LA BALENA <ul><li>Com és? </li></ul><ul><li>Té la cua horitzontal per pujar a la superfície per respirar, encara que poden...
<ul><li>Què menja? </li></ul><ul><li>Menja plàncton i </li></ul><ul><li>petits crustacis. </li></ul><ul><li>Com es reprodu...
EL DOFÍ <ul><li>Com és? </li></ul><ul><li>Els dofins són molt juganers. Mesuren d´ 1,5 a 2,5 metres de llarg i tenen un mu...
<ul><li>Què menja? </li></ul><ul><li>Peixos, calamars, gambes, crancs i pops. </li></ul><ul><li>Com es reprodueix? </li></...
L’ELEFANT <ul><li>Com és? </li></ul><ul><li>L’elefant té 4 potes que el fan anar molt ràpid; dues orelles molt grans que l...
<ul><li>Què menja? </li></ul><ul><li>Els elefants grans mengen herba, fruita, fulles, escorça dels arbres i també arrels. ...
<ul><li>On viu? </li></ul><ul><li>Els ele fants viuen a la selva d’Àsia   i a la sabana d'Àfrica. L’elefant africà és més ...
EL MUSSOL <ul><li>Com és? </li></ul><ul><li>El mussol és una au rapinyaire nocturna. Els mussols tenen ales amples, cossos...
<ul><li>Què menja? </li></ul><ul><li>Mamífers i aus de mida mitjana, petits rosegadors, insectes grans i cucs.  </li></ul>...
<ul><li>On viu? </li></ul><ul><li>Generalment el podem trobar als </li></ul><ul><li>paisatges mediterranis, prop </li></ul...
L’ ÓS POLAR <ul><li>Com és? </li></ul><ul><li>L’ós polar pesa 700 kg. Als dits tenen com unes petites ventoses que fan que...
<ul><li>Què menja? </li></ul><ul><li>L’ós polar s’alimenta de tots els animals de l’àrtic excepte guineus i llops, és carn...
<ul><li>Com es reprodueix? </li></ul><ul><li>És un animal mamífer. El període de aparellament és entre abril i maig.  Tene...
EL CÈRVOL <ul><li>Com és? </li></ul><ul><li>Tenen potes primes, peülles amb dos dits, llargs colls i tenen pèl llis o tord...
<ul><li>Com es reprodueix? </li></ul><ul><li>Són mamífers. El període de gestació de les femelles varia dels 160 dies als ...
EL POP <ul><li>Com és? </li></ul><ul><li>És un invertebrat. Els pops es caraterizen per tenir vuit braços. Els pops no ten...
<ul><li>Com es reprodueix? </li></ul><ul><li>Els mascles moren uns quants mesos després d'aparellar-se.  Un cop fertilitza...
EL CARGOL <ul><li>Com és? </li></ul><ul><li>És un animal invertebrat, amb closca espiral. Pertany al grup dels mol·luscs. ...
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

Animals cm

1 470 vues

Publié le

0 commentaire
0 j’aime
Statistiques
Remarques
  • Soyez le premier à commenter

  • Soyez le premier à aimer ceci

Aucun téléchargement
Vues
Nombre de vues
1 470
Sur SlideShare
0
Issues des intégrations
0
Intégrations
685
Actions
Partages
0
Téléchargements
2
Commentaires
0
J’aime
0
Intégrations 0
Aucune incorporation

Aucune remarque pour cette diapositive

Animals cm

  1. 1. LA BALENA <ul><li>Com és? </li></ul><ul><li>Té la cua horitzontal per pujar a la superfície per respirar, encara que poden aguantar fins una hora sota l'aigua. Són molt grans, són els animals més grossos que mai hagin viscut sobre la terra, les balenes blaves poden arribar a fer 33 metres de llarg. Les balenes tenen una boca molt grossa, tenen entre 400 i 800 dents. </li></ul>
  2. 2. <ul><li>Què menja? </li></ul><ul><li>Menja plàncton i </li></ul><ul><li>petits crustacis. </li></ul><ul><li>Com es reprodueix? </li></ul><ul><li>És un animal mamífer. </li></ul><ul><li>La gestació dura uns </li></ul><ul><li>12 mesos i s’alimenta </li></ul><ul><li>amb la llet de la mare. </li></ul><ul><li>On viu? </li></ul><ul><li>Viuen a la mar Mediterrània i </li></ul><ul><li>a l’oceà Atlàntic. </li></ul>Dalmaci Clofent 3r
  3. 3. EL DOFÍ <ul><li>Com és? </li></ul><ul><li>Els dofins són molt juganers. Mesuren d´ 1,5 a 2,5 metres de llarg i tenen un musell prim i llargarut. És un animal sociable, intel·ligent i juganer. La mandíbula té de 80 a 100 dents petites i esmolades de pocs mil·límetres. Els ulls, envoltats per una ratlla fosca, tenen la nineta en forma de cor. Els dofins per comunicar-se entre ells fan servir un so agut i característic. Tenen respiració pulmonar. </li></ul>
  4. 4. <ul><li>Què menja? </li></ul><ul><li>Peixos, calamars, gambes, crancs i pops. </li></ul><ul><li>Com es reprodueix? </li></ul><ul><li>Els dofins són mamífers, neixen de la panxa de la mare. Quan neixen són iguals que la mare, però més petits. Les cries de dofins neixen després de dotze mesos de gestació. Neixen a l’estiu. Mesuren 1 metre de longitud i pesen entre 10 i 15 quilos. Prenen llet </li></ul><ul><li>de la mare durant 18 mesos. </li></ul><ul><li>On viu? </li></ul><ul><li>Viu en grup de varies mides </li></ul><ul><li>en mars d’aigües càlides, </li></ul><ul><li>molt corrents a la Mediterrània. </li></ul>Clàudia Puig 3r
  5. 5. L’ELEFANT <ul><li>Com és? </li></ul><ul><li>L’elefant té 4 potes que el fan anar molt ràpid; dues orelles molt grans que li serveixen de ventall quan fa calor, un nas en forma de trompa que la fa servir com una mà per agafar fulles i llançar troncs, per acaronar els petits, per jugar amb altres elefants quan són joves, per beure aigua i dutxar-se, per olorar si s’acosta algú; també tenen dos ullals que li van molt bé per arrencar l’escorça dels arbres, per fer forats i per defensar-se. </li></ul>
  6. 6. <ul><li>Què menja? </li></ul><ul><li>Els elefants grans mengen herba, fruita, fulles, escorça dels arbres i també arrels. Els petits s'alimenten de llet de la mare. Per buscar el menjar caminen per la selva i la sabana tot el dia. </li></ul><ul><li>Com es reprodueix? </li></ul><ul><li>L’elefant és mamífer, neix de la panxa de la mare. Quan és el temps d’aparellar-se, l’elefant mascle s’apropa al ramat i s’aparella amb una femella. Un elefant petit creixerà dins de la panxa i al cap de 2 anys naixerà. Al poc temps de néixer ja sap caminar, el ramat es desplaça a poc a poc perquè no es cansi. </li></ul>
  7. 7. <ul><li>On viu? </li></ul><ul><li>Els ele fants viuen a la selva d’Àsia i a la sabana d'Àfrica. L’elefant africà és més gran que l’asiàtic. Té les orelles grosses, els ullals molt grans i l’esquena enfonsada. L’elefant asiàtic té les orelles més petites i l’esquena arrodonida; la femella asiàtica no té ullals. </li></ul>Teresa Oliva 3r
  8. 8. EL MUSSOL <ul><li>Com és? </li></ul><ul><li>El mussol és una au rapinyaire nocturna. Els mussols tenen ales amples, cossos lleugers i plomes excepcionalment suaus. Aquestes característiques els permeten tenir un vol molt silenciós. </li></ul><ul><li>Els grans ulls dels mussols estan dirigits cap endavant, així que han de girar tot el cap per mirar cap als costats. Aquest moviment es veu facilitat gràcies a un coll relativament llarg i flexible. </li></ul><ul><li>Pes: El mascle 2000-2700g. i la femella 2500-3200g. </li></ul><ul><li>Donat que els mussols capturen, habitualment, les seves preses a la nit, la seva oïda és especialment important. Les seves orelles estan alçades sorgides del cap. </li></ul>
  9. 9. <ul><li>Què menja? </li></ul><ul><li>Mamífers i aus de mida mitjana, petits rosegadors, insectes grans i cucs. </li></ul><ul><li>Com es reprodueix? </li></ul><ul><li>És ovípar. La femella pon 3-5 ous de color blanc, que incuba durant quatre setmanes. Les cries són capaces de volar al cap de 5 setmanes. Alguns anys cria dues vegades. </li></ul>
  10. 10. <ul><li>On viu? </li></ul><ul><li>Generalment el podem trobar als </li></ul><ul><li>paisatges mediterranis, prop </li></ul><ul><li>de les oliveres i matolls. </li></ul><ul><li>També és freqüent veure’l de </li></ul><ul><li>dia posant als pals i fils </li></ul><ul><li>elèctrics. Donada la seva </li></ul><ul><li>variabilitat viuen a tot arreu, </li></ul><ul><li>excepte les zones </li></ul><ul><li>extremament fredes dels </li></ul><ul><li>casquets polars i les </li></ul><ul><li>extremament calentes dels </li></ul><ul><li>deserts americans, africans i asiàtics. </li></ul>Judith Solé 4t
  11. 11. L’ ÓS POLAR <ul><li>Com és? </li></ul><ul><li>L’ós polar pesa 700 kg. Als dits tenen com unes petites ventoses que fan que no rellisqui sobra el gel. Les potes de són curtes amb unes urpes que estan adaptades per caminar sobre les condició ambiental de la zona àrtica i completament recobertes de pèl per tal de no relliscar per la neu. </li></ul><ul><li>El pel és llarg i espès, es va esgrogueint a mesura que van creixent. </li></ul><ul><li>A més a més, sota del seu pèl s’hi troba una capa de 10 a 15 cm que acumula a mesura que menja i l’ajuda a tenir energia i forces quan és difícil de trobar menjar. El seu pelatge dens el protegeix del fred. </li></ul>
  12. 12. <ul><li>Què menja? </li></ul><ul><li>L’ós polar s’alimenta de tots els animals de l’àrtic excepte guineus i llops, és carnívor. </li></ul><ul><li>Malgrat tot les seves preses són les cries de foques i rens (que són molt més escassos que els primers) i arriben a menjar uns 30 kg de menjar al dia. Els cadells tan sols en mengen 1 kg diari. Els óssos no prenen aigua, ja que en el seu ambient és salada i àcida, la treuen dels líquids de les seves preses. </li></ul>
  13. 13. <ul><li>Com es reprodueix? </li></ul><ul><li>És un animal mamífer. El període de aparellament és entre abril i maig. Tenen una o dues cries durant l'hivern en un refugi excavat en el gel. Les cries neixen a l'octubre. </li></ul><ul><li>On viu? </li></ul><ul><li>Viu prop del pol nord, a l’Àrtic. </li></ul>Lua Reus 3r
  14. 14. EL CÈRVOL <ul><li>Com és? </li></ul><ul><li>Tenen potes primes, peülles amb dos dits, llargs colls i tenen pèl llis o tord. </li></ul><ul><li>Què menja? </li></ul><ul><li>Mengen plantes, per tant, són herbívors. </li></ul>
  15. 15. <ul><li>Com es reprodueix? </li></ul><ul><li>Són mamífers. El període de gestació de les femelles varia dels 160 dies als 10 mesos segons l’espècie i donen llum a 1 o 2 cries a l’any (cervatells). </li></ul><ul><li>On viu? </li></ul><ul><li>Se’ls pot trobar a Europa, Àsia, a Amèrica, al nord d’Àfrica i a algunes zones àrtiques. </li></ul>Jordi de Haro 4t
  16. 16. EL POP <ul><li>Com és? </li></ul><ul><li>És un invertebrat. Els pops es caraterizen per tenir vuit braços. Els pops no tenen esquelet intern i és per això que són molt tous. El bec de la boca, similar al bec d’un lloro, és la seva part més dura. Aquesta boca és flexible i els permet passar a través d’escletxes molt estretes entre roques sutmarines, tenen una vida curta de sis mesos a cinc anys segons l’espècie. Tenen tres cors i com tots els mol·luscs, tenen brànquies. </li></ul><ul><li>Què menja? </li></ul><ul><li>És un animal nocturn, per tant, s’alimenta bàsicament de nit. És un animal carnívor, menja crancs, peixos, etc. </li></ul>
  17. 17. <ul><li>Com es reprodueix? </li></ul><ul><li>Els mascles moren uns quants mesos després d'aparellar-se. Un cop fertilitzats, pot arribar a pondre fins a 200.000 ous. Després de la posta es preocupa dels ous protegint-los dels depredadors i crea petits corrents d'aigua al seu voltant per oxigenar- los. Les larves del pop no surten fins al cap d'un mes i en tot aquest temps la femella no menja i finalment mor. És ovípar. </li></ul><ul><li>On viu? </li></ul><ul><li>El pop és un animal marí perquè </li></ul><ul><li>viu a l’aigua salada; en els mars i </li></ul><ul><li>els oceans. Normalment el trobem </li></ul><ul><li>al fons del mar o en esculls coral·lins. </li></ul>Ellie Pérez 3r
  18. 18. EL CARGOL <ul><li>Com és? </li></ul><ul><li>És un animal invertebrat, amb closca espiral. Pertany al grup dels mol·luscs. Els cargols tenen: cap, peu, closca, tentacles i boca. </li></ul><ul><li>Què menja? </li></ul><ul><li>Menja verdures i hortalisses, </li></ul><ul><li>és herbívor. </li></ul><ul><li>Com es reprodueix? </li></ul><ul><li>Són hermafrodites, produeixen </li></ul><ul><li>espermatozoides i òvuls. </li></ul><ul><li>On viu? </li></ul><ul><li>Viu al bosc en zones humides, </li></ul><ul><li>en podem trobar al camp i a l’hort. </li></ul>Òscar Puig 4t

×