Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Prezentarea Solar Grup

1 545 vues

Publié le

Prezentarea Solar Grup - specialisti in energie regenerabila: parcuri fotovoltaice, cladiri independente energetic, autorizatii / avize / licente, proiectare, consultanta, lucrari la cheie.

Publié dans : Business
 • Soyez le premier à commenter

Prezentarea Solar Grup

 1. 1. PREZENTAREA GRUPULUI
 2. 2. DE CE MERITĂ SĂ CITEȘTI ACEASTĂ PREZENTARE• Pentru că nu va dura mai mult de 5 minute (pe ceas).• Pentru că vă poate face cunoștință cu un nou partener de afaceri.• Pentru că s-ar putea să vă intereseze să aveți o pensie solară.• Pentru că poate fi primul pas spre a avea factură zero la energia electrică și termică.• Pentru că vă poate ajuta să lăsați moștenire copiilor dvs. aer curat și cele 4 anotimpuri.
 3. 3. CINE SUNTEM CU CE NE OCUPĂM DOMENII DE ACTIVITATE • Productie de energie • Centrale fotovoltaice (peste 100 Kw) • Sisteme fotovoltaice rezidențiale (sub 100 Kw) • Furnizare / exploatare energetica • Clădiri autonome energetic • Eficientizări energetice SERVICII OFERITE • Consultanță • Proiectare • Management de proiect • Furnizare de echipamente și tehnologii • Avize / Licențe / Autorizații • Proiecte la cheie
 4. 4. CU CE NE OCUPĂM
 5. 5. CENTRALE FOTOVOLTAICE (PESTE 100KW)Centralele fotovoltaice sunt în acest moment una dintre cele mai rentabile şi sigure investiţii. Rata brută a rentabilităţiiunui astfel de “parc” poate varia între 12% şi 21% pe an.Mai jos puteţi vedea un grafic care reflectă amortizarea şi generarea de venituri pentru un parc de 2,5MW ce a necesitat oinvestiţie de 4 milioane de euro.
 6. 6. CENTRALE FOTOVOLTAICE (PESTE 100KW)Renatbilitatea centralelor fotovoltaice depinde de:a) venituri / beneficii.b) costurile de realizare.c) de nivelul cheltuielilor opreaţionale.A) Veniturile / Beneficiile provin din trei surse:• vânzarea efectivă de energie.• tranzacţionarea de Certificate Verzi pe bursa specializată.• energia produsă poate fi utilizată spre consum propriu, caz în care costurile pot fi diminuate sau eliminate complet.B) Costurile de realizare sunt între 1,3 şi 2,1 Euro / Watt. Variaţia de cost este dată de calitatea echipamentelor, soluţiatehnică aleasă, forma şi tipul terenului, distanţa la care este situat faţă de o linie de electricitate, amplasarea terenului faţă depunctele cardinale, costurile de racordare la sistemul energetic naţional, etc.C) Nivelul cheltuielilor opraţionale este între 3% şi 10% din venitul anual şi cuprind: pază, mentenanţa echipamentelor şi aterenului, monitorizarea sistemului, etc.Perioada de executare a unui astfel de investiţii este variabilă între 2 şi 6 luni în funcţie de tip, locație şi condiţiile meteo.Acest tip de investiţie este oportună şi din primsa faptului că România se bucură de un grad de radiaţie solară foarte bunpentru producţia de energie electrică.
 7. 7. CENTRALE FOTOVOLTAICE (PESTE 100KW)
 8. 8. SISTEME FOTOVOLTAICE REZIDENȚIALE (SUB 100KW)Sistemele rezidenţiale pot fi de 3 tipuri:On-grid – sistem care debitează energia în sistemul energetic naţional.Off-grid – sistem care acumulează energia şi o foloseşte local.Mixt – sistem care şi debitează energia în sistemul naţional dar, la alegere o poate şi înmagazina şi folosi local.
 9. 9. SISTEME FOTOVOLTAICE REZIDENȚIALE (SUB 100KW)Sisteme On-gridPot fi privite ca o investiţie de mare rentabilitate şi siguranţă pe termen lung. Beneficiarul se poate raporta la ele ca la o“pensie solară” întrucât sistemele fotovoltaice cu debitare în reţea pot genera venituri semnificative pe termen lung.Exemplu: cu o investiţie de 20.000 – 25.000 Euro , sistemul poate produce o rentă / pensie anuală între 5.000 şi 6.800 Euro.Durata de viaţă a investiţiei este între 20 şi 30 de ani.
 10. 10. SISTEME FOTOVOLTAICE REZIDENȚIALE (SUB 100KW)Sisteme MixteCombină eficienţa economică tipică sistemelor On-Grid cu siguranţa sistemelor Off-Grid, sistemele On-Grid neputând fifolosite ca sursă altrenativă de alimentare.Sistemele Off-Grid şi cele Mixte pot avea în componenţa lor, pe lângă panourile fotovoltaice şi turbine eoliene. Astfel semăreşte semnificativ eficienţa tehnică a sistemului.
 11. 11. SISTEME FOTOVOLTAICE REZIDENȚIALE (SUB 100KW)Sisteme Off-GridSunt investiţii potrivite pentru zonele în care lipseşte / este la mare departare reţeaua naţională de distribuţie a energiei.Rentabilitatea economică este justificată la distanţe mai mari de 1KM faţă de cea mai apropiată linie de distribuţie a energieisau în cazul necesităţii stringente de sursă de energie de back-up.Cei mai des întâlniţi beneficiari ai acestor sisteme sunt: casele de vacanţă de la munte, fermele, locuinţele din Deltă, locaţiilede Salvamont, etc.Ca sisteme de back-up, ele funcţionează foarte bine în zone în care reţeaua de distribuţie funcţionează instabil (fie din motivemeteo, fie geografice) sau în locaţii în care lipsa sau întreruperea energiei electrice poate genera pagube.
 12. 12. CLĂDIRI AUTONOME ENERGETICClădirile autonome energetic şi / sau de mare eficienţă energetică pe lângă avantajele dpdv al confortului adusebeneficiarului, întrunesc automat şi normativele europene care intră în viguare începând cu anul 2013.Aceste normative se referă la:• obligativitatea unei componente de eficienţă energetică a clădirii.• obligativitatea utilizării energiilor regenerabile pentru respectiva clădire.O clădire care întruneşte aceste normative are consumul energetic între 15 şi 40 Kwh / metru pătrat / an, adicăaproximativde 10 ori mai mic decât o clădire “normală”. Şi, tot pentru întrunirea normativelor, aceste clădiritrebuie să îşi producăminim 20% din energia necesară funcţionării.Preţul unei clădiri autonome energetic este cu aproximativ 30% mai mare decât preţul unei clădiri identice, fărătehnologiile care o fac autonomă. Aceste procente sunt valabile pentru clădirile care sunt gândite încă din faza de proiectedrept clădiri autonome energetic.
 13. 13. CLĂDIRI AUTONOME ENERGETIC
 14. 14. EFICIENTIZĂRI ENERGETICEEficientizările energetice se pot realiza fie în faza iniţială (de proiectare), fie într-o fază ulterioară, când vrem să minimizămcosturile de utilizare ale unei investiţii – fie ea clădire, proces tehnologic sau activităţi diverse.De-a lungul timpului Inoveco Energy a realizat următoarele genuri de eficientizări energetice:1) Reducerea energiei termice prin:izolarea foarte bună a întregii anvelope a clădiriifolosirea de sisteme de ventilaţie cu recuperare de căldurăutilizarea de pompe de căldură (geotermale) în locul centralelor clasiceautomatizarea proceselor de climatizare şi ventilaţie2) Reducerea consumului de energie electrică:înlocuirea surselor de iluminat clasice cu surse LEDutilizarea de echipamente din clasa energetică Areducerea componentelor reactive ale diverşilor consumatori existenţi
 15. 15. SERVICII OFERITE
 16. 16. CONSULTANȚĂÎn opinia noastră, orice inițiativă de a investi în energie solară trebuie să înceapă cu un proces de consultanță. Experiențanoastră din ultimii 10 ani ne-a demonstrat că investitorii și clienții care sar peste acest proces, ajung de cele mai multeori să piardă bani.Fie că plătesc mai mult pe niște soluții care nu le sunt utile, sau din contră aleg soluții subdimensionate, fie că nu prevăddiferite cheltuieli de mentenanță / exploatare, fie că aleg furnizori necorespunzători, fie că nu iau în calcul partea de legislație,rezultatul este aproape mereu același: pierderea de bani, timp și nervi.Pentru noi, procesul de consultanță este esențial pentru că în cadrul lui se întâmplă următoarele lucruri:• înțelegem și clarificăm intenția și dorințele clientului / investitorului.• calibrăm resursele de care dispune cu investiția pe care va fi nevoit să o facă.• plasam investiția în tabloul legislativ al momentului și găsim soluțiile de implementare.• facem recomandările de furnizori personalizaţi la specificul investiției și la resursele clientului.• îi explicăm acestuia etapele, calendarul de executare al investiției și costurile aferente fiecărei etape.
 17. 17. PROIECTAREProiectarea, alături de consultanţă, este foarte importantă pentru buna desfăşurare a unei investiţii. Absenţa ei sau realizareaacestei etape cu superficialitatea poate duce la serioase pagube.În momentul în care începe proiectarea, se cunosc deja variabilele de intrare (dorința clientului, resurse, calendar,echipamente, etc.) și pe baza lor se realizează proiectul.Acesta urmează să fie utilizat apoi în procesele de construcție și avizare.
 18. 18. FURNIZAREA DE ECHIPAMENTE ȘI TEHNOLOGIIÎn ultimii 10 ani de activitate am legat relații cu majoritatea furnizorilor din industria energiei solare:
 19. 19. MANAGEMENT DE PROIECTManagementul de proiect presupune, în viziunea noastră, buna implementare a unui proiect ținând cont de resursele,calendarul și modul de operare agreat împreună cu clientul / investitorul.Cu peste 10 ani de experiență în dezvoltarea și gestionarea proiectelor de energie solară, Inoveco Energy asigurăservicii de management de proiect pentru urămătoarele categorii de lucări:•Parcuri (sau centrale) fotovoltaice de peste 100 kW - Exemplu: Parc fotovoltaic de 1MW•Sisteme fotovoltaice rezidențiale (sub 100 kW) – Exemplu: Sistem rezidențial mixt•Iluminat economic (LED) – Exemplu: Iluminat fotovoltaic cu LED•Clădiri autonome energetic – Exemplu: Casa Inoveco•Eficientizări energetice
 20. 20. PROIECTE / LUCRĂRI LA CHEIEProiectele și lucrările la cheie sunt acele proiecte sau lucrări în care Inoveco Energy sau partenerii săi din Solar Grup executătoate etapele proiectului:• consultanță• avizare / autorizare / licențiere• proiectare• furnizare de echipamente și tehnologii• management de proiectÎn cazul acestui tip de colaborare există o serie de beneficii semnificative pentru clienți / investitori:• se poate oferi prețul cel mai mic pentru toate etapele proiectului.• timpul de execuție se reduce semnificativ deoarce nu mai este necesara coordonarea cu furnizori terți.• se poate oferi garanție pentru întreaga lucrare, nu doar pentru părți din execuția ei.
 21. 21. CE AM REALIZAT PÂNĂ ACUM• proiecte realizate în România, Germania și Austria.• proiectarea și dezvoltarea primei case pasive, 100% independentă energetic din România (2009).• peste 1,5 Mw puși în funcțiune cu licență + 19 Mw în construcție, doar în România.• servisarea clienților inclusiv cu managementul și exploatarea parcurilor realizate.
 22. 22. VĂ MULȚUMIM! HAIDEȚI SĂ NE CUNOAȘTEMLiviu Olteanu Christian HagmannMembru Fondator Membru Fondatorwww.solargrup.ro www.solargrup.rol.olteanu@solargrup.ro c.hagmann@solargrup.ro0786.283.071 0732.000.003

×