Publicité
Publicité

Contenu connexe

Publicité
Publicité

Problemes6

  1.  
  2. A l’estadi de futbol, hi caben 12.780 persones. S’han venut 8.990 entrades per al partit d’avui. Quantes entrades falten per vendre? En Tomàs està llegint un llibre d’aventures. Ja n’ha llegit 88 pàgines i n’hi falten per llegir 136. Quantes pàgines té el llibre que està llegint en Tomàs? En Lluc ha comprat 2 cartrons d’ous com aquest. En col·locar-los a la nevera se li han trencat 7 ous. Quants ous li queden a la nevera?
  3. Els organitzadors d’un concert han venut 479 entrades com aquesta. Després de pagar 735 € als músics, quants diners els han quedat? Els tuaregs han arribat al mercat amb 50 camells carregats de mercaderies. 5 camells porten 138 paquets de dàtils cada un. Quants paquets de dàtils porten en total? En Jaume i la seva germana han comprat a la tenda un jersei i dues caçadores. Quants diners han hagut de pagar?
  4. L’Anna i l’Amina ajuden a col·locar els llibres de la biblioteca de l’escola. En la secció de llibres de ficció hi ha 625 llibres que han de col·locar en 5 prestatgeries. Quants n’han de posar a cada prestatgeria? Hi ha 1072 llibres d’història. Aquesta secció consta de 328 biografies, 125 enciclopèdies, 275 llibres d’història universal i la resta són d’història de Catalunya. Quants llibres hi ha d’història de Catalunya? Les dues nenes han de col·locar tots els llibres d’història en 8 prestatgeries. Quants en col·locaran en cadascuna?
  5. L’Antoni ha comprat una nevera per 919€. N’ha pagat 91 d’entrada i la resta ho pagarà en 9 terminis mensuals. Quants euros paga cada mes? La Isabel i el Joan parlen del que han llegit aquest estiu. La Isabel ha llegit dos llibres d’aventures de 176 pàgines cadascun, i un llibre d’animals de 142 pàgines. El Joan ha llegit tres llibres d’una col·lecció, cadascun dels qual té 160 pàgines? Quin dels dos ha llegit més aquest estiu? En Carles té 42 margarides i 54 clavells. Quants rams de 6 flors pot fer?
  6. En una pista de patinatge hi ha 1.722 persones patinant. Quants patins hi ha a la pista? L’Anna ha repartit 810 bales entre els seus 6 fills, però n’ha perdut 13. Quantes en podrà repartir? Quantes bosses de 5 bales podran fer? En Carles ha comprat una moto per 600€. D’entrada ha pagat la meitat del que li ha costat, i d’aquí a sis mesos pagarà la resta. Quants euros ha pagat d’entrada? Quants en pagarà d’aquí a 6 mesos?
Publicité