• Dia: Dissabte 15 de novembre del 2014 
• Sortida a les 7,30 des del Rial Sapi 
• 9,15h aprox.Esmorzar a Sant Ponç (Clari...
El Pantà de Sant Ponç és un embassament situat a la vall 
mitjana del riu Cardener, creat per una presa localitzada 
al mu...
El Tossal de la Creu del Codó[2] és una muntanya de 1.530 metres que és el cim més alt de 
la Serra de la Creu del Codó. E...
El Port del Comte és una estació d'esquí alpí que duu el nom de la Serra del Port 
del Comte, on es troba, exactament al v...
SANT LLORENÇ DE MORUNYS
Les Guineus a Sant Llorenç de Morunys i la Vall de Lord
Les Guineus a Sant Llorenç de Morunys i la Vall de Lord
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

Les Guineus a Sant Llorenç de Morunys i la Vall de Lord

193 vues

Publié le

Excursió

Publié dans : Voyages
  • Soyez le premier à commenter

  • Soyez le premier à aimer ceci

Les Guineus a Sant Llorenç de Morunys i la Vall de Lord

  1. 1. • Dia: Dissabte 15 de novembre del 2014 • Sortida a les 7,30 des del Rial Sapi • 9,15h aprox.Esmorzar a Sant Ponç (Clariana de Cardener) al costat del pantà. • 10,15h aprox. Anem cap a Sant Llorenç de Morunys on visitarem el poble, l’esglèsia i saludarem els Piteus que és el gentilici dels vilatans.Ens han assegurat que en el poble es pot comprar cerveses Guineus • 12,15h aprox.Excursió al Tossal de la Creu del Codó per veure les magnífiques vistes de la Vall de Lord. Caminarem uns 15’ per anar i el mateix per tornar al cotxe. • 13,30h aprox. Anirem a dinar al Port del Comte a les 14h aprox. Després de dinar anirem amb el cotxe a visitar les Fonts del Cardener ( aparcarem els cotxes i caminarem durant 5’ per arribar-hi) • A les 18h Copa de cava a casa del Manel i la Roser i a les 19 cantarem el cant dels adèus per tornar cap a casa. Arribada prevista a les 21h
  2. 2. El Pantà de Sant Ponç és un embassament situat a la vall mitjana del riu Cardener, creat per una presa localitzada al municipi de Clariana de Cardener, que s'estén pels termes de Clariana de Cardener, Olius i Navès, a la comarca del Solsonès, no lluny del límit amb la del Bages. Forma part del conjunt d'embassaments de la conca del riu Llobregat. Vista panoràmica del pantà amb Montserrat al fons Fou construït entre els anys 1949 i 1954. S'ha aprofitat el congost format pel Cardener a l'indret de l'ermita de Sant Ponç (Clariana de Cardener) per a la construcció del pantà damunt plataformes estructurals profundament entallades pels cursos d'aigua. Amb una presa de 59,5 metres d'alçada i una longitud de coronació de 311 metres, té una capacitat de 24,4 hm³, una llargada de 5,8 km i la superfície total de l'embassament és de 144,5 ha.
  3. 3. El Tossal de la Creu del Codó[2] és una muntanya de 1.530 metres que és el cim més alt de la Serra de la Creu del Codó. Es troba al municipi de Guixersa la comarca del Solsonès. És una mola de roca calcària d'uns 500 m. de longitud en direcció oest-est amb cingleres que assoleixen un desnivell màxim de 50 metres als vessants sud i est i un pendent pronunciat (per bé que no encinglerat) cobert de bosc de pins al vessant nord. El vessant oest, de pendent molt més suau, és recorregut pel camí que comunica el tossal fins a Coll de Jou, camí que permet accedir amb cotxe fins a una àrea de picnic que s'ha instal·lat al peu del tossal. Aquest camí, per bé que tallat al trànsit de cotxes, mena fins a l'extrem oriental del tossal on hi ha un mirador sobre la Vall de Lord amb una taula amb un plànol de la contrada fet amb rajoles de ceràmica i un màstil on cada any l'11 de setembre s'hi penja una bandera catalana.
  4. 4. El Port del Comte és una estació d'esquí alpí que duu el nom de la Serra del Port del Comte, on es troba, exactament al vessant nord de la Serra del Querol així com als voltants del Tossal d'Estivella, hi ha implantada una estació d'esquí.
  5. 5. SANT LLORENÇ DE MORUNYS

×