Droga dhe shendeti

DROGA DHE SHËNDETI
Teknologji e mësimdhënies në Biologji
PUNUAN:
AnilaTushaj
Bajram Manuku
Besmir Kullafi
EgestaTrashani
Eglantina Cenameti
Elfrida Hoxha
Flora Jaku
Pranoi: Prof.Anila Dizdari
Çfarë është droga dhe si e
klasifikojmë atë?
 Droga është një substancë që sjell ndryshime fizike
dhe psikologjike
Ajo mund të jetë e ngurtë (khat), e lëngshme(alkoli), ose
e gaztë (thithësit/ duhani)
Drogat klasifikohen sipas efekteve që japin, nëse janë
legale ose ilegale.
Drogat klasifikohen në tre grupe
1. Depresantet(alkoli, kanabis, opiumi, heroina, morfina, kodina,
metadon, petidina)
 Drogat depresuese nuk shkaktojnë gjithnjë depresin tek
përdoruesi. Në sasi të mëdha mund të shkaktojnë humbjen e
vetëdijes, të vjella dhe deri në vdekje.
2. Stimulantët, të cilat ndahen në të lehta (kafeina në caj,kafe) dhe të
forta (amfitorminat, kokaina, ekstazia, tabletat dobësuese, khat)
 Drogat stimuluese shpejtojnë veprimtarinë e trurit. Si rrjedhim
personi qe merr stimulantin ndjehet më i gjalleë, i vëmendshëm dhe
i sigurt tek vetja. Stimulantët rritin rrahjet e zemrës, temperaturën e
trupit, dhe tensionin e gjakut.
3. Halucinogjenet (datura(bime) ketamina, LSD, kërpudhat magjike,
meskalina, PCP, kanabis, ekstazi )
 Drogat halucinagjene shndërrojnë mënyrën se si personi sheh ose
imagjinon që sheh rreth vetes. Personat që marrin halucinogjene
mund të shohin apo te degjojne gjera qe nuk ekzistojnë ose mund të
shohin gjëra të tjetërsuara.
Përdorimi i drogave të forta në
mjeksi
 Opiumi, morfina dhe heroina përfaqësojnë drogat më të
përhapura dhe më të njohura nga të gjithë.
Përsa i përket përdorimit si medikament mjeksor mund të
thuhet se morfina , heroina e opiumi janë përdorur:
 Për të lehtësuar dhimbjet e
tmerrshme të kokainës renale,
bllokimet vaskulare
akute(infarkte)dhimbjet
e perikarditeve.
 Për të kuruar astmën bronkiale
e edemat pulmonare akute.
 Për të qetësuar dhimbjet
në sëmundjet pashpresë.
Drogërat e ngurta dhe ndikimi i
tyre tek përdoruesi
Përdoruesit :
I jep një ndjesi relaksimi dhe kënaqësie (euforie)
E bën të provojë edhe një ndjesi më të forte të shqisave të
shikimit, nuhatjes, shijes dhe dëgjimit.
I rritet oreksi dhe pulsi
Ka probleme edhe me kryerjen e akteve fizike dhe intelektuale
Ua bën të ngadaltë dhe të paqartë
të menduarit
Mund të shkaktojë ankth, panik
dhe madje episode psikopatike.
 Tymi i tyre përmban 50 për qind më shumë katran se
cigaret me përmbajtjen më të lartë të katrani, gjë që i
vendos përdoruesit në një rrezik më të madh të kancerit të
mushkërive dhe të sëmundjeve të tjera të sistemit të
frymëmarrjes.
 Mund të dëmtojë rëndë organe të tilla si mëlçia dhe
veshkat. Ndonjëherë, mund të shkaktojë edhe konvulsione
dhe pushim të zemrës. Doza të mëdha të shkaktojnë një
gjendje acarimi, ankthi dhe
halucinacionesh të rënda.
Përdorimi afatgjatë i tyre
mund të dëmtojë disa pjesë
të caktuara të trurit, duke
shkaktuar kështu depresion
dhe humbje të kujtesës.
Drogërat e lëngshme (alkooli) dhe
dëmet e tyre
 Alkooli është një substancë e aftë që të japë efekte të njëjta me drogat e tjera, nëse do të
përdoret në doza të larta.
 Ka veprim toksik në disa organe të organizmit të njeriut.
 Shkakton irritim të shtresave të stomakut duke formuar gastrit (një inflacion kronik i shtresave
të stomakut)
 Përdorimi në doza të mëdha të alkoolit mund të shkaktojë gjendjen e cirozës së mëlcisë
 Është qetësues dhe depresionues
 Ngadalëson veprimtarinë e trurit.
 Pakëson mbajtjen mend dhe nxjerrjen e informacionit nga kujtesa.
 Alkooli përkeqëson shikimin dhe dëgjimin.
 Shija, nuhatja dhe prekja mund të cënohen nga përdorimi në doza të larta i alkoolit.
Drogërat e gazta dhe ndikimi i tyre
 Duhani është një nga vrasësit e jetës së njerëzve. Një në
cdo 6 vdekje shkaktohet nga duhani. është më i rrezikshëm
se droga, alkooli por pervec kësaj të kushton shtrejtë edhe
financiarisht. Shkaku kryesor i kënaqësisë që sjell duhani
është nikotina. Kjo lëndë duke rënë në kontakt me disa fije
nervore i ngacmon ato duke cliruar adrenalinë dhe disa
lëndë që krijojnë kënaqësinë. Duhanxhinjtë bëhen rob të
cigareve .Shume njerez nuk e lene duhanin sepse me pas
shtojne ne peshe
Duhani shkakton:
1. Sëmundje kardiovaskulare, infarkte miokardi të përsëritura incidente
vaskulare cerebrale, hipertension.
2. Sëmundje gastro-enterike: ulcera gastrike ose duodenale gastrit
hiperklorhidrik, anoreksi.
3. Sëmundje të aparatit respirator:
bronkit kronik, asëm, insuficence
respiratore, kollë e shkaktuar
nga tymi i duhanit,
kancer të këtij aparati.
4. Sëmundje otorino-laringo-gastrike,
stomakut.
5. Sëmundje të syrit:
zvoglim i mprehtësisë vizive.
6. Tymi i duhanit shkakton
bronkite kronike, kancer të
mushkërive, kardiopati ishemike si
dhe shqetësime në sistemin
e qarkullimit të gjakut.
Duke menduar problemet e drogës, mendojmë edhe një
hidhërim mjaft të madh i cili vjen si rrjedhojë që shoqëria nuk
lufton për të mirën por kënaqet me fatkeqësitë duke admiruar të
keqen. Duhet të jemi të bindur se vetem beteja kundër drogës
kurrë nuk është e humbur. Droga con të riun në vartësi, duke e
burgosur atë e duke e shkëputur nga marrëdhëniet familjare dhe
nga jeta shoqërore dhe e përcjell dita ditës atë në vdekjen e
ngadaletë.
Droga është një keqe që
sjell dëmtime nga ana fizike,
psikologjike, shpirtërore,
familjare dhe shoqërore!
Si t’i themi JO drogës?
 Rrugëdaljet për një shoqëri që i thotë “jo” drogave janë të gjitha ato mënyra
që sensibilizojnë rininë tonë, duke filluar që nga fëmijët e shkollave 9-
vjecare.
 Projektet për adoleshentët e të rinjtë.
 Kërkimi dhe krijimi i formave
të reja pedagogjike duke u nisur
nga shkolla, qofshin ato edhe
punime në video apo projektorë.
 Thirrjet për dinjitet qytetar.
 Të ndihmojmë në reflektimin
personal dhe shoqëror.
 Të aktivizojmë rininë në
politikat sociale dhe serioze
 Droga është një problem shoqëror
e cila ka një rrezik që vjen nga padija
nga mendjelehtësia dhe nga egoizmi.
“Shitesit e drogave jetojnë duke
shitur vdekjen ndërsa narkomanët
prej tyre e blejnë vdekjen”
THUJI JO DROGËS !
JUST SAY NO TO
1 sur 13

Recommandé

Duhani, rreziqet par
Duhani, rreziqetDuhani, rreziqet
Duhani, rreziqetistref bytyqi
50.3K vues13 diapositives
Duhani,droga,alkooli par
Duhani,droga,alkooliDuhani,droga,alkooli
Duhani,droga,alkooliEgi Zenelaj
52.1K vues20 diapositives
Hebrenjtë në Shqipëri par
Hebrenjtë në ShqipëriHebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në ShqipëriDonikaLici
39.1K vues13 diapositives
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor. par
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.ronela hasanaj
24.7K vues27 diapositives
Shendeti Dhe Droga par
Shendeti Dhe Droga Shendeti Dhe Droga
Shendeti Dhe Droga Erdi Dibra
4.8K vues10 diapositives
Traditat dhe Zakonet shqiptare te paqyruara ne krijimtarine popullore par
Traditat dhe Zakonet shqiptare te paqyruara ne krijimtarine popullore Traditat dhe Zakonet shqiptare te paqyruara ne krijimtarine popullore
Traditat dhe Zakonet shqiptare te paqyruara ne krijimtarine popullore Mirsad
114.2K vues20 diapositives

Contenu connexe

Tendances

ANALIZE ..."ZONJA BOVARI " par
ANALIZE ..."ZONJA BOVARI "ANALIZE ..."ZONJA BOVARI "
ANALIZE ..."ZONJA BOVARI "#MesueseAurela Elezaj
107.2K vues29 diapositives
Duhani,Droga,Alkoli par
Duhani,Droga,AlkoliDuhani,Droga,Alkoli
Duhani,Droga,AlkoliAba Abush
166.2K vues16 diapositives
PROJEKT-Ndotja e Mjedisit par
PROJEKT-Ndotja e MjedisitPROJEKT-Ndotja e Mjedisit
PROJEKT-Ndotja e Mjedisitxhulia osmanllari
206.6K vues34 diapositives
Gazeta e shkolles par
Gazeta e shkollesGazeta e shkolles
Gazeta e shkollesValeria Baçi
148.2K vues12 diapositives
Mjedisi par
MjedisiMjedisi
MjedisiKlarisa Klara
57.7K vues18 diapositives
Huazimet ne gjuhen shqipe par
Huazimet ne gjuhen shqipeHuazimet ne gjuhen shqipe
Huazimet ne gjuhen shqipebusinessforlife
5.3K vues7 diapositives

Tendances(20)

Duhani,Droga,Alkoli par Aba Abush
Duhani,Droga,AlkoliDuhani,Droga,Alkoli
Duhani,Droga,Alkoli
Aba Abush166.2K vues
Tema:Lufta kunder duhanit par Jetmira Sula
Tema:Lufta kunder duhanitTema:Lufta kunder duhanit
Tema:Lufta kunder duhanit
Jetmira Sula10.9K vues
Hekuri ,elementi kimik me vlere... par Xhesiana Muka
Hekuri ,elementi kimik me vlere...Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Xhesiana Muka50.8K vues
Trashegimia natyrore e kulturore ne trevat Shqipetare par Ke Keiss
Trashegimia natyrore e kulturore ne trevat ShqipetareTrashegimia natyrore e kulturore ne trevat Shqipetare
Trashegimia natyrore e kulturore ne trevat Shqipetare
Ke Keiss84.2K vues
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone par Jugerta Poçi
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten toneTeknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
Jugerta Poçi31.9K vues
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut par mikaela basha
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriutroli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
mikaela basha38.4K vues
Shkaqet e ndotjes akustike par olinuhi
Shkaqet e ndotjes akustikeShkaqet e ndotjes akustike
Shkaqet e ndotjes akustike
olinuhi36.1K vues
Kontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve gjate luftes se 2 boterore par Xheni Marku
Kontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve gjate luftes se 2 boteroreKontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve gjate luftes se 2 boterore
Kontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve gjate luftes se 2 boterore
Xheni Marku109.9K vues
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti. par enerisaloti
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.
enerisaloti58.6K vues
Rajonet e Europes par Kejti Cela
Rajonet e EuropesRajonet e Europes
Rajonet e Europes
Kejti Cela51.5K vues
Kimia ne jeten e perditshme par Orven Bregu
Kimia ne jeten e perditshme Kimia ne jeten e perditshme
Kimia ne jeten e perditshme
Orven Bregu86.6K vues

En vedette

Droga par
DrogaDroga
Drogaguest467afa
27.4K vues12 diapositives
Ligjet e Mendelit par
Ligjet e MendelitLigjet e Mendelit
Ligjet e MendelitAldo Keçi
33.9K vues5 diapositives
PROJEKT tema:hekuri par
PROJEKT tema:hekuri PROJEKT tema:hekuri
PROJEKT tema:hekuri romina balla
57.9K vues10 diapositives
Droga dhe efektett par
Droga dhe efektettDroga dhe efektett
Droga dhe efektettKlodjan Hoxha
3.5K vues23 diapositives
Fazat e gjenetikes moderne par
Fazat e gjenetikes moderne Fazat e gjenetikes moderne
Fazat e gjenetikes moderne An An
17.8K vues35 diapositives
New microsoft office power point presentation par
New microsoft office power point presentationNew microsoft office power point presentation
New microsoft office power point presentationervinahmati
1.3K vues7 diapositives

En vedette(7)

Ligjet e Mendelit par Aldo Keçi
Ligjet e MendelitLigjet e Mendelit
Ligjet e Mendelit
Aldo Keçi33.9K vues
PROJEKT tema:hekuri par romina balla
PROJEKT tema:hekuri PROJEKT tema:hekuri
PROJEKT tema:hekuri
romina balla57.9K vues
Fazat e gjenetikes moderne par An An
Fazat e gjenetikes moderne Fazat e gjenetikes moderne
Fazat e gjenetikes moderne
An An17.8K vues
New microsoft office power point presentation par ervinahmati
New microsoft office power point presentationNew microsoft office power point presentation
New microsoft office power point presentation
ervinahmati1.3K vues
Le t'i themi stop, droges alkolit,duhanit. par Vilson Shehu
Le t'i themi stop, droges alkolit,duhanit.Le t'i themi stop, droges alkolit,duhanit.
Le t'i themi stop, droges alkolit,duhanit.
Vilson Shehu58.4K vues

Similaire à Droga dhe shendeti

Dukuritë negative, pasojat dhe parandalimi par
Dukuritë negative, pasojat dhe parandalimiDukuritë negative, pasojat dhe parandalimi
Dukuritë negative, pasojat dhe parandalimiFlorent Reshani
23.4K vues11 diapositives
Droga par
DrogaDroga
Drogaflori daut
359 vues6 diapositives
Alkoli droga par
Alkoli droga Alkoli droga
Alkoli droga Arjan Shahinlli
5.5K vues26 diapositives
Drogat Projekt par
Drogat ProjektDrogat Projekt
Drogat ProjektAlbania Bros
2.5K vues19 diapositives
droga par
drogadroga
drogaIzaura Xhumari
3.2K vues25 diapositives
Projekti i aftesimit per jeten par
Projekti i aftesimit per jetenProjekti i aftesimit per jeten
Projekti i aftesimit per jetenFabi Ola Rusi
1.3K vues12 diapositives

Similaire à Droga dhe shendeti(20)

Dukuritë negative, pasojat dhe parandalimi par Florent Reshani
Dukuritë negative, pasojat dhe parandalimiDukuritë negative, pasojat dhe parandalimi
Dukuritë negative, pasojat dhe parandalimi
Florent Reshani23.4K vues
Projekti i aftesimit per jeten par Fabi Ola Rusi
Projekti i aftesimit per jetenProjekti i aftesimit per jeten
Projekti i aftesimit per jeten
Fabi Ola Rusi1.3K vues
pdfslide.net_-stop-droges dhe duhanit.ppt par GeriLika
pdfslide.net_-stop-droges dhe duhanit.pptpdfslide.net_-stop-droges dhe duhanit.ppt
pdfslide.net_-stop-droges dhe duhanit.ppt
GeriLika297 vues
Projekt biologji par esipaja
Projekt biologjiProjekt biologji
Projekt biologji
esipaja115 vues
Duhanpirja, drogat e tjera dhe shendeti yne. par EsliSula1
Duhanpirja, drogat e tjera dhe shendeti yne.Duhanpirja, drogat e tjera dhe shendeti yne.
Duhanpirja, drogat e tjera dhe shendeti yne.
EsliSula11.8K vues
Ndikimi i drogës në aspektin Psiko-fizik par lediana bardho
Ndikimi i drogës në aspektin Psiko-fizikNdikimi i drogës në aspektin Psiko-fizik
Ndikimi i drogës në aspektin Psiko-fizik
lediana bardho1.4K vues
Alkooli dhe duhanpirja par romina balla
Alkooli dhe duhanpirjaAlkooli dhe duhanpirja
Alkooli dhe duhanpirja
romina balla2.9K vues
Droga dhe efektet e saj par Klodjan Hoxha
Droga dhe efektet e saj Droga dhe efektet e saj
Droga dhe efektet e saj
Klodjan Hoxha4.5K vues

Droga dhe shendeti

 • 1. DROGA DHE SHËNDETI Teknologji e mësimdhënies në Biologji PUNUAN: AnilaTushaj Bajram Manuku Besmir Kullafi EgestaTrashani Eglantina Cenameti Elfrida Hoxha Flora Jaku Pranoi: Prof.Anila Dizdari
 • 2. Çfarë është droga dhe si e klasifikojmë atë?  Droga është një substancë që sjell ndryshime fizike dhe psikologjike Ajo mund të jetë e ngurtë (khat), e lëngshme(alkoli), ose e gaztë (thithësit/ duhani) Drogat klasifikohen sipas efekteve që japin, nëse janë legale ose ilegale.
 • 3. Drogat klasifikohen në tre grupe 1. Depresantet(alkoli, kanabis, opiumi, heroina, morfina, kodina, metadon, petidina)  Drogat depresuese nuk shkaktojnë gjithnjë depresin tek përdoruesi. Në sasi të mëdha mund të shkaktojnë humbjen e vetëdijes, të vjella dhe deri në vdekje. 2. Stimulantët, të cilat ndahen në të lehta (kafeina në caj,kafe) dhe të forta (amfitorminat, kokaina, ekstazia, tabletat dobësuese, khat)  Drogat stimuluese shpejtojnë veprimtarinë e trurit. Si rrjedhim personi qe merr stimulantin ndjehet më i gjalleë, i vëmendshëm dhe i sigurt tek vetja. Stimulantët rritin rrahjet e zemrës, temperaturën e trupit, dhe tensionin e gjakut. 3. Halucinogjenet (datura(bime) ketamina, LSD, kërpudhat magjike, meskalina, PCP, kanabis, ekstazi )  Drogat halucinagjene shndërrojnë mënyrën se si personi sheh ose imagjinon që sheh rreth vetes. Personat që marrin halucinogjene mund të shohin apo te degjojne gjera qe nuk ekzistojnë ose mund të shohin gjëra të tjetërsuara.
 • 4. Përdorimi i drogave të forta në mjeksi  Opiumi, morfina dhe heroina përfaqësojnë drogat më të përhapura dhe më të njohura nga të gjithë. Përsa i përket përdorimit si medikament mjeksor mund të thuhet se morfina , heroina e opiumi janë përdorur:  Për të lehtësuar dhimbjet e tmerrshme të kokainës renale, bllokimet vaskulare akute(infarkte)dhimbjet e perikarditeve.  Për të kuruar astmën bronkiale e edemat pulmonare akute.  Për të qetësuar dhimbjet në sëmundjet pashpresë.
 • 5. Drogërat e ngurta dhe ndikimi i tyre tek përdoruesi Përdoruesit : I jep një ndjesi relaksimi dhe kënaqësie (euforie) E bën të provojë edhe një ndjesi më të forte të shqisave të shikimit, nuhatjes, shijes dhe dëgjimit. I rritet oreksi dhe pulsi Ka probleme edhe me kryerjen e akteve fizike dhe intelektuale Ua bën të ngadaltë dhe të paqartë të menduarit Mund të shkaktojë ankth, panik dhe madje episode psikopatike.
 • 6.  Tymi i tyre përmban 50 për qind më shumë katran se cigaret me përmbajtjen më të lartë të katrani, gjë që i vendos përdoruesit në një rrezik më të madh të kancerit të mushkërive dhe të sëmundjeve të tjera të sistemit të frymëmarrjes.  Mund të dëmtojë rëndë organe të tilla si mëlçia dhe veshkat. Ndonjëherë, mund të shkaktojë edhe konvulsione dhe pushim të zemrës. Doza të mëdha të shkaktojnë një gjendje acarimi, ankthi dhe halucinacionesh të rënda. Përdorimi afatgjatë i tyre mund të dëmtojë disa pjesë të caktuara të trurit, duke shkaktuar kështu depresion dhe humbje të kujtesës.
 • 7. Drogërat e lëngshme (alkooli) dhe dëmet e tyre  Alkooli është një substancë e aftë që të japë efekte të njëjta me drogat e tjera, nëse do të përdoret në doza të larta.  Ka veprim toksik në disa organe të organizmit të njeriut.  Shkakton irritim të shtresave të stomakut duke formuar gastrit (një inflacion kronik i shtresave të stomakut)  Përdorimi në doza të mëdha të alkoolit mund të shkaktojë gjendjen e cirozës së mëlcisë  Është qetësues dhe depresionues  Ngadalëson veprimtarinë e trurit.  Pakëson mbajtjen mend dhe nxjerrjen e informacionit nga kujtesa.  Alkooli përkeqëson shikimin dhe dëgjimin.  Shija, nuhatja dhe prekja mund të cënohen nga përdorimi në doza të larta i alkoolit.
 • 8. Drogërat e gazta dhe ndikimi i tyre  Duhani është një nga vrasësit e jetës së njerëzve. Një në cdo 6 vdekje shkaktohet nga duhani. është më i rrezikshëm se droga, alkooli por pervec kësaj të kushton shtrejtë edhe financiarisht. Shkaku kryesor i kënaqësisë që sjell duhani është nikotina. Kjo lëndë duke rënë në kontakt me disa fije nervore i ngacmon ato duke cliruar adrenalinë dhe disa lëndë që krijojnë kënaqësinë. Duhanxhinjtë bëhen rob të cigareve .Shume njerez nuk e lene duhanin sepse me pas shtojne ne peshe
 • 9. Duhani shkakton: 1. Sëmundje kardiovaskulare, infarkte miokardi të përsëritura incidente vaskulare cerebrale, hipertension. 2. Sëmundje gastro-enterike: ulcera gastrike ose duodenale gastrit hiperklorhidrik, anoreksi. 3. Sëmundje të aparatit respirator: bronkit kronik, asëm, insuficence respiratore, kollë e shkaktuar nga tymi i duhanit, kancer të këtij aparati. 4. Sëmundje otorino-laringo-gastrike, stomakut. 5. Sëmundje të syrit: zvoglim i mprehtësisë vizive. 6. Tymi i duhanit shkakton bronkite kronike, kancer të mushkërive, kardiopati ishemike si dhe shqetësime në sistemin e qarkullimit të gjakut.
 • 10. Duke menduar problemet e drogës, mendojmë edhe një hidhërim mjaft të madh i cili vjen si rrjedhojë që shoqëria nuk lufton për të mirën por kënaqet me fatkeqësitë duke admiruar të keqen. Duhet të jemi të bindur se vetem beteja kundër drogës kurrë nuk është e humbur. Droga con të riun në vartësi, duke e burgosur atë e duke e shkëputur nga marrëdhëniet familjare dhe nga jeta shoqërore dhe e përcjell dita ditës atë në vdekjen e ngadaletë. Droga është një keqe që sjell dëmtime nga ana fizike, psikologjike, shpirtërore, familjare dhe shoqërore!
 • 11. Si t’i themi JO drogës?  Rrugëdaljet për një shoqëri që i thotë “jo” drogave janë të gjitha ato mënyra që sensibilizojnë rininë tonë, duke filluar që nga fëmijët e shkollave 9- vjecare.  Projektet për adoleshentët e të rinjtë.  Kërkimi dhe krijimi i formave të reja pedagogjike duke u nisur nga shkolla, qofshin ato edhe punime në video apo projektorë.  Thirrjet për dinjitet qytetar.  Të ndihmojmë në reflektimin personal dhe shoqëror.  Të aktivizojmë rininë në politikat sociale dhe serioze  Droga është një problem shoqëror e cila ka një rrezik që vjen nga padija nga mendjelehtësia dhe nga egoizmi.
 • 12. “Shitesit e drogave jetojnë duke shitur vdekjen ndërsa narkomanët prej tyre e blejnë vdekjen”
 • 13. THUJI JO DROGËS ! JUST SAY NO TO