Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Lojërat e fatit dhe kazinotë

1 037 vues

Publié le

Detyrë kursi në lëndën Financa Personale - LOJËRAT E FATIT DHE KAZINOTË DHE NDIKIMI I TYRE NË FINANCAT PERSONALE

Publié dans : Économie & finance
 • Soyez le premier à commenter

Lojërat e fatit dhe kazinotë

 1. 1. LOJËRAT E FATIT DHE KAZINOTË
 2. 2. Qëllimi o Informimi mbi lojërat e fatit dhe kazinotë o Informimi i ndikimit të tyre mbi financat personale o Ndikimi i tyre në të ardhurat bruto në botë
 3. 3. Përkufizimi • “Lojëra fati” janë lojëra ku pjesëmarrësve në këmbim të një shume të paguar u jepet mundësia e fitimit në para, sende apo të drejta të tjera, ku faktori fat ose ndonjë ngjarje tjetër e pasigurt, ka ndikim të drejtpërdrejtë dhe është përcaktues si në fitimin, ashtu edhe në humbjen e pjesëmarrësve në secilën lojë.
 4. 4. Sipas ligjit “Për lojërat e fatit dhe kazinotë”, kosiderohen si lojëra fati : o Bastet sportive; o Bastet për gara në pistë; o Kazino/ Kazino të vendosura në hotele me 5 yje; o Lojërat elektronike në distancë; o Resort Kazino; o Lotaria kombëtare; o Bingot televizive.
 5. 5. Sipas një informacioni zyrtar të vitit 2012 , në Shqipëri ka: o 1500 qëndra bastesh sportive o 190 kazino elektronike o 9 kompani kombëtare bingoje o 2 televizione bingoje.
 6. 6. Në një pyetësor të zhvilluar në 1000 persona, kryesisht student dhe gjimnazistë, rezultoi se :
 7. 7. Nga po i njëjti pyetësor, rezultoi se: o 32% e tyre kanë luajtur në kazino o 68% e tyre kanë luajtur në vende të tjera o 53% e tyre kanë thënë se luanin të paktën një herë në javë.
 8. 8. Efektet pozitive të lojërave të fatit o Relaksimi o Fitimi o Njohje të reja o Zhvillimi I aftësive
 9. 9. Efektet negative në financat personale: o Pakësimi i menjëhershëm i të ardhurave monetare o Humbja e pasurisë o Mosshlyerja e detyrimeve o Bllokimi i likuiditeteve o Borxhi i keq o Largimi nga puna
 10. 10. Efektet negative sociale: o Shmangia e përgjegjësive o Ndikimi në familje o Largimi nga shoqeria
 11. 11. Efektet negative psikologjike: o Varësia (ludopatia) o Stresi dhe depresioni o Vetëvrasja
 12. 12. Të ardhurat botërore nga lojërat e fatit për vitet 2003-2011, dhe të ardhurat e pritura për vitet 2012-2015
 13. 13. Të ardhurat bruto në Europë-Lindje e Mesme- Afrikë, për periudhën 2006-2011, dhë TA e parashikuara për vitet 2012-2015
 14. 14. Fakte interesante rreth lojërave të fatit dhe kazinotë: o Ruletat janë loja më e vjetër në kazino. o Jo dritare/ jo ora muri. o Muri i Madh Kinez o Drita të shndritshme përreth. o Makineria e parë slot në 1899.
 15. 15. Fakte interesante rreth lojërave të fatit dhe kazinotë: o Cmimi më i madh nga një makineri slot ka qënë 27.6mln $. o 87% e personave që jetojnë në Las Vegas merren me kumar. o Alkool falas. o Krime për të financuar vesin e tyre.
 16. 16. FUND o Evi ASLLANAJ o Fjora SAULI o Migena BELBA F309

×