medikamentet antihipertensive

Universiteti 'Aleksander Moisiu' Durres
Universiteti 'Aleksander Moisiu' Durresstudent à Universiteti 'Aleksander Moisiu' Durres
MedikamenetAnti-hipertensive,[object Object]
Anti-hipertensivet,[object Object],[object Object]
Menyra e perdorimit
Efektet anesore
kujdesi infermieror,[object Object]
Vleratnormaletetensionit arterial jane 120-80 mmHg. Kurkjovlerendryshon (ngrihet), mjeketrekomandojneperdorimin e antihipertensivevetendryshem ne varesitesimptomavetepacientit.,[object Object]
Ujla e HTA ndikon ne:,[object Object],Uljen e rreziqeve per IM me 15-20%,[object Object]
Ulja e HTA ndikon ne:,[object Object],Uljen e mundesise per Infarkt cerebral me 40%,[object Object]
Klasat e medikamenteveqemjekojne HTA,[object Object],[object Object]
Beta bllokuesit
Alfabllokuesit
Alfa dhe Beta bllokuesit e perzier
Calci-Bllokuesit
ACE-inhibitoret ,[object Object]
Disa medikamente calci-bllokues,[object Object],Felodipine,[object Object],Nifedipina,[object Object],Verapramil,[object Object],Diltiezem,[object Object]
Kur perdoren dhe efektet anesore:,[object Object],Keto medikamente perdoren si tableta per mjekimin e HTA dhe ne angina pectoris gjithashtu mund te perdoren te kombinuar me medikamente te tjera.,[object Object],Efektet anesore: skuqje te fytyres, dhimbje koke, palpitacione, vertigo, shtim te urinimit, edema ne kembe dhe hipotension. Nuk duhet dhene ne gravidance.,[object Object]
ACE- inhibitoret ose Frenuesit e Enzimes qe konverton Angiotenzinen C.,[object Object],  Keto medikamente perdoren ne mjekimin e Hipertensionit dhe te Insuficiences se zemres, gjithashtu keto medikamente perdoren ne parandalimin e Nefropative.,[object Object]
Medikamentet ,[object Object],Captopril,[object Object],Enalapril,[object Object]
Perdorimi I tyre:,[object Object],  Jepen per trajtimin e HTA vetem ose te kombinuara me diuretike. Karakteristike e ACE-inhibitoreve eshte se jepen ne tableta dhe doza vjen duke u rritur.,[object Object]
Vazodilatatoret,[object Object],  Jane medikamente qe perdoren per te mjekuar Hipertensionin si dhe Angina Pectoris. Keto veprojne mbi endotelin e eneve te gjakut. Ne pergjithesi jane vazodilatore te perzjere sepse zgjerojne dhe arteriolat dhe venulat.,[object Object]
1 sur 20

Recommandé

Farm e pergj ok par
Farm e pergj okFarm e pergj ok
Farm e pergj okMedShqip
53.7K vues154 diapositives
Hipertensioni par
Hipertensioni Hipertensioni
Hipertensioni Dani Muhaj
4.8K vues21 diapositives
Kardiotoniket par
KardiotoniketKardiotoniket
KardiotoniketLinditaSinanaj
1.2K vues23 diapositives
Infarkti akut i miokardit ndihma e shpejte par
Infarkti akut i miokardit ndihma e shpejteInfarkti akut i miokardit ndihma e shpejte
Infarkti akut i miokardit ndihma e shpejteHysni Dida
647 vues10 diapositives
Komplikacionet Postoperatore/Kujdesi Infermieror par
Komplikacionet Postoperatore/Kujdesi InfermierorKomplikacionet Postoperatore/Kujdesi Infermieror
Komplikacionet Postoperatore/Kujdesi InfermierorMatilda Gremi
8.9K vues36 diapositives
INJEKSIONET. VESHTRIM I PERGJITHESHEM par
INJEKSIONET. VESHTRIM I PERGJITHESHEMINJEKSIONET. VESHTRIM I PERGJITHESHEM
INJEKSIONET. VESHTRIM I PERGJITHESHEM#MesueseAurela Elezaj
60.1K vues10 diapositives

Contenu connexe

Tendances

Periudha preoperatore par
Periudha preoperatorePeriudha preoperatore
Periudha preoperatoreHysni Dida
1.5K vues47 diapositives
Djegiet. Ndihma e pare par
Djegiet. Ndihma e pareDjegiet. Ndihma e pare
Djegiet. Ndihma e pareHysni Dida
375 vues12 diapositives
Shoku II. Klinika. Diagnoza. Parimet e trajtimit par
Shoku II. Klinika. Diagnoza. Parimet e trajtimitShoku II. Klinika. Diagnoza. Parimet e trajtimit
Shoku II. Klinika. Diagnoza. Parimet e trajtimitHysni Dida
743 vues18 diapositives
Digoksina par
DigoksinaDigoksina
DigoksinaLinditaSinanaj
278 vues28 diapositives
Lojrat sportive. par
Lojrat sportive.Lojrat sportive.
Lojrat sportive.Exhitah Vasija
23.1K vues4 diapositives
Pastrimi, dezinfektimi e sterilizimi par
Pastrimi, dezinfektimi e sterilizimiPastrimi, dezinfektimi e sterilizimi
Pastrimi, dezinfektimi e sterilizimiFitore Fazliu
20.1K vues27 diapositives

Tendances(20)

Periudha preoperatore par Hysni Dida
Periudha preoperatorePeriudha preoperatore
Periudha preoperatore
Hysni Dida1.5K vues
Djegiet. Ndihma e pare par Hysni Dida
Djegiet. Ndihma e pareDjegiet. Ndihma e pare
Djegiet. Ndihma e pare
Hysni Dida375 vues
Shoku II. Klinika. Diagnoza. Parimet e trajtimit par Hysni Dida
Shoku II. Klinika. Diagnoza. Parimet e trajtimitShoku II. Klinika. Diagnoza. Parimet e trajtimit
Shoku II. Klinika. Diagnoza. Parimet e trajtimit
Hysni Dida743 vues
Pastrimi, dezinfektimi e sterilizimi par Fitore Fazliu
Pastrimi, dezinfektimi e sterilizimiPastrimi, dezinfektimi e sterilizimi
Pastrimi, dezinfektimi e sterilizimi
Fitore Fazliu20.1K vues
Periudha intra operatore/Anestezia par Hysni Dida
Periudha intra operatore/Anestezia Periudha intra operatore/Anestezia
Periudha intra operatore/Anestezia
Hysni Dida674 vues
MARRJA E ANALIZAVE TE GJAKUT VENOZ,ARTERIAL DHE KAPILAR.pptx par Zoja Demaj
MARRJA E ANALIZAVE TE GJAKUT VENOZ,ARTERIAL DHE KAPILAR.pptxMARRJA E ANALIZAVE TE GJAKUT VENOZ,ARTERIAL DHE KAPILAR.pptx
MARRJA E ANALIZAVE TE GJAKUT VENOZ,ARTERIAL DHE KAPILAR.pptx
Zoja Demaj2.9K vues
Struktura dhe Funksionet e Sistemit Nervor par QlirimDubova
Struktura dhe Funksionet e Sistemit NervorStruktura dhe Funksionet e Sistemit Nervor
Struktura dhe Funksionet e Sistemit Nervor
QlirimDubova7.5K vues
Triazhi pjesa teorike par Drmedicine
Triazhi pjesa teorikeTriazhi pjesa teorike
Triazhi pjesa teorike
Drmedicine10.5K vues
Droga dhe efektet e saj par Klodjan Hoxha
Droga dhe efektet e saj Droga dhe efektet e saj
Droga dhe efektet e saj
Klodjan Hoxha4.5K vues
Bazat e Elektrokardiografise par Kaakaaa
Bazat e ElektrokardiografiseBazat e Elektrokardiografise
Bazat e Elektrokardiografise
Kaakaaa10.1K vues
Kujdesi shëndetësor zbatohet duke u udhëhequr nga parimet vijuese par Shpend Beqiri
Kujdesi shëndetësor zbatohet duke u udhëhequr nga parimet vijueseKujdesi shëndetësor zbatohet duke u udhëhequr nga parimet vijuese
Kujdesi shëndetësor zbatohet duke u udhëhequr nga parimet vijuese
Shpend Beqiri2.2K vues
Emertimi dhe Klasifikimi i Barnave par Enver MUSTAFAJ
Emertimi dhe Klasifikimi i BarnaveEmertimi dhe Klasifikimi i Barnave
Emertimi dhe Klasifikimi i Barnave
Enver MUSTAFAJ28.1K vues
Oksigjenoterapia par Hysni Dida
OksigjenoterapiaOksigjenoterapia
Oksigjenoterapia
Hysni Dida3.2K vues
Sjelljet e femijeve par fatoams
Sjelljet e femijeveSjelljet e femijeve
Sjelljet e femijeve
fatoams11.8K vues

En vedette

HTA par
HTAHTA
HTAEriola Gjeka
4K vues23 diapositives
Receta Mjekesore par
Receta MjekesoreReceta Mjekesore
Receta MjekesoreKreshnik Shahini
19.7K vues8 diapositives
Hipertension Arterial par
Hipertension ArterialHipertension Arterial
Hipertension ArterialJavier
50.2K vues27 diapositives
(2012-12-12) HIPERTENSION ARTERIAL (PPT) par
(2012-12-12) HIPERTENSION ARTERIAL (PPT)(2012-12-12) HIPERTENSION ARTERIAL (PPT)
(2012-12-12) HIPERTENSION ARTERIAL (PPT)UDMAFyC SECTOR ZARAGOZA II
247.7K vues42 diapositives
HIPERTENSION ARTERIAL par
HIPERTENSION ARTERIALHIPERTENSION ARTERIAL
HIPERTENSION ARTERIALCamila De Avila
68.7K vues65 diapositives

En vedette(20)

Hipertension Arterial par Javier
Hipertension ArterialHipertension Arterial
Hipertension Arterial
Javier50.2K vues
Dhimbja e gjoksit par Drmedicine
Dhimbja e gjoksitDhimbja e gjoksit
Dhimbja e gjoksit
Drmedicine13K vues
Gastro- interna skripta viti 3 për motra medicinale par Nezhla Shabani
Gastro- interna skripta viti 3 për motra medicinaleGastro- interna skripta viti 3 për motra medicinale
Gastro- interna skripta viti 3 për motra medicinale
Nezhla Shabani816 vues
Projekt per Acidozen par Orven Bregu
Projekt per AcidozenProjekt per Acidozen
Projekt per Acidozen
Orven Bregu2.4K vues
Interpretimi elektrokardiografik i crregullimeve te rritmit par Drmedicine
Interpretimi elektrokardiografik i crregullimeve te rritmitInterpretimi elektrokardiografik i crregullimeve te rritmit
Interpretimi elektrokardiografik i crregullimeve te rritmit
Drmedicine14.6K vues
Mjeksia e urgjences vecorite par Drmedicine
Mjeksia e urgjences vecoriteMjeksia e urgjences vecorite
Mjeksia e urgjences vecorite
Drmedicine7.6K vues
Çka është Paulownia? par munjoos
Çka është Paulownia?Çka është Paulownia?
Çka është Paulownia?
munjoos2.5K vues
Angina pectoris presentation par Taher Haddad
Angina pectoris presentationAngina pectoris presentation
Angina pectoris presentation
Taher Haddad66.4K vues

medikamentet antihipertensive