Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Rolul plantelor in natura

11 428 vues

Publié le

la lectia de biologie

Publié dans : Sciences
 • Follow the link, new dating source: ❤❤❤ http://bit.ly/39sFWPG ❤❤❤
     Répondre 
  Voulez-vous vraiment ?  Oui  Non
  Votre message apparaîtra ici
 • Sex in your area is here: ❶❶❶ http://bit.ly/39sFWPG ❶❶❶
     Répondre 
  Voulez-vous vraiment ?  Oui  Non
  Votre message apparaîtra ici

Rolul plantelor in natura

 1. 1. Rolul plantelor în natura
 2. 2. Vindecă bolile Reprezintă o hrană excelentă Actionează ca Îngrăşămînt natural ect. Produc O2 Purifică aerul Fixează pamîntul Plantele- sursă de viaţă
 3. 3. Plantele, minunea de pe Terra Ne încântă pretutindeni şi oricând...Existenţa lor face posibilă viaţa celorlalte fiinţe de pe acestă planetă. Ele constituie adevărate uzine unde se fabrică hrană şi oxigen. Plantele sunt organisme care îşi pregătesc singure hrana din substanţe minerale, apă şi dioxid de carbon în cadrul procesului de fotosinteză. Practic, mâncarea şi combustibilii fosili pe care îi utilizăm sunt produşi ai fotosintezei, procesul care transformă energia luminii solare în forme de energie ce pot fi folosite în sisteme biologice.
 4. 4. Purificarea aerului Plantele care purifică aerul sunt recomandate in special în interior unde suntem înconjuraţi de praf, de substanţe de curaţare pentru geamuri, covoare sau mobilă. Oamenii de ştiinţă au ajuns la conncluzia că anumite plante de interior absorb emanaţiile toxice din aer şi le trimit către rădăcini unde microorganismele speciale le transformă în hrană. Printre aceste plante se numără: dracaena, iedera, săbiuţa, limba soacrei, margarete, gerbera, filodendronul etc.
 5. 5. Miracolul Vindecarii bolilor cu ajutorul plantelor medicinale Administrarea sistematică a plantelor medicinale, o modalitate simplă şi uşoară prin care cei inteligenţi vor ajunge să fie perfect sănătoşi şi fericiţi. Plantele medicinale sunt adevărate mini sisteme de rezonanţă, care captează din univers anumite energii specifice, care le fac să fie unice şi ireproductibile. Plantele medicinale fie că se exprimă prin rădăcini, rizomi, bulbi, tije, ramuri, frunze, flori sau fructe reprezintă în esenţă fortele benefice ale cosmosului. -Ele vă pot vindeca în situaţii în care foarte adesea medicamentele n-au fost în stare de nimic.
 6. 6. Fixarea pamîntului Copacii mari cu rădăcini puternice fixează solul şi împiedică alunecările de teren care au loc mai ales în zonele de deal şi în special în cazul solurilor nisipoase. Se întamplă în mod frecvent să apară aceste alunecări de teren sau denivelări ale solului acolo unde copacii sunt smulşi din pămînt cu tot cu rădăcini. Aşadar, dacă locuieşti într-o zonă în care există riscul de alunecări de teren, poţi diminua apariţia acestei probleme prin plantarea unor copaci care se dezvoltă rapid şi care au radacini puternice.
 7. 7. Reprezinta o hrana excelenta După apariţia agriculturii omului i-a fost mult mai uşor să dispună de hrană vegetală, aceasta fiind practicată şi în zilele noastre! Plantele sunt o hrană excelentă pentru animale, păsări şi insecte, ceea ce înseamnă că plantele sunt esenţiale pentru menţinerea vieţii pe pămînt. Furajarea şi implicit procesul de absorbţie al hranei produce o acumulare a "rezervei metabolice" care sprijină o serie de scopuri: cresterea în greutate, dezvoltarea sarcinii, producţia de lapte, etc. Pe scurt, cu cît cerinţele nutritive sunt mai mari, cu atat mai mulţi metaboliţi vor fi eliminaţi din sînge.
 8. 8. Actioneaza ca îngrasamînt natural Fruzele şi florile uscate care intră în contact cu solul acţionează ca un îngrăşămînt natural excepţional, aşa că nu ezita să înlocuieşti fertilizatoarele din comerţ cu plante uscate. Totodată, frunzele şi florile uscate pot fi utilizate ca un strat protector împotriva îngheţului în sezonul rece. Îngrăşămîntul conţine elemente organice care sunt esenţiale pentru păstrarea fertilitaţii solului. Astfel, ajută la absorbţia mai uşoara şi graduală a elementelor nutritive din sol, îmbunătăţeşte structura solului, măreşte capacitatea de reţinere a apei, are pH neutru şi nivel scăzut de clor.
 9. 9. Plantele - sursa de viata -De ce ar fi plantele sursa de energie pentru noi? Această întrebare cred că frămîntă mulţi oameni din ziua de azi pentru că sursa principală de proteine pentru mulţi este carnea! Din cele mai vechi timpuri omul a folosit plantele ca o sursa de hrană, dar şi ca medicament pentru diferite boli! Pe lîngă oxigen şi sursă de hrană pentru animale şi om, plantele devin, datorită conţinutului lor în substanţe active, adevărate miracole, vindecătoare ale naturii.
 10. 10. Studii de caz S-a calculat că 75 de milioane de km2 de ţesuturi vegetale realizează miracolul fotosintezei, produc oxigenul şi furnizează hrana pentru oameni şi animale. Din cele 375 miliarde de tone de hrană care se consumă anual, partea cea mai importantă provine din plante, care îşi iau hrana din aer şi din sol cu ajutorul soarelui; restul de la animale, care şi ele, sunt dependente de plante. După ani de cercetări şi studii, lumea ştiinţifică a ajuns la concluzia că “agricultura este cheia prosperităţii oricărei naţii”. Aristotel spunea că „plantele sunt înzestrate cu suflet, dar nu şi cu senzaţii”. Darwin a demonstrat că fiecare cârcel al unei plante se mişcă independent de ceilalţi – pe drumul cel mai scurt.
 11. 11. O plantă de secară are circa 13 milioane de radicele, echivalentul a peste 600 de kilometri? Puful de pe radicele (cca. 14 miliarde de particule), însumat, ar da cam 10.000 km, adică aproximativ distanţa care separă cei doi poli ai Pământului. Celulele cu care se înfige planta în pământ se uzează şi mor în contact cu pietrele, rocile, dar sunt înlocuite imediat? Hrana trece din celulă în celulă până la frunze. Rădăcina funcţionează ca o pompă; aspiră şi pompează apa (dizolvant universal)? •Frunzele unei plante elimină tot atâta apă cât un om prin porii pielii sale o zi întreagă (transpiraţie)? •Un mesteacăn absoarbe prin rădăcinile sale până la 40 litri apă zilnic? Cânepa eliberează oxigen cât 4,5 ha pădure? Un cârcel face un ocol complet în aer în exact 67 minute, iar dacă întâlneşte un suport, în 20 secunde se învârte în jurul lui? În mişcarea sa cârcelul poate determina distanţa cea mai apropiată la care se găseşte un corp de care se poate agăţa…
 12. 12. „Plantele ne simt, ne recunosc, cunosc starea noastră…” Unele plante trăiesc în mlaştini şi nu-şi pot asigura hrana, devenind carnivore. Există peste 500 de varietăţi de plante carnivore, dintre care unele pot fi folosite în culturile eco – bio, distrugând dăunătorii. Darwin a descoperit că o astfel de plantă intră în acţiune numai atunci când este “vizitată” de vietăţi a căror greutate este a 30-a parte dintr-un miligram. Plantele reacţionează cu o siguranţă uluitoare la semnalele mediului extern, dispunând de mijloace de comunicare cu acesta. S-a observat că ele pot distinge sunete pe care urechea umană nu le percepe; pot sesiza unde luminoase invizibile pentru om (raze IR şi UV), sunt sensibile la raze X şi la frecvenţa înaltă, folosită în transmisiile televizate.
 13. 13. Plantele sunt fascinante şi misterioase: de la mirosul atrăgător, încântarea ochiului, armonizarea gustului, dezvoltarea înţelepciunii şi până la folosirea lor la ocazii tragice, plantele sunt şi trebuie să rămână în conştiinţa noastră ca cei mai apreciaţi şi stimaţi prieteni. Pușcașu Constantin cl. a X-a D

×