Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Les dones d’aigua

256 vues

Publié le

 • Soyez le premier à commenter

 • Soyez le premier à aimer ceci

Les dones d’aigua

 1. 1. Eloi Fanals, Sergi Grau, Noelia López, Imma Serra, Júlia Trota
 2. 2. Índex Introducció Característiques Diferents àmbits geogràfics Llegendes Noticia Poema acròstic
 3. 3. Introducció Què són? Altres noms Llocs on apareixent
 4. 4. Característiques Apetència física Característiques fantàstiques Semblança mitològica.
 5. 5. Diferents àmbits geogràfics Situació a Catalunya Situació a les Illes Balears
 6. 6. Llegendes Època de l’any Llegendes de matrimonis entre dones d’aigua i homes. Llegendes de fills de les dones d’aigua. Llegendes de rentar la roba.
 7. 7. Notícia Banyoles i les dones d’aiguaEl dia 4 de febrer, dues dones van escampar per tot elpoble que unes dones d’aigua les havien obligat atreballar rentant la seva roba i després les vanrecompensar amb or.
 8. 8. Poema acròsticLes dones d’aigua a Catalunya sónEstimades i temudes per la pròpia gent,Són dones que marxen com el vent.Des del pont es veu el riuOn viuen per l’eternitat.Ningú coneix la veritat.En realitat, molta gent vol saber el seu origen,Somni d’un passat desconegut;De boca en boca l’han fet passarAltres persones les venen a desitjar.I en un món mal esdevingutGuardant-se de les desgràcies han sobreviscutUn grup de dones ha sortitAmb un gran esperit.
 9. 9. Bibliografia http://www.santiscle.cat/municipi/historia_mitologia /La_Llegenda http://www.festacatalunya.cat/articles-mostra-4783- cat-salt_de_les_dones_daigua.htm http://uncajonrevuelto.com/?p=98 http://www.albertsampietro.com/?p=770 http://miquelturo.lacoctelera.net/post/2010/08/09/ge ografia-i-llegendes-les-dones-d-aigua-xevicat-net http://members.fortunecity.es/mitcat/dones.html

×