Publicité
Publicité

Contenu connexe

Publicité

Problemes7

  1.  
  2. 4 operaris han descarregat d’un camió, a parts iguals, 432 radiadors. Quants radiadors han descarregat cadascun dels operaris? La tia Aurèlia ha comprat 721 arbres per plantar en el seu hort. Quantes files de 7 arbres cadascuna podrà formar a l’hort? El professor de dibuix reparteix a parts iguals 255 pinzells a 8 classes de l’institut. Quants pinzells ha repartit a cada classe? Quants n’hi han sobrat?
  3. La Joaquima fa servir el suc de 360 mandarines per fer 8 pastissos iguals. Quantes mandarines fa servir per a cada pastís? 2 companys de feina han rebut un premi de 12.672 € per repartir a parts iguals entre tots. Quants euros ha rebut cada company? En una fàbrica de galetes han d’empaquetar 5.453 galetes de xocolata. En col·locar-les a les safates se’n trenquen 629. Amb la resta de galetes, quants paquets de 8 galetes necessitaran?
  4. A la tintoreria han comprat 35 caixes amb dissolvent per a la roba. Cada caixa conté 132 pots. Quants pots de dissolvent han comprat en total? En un videoclub hi havia 2.753 cintes de vídeo. Aquest mes han venut 289 cintes i n’han comprat 549 de noves. Quantes cintes de vídeo hi ha al videoclub? En el poble de la Laura hi ha 3 urbanitzacions. A la més gran hi viuen 879 veïns, a la mitjana, 564, i a la més petita, 115. Quants veïns viuen en les 3 urbanitzacions?
  5. A l’embarcador hi ha 160 persones esperant la barca per creuar el riu. Quants viatges haurà de fer la barca per creuar el riu amb totes aquestes persones si cada viatge en pot portar 8? A l’aeroport, un treballador ha de col·locar, a parts iguals, 344 safates de menjar en 4 avions. Quantes safates de menjar aniran a cada avió? La mare d’en Miquel li regala una bossa amb 100 bales per repartir a parts iguals entre el seus 5 amics. En Miquel se’n queda 25 i reparteix la resta. Quantes bales tocaran a cada un?
  6. En el restaurant del meu poble estan preparant el menjador per a la celebració d’un casament. Hi han col·locat 110 taules amb 5 cadires cada una. Quantes persones hi podran seure? A l’escola de cuina hi van cada dia 234 alumnes al matí i 145 a la tarda. Quants alumnes van a l’escola de dilluns a divendres? Entre 4 dependents han col·locat, a parts iguals, 244 llaunes de tomàquet a la prestatgeria del supermercat. Quantes llaunes ha col·locat cada dependent?
Publicité