Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
Çfarë lloj hosti duhet të
zgjidhni për faqen tuaj?
Prezantim nga: Elvis Plaku
Hostim falas (free hosting)
• Ideal për faqe personale ose për qejf
• Ideale për të mësuar dhe përmirësuar aftësitë
• Shum...
Hostim i përbashkët (shared hosting)
• Lloji më i përhapur i paketave të hostimit
• Faqja juaj hostohet bashkë me shumë fa...
Hostim për rishitje (reseller hosting)
• Mund të hostoni një apo disa faqe brenda të njëjtës llogari
• Mund të hostoni të ...
Hostim Virtualisht Privat (virtual private server)
• Kushtojnë më lirë se ‘serverat e dedikuar’
• Ofrojnë më shumë kapacit...
Server i dedikuar (dedicated)
• Akses dhe menaxhim i plotë i serverit tuaj
• Kushton më shtrenjtë se hostet e tjera që për...
Disa lloje të tjera hostimesh
Në funksion të gjatësisë dhe synimit të këtij shkrimi, nuk po
shkruajmë më gjatë por do desh...
Ju faleminderit
Përgatiti: Elvis Plaku
Për: WebHost.al – regjistrues zyrtar për domain .al
WebHostBlog.al – blogu zyrtar
S...
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

Cfare lloj hosti duhet te zgjidhni per faqen tuaj?

Njihuni me llojet e ndryshme te paketave te hostimit qe te mund te zgjidhni hostin qe permbush me mire nevojat tuaja.

  • Soyez le premier à commenter

Cfare lloj hosti duhet te zgjidhni per faqen tuaj?

  1. 1. Çfarë lloj hosti duhet të zgjidhni për faqen tuaj? Prezantim nga: Elvis Plaku
  2. 2. Hostim falas (free hosting) • Ideal për faqe personale ose për qejf • Ideale për të mësuar dhe përmirësuar aftësitë • Shumica e shërbimeve falas ofrojnë faqosje dhe programe falas • Adresa e faqes tuaj është zakonisht një nën-domain i adresës kryesore • Shembuj: blogspot.com / wordpress.com / tumblr.com / weebly.com
  3. 3. Hostim i përbashkët (shared hosting) • Lloji më i përhapur i paketave të hostimit • Faqja juaj hostohet bashkë me shumë faqe në të njëjtin server • Lloji më i lirë i hostimeve me pagesë • Ideal për të krijuar identitetin tuaj unik (p.sh. domain-juaj.com) • I lehtë për t’u menaxhuar
  4. 4. Hostim për rishitje (reseller hosting) • Mund të hostoni një apo disa faqe brenda të njëjtës llogari • Mund të hostoni të gjitha faqet tuaja ose • Mund t’ia shisni hapësirën për faqe klientëve tuaj • Mund të mbuloni edhe kostot vjetore të hostimit të faqeve tuaja • Keni kontroll mbi të gjitha faqet që menaxhoni
  5. 5. Hostim Virtualisht Privat (virtual private server) • Kushtojnë më lirë se ‘serverat e dedikuar’ • Ofrojnë më shumë kapacitet dhe performancë për nevojat tuaja • Ofron akses më të plotë për menaxhimin e serverit dhe faqeve tuaja • Ofron mundësi më të mëdhaja konfigurimi të serverit sipas nevojave tuaja
  6. 6. Server i dedikuar (dedicated) • Akses dhe menaxhim i plotë i serverit tuaj • Kushton më shtrenjtë se hostet e tjera që përmendëm • Mund të konfigurohet plotësisht sipas nevojave tuaja • Mund të hostoni vetëm një faqe ose sa të doni sipas dëshirës • Zakonisht duhet ta menaxhoni të gjithin vetë
  7. 7. Disa lloje të tjera hostimesh Në funksion të gjatësisë dhe synimit të këtij shkrimi, nuk po shkruajmë më gjatë por do deshëm të përmendim edhe disa tipe të tjera hostesh si më poshtë: • Cloud hosting • Clustered hosting • Grid hosting • Home server
  8. 8. Ju faleminderit Përgatiti: Elvis Plaku Për: WebHost.al – regjistrues zyrtar për domain .al WebHostBlog.al – blogu zyrtar SfidaBiznesi.com – këshilla praktike biznesi Email: eplaku@gmail.com

×