Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
SOCIALIDEASBLOG.COM
Развој на промотивна кампања
1. Интерна и екстерна анализа
2. Поставување на цели
3. Одбирање на комуникациски канали
4. Д...
Анализа
Интерна
Екстерна
Состојба на „пазарот“
http://mk.socialnumbers.com/
Поставување на цели
Реални
Конкретни
Мерливи
Етапни
Таргетирање
Со кого разговараме?
Како зборуваме?
Како можеме да се
поврземе?
Персони!
Одбирање на комуникациски канали
Зошто? ● Како? ● Колку?
• Јасна
• Привлечна
• Поттикнувачка
Дефинирање на пораката
Дефинирање на активности
Поставување на временска рамка за извршување +
доделување на улоги и одговорности
https://app.asana.com
Евалуација
DON’Ts
„На тепка“
„Тоа го сакаат“
„Не ни треба...“
TIPS & TRICKS
Ова НЕ е билборд.
1 > 20
Изгледот Е битен.
Содржината е најбитна.
Содржина
Содржина
Добро утро! Ви посакуваме убав ден и работна недела! Среќен петок, имајте убав викенд!
Среда е среќен ден...
Неде...
Timing
Комуникација со публика
https://www.facebook.com/Bodyform/posts/10151186887359324
http://www.youtube.com/watch?v=qK6n7LCS2...
Комуникација
За инспирација...
Инспирација
http://www.socialideasblog.com/2011/02/25/soblecijaprekutwitter/
Инспирација
http://www.socialideasblog.com/2012/01/06/twitter-username-tetovaza-na-olimpiec/
Инспирација
http://www.socialideasblog.com/2011/11/06/umetnik-crta-portreti-preku-twitter/
Вие сте на ред...
Socialideasblog.com
Iva Dujak
@notsocialmedia
Развој на кампања за социјални медиуми
Развој на кампања за социјални медиуми
Развој на кампања за социјални медиуми
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

Развој на кампања за социјални медиуми

1 074 vues

Publié le

Презентација која ја одржав за студентите на American College. Идејата беше да се запознаат со основните чекори на развој на онлајн кампања низ теоретски дел и примери.

Publié dans : Marketing
 • If you need your papers to be written and if you are not that kind of person who likes to do researches and analyze something - you should definitely contact these guys! They are awesome ⇒⇒⇒WRITE-MY-PAPER.net ⇐⇐⇐
     Répondre 
  Voulez-vous vraiment ?  Oui  Non
  Votre message apparaîtra ici
 • Was a little hesitant about using ⇒⇒⇒WRITE-MY-PAPER.net ⇐⇐⇐ at first, but am very happy that I did. The writer was able to write my paper by the deadline and it was very well written. So guys don’t hesitate to use it.
     Répondre 
  Voulez-vous vraiment ?  Oui  Non
  Votre message apparaîtra ici

Развој на кампања за социјални медиуми

 1. 1. SOCIALIDEASBLOG.COM
 2. 2. Развој на промотивна кампања 1. Интерна и екстерна анализа 2. Поставување на цели 3. Одбирање на комуникациски канали 4. Дефинирање на активности 5. Поставување на временска рамка за извршување 6. Доделување на улоги и одговорности за имплементација 7. Евалуација
 3. 3. Анализа Интерна Екстерна Состојба на „пазарот“
 4. 4. http://mk.socialnumbers.com/
 5. 5. Поставување на цели Реални Конкретни Мерливи Етапни
 6. 6. Таргетирање Со кого разговараме? Како зборуваме? Како можеме да се поврземе?
 7. 7. Персони!
 8. 8. Одбирање на комуникациски канали Зошто? ● Како? ● Колку?
 9. 9. • Јасна • Привлечна • Поттикнувачка Дефинирање на пораката
 10. 10. Дефинирање на активности
 11. 11. Поставување на временска рамка за извршување + доделување на улоги и одговорности https://app.asana.com
 12. 12. Евалуација
 13. 13. DON’Ts „На тепка“ „Тоа го сакаат“ „Не ни треба...“
 14. 14. TIPS & TRICKS
 15. 15. Ова НЕ е билборд.
 16. 16. 1 > 20
 17. 17. Изгледот Е битен.
 18. 18. Содржината е најбитна.
 19. 19. Содржина
 20. 20. Содржина Добро утро! Ви посакуваме убав ден и работна недела! Среќен петок, имајте убав викенд! Среда е среќен ден... Недела, ден за релаксација и уживање... https://www.facebook.com/corporatebollocks
 21. 21. Timing
 22. 22. Комуникација со публика https://www.facebook.com/Bodyform/posts/10151186887359324 http://www.youtube.com/watch?v=qK6n7LCS2fc
 23. 23. Комуникација
 24. 24. За инспирација...
 25. 25. Инспирација http://www.socialideasblog.com/2011/02/25/soblecijaprekutwitter/
 26. 26. Инспирација http://www.socialideasblog.com/2012/01/06/twitter-username-tetovaza-na-olimpiec/
 27. 27. Инспирација http://www.socialideasblog.com/2011/11/06/umetnik-crta-portreti-preku-twitter/
 28. 28. Вие сте на ред...
 29. 29. Socialideasblog.com Iva Dujak @notsocialmedia

×