Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Les drogues

276 vues

Publié le

Publié dans : Formation, Voyages
  • Soyez le premier à commenter

  • Soyez le premier à aimer ceci

Les drogues

  1. 1. Les drogues Una droga és una substància que s'introdueix a l'organisme humà per diferents procediments, que pot modificar temporalment la percepció o el sistema nerviós d'una persona i que pot crear addició.
  2. 2. Geoeconomia La producció, tràfic, comerç i consum de drogues massius van entrar a la seva forma moderna al segle XX, i des d'aleshores han servit entre d'altres coses per reenfortir la polaritat entre els molt rics i els molt pobres a escala mundial. Un canvi important és que, si bé els països en vies de desenvolupament són els que cultiven plantes que serveixen per produir drogues, ara a més són els majors consumidors. Els països rics es dediquen al negoci i exportació; les classes baixes, al consum.
  3. 3.      Símptomes de les drogues Com actuen les drogues? A mesura que es consumeixen, es produeixen els tres fenòmens  que adverteixen de l'addicció:   -La dependència: definida com la necessitat de consumir la  substància, que és valorada com el més importat per a la vida  de la persona afectada. -La tolerància: definida com la necessitat de ingerir cada  vegada major dosi de la droga, perquè aquesta produeixi els  efectes desitjats. -L'addicció: És la necessitat de consumir droga perquè la  persona pugui trobar-se física i psicològicament bé. La intensitat  de l'addicció depèn del tipus de droga.    katarina nikolic
  4. 4. Causes -La recerca del plaer: alcohol, tabac, al·lucinògens, drogues  psicodèliques, etc. -La recerca de major creativitat: Al segle XIX alguns escriptors  eren consumidors d'opi (Edgar Allan Poe, Baudelaire, Samuel  Taylor Coleridge, etc.) o d'altres drogues. -Fugida de problemes personals: Les persones dels països  més industrialitzats tenen una major tendència a no superar  situacions com la tristesa o la falta de felicitat, i busquen  el·liminar-les per mitjà de pastilles, narcòtics, alcohol o altres  substàncies. -Ús contra el dolor físic: En malalties o no, de manera de  vegades abusiva, per causa d'un pànic desmesurat al dolor  típic dels països més medicalitzats i desenvolupats, altres per  a millorar la qualitat de vida de malalts crònics o sedar en  operacions quirúrgiques.
  5. 5. -Connectar amb els altres: Les drogues al llarg de la història compleixen la funció social d'ajudar que les persones perdin la seva inseguretat personal i es confiin amb el seu interlocutor. Així, un motiu important per a introduir-se al món de les drogues és el no voler sentir-se diferent dels altres i sentir que el grup al qual s'acosta accepta el nou individu. -Actitud de rebel·lió: Sigui real o com a imatge que es vulgui transmetre per semblar més interessant. És més típica als adolescents, que pretenen reafirmar-se transgredint i per oposició a les regles dels més grans. -Actitud d'experimentació personal: Algunes persones tenen curiositat personal per a conéixer quins efectes fan les drogues al propi cos i a la ment.
  6. 6. Deixar les drogues Malauradament sovint és un procés dur i difícil, no és només el cos, que demana la substància per a sentir-se bé, sinó el fet d'haver de canviar de comportaments, de gestos que el malalt troba a faltar, de les ganes psicològiques. En els casos en que la persona havia començat a drogar-se per a fugir de problemes personals, de pors (perdre els amics, engreixar, etc.), d'una baixa autoestima o d'una cerca de creativitat, per exemple, en deixar-les haurà d'aprendre a enfrontar-les, i potser hi haurà altres problemes que s'hi hagin afegit.
  7. 7. Diversos tipus de drogues Cannabis: Una persona que ingereix o fuma cannabis experimenta una clara seqüència de canvis físics i psíquics que duren unes hores i desapereixen gradualment. Cocaïna: una de les drogues addictives més potents. una vegada que una persona l'ha provat, no pot preveure ni controlar fins a quin punt seguirà utilitzant-la. Heroïna: es processa a partir de la morfina. Apareix generalment en forma de pols blanc o marró. Tabac: droga addictiva que la nicotina és la droga del tabac causant d'addicció. Alcohol: El alcohol és una substància depresora del sistema nerviós central, ademés de tenir afecte al cervell i variar alguna de les seves funcions (concentració, memoria...) també afecta a altres òrgans.
  8. 8. Bolets al·lucinògens: són fongs que contenen substàncies psicodèliques, com ara la psilocibina, la psilocina o el muscimol. Crack: rep el seu nom pel soroll que produeix en escalfar-se es fa a partir de la cocaïna. Llueix com a boletes blanques o color havà. Alcohol: El alcohol és una substància depresora del sistema nerviós central, ademés de tenir afecte al cervell i variar alguna de les seves funcions (concentració, memoria...) també afecta a altres òrgans.

×