Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

Sajber ajkule

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Prochain SlideShare
Jug i Sever
Jug i Sever
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 23 Publicité

Plus De Contenu Connexe

Similaire à Sajber ajkule (20)

Publicité

Sajber ajkule

 1. 1. Njihova vidljivost kako u javnom prostoru tako i na tržištu rada je marginalna. Forum mladih sa invaliditetom je kroz svoj rad otkrio niz prepreka inkluziji osoba sa invaliditetom na tržište rada.
 2. 2. Prepreke za inkluziju osoba sa invaliditetom na tržište rada uključuju: oManjak društvenog osnaživanja ove populacije za ulazak na tržište rada; oNedostatak volje poslodavaca za zapošljavanjem ove populacije; oNedostatak znanja poslodavaca i ostatka društva o specifičnosti i ranjivosti ove populacije; oČesta pojava letargije i straha kod osoba sa invaliditetom u procesu zapošljavanja; oNedovoljna transparentnost primera dobre prakse zapošljavanja osoba sa invaliditetom, kao i oNedovoljna vidljivost resursa za pomoć zapošljavanju osoba sa invaliditetom.
 3. 3. Strategija kampanje za povećanjem inkluzije osoba sa invaliditetom na tržište rada uključuje podizanje vidljivosti, i primamljivosti Portala za zapošljavanje osoba sa invaliditetom Foruma mladih sa invaliditetom. Glavni cilj kampanje sastoji se iz osnaživanja osoba sa invaliditetom da koriste Portal za zapošljavanje, kroz prikaz primera dobrih praksi korisnika koji su putem portala našli zaposlenje.
 4. 4. Kampanja za promociju Portala za zapošljavanje osoba sa invaliditetom je neočekivana, sa potpuno drugačijom obradom teme radničkih prava, sposobnosti i potencijala ove populacije. Narativ kampanje inkorporira: • Osnaživanje; • Poziv na akciju; • Pozitivizam i • Faktor iznenađenja.
 5. 5. Kampanja će putem rebrendiranog izgleda Portala, novim logotipom, osnažujućim, višeznačnim sloganom i neočekivanom video kampanjom ne samo podići vidljivost Portala za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, već ponuditi potpuno nov pogled na ulogu ove populacije na tržištu rada, ali i u društvu. Naš cilj, kao komunikatora ali i cele zajednice mora biti da osobe sa invaliditetom podsetimo da su one više od svog invaliditeta, da su stračnjaci i stručnjakinje, profesionalci i profesionalke i pre svega radno sposoban deo društva, a ova kampanja to i ističe.
 6. 6. #zagrljaj Naziv platforme “u zagrljaju”, aluzija na prihvatanje i integraciju. (boje iz logotipa FMI)
 7. 7. Kampanja će koristiti sledeće kanale komunikacije: oATL oBTL oDigitalna kampanja oGerila oInfluenseri i influenserke
 8. 8. TV kampanja Centralni deo kampanje čini video spot snimljen u saradnji sa pojednicima koji se već nalaze u mreži korisnika Portala za zapošljavanje Foruma mladih sa invaliditetom. Video spot ne iziskuje visoku produkciju i montažu, pozitivnog je i osnažujućeg karaktera, jednostavan, sa iznenađujućim faktorom i fokusom na ljudima i naraciji, iziskuje sredstva od maksimalnih 5 hiljada evra. Zarad proširenja vidljivosti Portala u svim delovima Srbije, snažno preporučujemo saradnju sa produkcijskom kućom Yubika koja video spot do 35 sekundi distribuirati putem mreže od preko 60 regionalnih i lokalnih TV stanica, za budžet do 18K eura, u periodu od 30 dana i 7 emitovanja dnevno. Listu predloženih TV stanica možete naći na linku.
 9. 9. BTL aktivnosti U cilju preciznog targetiranja radno sposobnih osoba sa invaliditetom, kampanja će uključivati i proizvodnju: Šablon za podne grafite; Lifleta za QR kodom koji vodi direktno na portal.fmi.rs, u tiražu od 2 hiljade komada. Oba ova komunikaciona sredstva biće strateški postavljena na mestima poput rampi za osobe sa invaliditetom ili parking mestima za osobe sa invaliditetom, sa ukupnim budžetom do 1 hiljadu evra.
 10. 10. Digitalna kampanja U cilju što veće vidljivosti kampanje, video spot kao i ključni vizuali biće šireni putem društvenih mreža Foruma mladih sa invaliditetom, Facebook i Instagram u trajanju od 3 meseca. Promocija ovih materijala ostvarila bi najbolje i najpreciznije rezultate putem Oglašavanja targetiranog na osobe koje prate stranicu Foruma, i njihove prijatelje, uzimajuči u obzir da specifično targetiranje osoba sa invaliditetom nije moguće.
 11. 11. Digitalna kampanja Putem minimalnih sredstava od sveukupno 300 evra, kampanja može dopreti do čak 20 hiljada osoba sa invaliditetom u periodu od 3 meseca, ili osoba koje su u bliskom kontaktu sa ovom populacijom. Važan deo digitalne kampanje takođe uključuje i snažnu preporuku za linkovanjem portal.fmi.rs u opisu Instagram profila Foruma mladih sa invaliditetom.
 12. 12. Gerila U cilju najveće moguće vidljivosti i prepoznatljivosti portal.fmi.rs, kao i slogana kampanje koja će se voditi oko portala, predlažemo proizvodnju 1000 Gerila postera, za čiju bi izradu i montažu bilo potrebno do 2 hiljade evra.
 13. 13. Kampanja sa influenserima i influenserkama U skladu sa sveukupnim pristupom kampanje koji se služi primerima dobre prakse, influenseri i influenserke, poznati u zajednici po zalaganju za, osnaživanju i obrađivanju pitanja osoba sa invaliditetom na tržištu rada biće pozvani da, na volonterskoj osnovi učestvuju u kampanji za promociju portal.fmi.rs, u periodu od mesec dana po lansiranju kampanje. Pošto bi influenseri učestvovali na volonterskoj bazi, ovaj kanal komunikacije neće imati troškove.
 14. 14. Kampanja sa influenserima i influenserkama Predlažemo: o Aleksandra Saša Simović: https://www.instagram.com/sashasimovic/?hl=en o Lana Nikolić: https://www.instagram.com/lanushhh/ o Milica Knežević: https://www.instagram.com/milica_knezevic o Milica Veljković: https://www.instagram.com/whimsicalwheel o Ena Kapetanović: https://www.instagram.com/elysian_ena o Slaviša Savić: https://www.instagram.com/jos_uvek_vozim/

×