Publicité

Biocombustibles

21 Feb 2010
Biocombustibles
Biocombustibles
Biocombustibles
Biocombustibles
Publicité
Biocombustibles
Biocombustibles
Prochain SlideShare
BiocombustiblesBiocombustibles
Chargement dans ... 3
1 sur 6
Publicité

Contenu connexe

Publicité
Publicité

Biocombustibles

  1. Què són els biocombustibles? Són combustibles d’ origen biològic obtinguts de manera renovable a partir de residus orgànics. Han estat presentats com una solució davant els problemes de l’ escalfament global. La realitat és complicada ja que estem descubrint que la producció de biocombustibles no tan sols incrementa les emissions de Co2 sinó que desencadena un augment de preus dels aliments, posant en risc social i alimentari a uns trenta-tres països. Els biocombustibles més utilitzats són: o Bioetanol: es produeix per la fermentació de sucres continguts en la matèria primera de les plantes. El bioetanol barrejat amb la benzina produeix un biocobustible d’ alt poder energètic. o Bioediesel: s’ obté a partir de lípids naturals com olis vegetals o grasses animals, mitjançant processos industrials.
  2. Cicle del bioetanol Cicle del biodiesel
  3. A l’ utilitzar el biocombustible com a energia s’estableix un conflicte entre la seguretat energètica i la seguretat alimentària. Hi ha els que defensen que és l’ única alternativa de futur als combustibles fòssils com el carbó i el petroli. Uns altres no están d’ acord amb utilizar aliments per fer biocombustibles perquè es posa en perill la sobirania de l’ alimentació d’ altres països sud-americans i asiàtics. A favor En contra  Biomasa del Ciemat  Secretària d’ Estat canvi climàtic  Greenpeace  Agricultor  Amigos de la tierra  Abengoa Bioenergia  Via campesina  Leonesa Astur de Pienso  Ford Espanya  Perseo  Acor  Departament Qímic de la Universitat d’ Almeria Mercedes Ballesteros : Biomasa del ciemat Espanya depèn de la importació de productes energètics. La solució seria produir la nostra propia energía mitjançant el biocombustible, sense la necessitat d’ importar- los. D’ aquesta manera es reduirien les emissions de CO2 i alhora es reduiria la dependència del petroli. Teresa Ribera: Secretaría del estado del cambio climático Diu que s'han de buscar alternatives als combustibles fòssils, i el biocombustible n'és una. A més, defensa que amb l'ús de biocombustibles es redueixen les emisions de CO2 . Francisco García: Agricultor Li és igual el que es faci amb les seves collites, ell vol guanyar diners. Més aviat està a favor d'utilitzar el blat com a biocombustible, ja que això li permet cultivar algunes terres que abans no podia cultivar per restriccions del govern.
  4. Juan Felipe Carrasco: Greenpeace Diu que amb la producció massiva de biocombustibles perilla l'alimentació d'alguns pobles subdesenvolupats, de qui s'aprofiten els països europeus i nord-americans important els seus cultius per fer energia. En tot cas, declara que és preferible l'ús de biocombustibles abans del petroli, i que és acceptable si compleix uns certs requisits de seguretat i si es garanteix prioritat per a l'alimentació. No és acceptable sacrificar l'alimentació ni tampoc les àrees forestals mil.lenàries per a produir biocombustibles. David Sánchez: Amigos de la tierra Com no es produeix a Europa per que resultaria més car s'ha d'importar d'altres països, la qual cosa provoca deforestació, augment dels preus dels aliments i problemes socials. Antonio Vallespir: Presidente Abengoa Bioenergía Defensen que el sector dels biocombustibles, amb només un 2% de pes al mercat dels cereals, no té capacitat per influir en la variació dels preus. Garantitza que no provoquen una deforestació de cap mena. Rubén Rouco: Leonesa Astur de pienso Es declaren molt a favor del sector dels biocombustibles, ja que aquest consumeix els excedents de les collites. Si no es consumissin el preu d’ aquests excedents seria molt baix, i molts agricultors no podrien seguir cultivant. Jerónimo Aguado: Vía campesina Diu que els biocombustibles són una barbaritat econòmica, ecològica i social. Es consumeix aquí, però s'exploten els recursos dels països del sud. És una solució teòrica i tècnica, però no social ni humana. S'ha de defensar la sobirania alimentària per davant de l’ energètica. També assegura que els mercats no són lliures, estan controlats pels interessos econòmics dels poderossos. Manuel Luna: Gerente de Homologación de Ford España Assegura que els biocombustibles produeixen menys gasos nocius que la benzina. La gent no aposta pel biocombustible per diverses raons, una raó important és la poca quantitat d’ estacions de servei que hi ha al país.
  5. Rafael Castañeda: Director Científico Proyecto Perseo Aposten per fabricar biocombustibles a partir de deixalles i altres residus orgànics. El seu principal inconvenient és que la tecnologia que s'ha de tenir per poder fer anar aquest projecte és més cara. Diuen que la societat necessita una inversió massiva en aquesta tecnologia. Francisco Sánchez: Servicio Agronómico Acor Presenten la "colza" com a una alternativa alhora de produir biocombustibles. A més té l’ aventatge que no contamina. Emilio Molina: Departamento de ingeniería química Universidad de Almería Plantejen la possibilitat de cultivar microalgues per a produir biocombustibles. Tenen l'inconvenient que cultivar-les és molt car. Només seran una alternativa si s'aconseguiex abaratir els costos d'aquest cultiu.            
Publicité