Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Castillejo Saray Cròniques Vampíriques

974 vues

Publié le

Saray Castillejo analitza la col·lcció Crònicque Vampíriques publicat per l'editorial Bromera.
El treball forma part de l’assignatura “Cultura i literatura per a infants i joves en llengua catalana” del Grau de Filologia Catalana de la Universitat de València.

Publié dans : Formation
 • Soyez le premier à commenter

 • Soyez le premier à aimer ceci

Castillejo Saray Cròniques Vampíriques

 1. 1. CRÒNIQUES VAMPÍRIQUES Lisa Jane Smith Castillejo Alarcón, SarayCultura i literatura per a infants i joves en llengua catalana Universitat de València
 2. 2. Lisa Jane Smith. Ha escrit més de dos dotzenes de llibres per a un públic juvenil i adult, i barreja diversos gèneres com el terror, la ciència ficció, la fantasia i el romanç. Ha escrit tres trilogies:  The Secret Circle (1992): The Initiation, The Captive, The Power  The Forbidden Game (1994): The Hunter, The Chase, The Kill  Dark Visions Trilogy (1994-1995): The Strange Power, The Possessed, The Passion Ha escrit dos sèries:  Night World (1996-1998)  Vampire Diaries (1991-1992) Dos novel·les:  The Night of the Solstice (1987)  Heart of Valor (1990)Els personatges dels seus llibres solen ser caracteritzats per persones belles, humanes i inhumanes, la majoria joves o almenys d’aparença juvenil. Sempre solen haver-hi conflictes entre el be i el mal, la llum i la obscuritat, envoltant al personatge principal i personatges ambigus que intente seduir a la heroïna cap a l’obscuritat, acabant tornant-li cap a la llum deixant-la com una heroïna. (http://es.wikipedia.org/wiki/Lisa_Jane_Smith)
 3. 3. Cròniques Vampíriques
 4. 4. Significat del títol Cròniques Vampíriques:El terme “Cròniques” l’associem a “diari”, a contar uns fets. En anglés el títol és Vampire Diaries, diari de vampirs. N’hi ha fragments al llibre que són parts del diari d’Elena, on conta una sèrie de fets que l’han ocorregut, fets paranormals, però sobretot Stefan. Sempre es dirigeix al diari com querido diario... i la data del dia.
 5. 5. ArgumentLa xica més guapa del institut, Elena Gilbert, es quedaorfe amb una germana petita, però es queden aviure amb la seua tia Judith a Fell’s Church. El primerdia d’institut es junta amb les seues amigues,Meredith i Bonnie i juntes veuen a un nou companyde classe, el misteriós, guapo, tímid i solitari, StefanSalvatore. Amb aquest viurà un amor diferent al dequalsevol persona ja es veurà envoltada en un mónque ella desconeixia, el món dels vampirs,els homellop i les bruixes.
 6. 6. PersonatgesSèrie Novel·laElena Gilbert (Nina Dobrev) Elena GilbertStefan Salvatore (Paul Wesley) Stefan SalvatoreDamon Salvatore(Ian Somerhalder) Damon SalvatoreJeremy Gilbert(Steven R. McQueen) MargaretBonnie Bennett(Katerina Graham) BonnieCaroline Forbes(Candice Accola) Caroline ForbesMatt Donovan(Zach Roerig) Matt DonovanTyler Lockwood(Michael Trevino) Tyler LockwoodJenna Sommers(Sara Canning) JudithVicki Donovan(Kayla Ewell) Vicki BennettAlaric Saltzman(Matthew Davis) Meredith
 7. 7. Paratextos del llibre Traducció: Emma Piqué Editorial: Bromera Edició: 1 Format: 16x24 Coberta: Carles Barrios a partir d’una foto de Warner Bros Entertainment Inc. Apareixen els tres protagonistes i sempre trobarem al mig a Elena, com la heroïna i el personatge més important. El títol està en color roig simulant sang, a la ‘R’ final li cau una gota. El nom de l’autora i de la saga està en majúscules i en color blanc. Sempre juguen amb els color roig, blanc i negre.
 8. 8. Paratextos interns Dedicatòria a Judy i agraïments 264 pàgines 16 capítols sense títol Primer capítol del següent llibre “Conflicte” al final. Esquema en imatges del títols de la saga Escrit en tercera persona menys pels fragments de parts del diari de Elena que estan en primera persona, i sempre les comença amb estimat diari: Apareixen diverses retrospeccions.
 9. 9. Títols de la col·lecció en Bromera Bromera ha publicat els tres primers títols (Despertar, Conflicte i Fúria). Els llibres de L. J. Smith, anteriors a la saga Crepuscle de Stephenie Meyer, s’han consolidat com un referent de la literatura vampírica des que es va publicar per primera vegada als anys 90.
 10. 10. DiferènciesNovel·la: Sèrie:• Elena és rúbia • Elena és morena• Bonnie és blanca de pell i • Bonnie és negreta de pell i pèl-roja morena• Fell’s Church • Mystic Falls• Germana Margaret • Germà Jeremy• Tia Judith • Tia Jenna• Caroline és enemiga d’Elena • Caroline és amiga d’Elena• Stefan viu a una habitació • Stefan viu a la seua mansió d’una casa d’invitats familiar
 11. 11. D’interés• Bloc oficial de la sèrie:http://www.vampire-diaries.es/web/• Pàgines d’interès:http://sindriaimandragora.blogspot.com.es/2011/07/cr oniques-vampiriques.html• Tràiler en anglès:http://www.youtube.com/watch? v=fpJfPOp8t2o

×