Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

Proiectele eTwinning cale spre cunoasterea culturii europene

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Prochain SlideShare
Travel with me - prezentare
Travel with me - prezentare
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 25 Publicité

Plus De Contenu Connexe

Les utilisateurs ont également aimé (20)

Similaire à Proiectele eTwinning cale spre cunoasterea culturii europene (20)

Publicité

Plus par Grigore Gheorghita (20)

Plus récents (20)

Publicité

Proiectele eTwinning cale spre cunoasterea culturii europene

  1. 1.  Comunitatea eTwinning pentru școli oferă profesorilor din întreaga Europă ocazia de a cunoaște și exploata instrumentele de colaborare în matematică, știință și proiecte educaționale de tehnologie. De asemenea , eTwinning promovează colaborarea între școlile din Europa prin utilizarea tehnologiilor informației și comunicațiilor (TIC). Comunitatea oferă sprijin, instrumente și servicii pentru a ușura semnarea acordurilor de parteneriat pe termen scurt sau lung în orice domeniu, și, astfel, să îmbunătățească și să dezvolte bune practici și formări ale profesorilor în Europa.
  2. 2.  1. de a face noi prieteni și de rețele în Europa  2. aptitudini noi sau îmbunătățite în domeniul TIC  3. un impact pozitiv asupra abilităților și motivația de a învăța a elevilor  4. un sentiment de implicare într-o comunitate de predare internațională  5. abilități îmbunătățite de limbi străine
  3. 3.  Proiectele eTwinning se bazează pe principiile învățării prin colaborare și cooperare, și este de așteptat că aceasta va conduce la:  Schimbarea procesului de predare;  Promovarea unei comunicări interculturale eficiente, bazată pe transnaționale de colaborare,lucru în echipă;  Îmbunătățirea competențelor de comunicare în limbi străine;  Consolidarea cunoașterii lingvistice și culturale;  Creșterea motivației elevilor și profesorilor să folosească și să învețe alte limbi.
  4. 4. Obiective: • a încuraja elevii să colaboreze, să se cunoască reciproc, să-și cunoască orașele și țările și, sperăm, să devină prieteni. Activitați: Prezentarea “Școala mea”; Casa și familia mea; Țările noastre de origine; hobby-uri, jocuri, timp liber; Paste Fericit! 1 Iunie. Rezultate preconizate: Elevii și profesorii parteneri vor fi conștienți de alte culturi, folosind o mascotă. Își vor îmbunătăți abilitățile și competențele.
  5. 5.  Teme: Cetățenie, Istorie, Limbi străine, Teatru, Arte si tehnologii Varsta elevilor: 4-16 Intrumente utilizate: Conferință audio, Chat, e-mail, Forum, Jurnal de proiect, MP3, software (Powerpoint, video, imagini și desene), spațiul virtual eTwinning, conferințe video, mediu virtual de învățare (comunități, clase virtuale ...),  Web
  6. 6. Ursuletul Teddy se plimba prin toata Europa, de la o școală participantă la alta. Mascota rămâne o săptămână în fiecare școală. Prima intalnire intre parteneri a fost o videoconferinta on-line, fiecare scoala pregatind un mic program de prezentare, apoi s-a lucrat un colaj, un plic- ursulet . Teddy a pornit din Turcia, din orasul Mersin, care a trimis la noi ursuletul insotit de lucrari ale copiilor, scrisori, fotografii. Când mascota a ajunsla noi, copiii i-au urat “bun venit” si a participat la orele noastre, am organizat vizita in oras si am facut fotografii, videoclipuri, slideshow-uri . Elevii au scris texte scurte, in limba engleza, pe care le-am trimis mai departe, in Polonia, apoi in Spania, Portugalia. Putem urmări călătoria mascotei pe pagina speciala de pe Facebook, și spațiul virtual eTwinning.
  7. 7. https://www.youtube.com/watch?v=s7JAH4jUby8
  8. 8. https://www.youtube.com/watch?v=cj3oRrzctcg

×