Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
Formaten van de Font-bestanden
Lettertypen of lettertypen zijn bestanden die een set tekens (letters) bevatten. Deze
besta...
PostScript (Type 1)
PostScript is de eerste bestandsindeling voor lettertypen . Gemaakt door
Adobe voornamelijk voor print...
OpenType is gemaakt door Microsoft en Adobe om de volgende stap in Apple TrueType-en
PostScript-formaat van Adobe zijn. Mi...
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

Formaten van de Font-bestanden: TrueType (TTF), PostScript en OpenType (OTF)

723 vues

Publié le

Kenmerken, geschiedenis en definitie van de verschillende bestandsformaten van de verschillende lettertypen bestanden types voor besturingssystemen zoals Windows, Mac OS en Linux. TrueType-lettertypen (TTF) en OpenType PostScript (OTF) die kan worden gevonden op de websites van gratis fonts te downloaden als http://www.lettertypes.eu/ en ze hebben bijzondere kenmerken en eigenaardigheden te weten dat bestandsindeling wordt gebruikt voor elk ding dat we kunnen dienen.

Publié dans : Logiciels
  • Identifiez-vous pour voir les commentaires

Formaten van de Font-bestanden: TrueType (TTF), PostScript en OpenType (OTF)

  1. 1. Formaten van de Font-bestanden Lettertypen of lettertypen zijn bestanden die een set tekens (letters) bevatten. Deze bestanden zijn te vinden op het internet en in alle besturingssystemen eenvoudig te installeren. De bronnen staan programma's die een soort tekstverwerker gebruiken, kunnen op verschillende manieren om tekst brieven schrijven. Uitgevers zoals Microsft Word, Notepad.cc, Writebox, Writer, Simplenote, Google Docs, Evernote Web, LyX, Schrijven Monkey, Vrije tijd of Calligra Office. Andere programma's die moeten werken met teksten ook gebruik maken van lettertypen die in het besturingssysteem worden geladen. Power Point, Outlook, Photoshop en andere redacteurs moeten ook het lettertype bestanden. Wanneer u werkt met een soort van rich text, worden lettertypen gebruikt. Plaintext programma's als Windows Kladblok niet deze formaten te gebruiken, maar de meest elementaire vorm van brieven. Er zijn verschillende types van bestanden die kunnen worden gevonden op het netwerk te downloaden en installeren, kunt u verschillende formaten die soortgelijke content downloaden, zullen we uitleggen: TrueType (TTF) TrueType is de meest voorkomende formaat en het lettertype standaard ontwikkeld door Apple Computer in de jaren tachtig, na het idee van het bestandsformaat "Type 1" van Adobe. De originele formaat was gebaseerd op de taal die als PostScript. Een van de grote voordelen van TrueType naar Type 1 is het aanbieden aan de ontwikkelaar bronnen meer controle over het scherm of printer om kleinere maten, zijn brieven die worden gelezen veel beter. Ze kunnen worden gebruikt op een printer of ander uitvoerapparaat compatibel met Windows. Het is het standaard formaat in de download web fonts als http://www.lettertypes.eu/. Het is de standaard voor gebruik op computers met Windows-besturingssystemen. Het is heel gebruikelijk zijn gebruik in huishoudelijke en professionele omgevingen die uitzonderlijke printkwaliteit nodig. De bestandsindeling heeft de extensie .ttf
  2. 2. PostScript (Type 1) PostScript is de eerste bestandsindeling voor lettertypen . Gemaakt door Adobe voornamelijk voor printers . Het is een " page description language " ( PDL Page Description Language ) , gebruikt in vele oudere printers . Het begon te ontwikkelen in 1976 en vervolgens verplaatst naar Xerox PARC . De ontwikkelaar was John Warnock , die gebruikt dat het ontwikkelen van Adobe gevonden in 1982 . Dit is het originele formaat van deze bestanden en wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt . PostScript verschilde van andere basisformaten van printers die een volledige programmeertaal gebruikt om beelden een afdruk te beschrijven. Een bestand kan worden verzonden naar een laserprinter of andere hoogwaardige output device . Voor het lettertype bestanden heeft 300 DPI , dots per inch . Dit formaat wordt niet meestal te vinden op download sites , het is een meer professionele formaat, maar nog steeds gebruikt . PostScript- lettertypen zijn gladder , gedetailleerde , hoogwaardige letters , maar zijn zwaarder bestanden . Het gebruik ervan is beperkt tot formaten voor het afdrukken , vooral voor professionele kwaliteit drukken van boeken , posters en tijdschriften . Windows-besturingssystemen ondersteunen dit formaat zonder problemen , maar hun gewicht maakt ze af te raden om te gebruiken. De bestandsindeling heeft de extensie .ps Dit voorbeeld is ontleend aan Wikipedia van hoe de code in deze taal. http://nl.wikipedia.org/wiki/PostScript OpenType (OTF)
  3. 3. OpenType is gemaakt door Microsoft en Adobe om de volgende stap in Apple TrueType-en PostScript-formaat van Adobe zijn. Microsoft wilden hun eigen formaat hebben en probeerde met de lettertypen geavanceerde technologie, "GX Typografie", maar dat werkte niet en ontwikkeld TrueType Open in 1994. Geregistreerd op Adobe-technologie bijdragen aan de ontwikkeling van de Type 1-formaat. Binding van zowel geleid tot OpenType. Adobe en Microsoft verdere ontwikkeling en ondersteuning van de OpenType-formaat naar een universele open standaard formaat voor alle computers. Het Bureau van de International Standards (International Organization for Standardization, ISO) is aangenomen als een standaard formaat, maar heeft niet veralgemeend klaar, het is de tweede formaat meest gebruikt door de huidige besturingssystemen. De bestandsindeling heeft de extensie .otf Font formaten voor besturingssystemen Alle formaten zijn compatibel, lopende programma's en Microsoft Windows- besturingssystemen ondersteunen alle drie formaten. Computers met Mac- besturingssystemen, zoals Mac OS X ondersteunt ook drie formaten. Dit besturingssysteem wordt standaard geïnstalleerd Font Book programma om deze bestanden te beheren. De Linux-gebaseerde besturingssystemen ondersteunen ook formaten lettertypen, hoewel de file management systeem is anders.

×