que col·laboro de manera puntual tot i que de manera puntual si que he fet alguns reportatges.  De petita volies ser fotògrafa? Mai m’ho havia plantejat encara que sempre m’ha agradat.
 22. 22. 22  Què és el que més t’agrada de la fotografia? El que més m’agrada és poder explicar històries mitjançant imatges, m’agrada molt la foto estenopeica ( fotos amb llaunes) i sobretot m’apassionen els cels, la posta de sol...  Què vas fotografiar a la teva primera foto? Doncs no ho recordo però crec que va ser al meu viatge de nuvis, al paisatge de Tenerife .  Quants anys portes al món de la foto? Més de 20 anys.  En què t’inspires? En el moment , en les situacions quotidianes, en les mirades de la gent... Títol: en un lugar de la Mancha... Títol: “Tu y yo”  Has fet o tens una exposició? He participat en algunes però col·lectives.  Has fet fotos a famosos? Si, quan va venir a Sant Boi el David Bustamante vaig ser una de les fotògrafes autoritzades per fer fotos al concert de festa major. Moltes gràcies per dedicar-nos aquest temps per contestar les nostres preguntes i gràcies per ajudar a l’escola amb la vostra col·laboració durant la setmana temàtica. Ha estat un plaer!
 23. 23. 23 V. Les Nostres Festes ___________________ Els alumnes de 6è ens parlaran de les activitats que més els hi agradat durant aquest primer trimestre en les que han participat. Joel V: La festa que més m’ha agradat és el Nadal perquè hem fet el pessebre i aquest any ens ha tocat fer el personatges principals, jo he fet el rei Melcior. També m'ha agradat perquè he fet al concert de Nadal i el meu personatge era també el rei Melcior. Vam fer uns dibuixos i postals i per això és perquè la festa que més m'ha agradat ha sigut el Nadal. Aina E. Aquest trimestre la festivitat que més m’ha agradat ha sigut el Nadal. Perquè hem fet el pessebre, l’amic invisible, l’obra dels pastorets... en fi, tot el que hem fet i celebrat. De totes maneres totes les festes m’agraden: -castanyada: castanyes i històries! -setmana de la ciència: experiments i diversió! Nihad A mi personalment m´agrada el Nadal. El que més m´ha agradat ha sigut l’obra dels pastorets, fer el pessebre, veure la pel·lícula, l’amic invisible. No puc escollir , però diré una: l´amic invisible. L´amic invisible m´ha agradat perquè he tingut molta intriga des que ens vau donar el paper fins el dia que el vam celebrar.
 24. 24. 24 Maria La festivitat que més m’ha agradat ha sigut Nadal, perquè vam fer l’obre dels pastorets (jo vaig fer de Josep), les figuretes del pessebre (em va tocar fer el nen Jesús) i l’amic invisible (que va ser la que més em va agradar). A mi hem van regalar un clauer molt xulo! Izan E. La festa que més m'ha agradat és el Nadal perquè és una festa molt divertida i sempre l’hem fet. Es la que més m'agrada per què cantem, ballem i toquem la flauta tots junts amb els companys. També mirem a la gent com s’ho passant de bé des de els de P3 fins els de 6è. Erinn Realment totes m’han agradat, però crec que sobretot el Nadal, perquè és la més festiva i fem activitats tots junts com l’amic invisible o quan fem la petita audició per cursos, quan ho fem tothom s’ho passa molt bé. Cecilia La festivitat que més m’ha agradat, crec que ha sigut la setmana de la ciència. Ha estat molt divertida i hem pogut experimentar i fer experiments molt divertits. El millors experiments, per a mi ha estat el de la llum, boles màgiques i els colors. La setmana de la ciència ha estat una experiència divertida i científica a la vegada. M’ha encantat!!!!!! Mariona La festivitat que més m’ha agradat ha sigut la festa de Nadal perquè em va agradar molt cantar les nadales i tocar la flauta. També em va agradar molt la interpretació que vam fer dels Pastorets. Giulia Uffff…. és difícil de triar, m’han agradat totes. Crec, però, que la que més m’ha agradat ha sigut la Castanyada perquè m’agraden molt les castanyes i perquè m’ha agradat molt escoltar les històries de por, i escriure-les. Espero que totes les altres festes que fem siguin tant xules com aquestes, o més :-) Aina P. La festivitat que més m'ha agradat ha sigut: l'amic invisible. Perquè tens un regal I lo que més m'agrada és fer el regal a mà. Per mi té més valor fent el regal tu mateix!! L' hem celebrat ficant el nom de cadascú en un paper i escollir un a l’atzar i el nom de la persona que t'ha tocat li has de fer un regal. No et pot tocar a tu mateix.
 25. 25. 25 Joana S. La festa que més m'ha agradat és la castanyada, ja que explicar històries de por és molt divertit, per mi el millor moment es fer la història perquè no ha de ser veritat, només t’ho has de passar bé i gaudir. També pots treure tota la teva imaginació. I per això, ens ho passem molt bé...però em fa pena perquè aquest any és l’últim. Gerard El QUE MÉS M’HA AGRADAT HA SIGUT EL CIRCUIT ELÈCTRIC PERQUÈ HEM TREBALLAT AMB CABLES , CORRENT I LLUM. ENCARA QUE AMB EL GRUP QUE EM VA TOCAR NO TENIEM BON ROTLLO, TOTS ELS DEL GRUP VAM FER L’ESFORÇ I VAM FER UN FAR MOLT XULO. ESPERO TORNAR A FER UNA MAQUETA SEMBLANT, PERQUÈ EM VA AGRADAR L’EXPERIÈNCIA. Martí La meva festivitat preferida d’aquest trimestre ha estat el Nadal. Des de les nadales i els pastorets fins l’amic invisible. Tot i que es passen nervis a dalt l'escenari t’ho passes molt bé i rius molt als assaigs amb els companys i les mestres. Es una festivitat tradicional i divertida que s’ha de celebrar cada any per què és màgica i divertida. Marina A mi m’han agradat totes les festivitats però si tinc que escollir una és fer les figures del pessebre perquè sempre he volgut fer una de les figures protagonistes. Jo en totes les festivitats m’ho vaig passar molt bé! Joel B. A mi m'ha agradat més la castanyada, per què vaig menjar moltes castanyes (perquè m’encanten) i després les històries de por no vaig anar, perquè no m’agraden gens. Lia A mi la festivitat que m’ha agradat més és la de nadal… Perquè vam fer: l’amic invisible(a finals de trimestre, d’entre totes es la que mes m’agrada),també vam fer el pessebre… A 6é ens va tocar fer( del pessebre: patges, reis(el Melcior, Gaspar, i Baltasar), el nen Jesús, la mare i el pare(del nen jesús). Jo vaig fer la patge del rei Melcior i/o rei blanc. Carla A mi m'ha agradat més la castanyada per què m'ho vaig passar molt bé. Al principi no em va agradar molt perquè vam fer classe normal, no vam veure ni pel·lícula… Però després, ja sí que em va agradar molt; vam sortir al pati, vam menjar castanyes, hi havia música i vam ballar molt. També vam riure molt. Quan va acabar l’hora del pati vam anar a la classe a explicar històries de por. I Així va ser la nostre castanyada.
 26. 26. 26 Albert La festa que més m'ha agradat ha sigut l‘amic invisible, perquè em va agradar el meu regal que em va fer la Júlia i com va reaccionar el Máximo a l’obrir el seu regal. Greta A mi personalment m’agraden totes les festes perquè són molt divertides i molt guais .La festa que més m’ha agradat ha sigut el nadal: l’amic invisible, els pastorets, la figura del pessebre, veure la pel·lícula..! de totes aquestes activitats la que més m’ha agradat ha sigut l’amic invisible, perquè quan falten dies per l’amic invisible estàs molt nerviós per saber a qui li has tocat. Júlia F. La festa que més em va agradar, va ser el amic invisible. Tothom tenia que agafar un paperet (a cada paper estava escrit el nom d´un alumne de 6è). A la persona que t´ha tocat, en el paperet, li has de fer un regal. Laura A mi la festivitat que més m'ha agradat ha sigut l’ amic invisible perquè em va agradar molt el regal que em van fer i vaig tenir molta sort perquè m’ho va fer la meva millor amiga. Però també he de dir que m'ha costat molt elegir entre: els pastorets, el pessebre, el concert de nadal, tocar la flauta al concert o l’ amic invisible però al final he escollit l’amic invisible i també em va agradar molt la nena a la que em va tocar fer-li el regal. Mireia A mi la festivitat que m’ha agradat més es el Nadal, m’ha agradat molt fer el pessebre amb plastilina i fer el concert de Nadal, però el que més m'ha agradat ha sigut l’ amic invisible perquè m'agrada això de fer regals sense saber qui to fa a tu… Estava súper nerviosa des de que ens vau donar el paper de la persona fins que vam descobrir qui ens ho feia… Biel V. A mi el que més em va agradar va ser l’amic invisible, perquè a part de rebre regals em va fer gràcia que tothom volia saber qui li feia jo. No sabia qui era però es notava que em coneixia, un amic, del qui em va tocar va fingir que era ell. Ho vaig haver d’ endevinar a la segona. Va ser un cub de rubic 4x4. A la persona que li vaig fer no va vindre per motius personals i el que li vaig regalar va aguantar tot el Nadal i el primer dia la Raquel el va trencar però ho va pagar ella. Àlex Hola soc l’Alex. A mi m’ha agradat la setmana de la ciència. Durant la setmana vam fer coses molt interessants. M’ha agradat perquè ens ajuda a aprendre de manera més divertida. L'experiment que més em va agradar, va ser el de el punt de llibre difuminat per l’aigua, però també va ser molt xulo el de les órbites.
 27. 27. 27 VI. El Racó de Ciències ___________________ APRENEM A SER CIENTÍFICS Els nens i nenes de cicle inicial estem aprenent a ser científics a l’espai d’experimentació. Durant el primer trimestre vam estar experimentant amb diferents líquids, com ara llet, aigua, vinagre, oli,… i altres elements com pebre, pastilla efervescent, bicarbonat,… Primer havíem d’escollir l’experiment amb els elements que havíem de barrejar, i abans de tot crear hipòtesi: Què penso que passarà? Per què? A continuació, la part més divertida, fer les barreges, cuidant de la quantitat, anar fent a poc a poc, i observant, molt important, els científics són molt observadors. Finalment traiem les nostres conclusions, ha passat allò que ja pensava, o no? Per què? Tot aquest procés el recollíem per escrit i amb dibuixos per explicar-los a la resta dels nostres companys i companyes. Hi va haver moments molt emocionants, com ara quan en barrejar l’aigua, el vinagre i el bicarbonat dins una ampolla, vam sacsejar-la, i….el tap va sortir disparat…vam sentir un petita explosió….
 28. 28. 28 Tots vam acabar sent uns molt bons científics i científiques…… i per això vam poder gaudir molt de la setmana de la ciència, aquí vam fer moltes descobertes relacionades amb els colors. El segon trimestre tenim un altre repte, a través de diferents circuits i imants estem descobrint moltes coses sobre la gravetat i els camps magnètics. Els alumnes de Cicle Inicial.
 29. 29. 29 VII. El Racó del Llibre ____________________ L’HORA DEL CONTE I LA RATETA QUE ESCOMBRAVA L’ESCALETA Aquest curs els infants de P5 hem treballat l'hora del conte, durant el curs mirem contes amb temes variats sobre valors, emocionals i també de caràcter tradicional que ens ensenyen una moralitat final. D'aquesta manera aprenem a socialitzar-nos de manera didàctica i també ens endinsem en el món de la lectoescriptura. Durant aquestes setmanes hem gaudit amb diferents contes i vam pensar a elaborar el nostre. Entre tots vam escollir la Rateta que escombrava l'escaleta, perquè té molts personatges per poder representar i jugar a fer onomatopeies, perquè coneixíem la història i perquè volíem.... Canviar el final i cadascú inventar el seu!!
 30. 30. 30 La veritat que hem treballat de valent, escriure un conte no és pas tan fàcil!!!! Vam pensar els diàlegs, pintar i retallar les titelles, representar-ho en teatret... Però entre tots hem gaudit i hem elaborat el nostre propi conte de La Rateta que escombrava l'escaleta. Mireu, mireu, com ho hem anat fent!!!
 31. 31. 31 VIII. Hem anat a... _____________________ SETMANA TEMÀTICA: SORTIDA A LA PISTA A FER ACROSPORT Durant la setmana temàtica els alumnes de Cicle Mitjà vam sortir a la pista del Papiol a fer Acrosport. Vam escollir aquesta activitat perquè és una modalitat esportiva que combina acrobàcia i coreografia i vam pensar que era una feina molt maca per tal que els alumnes segueixin aprenent a treballar en equip i a superar-se tal i com fem cada dia a l’aula. Els alumnes ens expliquen la seva vivència!!! LEO El divendres vam anar 3r i 4t a la pista del Papiol a fer Acrosport en grups de 6. Érem el Gerard, el Miquel, el Martí, l’Alex, el Sergio i jo. I em va agradar molt. LUCAS Jo no vaig anar perquè primer vaig anar al metge. GERARD Quan vam anar a la pista m’ho vaig passar molt bé. Jo sempre anava a baix i em feia mal l’esquena. MIQUEL Quan vam anar a la pista em va fer molta gracia i ens fèiem fotos ràpid per no caure.
 32. 32. 32 MARC Jo com era el més gran havia d’ aguantar a tots i em vaig fer una mica de mal. ARTUR Jo havia de posar-me a baix de tot i em vaig fer mal a l’esquena. PAULA Em va agradar molt fer les figures amb el meu grup, molts cops ens quèiem perquè era una mica difícil però va ser molt divertit. MARTINA L’altre dia vam fer Acrosport a la pista i em va agradar molt una figura. Lo pitjor va ser que jo estava a baix de tot i em vaig fer una mica de mal. Però ja estic curada!!! HUGO El divendres vam a anar a la pista a fer Acrosport, fer acrobàcies i no ens podíem treure les vambes perquè el nostre grup es queixava del fred del terra.
 33. 33. 33 AITANA El meu grup vam poder fer totes les figures i cridàvem qui pesava menys!!! SIRA Les mestres ens van preparar una sorpresa!! Era anar a la pista a fer Acrosport.!! MOUNIB Les profes ens van preparar una activitat d’Acrosport a la pista del Papiol. Va ser molt divertit, vaig caure 4 o 5 vegades. Vam fer 3 figures i em va costar molt perquè era el que pujava més a dalt perquè era el que pesava menys i tinc molt equilibri. PAU En totes les acrobàcies que vam fer vaig estar a sota i em va agradar molt! UNAI Havíem d’aguantar a molts companys i els que pesaven mes a sota i els altres a d’alt. Em va agradar molt fer figures amb els meus companys. ALEX No vaig poder anar i ho he passat molt malament. JAVIER Em va agradar molt fer l’acrobàcia més difícil.
 34. 34. 34 AARON Jo i el meu grup vam fer Acrosport, va ser una mica difícil però em va agradar. CARLOS No ens aguantàvem de peu. Costava molt. HELENA No vaig poder venir i estic trista per no haver pogut fer l’Acrosport. XAVI El que més em va agradar van ser les 3 acrobàcies que vaig fer i el meu grup. MARTÍ Uf, sort que no pesa gaire!
 35. 35. 35 ASHLEY Jo jugava amb la Sara de 3r, no sabíem qui es posava a dalt. Va ser molt divertit!! TOR Vam fer una figura i l’Enric no aguantava i va caure tota la figura. ENRIC Jo sempre estava a baix i quan ens anaven a fer la foto no podíem aguantar més. ALFRED Va ser molt divertit però tota l’estona ens quèiem. Jo anava amb el Tor, l’Aran, l’Enric, l’Hugo de 3r i el Lluc. Després ho vam fer millor!!!
 36. 36. 36 SOFIA Quan vam anar a la pista el que em va agradar va ser els grups que vam fer i les acrobàcies. Va ser molt graciós. SANDRA L’acrosport em va agradar molt i ens vam riure molt i la Valentina de 3r estava a sobre meu i pesa molt i ella es va caure de cul i vam riure molt!. JULIA M’ho vaig passar molt bé. La Valentina va caure enrere i no es va fer mal. POL El meu grup estava format per la Judith, la Selva, el Shahzail, el Gerard V. I jo. Ens vam caure molt!!!! XAVIER Dolor i diversió perquè jo era el que sempre estava a baix. JUDITH Les mestres van dir que faríem Acrosport però no sabíem que també ho fèiem amb 3r. Quan vam arribar a les pistes ens ho vam passar molt bé tots junts.
 37. 37. 37 BERTA Em va agradar molt fer aquesta activitat perquè em va tocar un grup molt divertit!! IZAN Érem el Lijie, el Gerard i jo. Un s’havia de posar de peu però no ens posàvem d’acord... LIJIE Quan vam anar a la pista vam fer moltes figures i quèiem tota l’estona. HELENA Vam anar a la pista de la Biblioteca a fer acrosport. Cada dos per tres ens quèiem. Va ser molt divertit!!! SARA El que més m’ha agradat de tota la setmana ha estat l’Acrosport. JANA No puc parar de riure!!
 38. 38. 38 MARIONA Vam fer Acrosport i em vaig fer mal al genoll perquè jo, la Irene i el Max estàvem sempre a sota i ens feia mal tot el cos. Però em va encantar fer l’activitat amb 3r. IRENE El divendres 31 vam anar a la pista a fer Acrosport amb els companys de 3r. Al meu grup hi havia la Mariona, la Carla, la Blanca, la Valeria i jo. A vegades quèiem però ens feia molta gracia i ens ho vam passar molt bé!! ALEX RUANO El meu grup era l’Oscar, el Martí i jo. Vam fer totes les acrobàcies menys l’última que era molt complicada. ÓSCAR Em va agradar l’experiència però la companya que anava a dalt no s’atrevia a pujar. MARTÍ Em fa mal l’esquena però m’ho vaig passar molt bé!!
 39. 39. 39 IX. El Rebost __________________________ INGREDIENTS: - MANDARINES - SUCRE ESTRIS: - CASSOLA - PLAT - GANIVET - FOGONET
 40. 40. 40 ELABORACIÓ: 1. PELEM LES MANDARINES. 2. LES TALLEM A TROSSOS PETITS. 3. LES BARREGEM AMB EL SUCRE. 4. LES POSEM AL FOC. 5. REMENEM.
 41. 41. 41 X. Passatemps _________________________ Les nenes i els nens de tercer han preparat aquests mots encruats relacionats amb la Us animem a fer-los! 1 2 3 5 6 8 910 11
 42. 42. 42 Solució
 43. 43. 43 XI. Agenda ___________________________ mes dia Activitat nivell març 11 Cosmocaixa (BCN) Visita al museu i activitat al planetari “Les fases de la Lluna” 3r març 12 Estadi Municipal de la Bòbila – Gavà Trobada d’atletisme 5è març 13 Biblioteca Valentí Almirall El Papiol 6è març 23 Cosmocaixa (BCN) Visita al museu i activitat “Toca-Toca P5 març 25 Auditori (BCN) Pica-so P4 i P5 març 27 Lliurament 2n informe Primària març 27 Biblioteca Valentí Almirall El Papiol 5è abril 1 Can Navàs Toca Toca 2n abril 3 EDUNAT – Museu ciències naturals BCN Visita al museu i activitat “Puc Tocar?” P4 abril 3 La Salut – El Papiol 1r i 2n abril 3 Biblioteca Valentí Almirall El Papiol 3r abril 15 Auditori Barrades – Hospitalet Escape Room. Teatre en anglès 5è i 6è abril 17 Vetllada Cultural Infantil i Primària abril 24 Biblioteca Valentí Almirall El Papiol L’hora del conte P3 maig 4 Auditori (BCN) “Tuti fan piu” P3 maig 6,7 i 8 Masia Cal Riera – Puig-reig Colònies 4t maig 13,14 i 15 Mas Banyeres - Centelles Colònies 2n maig 17 Espais Naturals del Delta – El Prat de Llobregat “Aventura’t al delta, un espai sorprenent” 4t maig 19 Auditori (BCN) Sona Bach 1r maig 20,21 i 22 Can Miqueló – Sant Martí de Centelles Colònies P5
 44. 44. 44

×