Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Zoeken met google

Nascholing in het kader van het Comeniusproject experts academy

 • Soyez le premier à commenter

 • Soyez le premier à aimer ceci

Zoeken met google

 1. 1. Creatief met ICT – Inge De Cleyn Tips & tricks
 2. 2. Creatief met ICT – Inge De Cleyn Google chrome = Google vriendelijk Google chrome is een goede internetbrowser. Niet alleen Google toepassingen, maar ook andere websites werken hierin vaker zonder ‘nevenwerkingen’.
 3. 3. Creatief met ICT – Inge De Cleyn Zoekvak ≠ adresbalk … Of toch? Een adres van een website tik je in de adresbalk. Een zoekopdracht tik je in het zoekvak. In chrome kan je ook zoeken via de adresbalk.
 4. 4. Creatief met ICT – Inge De Cleyn Google als rekenmachine! Google rekent voor jou! Zelfs ingewikkelde berekeningen kan je ingeven in het zoekvak.
 5. 5. Creatief met ICT – Inge De Cleyn Gebruik aanhalingstekens Zet je zoekopdracht tussen aanhalingstekens. Google gaat dan op zoek naar jouw letterlijke zoekvraag.
 6. 6. Creatief met ICT – Inge De Cleyn Google als documentenzoeker Om een document te zoeken, vul je de zoekopdracht aan met het woord ‘filetype:’ en het documenttype.
 7. 7. Creatief met ICT – Inge De Cleyn Geavanceerd afbeeldingen zoeken Gebruik de zoekhulpmiddelen bij het zoeken naar afbeeldingen. Je kan zoeken naar een bepaald type afbeelding of afbeeldingen van een bepaalde kleur of grootte.
 8. 8. Creatief met ICT – Inge De Cleyn Een bepaalde site doorzoeken Google helpt je om op één bepaalde site informatie terug te vinden die je niet dadelijk ziet. Voeg hiervoor de term ‘site:’ toe aan je zoekopdracht.
 9. 9. Creatief met ICT – Inge De Cleyn Google als weerman/vrouw … Het weerbericht op je vakantieverblijf zoek je eenvoudig op door het woord ‘weer’ te tikken met de naam van de locatie erachter.
 10. 10. Creatief met ICT – Inge De Cleyn Google brengt alles in kaart! Zoek je de kaart van een bepaalde plaats, dan tik je de plaatsnaam in met het woord ‘kaart’ erachter. Je kan de kaart beter bekijken door erop te klikken.
 11. 11. Creatief met ICT – Inge De Cleyn Google vindt terug wat kwijt was. Krijg je bij het klikken op een zoekresultaat de melding ‘page not found’? Google houdt een kopie bij van de site. Die vind je terug via ‘in cache’.
 12. 12. Creatief met ICT – Inge De Cleyn Meer over zoeken met Google…

×