Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Rugăciuni Creştine-Ortodoxe II

Autor>OBedeya Dorin David Aurel Ben Aharon Cohen

 • Identifiez-vous pour voir les commentaires

Rugăciuni Creştine-Ortodoxe II

 1. 1. RUGĂCIUNI Creştine-Ortodoxe Troparele De Umilinta Tatal Nostru Crezul - Simbolul Credintei Prima Rugaciune Pentru Credinciosi A Doua Rugaciune Pentru Credinciosi Imnul Sf. Fecioare (Axionul) Rugaciunea Sf. Vasile cel Mare Rugaciunea Sf. Ioan Damaschinul Obednita Rugaciunea De Luni Rugaciunea De Marti Rugaciunea De Miercuri Rugaciunea De Joi Rugaciunea De Vineri Rugaciunea De Sambata Rugaciunea De Duminica Rânduiala Panaghiei Pavecernita Mica PATRIARHIA ECUMENICĂ A BIZANŢULUI Cu sprijinul şi călăuzirea Preafericitului Patriarh orthodox Bartolomeu Cancelaria Patriarhală Deacon Deuterevon Andreas Tel.: +90 212 6354501 Fax: +90 212 5316533 Email: andreas_sof@yahoo.gr /. ŞABAK STUDIO DEVA MINTIA
 2. 2. Tatal Nostru Tatal nostru Care esti in ceruri Sfinteasca-se numele Tau Vie imparatia Ta Faca-se voia Ta Precum in cer asa si pre Pamant Painea noastra cea de toate zilele Da-ne-o noua astazi Si ne iarta noua gresalele noastre Precum si noi iertam gresitilor nostri Si nu ne duce pre noi in ispita Ci ne izbaveste de cel rau Ca a Ta este imparatia Slava si puterea In numele Tatalui Al Fiului Al Sfantului Duh Amin.Troparele De Smerenie şi Căinţă Miluieste-ne pe noi, Doamne, miluieste-ne pe noi, ca nepricepându-ne de nici un raspuns, acesta rugaciune aducem Tie, ca unui Stapân, noi pacatosii robii Tai: miluieste-ne pe noi.
 3. 3. Marire… Doamne, miluieste-ne pe noi, ca intru Tine amnadajduit. Nu Te mânia pe noi foarte, nici nu pomenifaradelegile noastre. Ci cauta si acum ca un milostiv sine mântuieste pe noi de vrajmasii nostri.Ca Tu esti Dumnezeul nostru si noi suntem poporul Tau,toti lucrul mainilor Tale si numele Tau chemam.Si acum… Usa milostivirii deschide-o noua,binecuvântata Nascatoare de Dumnezeu, ca sa nu pierimcei ce nadajduim intru tine.Amin.Crezul - Simbolul CredinteiCred intr-unul Dumnezeu Tatal atottiitorul, facatorulcerului si al pamantului, vazutelor tuturor si alnevazutelor.Si intr-unul Domn Iisus Christos, Fiul lui Dumnezeu,unul nascut, care din Tatal s-a nascut inainte de totivecii; lumina din lumina, Dumnezeu adevarat dinDumnezeu adevarat, nascut iar nu facut; cel de o fiintacu Tatal prin care toate s-au facut;Carele pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuires-a pogorat din cer si s-a intrupat din Duhul Sfant si dinMaria Fecioara si s-a facut om;Si S-a rastignit pentru noi in zilele lui Pontiu Pilat, apatimit si s-a ingropat;Si a inviat a treia zi, dupa Scripturi;Si S-a suit in ceruri si sade de-a dreapta Tatalui.Si iarasi va sa vina cu marire sa judece viii si mortii, acarui imparatie nu va avea sfarsit.Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata facatorul, caredin Tatal purcede; cela ce impreuna cu Tatal si cu Fiul
 4. 4. este inchinat si marit, carele a grait prin prooroci. Si intr-una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica. Marturisesc un botez pentru iertarea pacatelor. Astept invierea mortilor. Si viata veacului ce va sa vie. Amin.Prima Rugaciune Pentru Credinciosi Preotul: Multumim Tie Doamne, Dumnezeul Puterilor, Care ne-ai invrednicit pe noi a sta si acum inaintea sfantului Tau jertfelnic si a cadea la indurarile Tale, pentru pacatele noastre si pentru pacatele cele din nestiinta ale poporului. Primeste Dumnezeule rugaciunea noastra; cereri si jertfe fara de sange pentru tot poporul Tau; si ne invredniceste pe noi, pe care ne-ai pus intru aceasta slujba a Ta, cu puterea Duhului Tau celui Sfant, ca fara osanda si fara de sminteala, intru marturia curata a cugetului nostru, sa Te chemam pe Tine in toata vremea si in tot locul, si auzindu-ne pe noi, milostiv sa ne fii noua, intru multimea bunatatii Tale. Ca Tie se cuvine toata marirea, cinstea si inchinaciunea, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor.
 5. 5. A Doua Rugăciune Pentru Credincioşi Preotul: Iarasi si de multe ori cadem la Tine si ne rugam Tie, Bunule si Iubitorule de oameni, ca privind spre rugaciunea noastra, sa curatesti sufletele si trupurile noastre de toata necuratia duhului si trupului si sa ne dai noua sa stam nevinovati si fara de osanda inaintea sfantului Tau jertfelnic. Si daruieste Dumnezeule si celor ce se roaga impreuna cu noi, spor in viata, in credinta si in intelegerea cea duhovniceasca. Da lor sa-ti slujeasca intotdeauna cu frica si cu dragoste si intru nevinovatie si fara de osanda sa se impartaseasca cu Sfintele Tale Taine si sa se invredniceasca de cereasca Ta imparatie.
 6. 6. Ca sub stapanirea Ta totdeauna fiind paziti, Tie marire sa inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.Rugăciunea Sf. Ioan DamaschinulStapâne, Doamne Isuse Cristoase, Dumnezeul nostru,cela ce singur ai putere de a ierta oamenilor păcatele, caun bun şi iubitor de oameni, iartă mie toate greşelilefacute cu stiinta si cu nestiinta, si ma învredniceste, farade osânda sa ma împartasesc cu dumnezeiestile,preamaritele, preacuratele, si de viata facatoarele TaleTaine, nu spre pedeapsa, nici spre adaugarea pacatelor,ci spre curatire si sfintire, si spre agonisirea vietii siîmparatiei ce va sa vie, spre zid de ajutor, si sprefugarirea celor potrivnici, spre stârpirea greselilor melecelor multe. Ca Tu esti Dumnezeul milei, si alîndurarilor, si al iubirii de oameni, si Tie marire înaltamîmpreuna si Tatalui, si Sfântului Duh, acum si pururea siîn vecii vecilor.Amin.
 7. 7. Imnul Sf. Fecioare (Axionul) Imn pentru Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu (Axionul) Cuvine-se cu adevarat, sa Te fericim pe Tine, Nascatoare de Dumnezeu; cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat heruvimii si mai marita, fara de asemanare, decat serafimii; care fara stricaciune, pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut. Pe Tine cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, Te marim. Doamne Iisuse Hristoase, pentru rugaciunile preasfintei Maicii Tale, binecuvanteaza, acum si pururea si in vecii vecilor.
 8. 8. Rugăciunea Sf. Vasile cel Mare Stiu, Doamne, ca cu nevrednicie ma împartasesc cu preacurat Trupul Tau, si cu scump Sângele Tau, si sunt vinovat, si osânda îmi manânc si-mi beau, nesocotind Trupul si Sângele Tau, al Cristosului si Dumnezeului meu; ci întru îndurarile Tale nadajduind, ma apropriu la Tine, cela ce ai zis: Cel ce manânca Trupul meu, si bea Sângele Meu, ramâne în Mine, si Eu în el. Îndura-Te deci spre mine, Doamne, si nu ma da spre batjocura pe mine pacatosul, ci fa cu mine dupa mila Ta; si sa-mi fie mie Sfintele acestea, spre vindecare, si curatire, si luminare, si paza, si mântuire, si spre sfintirea sufletului si a trupului; spre departarea a toata nalucirea si fapta vicleana, si lucrarea diavoleasca ce se lucreaza cu dinadinsul întru madularele mele; spre îndraznirea catre Tine si spre iubirea Ta; spre îndreptarea vietii si spre întarire; spre adaugarea virtutii si a desavârsirii; spre împlinirea poruncilor; spre împartasirea cu Sfântul Duh; spre merindea vietii vesnice, si spre raspuns bine primit la înfricosata judecata Ta, iara nu spre judecata, sau spre osânda.Amin. Doamne Iisuse Hristoase, cu adâncă umilinţă recunosc şi mărturisesc, că în toată ziua păcătuiesc contra iubirii Tale Dumnezeieşti. Deci, astăzi, că este luni şi începutul săptămânii, mă rog cu umilinţă îndurării Tale celei mari: iartă-mi păcatele cele de voie şi fără de voie, şi-mi ajută să pun început bun şi să port mai multă grijă de sufletul meu, pentru care ai răbdat atâtea dureri la Sfânta Ta Răstignire!
 9. 9. Rugăciunea De Luni O Doamne, astăzi îţi dau sufletul şi trupul meu şi voinţa mea, rugându-Te să fie voia Ta cu mine, după bună plăcerea Ta. Pedepseşte-mă Doamne, după îndurarea Ta, în această lume, iar nu în cealaltă viaţă. Şi iartă pe cei vii şi pe cei răposaţi, pentru rugăciunile Sfintei Tale Biserici, şi pe toti ne învredniceşte de mărirea Ta în rai. La aceasta pun mijlocitori pe Sfinţii Tăi îngeri, către care zic: O, cereştilor ajutători şi păzitori ai oamenilor, vouă mă închin şi vă mulţumesc, pentru ajutorul şi conducerea ce ne-o daţi în toate zilele nouă, nevrednicilor şi păcătoşilor. Scutiţi-mă de vrăjmaşii cei văzuţi şi nevăzuţi, ca să nu mai păcătuiesc de acum înaintea Dumnezeului meu! Învredniciţi-mă să vă văd la moartea mea, stând în jurul meu şi să duceţi sufletul meu în cer, ca să se închine măririi Feţei lui Dumnezeu, iar vouă să vă mulţumesc acolo, pentru purtarea de grijă ce aţi avut pentru mine şi binele vostru să-l spun cu glas neîncetat în veci.Amin. Rugăciunea De Marţi
 10. 10. Doamne Dumnezeul meu! Osândit stau înaintea Feţei Tale celei Sfinte, şi-mi mărturisesc nevrednicia, neputinţa şi sărăcia mea cea mare. Pentru aceasta mă rog Ţie, o, Izvor dulce şi noianul îndurării, deschide stavilele cerului şi plouă asupra mea bunătăţile îndurării Tale, pentru ca să pot scoate lacrimi, să plîng, să spăl şi să curăţesc sufletul meu de întinăciunea păcatelor, cu căinţă tare şi adevărată. Şi ca să-mi dai acest Dar, Stăpîne, pun mijlocitor pe înainte Mergătorul Ioan, către care zic: O, învăţătorule al credinţei şi mărite Proorocule, care eşti mai mare decât toţi proorocii, precum Însuşi Fiul lui Dumnezeu te-a numit în Sfânta Evanghelie, tu, care ai arătat poporului pe Stăpânul Hristos, tu, care L-ai botezat în Iordan şi ai văzut cerurile deschizându-se, tu, care ai auzit glasul Părintelui Ceresc şi ai văzut pe Duhul Sfânt ca un porumbel pogorându-se peste El. Rogu-te, ajută-mi cu mijlocirea ta, tu, care stai în cer înaintea judecătorului Veşnic, şi fă să se îndure de mine, că ai multă îndrăzneală iubirea Lui. Întinde mâna aceea, cu care L-ai botezat şi strică cugetele mele cele rele, şi mă întăreşte să-mi petrec viaţa pe calea cea bună a lui Dumnezeu. O, Proorocule! Luminează-mi mintea cu poruncile Domnului, ca să le ţin minte şi să le păzesc, până la capătul vieţii mele. Şi să stai lângă mine în ora morţii mele, să ma duci pocăit înaintea Stăpânului meu, Dumnezeu. Roagă-te încă şi pentru toată lumea, ca Dumnezeu să dea ajutor creştinilor, şi celor vii şi celor răposaţi, şi să-i odihnească de nevoile cele multe, să le dea toate cele de trebuinţă şi să-i învrednicească Împărăţiei Sale.Amin.
 11. 11. Rugaciunea De MiercuriDoamne Atotputernice şi Atotîndurate! Îmi aducaminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară înpeşteră şi ai fost vândut cu treizeci de arginţi deucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi,păcătoşii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Terog, îndură-Te de mine, păcătosul!Primeşte, Doamne, această mică a mea rugăciune, şiumilită a mea voinţă, că mă întristez pentru că Te-amîntristat, şi mă amărăsc pentru că Te-am supărat fărăde număr. La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toatăsperanţa, şi cred că Tu, care din iubire de oameni aiprimit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura şi de mineacum, ca să mă mântuieşti de chinurile cele de veci, şisă mă învredniceşti Împărăţiei Tale.Nu Te depărta de la mine Doamne, şi ajută-mi, ca întoate să fac voia Ta, şi să nu Te mai răstignesc în toatezilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să Tebatjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceauiudeii cei necredincioşi în timpul Sfintelor Tale Patimi,ci ca femeia cea păcătoasă să-Ţi spăl picioarele, culacrimile ochilor mei, pentru ca să mă învrednicesc aauzi şi eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ţi fiepăcatele...Amin.Rugăciunea De JoiDoamne Iisuse Hristoase, Fiule şi Cuvântul luiDumnezeu Tatăl, care în ziua de astăzi ai luat Cina ceade pe urmă, cu ucenicii Tăi, şi cu mare umilinţă ai spălat
 12. 12. picioarele lor, şi ale ucenicului care Te-a vândut! Apoi,luând pâine şi vin în mâinile Tale Cele Sfinte şibinecuvântându-le cu puterea Ta cea Dumnezeiască, le-ai făcut însuşi Trupul şi Sângele Tău, cu care i-aiîmpărtăşit zicând: Luaţi, mâncaţi şi beţi, că acestea sântTrupul şi Sângele Meu, pentru ca să se ierte păcatelevoastre. Cela ce tot în ziua aceasta Te-ai înălţat la cer şiai şezut de-a dreapta lui Dumnezeu, Tatălui Tău, săîmpărăţesti împreună cu El în veci, ca Unul-Născut FiulSău preaiubit.Rogu-Te deci, pentru rugăciunile ucenicilor Tăi, iartăpăcatele noastre, ale tuturor, ale celor vii şi ale celorrăposaţi. Dă-mi, Doamne, lacrimi fierbinţi, ca să-miplâng păcatele. Darul Tau cel curăţitor, care a spălatpicioarele ucenicilor Tăi, să spele şi să curăţească inimaşi sufletul meu, ca aşa, cu vrednicie, cu curăţie şi cuumilinţă să mă împărtăşesc cu Sfintele Tale Taine, acumşi în timpul morţii mele, iar în ora despărţirii mele, cubucurie să se suie sufletul meu la Tine, fără de nici ofrică, întrebare sau împiedicare să trec vămilevăzduhului, intrând în mărirea Ta cea cerească. Ajută-mi, Doamne, ca să Te măresc în veci, să mă închinNumelui Tău Celui Sfânt.Amin.Rugăciunea De Vineri
 13. 13. Doamne Iisuse Hristoase, Mântuitorul cel dulce alsufletului meu, în această zi a Răstignirii Tale peCruce ai pătimit şi ai luat moarte pentru păcatelenoastre, mă mărturisesc înaintea Ta, cum că eu sântcel ce Te-am răstignit cu păcatele mele cele multe.Mă rog însă Bunătăţii Tale celei nespuse, să măînvredniceşti cu Darul Tău, Doamne, ca şi eu să potrăbda patimi pentru credinţa, speranţa şi iubirea cele am către Tine, precum Tu Cel îndurat ai răbdatpentru mântuirea mea. Întăreşte-mă, o, Doamne ca deastăzi înainte să port Crucea Ta cu bucurie şi cu marecăinţă, şi să urăsc cugetele mele şi voinţele mele celerele. Sădeşte în inima mea întristarea de moartea Taca să o simt precum au simţit-o iubita ta Maică,ucenicii Tăi şi femeile purtătoare de mir, ce stăteaulângă Crucea Ta.Luminează-mi simţirile cele sufleteşti, ca să se mişteşi să priceapă moartea Ta, precum ai făcut de Te-aucunoscut făpturile cele neînsufleţite, când s-au mişcatla Răstignirea Ta, şi mai vîrtos, cum te-a cunoscuttâlharul cel credincios şi pocăit, şi ţi s-a plecat, de l-aipus în rai. Dă-mi, Doamne, şi mie, tâlharului celui rău,Darul Tău, precum atunci l-ai dat aceluia şi-mi iartăpăcatele, pentru Sfintele Tale Patimi, şi cu bunăîntoarcere şi căinţă mă aşează împreună cu el în rai,ca un Dumnezeu şi Ziditor ce-mi eşti.Mă închin Crucii Tale, Hristoase, şi pentru iubirea Tacătre noi, zic către dânsa: Bucură-te, cinstită Cruce alui Hristos, pe care ridicat şi pironit fiind Domnul, amântuit lumea!Bucură-te, pom binecuvântat, pentru că tu ai ţinutrodul vieţii, care ne-a mântuit de moartea păcatului.Bucură-te, drugul cel tare, care ai sfărâmat uşileiadului.
 14. 14. Bucură-te, cheie împărătească, ce ai deschis uşaraiului.O, Hristoase al meu răstignit, câte ai pătimit pentrunoi! Câte răni, câte scuipări şi câtă ocară ai răbdatpentru păcatele noastre şi pentru a ne da încă pildăde adevărată răbdare în suferinţele şi necazurilevieţii acesteia!Si fiindcă acestea ni le trimite Dumnezeu pentrupăcatele noastre, ca să ne îndreptăm şi să neapropiem de El, şi aşa, numai spre folosul nostru nepedepseşte în această viaţă. De aceea, rogu-mă Ţie,Stăpâne, ca la necazurile, ispitele şi durerile câte arveni asupra mea, să-mi înmulţeşti împreună şirăbdarea, puterea şi mulţumirea, căci cunosc, căneputincios sânt de nu mă vei întări; orb de nu mă veilumina; legat de nu mă vei dezlega; fricos de nu măvei face îndrăzneţ; pierdut de nu mă vei cerca; sclavde nu mă vei răscumpăra cu bogata şi DumnezeiascaTa putere şi cu Darul Sfintei Tale Cruci, căreia măînchin şi o măresc, acum, şi pururea şi în vecii vecilor.Amin.Rugăciunea De SâmbătaDoamne lisuse Hristoase, Judecatorul meu Preadrept!Cunosc ca pacatele mele sint fara de numar. De aceeaTe rog in aceasta zi, in care de Iosif si de Nicodim pusfiind in Mormint, Te-ai pogorit in iad cu Sfintul siIndumnezeitul Tau suflet si de acolo ai departatintunericul cu lumina Dumnezeirii Tale si ai adus
 15. 15. bucurie nespus de mare stramosilor nostri, caci i-aimintuit de sclavia cea cumplita si i-ai suit in rai.Ingroapa pacatele mele si cugetele mele cele rele siviclene, ca sa piara din mintea mea si sa nu se mailupte cu sufletul meu. Lumineaza intunecatul iad alinimii mele, alunga intunericul pacatelor mele, si suiemintea mea la cer, ca sa ma bucur de Fata Ta. AsaDoamne, primeste umilita mea rugaciune ca o tamiiemirositoare, pentru rugaciunile iubitei Tale Maici,care Te-a vazut pe Cruce pironit intre doi tilhari, si dedurerile Tale cumplite i s-a ranit inima; careimpreuna cu ucenicii si cu mironositele Te-au pus inmormint, care a treia zi Te-au vazut inviat din mortisi la inaltarea Ta Te-a vazut suindu-Te de la pamint lacer, insotit de Sfintii Tai Ingeri.Indura-Te, Doamne, si de cei vii si de cei raposati,pentru rugaciunile Sfintilor Tai, catre care zic si eu,nevrednicul: 0, fericiti servitori ai lui Dunmezeu! Nuincetati a va ruga Lui, ziua si noaptea pentru noi,nevrednicii, care pururea gresim cu atiteanenumarate pacate! Mijlociti pentru noi Darul siajutorul lui Dumnezeu, pe care nu stim a-l cere dupacuviinta.Nu incetati a va ruga, pentru ca prin rugaciunilevoastre, pacatosii sa cistige iertare, saracii ajutorul,intristatii mingiiere, bolnavii sanatate, cei slabi laminte intelepciune, cei tulburati liniste, cei asupritiocrotire, si toti impreuna Darul lui Dumnezeu, sprefolosul cel sufletesc, in marirea lui Dumnezeu Celui inTreime laudat, Caruia i se cuvine cinste siinchinaciune in veci.Amin.
 16. 16. Rugăciunea De DuminicăZiua Duminicii imi aduce aminte de Atotputernicia Ta,Stapine, cu care ai zidit lumea si ai rascumparat pe om.Tie deci, iubitorule de oameni, Doamne, ma inchin si-Ti multumesc foarte pentru Darurile cele mari ce aifacut si le faci tuturor fapturilor Tale.Inima mi se bucura si se desfateaza cind stau si cugetcum ca numai Tu Insuti esti Dumnezeu Atotsfint,Atotintelept, Atotputernic, necuprins, incit nici obunatate si nici o marire nu-Ti lipseste. Tu esti UnulDumnezeu in Trei Fetze: Tatal, Fiul si Duhul Sfint.Numai pe Tine Te cunosc Dumnezeu adevarat si Temarturisesc si Te maresc, Tie ma inchin si-Ti servescpururea, cu toata inima si cu toata puterea.0, Parinte Sfinte, indura-Te de noi! 0, Binecuvintat Fiual lui Dumnezeu, mintuieste-ne de iad! 0, DuhuleSfinte, da-mi Darul si acoperamintul Tau!Mult indurate Stapine, rogu-Te, sa uiti pacatele melecele multe, dupa multimea indurarilor Tale.Multumesc din toata inima pentr-u bunatalile ce-mitrimiti in toate zilele, mai virtos insa pentru rabdareaTa cea mare, ca nu m-ai pedepsit dupa multimeapacatelor mele, ci astepti cainta mea, ca un iertatorAtotbun si indurat.Doamne Iisuse Hristoase, da-mi Darul, ca sa petrecbine si crestineste in aceasta saptamina si sa nu maipacatuiesc Tie, nici cu cugetarea, nici cu cuvintul nicicu fapta intru marirea si onoarea Invierii Tale celei de-a treia zi si a venirii Duhului Tau Celui Sfint asupraApostolilor.Indeosebi ma rog pentru ajutorul Tau, Prea BunuleStapine, ca sa ma cunosc pe mine, sa ma caiesc de
 17. 17. pacatele mele si sa ma indreptez cu marturisirea; iarin ora mortii sa fiu aflat pregatit, cuminecat si cu inimacurata, si sa fiu aflat demn de Imparatia Ta ceavesnica.Amin.Pavecerniţa MicăDupă ce preotul dă binecuvântarea, se zice:Împărate ceresc? Sfinte Dumnezeule? PreasfântăTreime? Tatăl nostru? Că a Ta este împărăţia? Doamnemiluieşte (de 12 ori), Slavă? Şi acum? Veniţi să neînchinăm? (de 3 ori). Apoi Psalmul 50:Psalmul 50Miluieşte-mă, Dumnezeule, după mare mila Ta, şi dupămulţimea îndurărilor Tale, şterge fărădelegea mea.Mai vârtos mă spală de fărădelegea mea, şi de ppcatulmeu mă curăţeşte. Că fărădelegea mea eu o cunosc, şipăcatul meu înaintea mea este pururea. Ţie Unuia amgreşit, şi rău înaintea Ta am făcut, aşa încât drept eştiTu întru cuvintele Tale şi biruitor când vei judeca Tu.Că iată întru fărădelegi m-am zamislit şi în pacate m-anăscut maica mea. Că iată adevărul ai iubit, celenearătate şi cele ascunse ale înţelepciunii Tale mi-aiarătat mie. Stropi-mă-vei cu isop şi mă voi curăţi,spăla-mă-vei şi mai vârtos decât zăpada mă voi albi.Auzului meu vei da bucurie şi veselie; bucura-se-voroasele mele cele smerite. Întoarce faţa Ta de cătrepăcatele mele, şi toate fărădelegile mele şterge-le.Inimă curată zideşte întru mine, Dumnezeule, şi Duhdrept înnoieşte întru cele dinlăuntru ale mele. Nu mălepăda de la faţa Ta, şi Duhul Tau cel Sfânt nu-L lua dela mine. Dă-mi mie bucuria măntuirii Tale, şi cu Duhstăpânitor mă întareste. Învăţa-voi pe cei fără de legecăile Tale, şi cei necredincioşi la Tine se vor întoarce.Izbăveşte-mă de vărsarea de sânge Dumnezeule,
 18. 18. Dumnezeul mântuirii mele; bucura-se-va limba meade dreptatea Ta. Doamne, buzele mele vei deschide şigura mea va vesti lauda Ta. Ca de-ai fi voit jertfă, Ţi-aşfi dat; arderile de tot nu le vei binevoi. Jertfa luiDumnezeu, duhul umilit; inima înfrântă şi smerităDumnezeu nu o va urgisi. Fa bine, Doamne, întrubunăvoirea Ta, Sionului, şi să se zidească zidurileIerusalimului. Atunci vei binevoi jertfa dreptăţii,prinosul şi arderile de tot; atunci vor pune pe altarulTău viţei.Psalmul 69Dumnezeule, spre ajutorul meu la aminte! Doamne,să-mi ajuţi mie grabeşte-Te! Să se ruşineze şi să seînfrunte cei ce caută sufletul meu; să se întoarcăînapoi şi să se ruşineze cei ce-mi voiesc mie rele.Întoarcă-se îndată ruşinaţi cei ce-mi grăiesc mie:"Bine, bine!". Să se bucure şi să se veselească de Tinetoţi cei ce Te caută pe Tine, Dumnezeule, şi să zicăpururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit sa fieDomnul!". Iar eu sărac sunt şi sărman, Dumnezeule,ajută-mă! Ajutorul meu şi Izbăvitorul meu eşti Tu,Doamne, nu zăbovi.Psalmul 142Doamne, auzi rugăciunea mea, ascultă cererea mea,întru credincioşia Ta, auzi-mă, întru dreptatea Ta. Sănu intri la judecată cu robul Tău, că nimeni din cei viinu-i drept înaintea Ta. Vrăjmaşul prigoneşte sufletulmeu şi viata mea o calcă în picioare; făcutu-m-a sălocuiesc în întuneric, ca morţii cei din veacuri. S-amâhnit în mine duhul meu, în mine inima mea s-atulburat. Adusu-mi-am aminte de zilele cele dedemult; cugetat-am la toate lucrurile Tale, la faptelemâinilor Tale m-am gândit. Întins-am către Tinemâinile mele, sufletul meu, ca un pământ însetoşat.Degrabă auzi-mă, Doamne, că a slăbit duhul meu. Nu-Ţi întoarce faţa Ta de la mine, ca să nu mă aseman
 19. 19. celor ce se coboară în mormânt. Fă să aud dimineaţamila Ta, că la Tine mi-e nădejdea. Arată-mi calea pecare voi merge, că la Tine am ridicat sufletul meu.Scoate-mă de la vrajmaşii mei, Doamne ! La Tine amscăpat, Învaţă-mă să fac voia Ta, ca Tu eşti Dumnezeulmeu. Duhul Tău cel bun mă va povătui la pământuldreptăţii. Pentru numele Tău, Doamne, dăruieşte-miviaţa. Întru dreptatea Ta, scoate din necaz sufletulmeu. Şi întru mila Ta vei sfârşi pe vrăjmaşii mei şi veipierde pe toti cei ce necăjesc sufletul meu, că eu suntrobul Tău.Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu şi pe pământ pace,între oameni bunăvoire. Lăudămu-Te, bine Tecuvântăm, închinămu-ne Ţie, slăvimu-Te, mulţumimŢie, pentru slava Ta cea mare. Doamne, Împărateceresc, Dumnezeule, Părinte, Atotţiitorule, Doamne,Fiule, Unule-Născut, Iisuse Hristoase şi Duhule Sfinte.Doamne Dumnezeule, Mieluşelul lui Dumnezeu, FiulTatălui, Cela ce ridici păcatul lumii, miluieşte ne penoi, Cel ce ridici păcatul lumii. Primeşte rugăciuneanoastră, Cel ce şezi de-a dreapta Tatălui, şi nemiluieşte pe noi. Că Tu eşti Unul Sfânt, Tu eşti UnulDomn Iisus Hristos, întru mărirea lui Dumnezeu Tatăl.Amin. În toate zilele bine Te voi cuvânta şi voi lăudanumele Tău în veac şi în veacul veacului.Doamne, scăpare Te-ai făcut nouă în neam şi în neam.Eu am zis : Doamne, miluieşte-mă, vindecă sufletulmeu, că am greşit Ţie. Doamne, la Tine am scăpat,învaţă-mă să fac voia Ta, că Tu eşti Dumnezeul Meu. Căla Tine este izvorul vieţii, întru lumina Ta vom vedealumina. Tinde mila Ta celor ce te cunosc pe Tine.Învredniceşte-ne, Doamne, în noaptea aceasta fără depăcat să ne păzim noi. Bine eşti cuvântat, Doamne,Dumnezeul părinţilor noştri şi lăudat şi preaslăvit estenumele Tău în veci, amin. Fie Doamne mila Ta sprenoi, precum am nădăjduit întru Tine. Bine eşticuvântat Doamne, învaţă-ne pe noi îndreptările Tale.
 20. 20. Bine eşti cuvântat Stăpâne, întelepteşte-mă cuîndreptările Tale. Bine eşti cuvântat Sfinte, luminează-mă cu îndreptările Tale. Doamne, mila Ta este în veac,lucrurile mânilor Tale nu le trece cu vederea, că Ţie secuvine laudă, Ţie se cuvine cântare, Ţie slavă secuvine: Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şipururea şi în vecii vecilor. Amin.Cred întru-unul Dumnezeu ? (caută la Miezonoptică)Apoi canonul din Canoanele Născătoarei deDumnezeu, al glasului de rând, sau sau canonulsfântului din acea zi. Iar după sfârşitul canonului secântă: Cuvine-se cu adevărat? Sfinte Dumnezeule?Preasfântă Treime? Tatăl nostru? Că a Ta esteîmpărăţia? Apoi se citeşte troparul zilei, al hramuluisfântului şi celelalte.Iar dacă este hramul lui Hristos sau al Născătoarei deDumnezeu, se citesc întâi al hramului şi al zilei. Apoiaceste tropare, glasul al 4-lea:Dumnezeul Părinţilor noştri, Care faci pururea cu noidupă blândeţile Tale, nu depărta mila Ta de la noi, ci,pentru rugăciunile lor, în pace ocârmuieşte viaţanoastră.Cu sângiuirile Mucenicilor Tăi, celor din toată lumea,ca şi cu o porfiră şi cu vison Biserica Ta împodobităfiind, printr-înşii strigă către Tine, HristoaseDumnezeule : Poporului Tău trimite-i îndurările Tale,pace obştii Tale dăruieşte şi sufletelor noastre maremilă.Slavă?Cu Sfinţii odihneşte, Hristoase, sufletele adormiţilorrobilor Tăi, unde nu este durere nici întristare, nicisuspin, ci viaţă fără de sfârşit.Şi acum?., al Născătoarei de Dumnezeu:
 21. 21. Pentru rugăciunile tuturor sfinţilor, Doamne, şi aleNascatoarei de Dumnezeu, pacea Ta dă-ne-o nouă şi nemiluieşte pe noi, ca un îndurat.Vineri seara, troparul Tuturor Sfinţilor, glasul al 2-lea:Apostolilor, mucenicilor, proorocilor, ierarhilor,cuvioşilor şi dreptilor, care bine aţi săvârşit lupta şicredinţa aţi păzit, îndrăznire având către Mântuitorul,pe Acela, ca pe un Bun, rugaţi-L pentru noi, sământuiască, rugămu-vă sufletele noastre.Slavă?Cu Sfinţii odihneşte, Hristoase? (caută mai sus).Şi acum?., al Născătoarei de Dumnezeu:Ca o pârgă a firii, Ţie, Săditorului făpturii, lumea Îtiaduce, Doamne, pe purtătorii de Dumnezeu mucenici;pentru ale căror rugăciuni, în pace adâncă Biserica Ta,o păzeşte, pentru Născătoarea de Dumnezeu, mult-Milostive.Iar Sâmbătă seara, condacul glasului de rând; lapraznicele împărăteşti (când nu se face priveghere)sau la sfinţii mari, se zic condacele lor. Doamnemiluieste (de 40 de ori). Cel ce în toată vremea şi în totceasul? Doamne miluieşte (de 3 ori), Slavă? Şi acum?Ceea ce eşti mai cinstită? Întru numele Domnului,binecuvintează, părinte. Preotul: Pentru rugăciunileSfinţilor părinţilor noştri? Şi îndată rugăciunea decerere către Sfânta de Dumnezeu Născătoarea:Nepătată, neîntinată, nestricată? (caută la PavecerniţaMare).Şi rugăciunea către Domnul nostru Iisus Hristos: Şi nedă nouă, Stăpâne? (caută la Pavecerniţa Mare).După aceasta otpustul şi obişnuita iertare.
 22. 22. Această Pavecerniţă mică se citeşte peste tot anulneschimbat, iar în Postul Mare, Sâmbăta şi Dumninicaseara.
 23. 23. CONTACTdorindavidaurel_1948@yahoo.ro yahoo@OBedeyaDDABenA twiterdorindavidaurel830@gmail.com google+ gmail0730693323REVISTĂ ONLINE BLOGGhttp://lumea-bibliei.blogspot.com/FACEBOOKhttp://www.facebook.com/browse/admined_pages/?id=100003395488077Platforma mea facebookhttp:// www.facebook.com/pages/Dacia-Portal-Antic-Megalitic/313800378663091http://www.facebook.com/pages/Biblia-tanach/113104248812667http://www.facebook.com/pages/Biblia-tanachdinamicartro/333243783376899SITE-URI PERSONALEhttp://aramaicnewtestament.net/http://biblia-tanach.dinamicart.ro/http://www.biblemap.org/PORTAL BIU BAR ILAN IERUSALIM -WEB PERSONAL PAGINĂ DE STARThttp://www.biu.ac.il/JH/parasha/eng/http://www.mechon-mamre.org/p/pt/pt0.htm
 24. 24. FILKRhttp://www.flickr.com/photos/httpbiblia-tanachdinamicartro/normal08course@photos.flickr.comSLIDESHARENoua adresăhttp://www.slideshare.net/dorindavidaurel1948/edit_my_uploadshttp://www.slideshare.net/dorindavidaurel1948http://www.slideshare.net/dorindavidaurel/rugaciuni-crestine-ortodoxe-sfliturghie-utrenia-vecerniahttp://www.slideshare.net/dorindavidaurelSCRIBDhttp://www.scribd.com/dorindavidaurelhttp://www.scribd.com/dorindavidaurel_1948http://www.scribd.com/dorindavidaurelhttp://www.scribd.com/my_document_collections/3534755 [cărţile mele]TWITERhttp://twitpic.com/photos/OBedeyaDDABenA?page=2OBedeyaDDABenA.1730@twitpic.comhttps://twitter.com/#!/OBedeyaDDABenANASA PORTAL MULTI PROGRAMS-AFILIAT & COLABORATORObedeya Dorin David Aurel Ben Aharon Cohen –colaborator Nasahttp://www.nasa.gov/multimedia/3d_resources/station_spacewalk_game.htmlhttp://www.nasa.gov/multimedia/3d_resources/assets/kepler_ba.html@OBedeyaDDABenA
 25. 25. WWW:99POZE:RO_PORTALhttp://www.99poze.ro/FACSIMIL_TEXTE_ANTICE_BIBLICE/http://www.99poze.ro/FACSIMIL_TEXTE_ANTICE_BIBLICE/http://facsimil.3xforum.ro/http://www.99poze.ro/FACSIMIL_TEXTE_ANTICE_BIBLICE_699496619/http://www.99poze.ro/FACSIMIL_TEXTE_ANTICE_BIBLICE_379489953/16/http://www.99poze.ro/Epistola_corinteni_Chorintians_p_Keynon/http://www.99poze.ro/Epistola_corinteni_Chorintians_p_Keynon/ ( Google+ my Profil- Contul meu)https://plus.google.com/u/0/103287385479074124966/abouthttps://plus.google.com/u/0/https://plus.google.com/u/0/b/105010662175568847170/105010662175568847170/posts ( Google+ my)https://plus.google.com/photos/108327952666417022759/albums?hl=rohttps://plus.google.com/photos/108327952666417022759/albums/5719158724626651857?hl=rohttps://plus.google.com/photos/108327952666417022759/albums/5719063925390127537/5719081330615548210?hl=rohttps://plus.google.com/photos/108327952666417022759/albums/5719063925390127537/5719082785329567330?hl=rohttps://plus.google.com/b/105010662175568847170/https://plus.google.com/b/105010662175568847170/photos/105010662175568847170/albums/5718908220674573681

×