Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
Dante Aligeri
Tema:Për t’u ngjitur në Parajsë, ne 
të gjithë duhet të ngjitim një mal 
(me mund e vuajtje).
Objektiva 
Te pershkrujme rrathet dhe portat e ferrit 
Te ilustrojme me vargje nga vepra 
“Ferrin” 
Te percaktojme para...
Rrathet e ferrit
Vargje nga vepra “Ferri” 
Ne gjyse te jetes sone kur une arrita, 
U gjeta ne nji pyll te zi si nata, 
Sepse me kohe te dre...
Purgatori
Vargje 
• O ju qe keni ardhe, jo si mkatare, 
n’kete bote te smunde, e s’di me leje t’kuj, - 
u suell kah na, - degjoni ke...
Parajsa
Vargje 
• Tej Belzebubit gjindet larg nji vrime 
Aq sa shpellina shtrihet gjate ,po s’shihet 
Vecse mund te merrej vesh me...
Punoi: 
Donalda Kellezi
Komedia hyjnore dante aligeri slideshare
Komedia hyjnore dante aligeri slideshare
Komedia hyjnore dante aligeri slideshare
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

Komedia hyjnore dante aligeri slideshare

 • Identifiez-vous pour voir les commentaires

Komedia hyjnore dante aligeri slideshare

 1. 1. Dante Aligeri
 2. 2. Tema:Për t’u ngjitur në Parajsë, ne të gjithë duhet të ngjitim një mal (me mund e vuajtje).
 3. 3. Objektiva Te pershkrujme rrathet dhe portat e ferrit Te ilustrojme me vargje nga vepra “Ferrin” Te percaktojme parapurgatorin dhe purgatorin Te ilustrojme me vargje nga vepra Te njihemi me “Qiejt” e parajses
 4. 4. Rrathet e ferrit
 5. 5. Vargje nga vepra “Ferri” Ne gjyse te jetes sone kur une arrita, U gjeta ne nji pyll te zi si nata, Sepse me kohe te drejten rruge lajthita . O sa rende asht ta them sa pisk e pata N’at pyll te vrashte e t’eger,fort per dhune, Qe kur e shkoj ne mende me ze data! Mjerë ju me këtë shpirt! Më mos shpresoni që të shihni qiell! T’ju shpie erdha tek ai breg përballë, që akull ka dhe terr e zjarr veç vjell.
 6. 6. Purgatori
 7. 7. Vargje • O ju qe keni ardhe, jo si mkatare, n’kete bote te smunde, e s’di me leje t’kuj, - u suell kah na, - degjoni kete qyqar: mjeshter Adami jam, ketu qe vuej; per s’gjalli c’desha pata dersa u ngina, e tash po digjem, heu, per nje pike uje! • Sepse, kur thellesija e mendimit Puqet me force brutale e ligesi, Asnje shpetim s’I mbetet njerezimit.
 8. 8. Parajsa
 9. 9. Vargje • Tej Belzebubit gjindet larg nji vrime Aq sa shpellina shtrihet gjate ,po s’shihet Vecse mund te merrej vesh me shushurime Te nji gurreci qe tue zbritun ndihet Neper shpor te nji shkambi q’e ka bre Ne rryme dredhake,e pak si pjerrtas shtrihet Prijesi e une morem asaj rruge nen dhe Me dale ne bote ku drite te shohin syte E pa lype kund pushim as sa per be Ia dhame perpjete ,ai para e une I dyte Derisa qiellit bukurite ne myjet Ia pashe neper nji rrumbullake tyte E qe andej dolem me I pa rishtas yjet.
 10. 10. Punoi: Donalda Kellezi

×