Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

2013 10 10 ebu

373 vues

Publié le

izovator / EBU Cross Care Cafe 10 oktober 2013

 • Soyez le premier à commenter

 • Soyez le premier à aimer ceci

2013 10 10 ebu

 1. 1. 600 jaar welzijnszorg in hartje Utrecht
 2. 2. Het ontwikkelen van het horecaconcept: een lange zoektocht 2007: Diakonessenhuis kookte
 3. 3. Het horecaconcept: een lange zoektocht • 2007/2008: voorbereiden renovatie • 2007: strategisch plan: niet alleen verzorgings- en verpleeghuis, maar ook een huis voor de wijk • 2008: start aanvraag horecavergunning • 2008: start Albron • 2009: start renovatie
 4. 4. Het horecaconcept: een lange zoektocht 2011: Albron stopt, we koken zelf 2011: HUIS IN DE WIJK
 5. 5. BEHOUDEN EN BEHOEDEN VAN AUTONOMIE 2013:HUIS VAN WIJK 2011:HUIS IN DEDE WIJK SOCIALE CONTACTEN EN GESTRUCTUREERDE AFWISSELING PASSENDE LEVENSWIJZE EN LEVENSHOUDING REDUCEREN EN ACCEPTEREN ANTICIPEREN BIEDEN VAN VEILIGHEID
 6. 6. BEHOUDEN EN BEHOEDEN VAN AUTONOMIE - Informatie, bemiddeling en ondersteuning in De Smederij - Dagopvang als het thuis (even) niet meer gaat - Flexibel en tijdelijk wonen in een zorghotel - “Verzorgd wonen” in serviceappartementen - “Beschermd wonen” kleinschalige groepswonen - Huiscode naleven die vertrouwd geaccepteerd thuis voelen bevordert  Gastvrijheid  onze kernwaarden uitgewerkt - Delen van ervaring – life events Informatie & advies Geestelijke ondersteuning Praten – lezen – zwijgen – discussie Accepteren Overlijden Rouwverwerking ZELFBESCHIKKING - In&Doe voor kleinschalige groepswoningen - Uit&Doe voor binnenstadbewoners - Vrijwilligerswerk - Ontmoeten, eten en vieren in Brasserie en zalen SOCIALE CONTACTEN EN GESTRUCTUREERDE AFWISSELING - Fitheid – Bewegen - Hulpmiddelen (schoeisel, bril, gebit, gehoor, figuur, etc.) - Aanraken – massages – lichttherapie - Schoonheid en uiterlijke verzorging - Voeding – dieet – gewicht (gezond, gebalanceerd) - Kleding - Tai chi – Yoga – Meditatie PASSENDE LEVENSWIJZE EN LEVENSHOUDING REDUCEREN EN ACCEPTEREN ANTICIPEREN BIEDEN VAN VEILIGHEID
 7. 7. Het horecaconcept: een lange zoektocht • Omgevingsvergunning en horecavergunning • Btw-administratie opgezet binnen stichting MAAR: • Visie op eten ontbrak • Politieke ontwikkeling zet budget ouderenzorg onder druk • Voedingsconcept is te duur; er moet geld bij • Zorg-Ondernemen is moeilijk • Hoe proef ik het ‘Bartholomeus Gasthuis op mijn bord?’
 8. 8. Verrassend, Verfrissend, Verleden • Vroeger bepaalde de natuur wat er op tafel stond; koken met het seizoen • Vergeten gerechten in een hedendaagse jas • Dicht bij huis, zoveel mogelijk vers • Wat de pot schaft; voor (alle soorten) bewoners en bezoekers hetzelfde (weinig derf, meer kwaliteit) • Behouden van smaak, kleur en vitaminen • Beperkt zoutgebruik • Afwisselen van texturen zover kaakspieren en het gebit dat toelaten • 600 jaar historie, ook op het bord Eten is beleven
 9. 9. 4 cycli: lente, zomer, herfst, winter + vegetarisch + Bartholomaeï maandmenu
 10. 10. Samen de maaltijd bereiden
 11. 11. Rondleidingen Zalen & banquetting
 12. 12. sociaal ondernemen
 13. 13. Meer dan 600 jaar geborgenheid

×