Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Taller comunicació digital. Sessió 1

359 vues

Publié le

Apunts amb les idees clau de la 1a. sessió del taller de comunicació digital per a petits productors (del món agrícola) Mas Bové 05/03/2013

  • Soyez le premier à commenter

Taller comunicació digital. Sessió 1

  1. 1. Taller de comunicació digital per a petits productors Mas Bové, 5 de març de 2013
  2. 2. Tenim 4 hores per posar ordre al desordre.Avui parlarem de la Xarxa des duna prespectiva professional, i ens esforçarem per ajudar-te a construir el teu crietri propi sobre la comunicació digital professional.Aquesta sessió de treball té un objectiu principal: Ajudar-te a conèixer ràpidament una sèrie de recursos organitzats perquè puguis participar a la Xarxa en benefici de la teva feina, la teva petita empresa i dels teus guanys.
  3. 3. Ep, fem ben grossa la lletra petita! Algunes advertències que cal que tinguis en compte: 1. A la Xarxa no hi ha receptes. Hi ha bones idees, bones pràctiques que podràs adaptar al teu cas, bons exemples, però la teva participació a la Xarxa ha de ser genuïna i única. 2. A la Xarxa hi ha poques veritats rotundes i poques negacions inapel·lables. De fet per això no hi ha receptes, cal aplicar reflexió i criteri per a participar-hi amb sentit. 3. Res bo sapren en 4 hores. Avui et donarem un cúmul dinformació i tu valoraràs si tinteressa i si la pots aplicar. Fes-te teu tot allò que creguis interessant i aplica-ho al teu ritme, trigaràs setmanes i mesos a tenir un bon pla de comunicació: no passa res! 4. La tecnologia córrer molt però les persones anem al ritme de sempre. La participació a la Xarxa demana temps, paciència i constància. Al començament demana esforç i per collir cal esperar, però segurament això ja et passa amb la teva feina, veritat? Per a tu és normal.
  4. 4. I comencem bé, tenim el vent de cara! Bones notícies 1. Tens sort, a la Xarxa es parla el teu llenguatge. A la Xarxa afloren els valors de sempre: honestedad, rigor, professionalitat, respecte... són valors que tu ja coneixes i que et permetran viure-la amb naturalitat. 2. Les grans empreses volen assemblar-se cada cop més a tu. Perquè el petit productor, el pagès, és un model de valors positius per a una economia digital. Els grans han daprendre a ser com tu, per tant tu jugues amb avantatge. 3. Cada segon et passen coses que els altres volen saber. La teva rutina és novetat per a la gent, a la gent que tu busques a la Xarxa els interessa el teu dia a dia. 4. Tagrada el tracte directe i personal amb les persones? Perfecte, daixò es tracta. A la Xarxa hi ha gent, persones úniques que volen un tracte únic, personal i conscient.
  5. 5. Competències digitals per a la participació digital Un professional de la comunicació digital ha de tenir un coneixement molt profund i plural sobre tècniques, recursos i processos de comunicació en entorns digitals. Aquest no és el teu cas: tu has de saber molt del teu ofici i, si vols participar a la Xarxa en benefici de la teva activitat professional, has dadquirir algunes de les habilitats més importants. Sobretot és important que: ● Trobis un estil personal dexpressar-te. ● Interaccionis amb les altres persones, la Xarxa és bidireccional. ● Utilitzis els recuros de la Xarxa que més sadequen a la teva intenció. ● Integris la participació a la Xarxa dins de la teva feina diària. ● Planifiquis una estratègia de participació, que sigui útil per a la teva petita empresa.
  6. 6. El mapa temàticOrganitzar bé la teva feina testalviaràtemps i et permetrà aconseguir bonsresultats amb el mínim esforç possible.Aquesta és la intenció del mapa temàtic.Un mapa temàtic tajuda a triar quinssón els continguts clau de la tevaparticipació digital, tajuda a fer unallista de temes, activitats, accions imoments amb els quals pots crearcontinguts interessants per nodrir el teuperfil digital, amb un apunt al blog oamb una simple fotos o un breucomentari.Aquí tens com exemple el mapa temàticde la Cooperativa Falset Marçà.
  7. 7. La connexió entre eines i recursos digitalsXarxes socials, eines, recursos,aplicacions... nhi ha milers, cada dia senobren de nous, cada dia en tancaalgun.Per això és important triar bé on obresun perfil digital i com lintegres a la tevafeina. En essència és recomanable: ● Participar ens els entors digitals on ja hi ha la teva gent: clients, companys de gremi, col·laboradors... ● Distribuir els continguts en diferents espais, perquè no tothom és a la mateixa xarxa socials i perquè en cas que alguna de les xarxes estrenyi en excés les condicions de participació o plegui, tinguis ja alternatives per continuar amb la teva activitat digital. ● Connectar els perfils a través dels ginys i aplicacions que ja et proporcionen i que et permeten fer publicació simultània dun mateix contingut.
  8. 8. Planificació del treball per aconseguir bons resultatsAquesta és la diferència entre la participació lúdica i la participació enfocada a la comercialització.Et proposem:4. Àmbits dactuació: ● Treballar la teva identitat professional. ● Engrescar als teus clients perquè parlin de com experimenten i utilitzen els teus productes. ● Difondre, activar i reforçar les promocions, ofertes, capmanyes que fas en una temporada, en una fira... ● Focalitzar la teva atenció en fets que tajudaran a conèixer el teu client, a saber què buscar i què li pots oferir.El pla de treball tajuda a organitzar la teva participació digital en aquest quatre àmbits i a integrar-la dins el teu diaa dia.
  9. 9. I això és tot?No, això només és el començament!Ara cal que: ● Hi dediquis temps, una mica més al principi, després ho faràs amb certa facilitat. ● Trobis bons companys de viatge, gent que tajudarà a comprendre allò que tu no veus clar i gent que sinteressarà per allò que tu aportaràs. ● Visquis la xarxa des del teu tarannà i hi aboquis el saber fer i les formes que ha utilitzes en el teu dia a dia, sempre que parles amb un client, un proveïdor, un company dofici o un veï. ● Apliquis una certa sistemàtica que tajudarà a enfocar la participació digital per al bé de la teva feina i de la comercialització dels productes del teu hort.

×