Publicité

A weblap tervezés alap lépései - kisvállalkozói képzés

Independent eMarketer expert à Softinvent
6 Dec 2011
Publicité

Contenu connexe

Plus de Softinvent(20)

Publicité

A weblap tervezés alap lépései - kisvállalkozói képzés

 1. A weboldal tervezés alap Lépései Így készítsen - készíttessen weblapot! E-Bridges vállalkozásfejlesztő képzések
 2. Hogyan tervezzünk minden igényt kiszolgáló weblapot, Lépésről – lépésre? E-Bridges eMarketing 2
 3. ”Az emberek nem azt veszik meg amit csinálsz, hanem azért veszik meg, amiért csinálod.” Simon Sinek Ez a weblapokra is érvényes!
 4. Miért készítem? Mit akarok elérni? Milyen értéket kínálok? Hogyan teszem? Mit használok ? A weblap csak az egyik része az üzleti tervnek! Simon Sinek „arany körök” Amikor a 3 egyensúlyban van, „jól megy a cégnek” Miért? Mit MIÉRT? HOGYAN? Az emberi döntéshozás biológiája! Az emberek azokat követik, MIT? akik értéket közvetítenek számukra. A kommunikáció tervezésénél ne az vezessen, amit kínálsz, hanem az, hogy miért kínálod azt!
 5. MIÉRT készítek weblapot? Kiket célzok meg? Milyen üzleti területen? Mennyire telített piacon? Ezt sose kezelje az utolsó helyen! Milyen erős a konkurencia? Ezt sose kezelje az utolsó helyen! Mekkora létszámú a nyelvterület? A várható eredmény a létszámmal arányos! A téves elvárások veszteséget és csalódást eredményeznek! MIÉRT? Legyél olyan, mint mindenki más, adj valamit úgy, ahogy senki más! Miért kínálja, amit kínál, ha azt elfogadtatja, annak lesz eredménye a pénz!
 6. Kiket célzok meg? 2.5% 13.5% 34% 34% Korai Korai Kései Újítók? elfogadók? többség? többség? Lusták?
 7. HOGYAN valósítom meg? Milyen funkciókkal érem el? Milyen tartalmat adok? Hol adok érzelmi motivációt, és hol adok technikai adatokat? Milyen ajánlatokat készítek? Milyen promóciós programokat választok? Beváltható törzsvásárló kuponok, pontgyűjtő program, %-os kedvezmény, voucher? Milyen konverziós csatornákat építek? Hány szinten, és melyik vevőtípusnak építek ki válasz helyeket ? Milyen programokkal aktivizálok? Kérjen konzultációt, regisztráljon, értékeljen, válasszon stb. HOGYAN?
 8. Milyen funkciókkal érem el? HOGYAN? Nincsenek kőbevésett szabályok! Inkább legyen nyitott és innovatív, merjen váltani, és változtatni! Az időzítés fontosabb, mint a hibátlanság! A MOST hatalma a gyakorlatban: a MOST „mindent visz”! Weblap design és navigációs trendek 2010-ben
 9. Hogyan optimalizálom a weblapot? Melyik keresőbarát programot választom? Hogyan optimalizáljam a tartalmat? 3 szakaszos szöveg terjedelem (rövid bevezető 30 -120 szó, bővítmény 120 - 300 szó, kiegészítő tájékoztatók - 400 szó) Hogyan optimalizáljam a struktúrát? (3 max. 4 szint, 1-3 konverziós csatorna, 3+ célkonverzió) Hogyan optimalizálom a Google keresőre? Hogyan helyezzem el a Google analitikai kódokat a weblapon? Hogyan mérem és értékelem a kapott adatokat? Hogyan készítsem elő a Google kampányra? HOGYAN? A kereső optimalizáció alap lépései
 10. Hogyan optimalizálom a weblapot? Technológia Ergonómia A program rendszeres biztonsági frissítése kötelező! Relevancia Csak annyi adatot kérjen a felhasználóktól, amennyi a biztonságos ügymenethez kell, de annyit mindenképpen! Biztonság Sebesség Interaktivitás Felhasználó vezérelte vagy felhasználó központú legyen tervezés?? Nem kell mindenkinek megfelelni, a statisztika igazolja az optimális megoldásokat! HOGYAN? Design Tipográfia Best practice: SEO a bevált eljárásokat kövesd a divatok helyett! Kerüld a felesleges flash programozást! A z eljárások és a technológia a célközönséget , és ne a programozó vagy a designer egóját szolgálják! Kerüld az irreleváns dolgokat, ha eladni akarsz , csak a vásárlás folyamata fontos!
 11. Hogyan navigálok? A gyakorlat megmutatja, hogy melyik navigációt tartják a felhasználók a legjobbnak. Mindent kerülni kell,ami gátolj a szabad navigációt! Kerüld a felesleges találgatásra kényszerítő interaktív ötleteket! Tedd egyszerűvé! Ergonómia Relevancia HOGYAN?
 12. Hogy nézzen ki? Milyen látványelemeket választok? Kinek szól? Mit üzen a megjelenés? Összhangban van a várható eredményekkel és a költségekkel? Tedd vonzóvá! HOGYAN?
 13. Hogyan finanszírozzam? Mennyibe kerüljön a készítés? Mennyibe kerüljön a működés? Hogyan optimalizáljam a teljes működési költséget? Hirdetések, karbantartás, fenntartás Legyen gazdaságos! Add elérhető áron! MIT?! HOGYAN?
 14. MIT? A cég termékeit szolgáltatásait: a valóságos és virtuális üzletben,weblapon,webshop-ban Szolgáltatást: csomagküldő szolgálat, garancia, alkatrészpótlás, technikai ügyelet, szakszerviz Képzést: használati útmutató, tanácsadás, tréningek, termékbemutatók MIT?
 15. Miért készítem? Milyen értéket kínálok? Hogyan teszem? Mit kínálok? Miért? Mit MIÉRT? HOGYAN? MIT? Azokkal kötünk üzletet, akik ugyanazokkal az értékekkel azonosulnak, amivel mi is. Nem érdemes arra törekedni, hogy mindenki nálunk vásároljon , akinek szüksége lehet a termékeinkre. (Túl sokba kerül!)
 16. E-Bridges vállalkozásfejlesztő képzések 2010 Egyéni és csoportos tanfolyamok , távoktatás Skype-on Tájékoztatás és jelentkezés : emarketingexpert.eu info@e-bridges.eu Skype: eurobridge Ajánlott képzéseink: - Weblap készítés - weblap működtetés kis- és közép vállalkozások az Interneten - Az online marketing alapjai -A weblap és webáruház tervezés alapjai -A weblap struktúra felépítése – alapképzés - A weblap navigáció alapjai - Weblap szerkesztési alapismeretek E-Bridges eMarketing 16
Publicité