Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
Noemi García, Sara Castilla,LauraSastre i Sara Hernández
1
LES ETIQUETES SOCIALS.
1. Què és una etiqueta social per tu?
2....
Noemi García, Sara Castilla,LauraSastre i Sara Hernández
2
5. Què fa que algú jutji de forma positiva o negativa?
Aquesta ...
Noemi García, Sara Castilla,LauraSastre i Sara Hernández
3
8. Creus que les etiquetes es segueixen utilitzant amb l’object...
Noemi García, Sara Castilla,LauraSastre i Sara Hernández
4
Aquestes etiquetes sovint o majoritàriament són negatives, que ...
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

Les etiquetes socials

259 vues

Publié le

Treball sociologia Batx.

Publié dans : Formation
  • Soyez le premier à commenter

  • Soyez le premier à aimer ceci

Les etiquetes socials

  1. 1. Noemi García, Sara Castilla,LauraSastre i Sara Hernández 1 LES ETIQUETES SOCIALS. 1. Què és una etiqueta social per tu? 2. Ens autoposem les etiquetes o és la gent del voltant qui les estableix? 3. Alguna vegada has jutjat a primera vista o impressió? 4. Normalment les etiquetes són positives o negatives?
  2. 2. Noemi García, Sara Castilla,LauraSastre i Sara Hernández 2 5. Què fa que algú jutji de forma positiva o negativa? Aquesta era una pregunta lliure en la qual podem destacar les següents respostes:  Els prejudicis que tingui aquest persona i la idea general de la societat.  L'aspecte de la persona, és a dir la seva imatge, si ens agrada o no.  Ens movem per imatges visuals i com a tal tenim la tendència d'identificar a la gent per com la veiem.  Quan observem els actes si s'associen a les nostres és positiu però si els actes són extravagants els associem a una cosa negativa.  Depèn del respecte i classisme que té la gent cap els altres, però en aquesta societat, se sol fer de formes negatives simplement perque un mateix se senti superior quan no es així.  L'aparença d'algú altre ho relaciona amb unes idees preconcebudes de la relació entre l'aparença i la forma de ser/pensar/actuar de les persones.  La forma de vestir, portar el cabell, piercings/tattoos i veure com es relaciona amb l'altra gent; però sense coneixer aquesta persona.  Comentem alguna cosa que ens crida l'atenció i en general, quan es tracta de persones és per criticar-les i sovint és per l'aspecte físic que dóna al seu entorn i llavors es quan es jutja negativament  La competitivitat i inseguretat fa que jutgem negativament a la resta per intentar sentir-nos millor amb nosaltres mateixos. 6. Les etiquetes les atribuïm degut a un tret físic o psicològic? 7. Què creus que t’impulsa a classificar la gent quan la coneixes?
  3. 3. Noemi García, Sara Castilla,LauraSastre i Sara Hernández 3 8. Creus que les etiquetes es segueixen utilitzant amb l’objectiu de crear por, odi o marginació a diferents grups socials? 9. Creus que quan es posa una etiqueta social a algú, influeix en la seva vida social? 10. En algun moment desapareixen? Si és que sí, quan? CONCLUSIÓ L’enquesta ha estat realitzada a persones entre 17 i 50 anys, entre les quals ha participat una educadora social i una assistent social. Personalment, els resultats que hem obtingut han sigut en algunes preguntes inesperats. Les persones prenen com a una etiqueta social, una imatge que és acceptada per la societat i una imatge que un projecta als altres. Una tercera part dels participants a l’enquesta asseguren haver posat alguna etiqueta a simple vista, de la mateixa manera que un mateix se’ls estableix, però una minoria pensa que ens les imposen.
  4. 4. Noemi García, Sara Castilla,LauraSastre i Sara Hernández 4 Aquestes etiquetes sovint o majoritàriament són negatives, que dit així acaben afectant en la vida social, com responen les persones enquestades. Però, en la pregunta 6 (les etiquetes les atribuïm degut a un tret físic o psicològic?), trobem una contradicció ja que diuen que etiquetem segons els trets psicològics i anteriorment han afirmat que etiquetaven segons a primera vista de la persona. D’aquesta manera, el que impulsa a la gent a classificar és la seva aparença, que dona lloc a poder classificar a partir de l’etiqueta a diferents grups socials o races ètniques. Finalment, aquestes etiquetes no desapareixen del tot, sinó que la persona les atribueix i d’aquesta manera comença a fer-se més madura, i/o la persona que està etiquetada deixa de ser el que li han o s’ha etiquetat.

×